Gość: ona IP: *.stk-net.pl 22.06.07, 23:43 Ale Brazylia dała czadu!! Koleś tańczący z przodu jest po prostu boski!! W końcu cos innego na tym Festiwalu!! Popieram takie zmiany!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Śpioch Re: SUUPER - orkiestry IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 00:30 Za dużo chałasu i błysków .Psa mi przestraszyli i teraz dom terapeuty będę musiał z nim iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrinrin Re: SUUPER - orkiestry IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 00:49 I lekcje języka ojczystego tez by ci sie przydały Odpowiedz Link Zgłoś
romanroz Re: SUUPER - orkiestry 23.06.07, 11:55 Jako entuzjasta z sąsiedniego miasta :-)) dodam moją krótką i (byłem wczoraj na stadionie tylko do 23.30) krytyczną niestety recenzję wieczoru.Nie dowiedziałem się od prowadzącego skąd pochodzą goście z Brazylii -z jakiego stanu,miasta i co prezentują.Nie dowiedziałem sie z jakiego miasta czy regionu pochodzą goście z Białorusi,nie dowiedziałem sie nic o zespole z Ukrainy,oprócz tego ,ze sa z Łucka- co sam gdzieś wyczytałem.Ogólnie rzecz biorąc to brazylijczycy byli bardzo słabi i monotonni np. w zderzeniu z młodziutkim a anonimowym zespołem z Białorusi (chłopcy)-pomysłowa choreografia i talent.Co tu dużo gadać rosjanie zawsze nas zachwycali tańcem i skadś to sie musi brać.Należy jednak oddać co należy -wyrazy uznania za nienaganną "anatomię" tancerek i fizyczną sprawność ich dolnych partii.Poza wszystkim jednak widoczna jest gołym okiem postępująca z roku na rok coraz niższa ranga i klasa przyjeżdżających zespołów i spadek prestiżu imprezy ,czego bardzo a bardzo żałuję.Pozdrawiam i może coś sie poprawi w kolejnych festiwalach.Szkoda takiej fajnej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: SUUPER - orkiestry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:59 Małe sprostowanie, dla świadomości niektórych tu czytających, "goście z Brazylii" są tak na prawdę z Polski, przyjechali z Katowic i są formacją brazylijską :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar-zadowolona Re: SUUPER - orkiestry IP: 81.15.244.* 25.06.07, 08:49 Tegoroczny Festiwal bardzo mi się podobał, nie tylko mnie, ale całej mojej rodzinie. Formacja Brazylijska - bardzo egzotyczna, coś innego, tego jeszcze nie było w Świeciu,chociaż po 10 min znudziło mi się oglądanie, bo nie mieli przygotowanej dobrze choreografii, bardzo podobał mi się taniec Bałorusinów, ładnie tańczyli, świetne stroje, byłam pod wielkim wrażeniem oglądając te dzieci, muzyka także mi się podobała, Ukraina - super, szczególnie młodzież tańcząca, świetne przygotowanie taneczne. Nasze Świecianki także pieknie tańczyły (zresztą jak zawsze),orkiestra też świetnie grała, nie mogę napisać, że ktoś mi się nie podobał, bo wszyscy byli dobrzy. Pozdrawiam nasze dziewczęta ze Świecia - byłyście świetne - Buławki także sobie dobrze poradziły, mimo, ze to takie młode dziewczęta. Szkoda, ze wczoraj pogoda nie dopisała, ale mimo to bardzo miło wspominam miniony weekend, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanana Re: SUUPER - orkiestry IP: *.stk-net.pl 25.06.07, 08:53 śledz w oleju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajjjjjj Re: SUUPER - orkiestry IP: 83.238.65.* 27.06.07, 10:55 Bardzo fajny klimat, Brazylia to bylo to- w koncu cos nowego w Świeciu, ale nasza orkiestra niczym gorsza, jak zawsze z reszta. Dali czadu i to ostro. Fajne laski sa w swieckiej orkiestrze, muza dobra no i widac ze cos soba prezentuja, nie tak jak inne wiesniackie "orkiestry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: SUUPER - orkiestry IP: *.stk-net.pl 27.06.07, 21:23 Świecka orkiestra to wizytowka naszego miasta, rozslawia je w wielu czesciach kraju a takze zagranica.Moze nasze miejskie wladze albo swieccy przedsiebiorcy, wspomogliby ja finansowo. Niestety widac, ze orkiestra zubozala, od wielu lat te same mundury, troche juz sie opatrzyly i traca myszka... Jedynie orkiestra deta uswietnia swieckie imprezy,szerzy w miescie kulture muzyczna. Gdyby nie orkiestra nie byloby wspanialego festiwalu, na ktory tak licznie chodzimy od lat. Jest to jedyna stala impreza na wysokim poziomie jaka jest organizowana w Świeciu, nie pozwolmy jej zaginac!a co najistotniejsze jest to impreza bezplatna. Jestesmy za friko raczeni kultura przez orkiestry,. co dzis jest zjawiskiem unikatow ym. Pozdrawiam fanow swieckiej orkiestry, wspierajmy ja nie tylko oklaskami na wspanialych koncertach Odpowiedz Link Zgłoś