Dodaj do ulubionych

PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO...

28.08.03, 14:52
Ładnie, że remontują kino, ale ta rura przed wejściem... Co za kicz. Jednak
małe miasto to małe miasto (nie powtórzę za Bursą, ale miał rację). Przecież
można coś zrobić cieakwego i eleganckiego, a nie jakąś beznadziejną rurę w
stylu architektury a'la Plus market.
Żenada, choć może taki los tego peerelowskiego budynku, że nawet po remoncie
musi trzymać linię (czytaj: pozostać koszmarnie brzydkim)
Obserwuj wątek
    • Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: 172.28.30.* 29.08.03, 10:11
      co ? nie macie zdania na ten temat?
      • Gość: autowidol Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 13:21
        Nie, bo temat jest słaby.
        Zajmij się czymś ciekawszym!
        • Gość: Wally-gator Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.03, 14:32
          Właśnie!! Projektant miał taką, a nie innna wizję i nie można się czepiać.
          Tobie się nie podoba, komuś też nie, ale innym może się podobać. O gustach się
          nie rozmawia...pamiętaj o tym
          • Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 07:34
            Oczywiscie moj drogi, jak mowi lacinska maksyma o gustach sie nie dyskutuje.
            Mozna jednakze gadac o ich braku - a ktos kto projektowal wejscie do kina ma
            braki ogromne.
            Czy to znaczy ze tobie te rury sie podobaja? A byles moze przez ostatnie 10
            lat w wiekszym miescie (mam na mysli wieksze niz Grudziadz ;)?
            Z drugiej strony wasze wypowiedzi to kwitnesencja malomieszczanstwa... bo
            skoro wam to nie przeszkadza (tzn. waszemu poczuciu estetyki) to nie ma co sie
            dziwic ze takie koszmarki powstaja. A moze wladze chcialy lepiej, tylko
            specjalnie dla was zrobily architektoniczne disco-polo, zeby sie podlizac?
            • Gość: autowidol Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 13:24
              Od razu widać, kto nie ma się czym zająć.
              "architektoniczne disco-polo" - ciekawe połączenie słów.
              Życzę wielkomiastowemu panisku dalszej, owocnej pracy na rzecz rozwoju języka
              polskiego.
              • Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: 172.28.30.* 01.09.03, 13:55
                Architektoniczne disco - polo! A tak właśnie.
                Dla tych, którzy w tym sformułowaniu czują naruszenie norm językowych:
                1. Proponuje zajrzeć do kilku artykułów prof. Moidka z których wyczytać można
                iż „Wszystkie normy językowe są jedynie chwilowym, skostniałym zapisem tego, co
                użytkownicy w danym momencie uważają za prawidłowe. Dlaczego normy zmieniają
                się? Bo zmienia się wrażliwość językowa użytkowników, którzy wprowadzają, lub
                zmieniają zasady”
                2. Poza tym i tak nie widzę nieprawidłowości. Jeśli macie trudność z
                odczytaniem metafory wyjasnie: Poprzez to celowe złożeniu wyrazów uzyskuje się
                nową jakość. Disco - polo staje się tu semantycznym wyrażeniem wszystkiego co:
                odnosi się do kultury niskiej (krótko mówiąc, żeby nie rozwlekać).
                Architektura - nie będę tłumaczył.
                Pa pa
                • Gość: autowidol Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 14:35
                  Posłuchaj chłopski filozofie!
                  Nie o język Twój ani składnię jego chodzi, lecz o niedorzeczności zawarte w
                  tymże oto językowym przekazie. Prawdopodobnie nie wiesz co napisałeś, więc Twą
                  radosną twórczość przypomnę:
                  "1. Proponuje zajrzeć do kilku artykułów prof. Moidka z których wyczytać można
                  iż „Wszystkie normy językowe są jedynie chwilowym, skostniałym zapisem tego, co
                  użytkownicy w danym momencie uważają za prawidłowe. Dlaczego normy zmieniają
                  się? Bo zmienia się wrażliwość językowa użytkowników, którzy wprowadzają, lub
                  zmieniają zasady”
                  2. Poza tym i tak nie widzę nieprawidłowości. Jeśli macie trudność z
                  odczytaniem metafory wyjasnie: Poprzez to celowe złożeniu wyrazów uzyskuje się
                  nową jakość. Disco - polo staje się tu semantycznym wyrażeniem wszystkiego co:
                  odnosi się do kultury niskiej (krótko mówiąc, żeby nie rozwlekać).
                  Architektura - nie będę tłumaczył.
                  Pa pa "
                  Co ma to wspólnego z rozpoczętym przez Ciebie wątkiem?
                  Mam nieodparte wrażenie, że jesteś dobry na krótką metę i merytoryczna dyskusja
                  jest ponad Twoje siły.
                  Pozostaje mieć nadzieję, że skończysz ze swoim pieniactwem.
                  • Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: 172.28.30.* 02.09.03, 11:26
                    zeby bylo jasne
                    „Chlopski flozofie” - to po pierwsze obrazliwe, po drugie co to ma wspolnego z
                    watkiem, albo co wspolnego z watkiem ma czepianie sie
                    sformulowania „architektoniczne disco polo”???? Jak ci naukowo wyjasniam
                    (sformulowanie o ktore sie doczepiles) to gadasz ze ciagne bez sensu watek.
                    O tak autowidol i wallygator - wy spokojni ludzie, musicie uciszac „pieniaczy”.
                    No niestety taka reakcja musi wam wystarczyc, skoro nie mozna rzeczowo
                    odpowiedziec, albo dyskutowac?
            • Gość: Wally-gator Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 13:03
              Gość portalu: mcbet napisał(a):

> Oczywiscie moj drogi, jak mowi lacinska maksyma o gustach sie nie dyskutuje.

Widać, że jesteś oczytany...

> Mozna jednakze gadac o ich braku - a ktos kto projektowal wejscie do kina ma
              > braki ogromne.

Braki ogromne?? czego braki?? Gustu???

> Czy to znaczy ze tobie te rury sie podobaja?

Nie, z mojej wypowiedzi nie znaczy, że mi się podobają; wczytaj się w nią
              dokładniej...może zrozumiesz o co mi chodziło.

Ogólnie są "takie sobie" - jak dla mnie.

> A byles moze przez ostatnie 10
              > lat w wiekszym miescie (mam na mysli wieksze niz Grudziadz ;)?

Byłem, ale na pewno w takich dużych aglomeracjach miejskich jak Ty to na pewno
              nie... :P

> Z drugiej strony wasze wypowiedzi to kwitnesencja malomieszczanstwa...

Dziękuję za wszystkich mieszkających w Świeciu i innych małych miastach,
              mieszczuchu!

> bo skoro wam to nie przeszkadza (tzn. waszemu poczuciu estetyki) to nie ma co
              > sie dziwic ze takie koszmarki powstaja.

A co My szare myszki możemy zrobić? Przykuć się łańcuchami do tych słupów?,
              zastanów się chłopie co Ty mówisz...

> A moze wladze chcialy lepiej, tylko
              > specjalnie dla was zrobily architektoniczne disco-polo, zeby sie podlizac?

Opis tego zdania napisał inny forumowicz; dodam, że trafnie.

Pozdrawiam tolerancyjnych i mieszkańców małych miast!!

Peace - love
              • Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: 172.28.30.* 01.09.03, 14:01
                Wally PEACE NOW!!
                Ja nikogo nie chciałem urazić... :)
                Nie jestem wielkomieszczański. Aby nadać sens tej dyskusji należałoby o zdanie
                poprosić jakiegoś współczesnego architekta (ciekawe jak by to skomentował).
                Mnie po prostu zabolało to, że w Świeciu przybyło kolejne nie wiem co... Po tym
                co zrobiono z PKS (czytaj PLus market. Przecież to nie zdobi, tylko szpeci.
                Szkoda, że nie dojrzeliśmy do tego jak np. Czesi, gdzie sklepikarzom w Pradze
                nawet szyldy zatwierdza ktoś, któ czuwa nad ogólną koncepcją miasta.
                Nie pisałem tego więc dlatego, że chce się wywyższyć i poniżyć ludzi z małych
                miast, ale dla tego że właśnie zalezy mi na wyglądzie tych małych miasteczek.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Wally-gator Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 15:11

> Ja nikogo nie chciałem urazić... :)

Nie? - a to jak miało zabrzmieć (cytuję Twoją wypowiedź):
                  "Z drugiej strony wasze wypowiedzi to kwintesencja małomieszczaństwa"

> Aby nadać sens tej dyskusji należałoby o zdanie
                  > poprosić jakiegoś współczesnego architekta (ciekawe jak by to skomentował).

Jednak nie przeczytałeś dokładnie mojej wcześniejszej wypowiedzi. Czym się
                  różni architekt od innego człowieka, niczym. Każdy z nich ma inny gust i
                  poczucie piękna, harmonii, czy jak tam chcesz. Jednemu architektowi sie
                  spodoba, a innemu nie.

> co zrobiono z PKS (czytaj PLus market. Przecież to nie zdobi, tylko szpeci.

Z tym się zgodzę, ale to już inna bajka...inny temat no i poza nami

Zostaw już te rury w spokoju i cały remont OKSiRu, ciesz się że wogóle coś
                  robią, choć jest to z wielką pomocą straży pożarnej, która już nie mogła
                  kolejny raz dopuścić kina do użytkowania ze względu na łatwopalność wielu z
                  materiałów.

Załóż jakiś nowy wątek, ale ciekawszy...

Pzdr
                  • Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: 172.28.30.* 01.09.03, 15:55
                    Skoro sam piszesz ze jesli chodzi o remont OKSiR ''kazdy ma inny gust, poczucie
                    piekan harmonii i co tam chcesz” to co pozwala ci oceniac moj watek??? Jak
                    mozesz stwierdzic, ze jest on malo ciekawy (przeciez to tylko Twoje subiektywne
                    odczucie, dla innych moze byc ciekawy) HAHAHAHA
                    • Gość: autowidol Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 18:32
                      Też się uśmiałem!
                      Z ciebie (McBeton?). Po co to ciągniesz?
                    • Gość: Wally-gator Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 08:33

> Skoro sam piszesz ze jesli chodzi o remont OKSiR ''kazdy ma inny gust,
                      poczucie
                      >
                      > piekan harmonii i co tam chcesz” to co pozwala ci oceniac moj watek??? Ja
                      > k
                      > mozesz stwierdzic, ze jest on malo ciekawy (przeciez to tylko Twoje
                      subiektywne
                      >
                      > odczucie, dla innych moze byc ciekawy) HAHAHAHA

Ale jesteś powiem delikatnie: dziwny i jak autowidol powiedział: pieniacz.
                      Najpierw zaczynasz wątek, w drugim poście piszesz: "co - nie macie zdania na
                      ten temat?" a jak juz ktoś Ci odpowie to piszesz, że co mi pozwala oceniać Twój
                      wątek. Zdecyduj się chłopie!, czego Ty oczekujesz: odpisywać czy nie? Może
                      wogóle nie zaczynaj wątków, jeśli nie chcesz aby toczyły się dalej?

• Gość: mcbet Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: 172.28.30.* 02.09.03, 11:28
                        Ach no tak, jak ktos odpisze (zwlaszcza wally gator, albo autowidol) na watek
                        to nalezy zesrac sie ze szczescia!
                        Jak napisza, ze cos jest glupiego itd, to mozna jedynie przyklasnac..
                        zapomnialem... wybaczice, o moi najwspanialsi
                        • Gość: autowidol Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 12:05
                          Cieszę, żeśmy się dogadali.
                          • Gość: Wally-gator Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 13:17
                            W końcu to zrozumiał ;)
                            • Gość: sivy Re: PRZED KINEM SŁUPY SĄ DO... IP: *.bazyliszek.k5.pl 02.09.03, 16:25
                              to se pogadali :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka