Gość: Marika IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.06.09, 07:32 Witam Czy ktoś zmieniał może net z Vectry z 1MB na 2MB?Jaka cena?czy trzeba zmienić aneks do umowy?i czy wogóle posiadają swoją stronę internetową? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: net Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.06.09, 09:20 Ja mam internet 2MB. Trzeba to załatwić w biurze obsługi. Zmieniają prędkość w ciągu 2 tygodni. Rano prędkość netu dochodzi do 3MB , wieczorem 1.3 MB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.06.09, 15:44 ja mam umowę z Vectrą na 2 mega a w rzeczywistości zazwyczaj to poniżej 500. Proponuję sprawdzić www.speedtest.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netia Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.09, 18:15 Po co Wam taki drogi i niesprawny internet z Vektry ,skoro w Netii możecie mieć 4M już za 49zł.Zadzwońcie do lokalnego przedstawiciela Netii 609 300 631. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytacz Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.06.09, 19:16 Ale nie trzeba mieć telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |Pytacz Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.06.09, 19:22 Chyba nie doczytales jak chcą w jajo robić.Za pierwszy rok 49zł a następny już 64zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrumru Re: Internet z Vectry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 00:05 Dokładnie.. "chłyt matetingowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.06.09, 08:20 Ja mam neta z vectry i jestem zadowolony. Przejrzyste zasady, a trensfer jest ok. Zwalnia nieco wieczorami jak więcej ludzi siedzi, ale to normalne u każdego operatora. Zresztą kablówka ma najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netia Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.09, 09:07 W Netii nie trzeba mieć telefonu a faktycznie 49zł jest za pierwszy rok za drugi 64zł więc średnio za 4M wychodzi 56,5zł a w Vectrze 2M kosztuje 54,9 więc co tu porównywać , 2M w Netii kosztuje przez cały okres umowy 49zł to dokładnie tyle co w Vectrze 1M,a nawet trochę taniej i jeszcze jedno w Netii nie zwalnia wieczorami. Pozdrawiam i zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netia Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.09, 09:09 Zapomniałem dodać ,że Vectra kupuje internet właśnie od Netii, więc nie ma opcji żeby mieli tańszą ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.09, 11:03 > Zapomniałem dodać ,że Vectra kupuje internet właśnie od Netii, > więc nie ma opcji żeby mieli tańszą ofertę. Ale bzdury opowiadasz! Od kiedy to dostawca (Vectra) ma taką samą ofertę jak użytkownik końcowy Netii? Zakładając takie uproszczenie jak to że Netia jest procudentem, przenieś to na rynek handlu towarami: producent > hurtownia > sklepy, i chwilę się nad tym zastanów. Takie proste rzeczy, a bzdurzysz jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet z Vectry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:05 ale o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Internet z Vectry IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 11:56 Oczywiście, że oferta hurtowa jest inna, ale weź pod uwagę, iż łącze jest dzielone na naprawdę wielu użytkowników i jest mało wydajne. Fakt jest taki, że Vectra jest o blisko 100% a w niekturych opcjach nawet ponad 100% droższa i o to tu przecież chodzi. Jeżeli ktoś płaci, Vektrze za 1M 49zł i ma Internet, który i tak jest od Netii to za te same pieniądze może mieć 2M i bezpośrednio od Netii, rachunek jest prosty, więc, po co się mądrować, jak można sporo zaoszczędzić. Tak na marginesie TVK w Netii też jest tańsza o telefonach nie wspomnę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neita?? Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.10.09, 19:03 Byłem 2 razy w neti..Pani obslgująca dzwoniła i nie wiedziała czy można będzie w moim lokalu korzystać z neti....kazała mi jechać do Grudziądza bo tam mają niby jakąś mape zasięgu..dramat !!w tych czasach takie zacofanie...Założyłem z kablówki i śmiga elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam On Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.06.09, 13:04 Daj sobie gościu luz z tą Natią, szajs jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmieszne Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.06.09, 18:26 Znowu jakiś szczyl z Netii robi sobie reklamę .Wszyscy od was odchodzą i to twój ostatni gest desperacji do ludzi ,,PROSZĘ BIERZCIE INTERNET Z NETII ? ,, Nie bądź śmieszny lepiej zmień pracę bo nie wróże Ci przyszłości w Netii. Zapomniałeś kolego o tym ,że jest coś takiego jak utrzymanie łącza i o tym nikt u was w firmie nie mówi , a Vectra ma przejrzyste umowy i nie robi klientów w bambuko np.INT tylko 44,00zł a utrzymanie łącza 30,00 zł i gdzie tu logika ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.06.09, 20:49 ale w Vectrze wieczorami zwalnia i każdy to sobie tłumaczy, że to normalne, bo dużo ludzi korzysta-a u innych operatorów nie zwalnia? Dziwne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.06.09, 07:40 Mam net z vectry i jestem zadowolony 2Mb i faktycznie tyle wyciaga a nawet i lepiej. Kiedy chcialem zalozyc z neti to do ceny trzeba bylo doliczyc chyba ponad 30 za utrzymanie lacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necik Re: Internet z Vectry IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 12:48 witam... reklamy nie robię, ale na netie narzekać mogę i mogę jednak przy nich zostaje. warunki umowy wywalczyłem w drodze rozmowy z panią z infolinii ponieważ numer to tego przedstawiciela regionalnego to porażka. Ten Pan bo myślę że wiem o kim mowa, wciśnie wam neta w najdroższej opcji. Natomiast potem okazuje się że większość rzeczy jest wam nie potrzebne. tak więc wejdźcie sobie na stronę Netii i tam znajdźcie numer do nich po czym pogadajcie. ja mam 1MB i nic mi nie zwalnia wieczorami z powodu dużej liczby ludzi. zwalnia w różnych porach i to baardzo rzadko. Sprawdzam speedtestem więc mam wiarygodne dane. co do vectry się nie wypowiadam bo nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do goscia "netia" Re: Internet z Vectry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.09, 18:17 Naucz się czytać warunki umowy , promocji a potem reklamuj swoją netie. Bez telefonu internet w netii jest droższy nawet jezeli bardzo chciałbyś inaczej. A do tego netia wszedzie nie działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.06.09, 20:30 Ja szukałam ofert u różnych operatorów i w Vectrze było najtaniej .Mam i nie narzekam .Kolega ma z Orange i tam dopiero , można się wkurzać bo ma 1 Mb a w porywach ma 128 tragedia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netia Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.09, 10:12 Netia to nie TP i już od jakiegoś czasu nie ma opłaty za utrzymanie łącza, jeżeli klient bierze telefon to za to, że jest to pakiet to dostaje jeszcze 10 zł taniej Internet,ale telefon nie jest obowiązkowy, proszę sobie sprawdzić choćby na stronie Netii. Jeśli chodzi o zasięg to na pewno jest większy niż Vectra. Jakbym miał płacić za 1M w Vektrze tyle, co 2M w netii to chyba bym był jakimś DEBILEM. Klienci Vectry czytajcie dokładnie bieżące oferty a później się wypowiadajcie na temat tego, kto tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.06.09, 11:20 Za 2M płacę 50 zł. Dla porownania www.netia.pl/hp,dla_domu,internet_opis.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss??????? Re: Internet z Vectry IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 13:03 Ale to co poszukałeś to jest oferta dla osób które podłączyć chcą internet Netii na linii TP a, na sieci Netii to jest to: www.netia.pl/files/swp_promo/1805/swp_-_dostajesz_4_mbits_a_placisz_jak_za_2_mbit_netia_.pdf przy czym telefon nie jest obowiązkowy i nie ma opłaty za utrzymania łącza. Zasięg sieci Netii w Świeciu pokrywa się w 100% z siecią Vectry więc ,to jest właściwa oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyron Re: Internet z Vectry IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.09.09, 15:37 1Mb/s to jest właśnie 128kB/s ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.09.09, 17:12 Ja kiedys zmienialem z 512 na 1mb za czasu lemawika jeszcze, i tylko musialem na miejscu napisac na kartce imie nazwisko, prosbe o zmianę. Jedyne co mnie wkurzylo to czas zmiany. Przestawili mi dobiero po ok.miesiącu, i to jeszcze maile pisalem do administratora, bo pani w biurze mowila ze powinna juz byc zmiana dawno. I zasatanow sie czy napewno na 2 mb?, Wez jak juz 8 mb - jest tylko 5zl rożnicy www.vectra.pl/internet,2,0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yu Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.10.09, 08:25 Tylko 8Mb/s w Świeciu nie sprzedają patrzysz na stronę ogólnopolską a tam nawet cyfrowa telewizja jest a u nas niema :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 02.10.09, 14:59 Po 8Mb to do NETII !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuo Re: Internet z Vectry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 09:17 Netia to szajs !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Internet z Vectry IP: *.ip.netia.com.pl 03.10.09, 20:24 Pewnie że "szajs" bo przecież w TP za 1Mb/s płacisz "tylko" 64zł, a w Netii "aż" 64zł płacisz za 4Mb/s i jeszcze ("chyba za kare"), przez pierwsze pół roku płacisz aż 1 zł. Masakra jakaś ta Netia , masz racje że korzystasz z tak "taniego" i "solidnego" operatora jak TP SA, ale masz fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co do kablówki Re: Internet z Vectry IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.10.09, 19:07 To sprawdziłem dwa razy szybkośc łącza i niestety nie osiąga 2mb tylko 1.7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Internet z Vectry IP: *.skierniewice.vectranet.pl 01.12.09, 12:59 vectra.xenocide.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś