Dodaj do ulubionych

Klasztorna- deptak

IP: *.nsm.pl 25.06.03, 12:27
Myślę, że uczynienie ż tej chyba najładniejszej ulicy w śródmieściu Świecia-
deptaku to całkiem dobry pomysł. Położyliby ładną kostkę- ludie mogliby
chodzić zgodnie ze swą naturą ( zygzakiem), bez obawy, że przejedzie ich
samochód. Mogliby tam postawić jakieś miłe knajpki.Byłoby to też dobre
dojście do rynku- pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Klasztorna- deptak IP: *.tvswiecie.com.pl 26.06.03, 20:38
      Pomysł dobry, popieram, pod warunkiem, że w ulice Batorego i Kopernika wjeżdżać
      się będzie tyłem. Chyba, że te ulice będą deptaczkami?
      • dor-ka Re: Klasztorna- deptak 26.06.03, 21:20
        Deptak może by się przydał, ale pomyśl o tym, gdzie ulokowac te wszytskie
        samochody, które całymi dniami stoją na Klasztornej?
        • Gość: Tomek Re: Klasztorna- deptak IP: *.nsm.pl 26.06.03, 22:26
          Ten problem można już rozwiązac póżniej, na razie trzeba zrobić ten deptak, a
          co zrobią z autami- to juz jest ich prywatna sprawa.
          • garti Re: Klasztorna- deptak 27.06.03, 09:41
            Tomku, nie można myśleć zbyt krótkowzrocznie. Jeśli nagle zamknię się
            Klasztorną to leży komunikacja w całej starej części miasta. Większość uliczek
            jest tam jednokierunkowych, więc o rozładowaniu ruchu nie będzie mowy. A
            parkingi to jednak spory kłopot. Fakt można powiedzieć, żeby ludzie nie
            jeździli samochodami, ale z góry wiadomo, że będe to robić. Gdzie ustawisz
            dodatkowych kilkadziesiąt aut, które zwykle stoją na Klasztornej?
            • Gość: Tomek Re: Klasztorna- deptak IP: *.nsm.pl 27.06.03, 15:23
              Tak , ale to już sprawz władz miasta, a mi zależy na tym, aby było gdzie sie
              przejść. Ta ulica wydaje mi się najodpowiedniejsza....
              • garti Re: Klasztorna- deptak 27.06.03, 18:27
                Odpowiednia jest, ale to nie takie proste. Ciekawe co powiedzą na taki pomysł
                okoliczni sklepikarze. Jak się zamknie ulice, to obroty na pewno im spadną. I
                tak teraz już ludzie nie robią tak często zakupów w tej części miasta jak
                dawniej.
                • Gość: Tomek Re: Klasztorna- deptak IP: *.nsm.pl 27.06.03, 22:19
                  Może potraktowałem ten temat nieco mniej poważnie- ale naprawdę Świeciu
                  potrzebny jest jakiś deptak- dodatek dla rynku. Na deptaku mogą się
                  zlokalizować też sklepy- i zazwyczaj mają spore obroty- bo przechodnie którzy
                  tam idą mają więcej czasu na oglądanie....( i nie przejedzie ich samochód)
                  • garti Re: Klasztorna- deptak 28.06.03, 10:13
                    Trzeba to powaznie przemyśleć. Deptak faktycznie by się przydał, bo to tez
                    formapromocji miasta. Ale może mamy jakies innemiejsce, w którym można go
                    zlokalizować?
                    • Gość: Tomek Re: Klasztorna- deptak IP: *.nsm.pl 28.06.03, 23:13
                      Czekam na propozycje- może ul. Kopernika?
    • Gość: wujas domel Re: Klasztorna- deptak IP: *.hor.ucl.ac.uk 10.11.03, 18:53
      dobry pomysl
      • Gość: ice Re: Klasztorna- deptak IP: none:* / 192.168.2.* 10.11.03, 19:03
        dobry pomysł nie jest zły
        • Gość: Tomek Re: Klasztorna- deptak IP: *.nsm.pl / *.waw.cdp.pl 11.11.03, 19:54
          Zwłaszcza, gdy jest naprawdę dobry:)))
    • Gość: wujas domel Re: Klasztorna- deptak IP: *.hor.ucl.ac.uk 11.11.03, 20:00
      a ten dobry jest!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka