Dodaj do ulubionych

Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków

18.06.24, 13:32
Nareszcie ktoś wpadł na świetny pomysł, aby nauczyć Polaków płacenia bezgotówkowo 🤡

Euronet w Polsce ma ponad 7 tysięcy bankomatów i właśnie wprowadził restrykcyjne limity przy wypłacie pieniędzy. "Dziś obniżamy limit krajowej wypłaty gotówki do 200 zł podczas jednej transakcji" - podała firma. Okazuje się, że to forma protestu.
next.gazeta.pl/next/7,151003,31069397,najwieksza-siec-bankomatow-niespodziewanie-wprowadzila-niskie.html#s=BoxOpImg3
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 14:21
      https://pbs.twimg.com/media/GQWdoWdXMAAIx1F?format=jpg&name=medium
    • manhu Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 15:19
      pies.na.czarnych napisała:
      > Nareszcie ktoś
      Ten ktoś to bankster Morawiecki, postaw mu pomnik.

Szczególną wdzięczność będzie można pokazać po udanym ataku hakerskim (np. z okazji wojny) itp. gdy miliony stracą dostęp do kont i staną się biedniejsi niż bezdomni (którzy mogą coś wyżebrać lub zebrać zepsute żarcie ze śmietnika, tego dla milionów nie wystarczy - te będą umierać z głodu, w tym najbogatsi).

A co do wypłat to nie wiem po co wypłacać, ja tylko wpłacam (rzadko). Żeby wypłacić trzeba mieć kartę więc taka osoba umie płacić kartą.
      • pies.na.czarnych Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 15:35
        > A co do wypłat to nie wiem po co wypłacać

Ja również nie wiem. Dodatkowo, ponieważ u mnie już wieki temu zlikwidowano haracz za wypłatę z muru, nie kumam dlaczego trzeba płacić za ta usługę. Przecież automaty na pieniądze to jest duży zysk dla banków. Nie ma niepotrzebnych kolejek przy okienku, jeden automat wykonuje pracę kilku ludzi. Same oszczędności i dlatego bank powinien płacić za utrzymanie tych automatów, a nie klienci. Dodatkowo klienci banków płacą przecież daninę za utrzymanie ich konta rozrachunkowego.
        • storima Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 19.06.24, 11:50
          pies.na.czarnych napisała:

> > A co do wypłat to nie wiem po co wypłacać
          >
          > Ja również nie wiem. Dodatkowo, ponieważ u mnie już wieki temu zlikwidowano har
          > acz za wypłatę z muru, nie kumam dlaczego trzeba płacić za ta usługę.

Jeśli mowa o Belgii to ponownie nie pisze prawdy.

Jeśli ktoś mieszka w Belgii na stałe. To nie wypisywałby ponowie fałszywych informacji na temat życia codziennego w królestwie :

Nieprawda.

Po pierwsze poza dystrybutorami przynależnymi danym bankom istnieje także sieć dystrybutorów 'neutralnych' CASH Un réseau de points CASH neutres en Belgique.

Po drugie czy usługa jest darmowa czy też płatna zależy od naszego banku, rodzaju posiadanego konta, ilości wypłat bądź przynależności dystrybutora.

Szczegóły warunków bezpłatnego, bądź kwoty opłat korzystania z dystrybutorów przy otrzymywania gotówki są znane osobom na stałe mieszkającym w Belgii i korzystającym z usług belgijskiej bankowości.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,177582091,177582091,Bankomaty_Euronetu_nie_wyplacaja_gotowki.html?p=177586506

• krabat01 Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 15:31
      200 zl , ludzie powinni sie cieszyc, mogli zrobic limit 100 zl.
      • pies.na.czarnych Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 15:37
        Mogli zamknąć budę i tym samym odmroziliby sobie uszy. Dziwi mnie dlaczego Polacy lubią bilon w kieszeni i wypchane papierem portfele.
        • buldog2 Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 16:09
          Ale jak lubią, to co? Będziesz zabraniał, decydował co mają lubić a czego nie?
          • pies.na.czarnych Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 16:47
            Czy ja o czymś chce decydować? Wyraziłem jedynie swoje dziwienie, ze ciemny lud nie obawia się trzymania gotówki przy sobie w kraju gdzie za każdym rogiem czai się ciemnoskóry imigrant chcący go okraść:)
            • buldog2 Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 18:54
              Nie odniosłem takiego wrażenia, ale niech tam. Niech ludzie trzymają pieniądze tak jak chcą.
    • pies.na.czarnych Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 16:49
      To po chuj ten protest właściciela automaton? Para w gwizdek :)
      • hordol Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 19.06.24, 06:33
        dostęp do gotówki jest sukcesywnie ograniczany przez zmniejszanie limitów wyplat, ilości bankomatów, opłaty za wyplate itp,itd
        a jesli chodzi o banki to...
        businessinsider.com.pl/gospodarka/gigantyczne-zyski-bankow-tak-duzo-jeszcze-nigdy-nie-zarabialy/9bv5zq6
    • buldog2 Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 19:01
      Widzisz, widzisz! Bez poparcia twojej Chabad Lubavitz też coś można. Ty byś gotówkę do ręki dostał, zaraz ulotnił się z całym pociągiem banknotów, nawet doniesienia z Jugosławii by nie było o spaleniu (banknotów, oczywiście). Filie, znaczy kryjówki macie rozrzucone po całym świecie, ja to wiem.
    • x2468 Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 18.06.24, 19:57
      Bankomaty Euronetu od lat omijam z daleka,
    • hordol Re: Świetny pomysł, aby nauczyć Polaków 20.06.24, 13:52
      płace raczej kartą.czasem gotówką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka