IP: *.smsiarkowiec.pl 26.04.11, 10:59
Jak uważcie? czy opłaca się zamontować w domu przy stanie rodziny 3 sztuki?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosć Re: zmywarka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.04.11, 11:14
      Tak, jak najbardziej, tylko trzeba mieć dużo naczyń.
      • Gość: leniwa Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 14:28
        Mam zmywarkę od 8 lat. Rodzina 2 + 2. Wygoda, używam codziennie. Polecam
    • Gość: Jola Re: zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.11, 15:26
      ZAdajesz dziwne pytania. To oczywiste, że się kalkuluje, a ile czasu zaoszczędzisz. Jak masz 3 osobową rodzinę, to poszukaj taką zmywarkę, która ma program 1/2 wsadu. Wtedy jest piękniej i oszczędniej jeszcze bardziej i nie musisz mieć stosu naczyń w domu.
      • Gość: sprzedawca AGD Re: zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.11, 16:12
        Niestety funkcja "pół wsadu" to bzdura.
        Zapraszam do mnie, to objaśnię szczegóły...
    • Gość: bolo Re: zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.11, 16:16
      W ogóle sie nie opłaca. Najlepiej myć w jednej komorze zlewu, a potem płukać w drugiej, a suszyć na wietrze.
    • Gość: ® Re: zmywarka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.04.11, 19:05
      Tylko kupuj normalną, dużą. Małe, te 45cm to porażka.
    • e-ftalo Re: zmywarka 26.04.11, 19:17
      A jak się myje w tej samej co się płucze to jest źle?Faktycznie oszczędzam czas,bo ręczne zmywanie z dokładnym płukaniem jest czasochłonne
      • nom73 Re: zmywarka 26.04.11, 22:24
        e-ftalo napisał:

> A jak się myje w tej samej co się płucze to jest źle?Faktycznie oszczędzam czas
        > ,bo ręczne zmywanie z dokładnym płukaniem jest czasochłonne

Niekoniecznie, jeżeli zmywasz tuż po posiłku to się łatwo zmywa. Gorzej jak odkładasz do zlewu i zmywasz po jakimś czasie jak już zaschnie. :-)
        W zmywarce przeważnie odkłada się naczynia, aż się ich trochę nazbiera. Poza tym mało kto mówi, że zmywarka niszczy delikatne naczynia (szczególnie te z wzorkami).
        A i nikt nie wspomina, że od czasu do czasu trzeba zmywarkę umyć w środku a to też zabiera trochę czasu. :-)
        I wątpię, że jakakolwiek zmywarka umyje przypaloną patelnię czy garnek, a czyścik za 30 groszy z Lidla (2,99zł/10szt.) bez problemu da radę. :D
        • Gość: leniwa Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 06:21
          nie umyje, ze wzorkami "złotymi" myję ręcznie. Niszczą się sztućce, kubki, itp... nadal polecam zmywarkę
    • Gość: jj Re: zmywarka IP: *.smsiarkowiec.pl 27.04.11, 07:22
      Fajnie,że są głosy na temat,który pozwoliłem sobie wprowadzić na forum. Mam nadzieję, że wyznawcy zmywarek bardziej mnie przekonają co do zakupu tego sprzętu bo jak narazie to jestem tylko w 25% za. Panie Bolo ,śmieszny z Pana gość. Ubawiłem się,że ojjjjjjjjjjjjjj.
      • Gość: wygodna Re: zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 08:30
        jak w święta zjadą się dzieci z wnukami to pół dnia trzeba by myć gary a tak to po każdym posiłku zmywarka ( 60 cm ) pełna, pstryk i po kłopocie
    • Gość: kuchareczka Re: zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:16
      Zmywarka przydaje sie nie tylko w świeta. Ja używam zmywarki od 5 lat i jestem super zadowolona. Rodzina 2+1. Tylko 60. Koleżanka ma 45 i jest za mała, a ja wszystko w 60 zmywam i wcale nie czeka z wkładem. Gary, szklanki, kubki, talerze, sztućce - wszystko do "paki" i spoko. Liczyłam kiedyś zużycie wody, środków czyszczących i prądu - zdecydowanie zmywarka mnie taniej wychodzi. Po 2 latach zwrócił mi się koszt zakupu, a dalej do tylko oszczędności, bo wygody nie da się przeliczyć. POLECAM
    • Gość: jj Re: zmywarka IP: 212.160.160.* 28.04.11, 14:04
      Dzikęki wszystkimale zapraszam na kolejne recenzje.
    • Gość: julia Re: zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.11, 16:21
      Muszę od razu napisać - tylko zmywarka. Mieszkam razem z mężem i synem 15 lat. Kilka lat temu też miałam dylemat - kupić, nie kupić. Kupiłam i nie tylko nie żałuję, ale niue wyobrażam sobie dzisiaj kuchni bez zmywarki. Mam dużą zmywarkę i dobrze że nie posłuchałam koleżanki, która m,nie namawiała na zakup 45cm. Dzisiaj wiem, że to był dobry zakup. Do zmywarki wkładamy wszystko co jest do umycia. Od sztućców, poprzez talerze na garach i patelniach skończywszy. Nie zgodziłabym się z tym, że zmywarka niszczy zastawę. Myślę, że to zależy od środków jakie się używa. Choć trzeba przyznać, że ich cena relatywnie spadła do cen sprzed kilku lat. Podobnie grasuje przesąd, że trzeba "zbierać" komlet do mycia. To tylko umiejętność pełnego wykorzystania zmywarki i nawyków rodziny. U mnie każdy z domowników jest przyzwyczajony, że naczynie, szklankę......odnosi się i wkłada do zmywarki, a nie do zlewu. Okazuje się że zapełnia się szybko nie licząc garów. Dopiero wtedy uzmysławia się ile trzeba czasu i wody, żeby to wszystko umyć w sposób tradycyjny. O wygodzie nie wspomnę. POLECAM ZAKUP ZMYWARKI KAŻDEMU.
    • Gość: jj Re: zmywarka IP: 212.160.160.* 30.04.11, 05:49
      Wszystkim jeszcze raz dziękuję za informację o zmywarce. Bardzo mi pomogliście w decyzji- kupuję.
      • Gość: zuzia Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 09:11
        ...jak będziesz kupować to zwróć uwagę na poziom hałasu, po jakimś czasie staje się to uciążliwe.... te najlepsze maja poniżej 40 dB, dobry wynik to 40-43 db.
        • Gość: przygotowująca sie Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 21:37
          mnie osobiście zastanawiaja koszyczki -jakie wybrać aby było wygodnie i pojemnie...coś polecicie?
          • Gość: leniwa Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 07:51
            na dole połowa składana, żeby można było włożyć wysoki garnek czy miskę
            • Gość: lol Re: zmywarka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.05.11, 10:57
              A czy kibel wejdzie w całości po złożeniu tych koszyczków?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka