IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 02:42
Mam pytanie do szanownych forumowiczow. Co to za kastraci śpiewali dziś na pasterce u dominikanów? Nie dość że wyli jakby im jaja obcięli to jescze nie można było zaśpiewać żadnej kolędy.
kto to wymyślił?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tbg Re: Pasterka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.12.11, 20:12
      W kościele w Miechocinie też się nie dało pośpiewać. Kilkuwiekowa gotycka świątynia tworzy specyficzny, niepowtarzalny klimat ale organiście to chyba słoń na ucho nadepnął. Szok jak takie pseudomuzykowanie dopuszcza się na mszy, a każdy mówi że budują dobrej klasy organy.
      • Gość: bezsłuchy Re: Pasterka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.12.11, 20:27
        Z tymi wyjcami to chyba jakaś plaga.
        Kiedyś lubiałem chodzić do Dominikanów na msze bo fajnie się śpiewało. Pasterki od zawsze kojarzyły mi sie ze "zmęczonymi" ludźmi którzy ostatnimi resztkami sił doszli do kościoła pośpiewać. Niesamowite było zawsze słuchanie podpitych ludzi którzy chcieli się pokazać.
        Od jakkiegoś czasu wkroczyły do kościołów chóry. Nie chodzę do mojego parafialnego kościoła w Mokrzyszowie właśnie przez chór parafialny któey zakłóca skutecznie atmosferę śpiewania.
        Pasterka też nie była obojętna chórowi. Panie i panowie emerytki pokazały jak się śpiewa we wsi. Inni niech spadają.

• Gość: parafianka Re: Pasterka IP: *.smsiarkowiec.pl 25.12.11, 20:44
          A u św. Barbary było cudnie <3
    • e-ftalo Re: Pasterka 25.12.11, 21:25
      Jak komuś nie pasuje pasterka i nie cieszy pójście,to nie ma przymusu. Ja nie byłem dziś,przespałem cały dzień i noc i na nic nie narzekam
      • sp1962 Re: Pasterka 26.12.11, 01:40
        ja byłem w kosciele na serbinowie chór młodzieżowy nie stanął na wysokości zadania,ale uroczysta pasterka to nie samowite przeżycie ks.proboszcz józefczk wygłosił homilie która wzruszyła wiernymi
        • 4vardtramp Re: Pasterka 26.12.11, 16:49
          Aż im łupież na kołnierze pospadał...
          • Gość: faszysta Re: Pasterka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.12.11, 19:25
            Mam pytanie? Czy ta czwórka oznacza ze jeszcze na czterech kończynach chodzisz?
            • 4vardtramp Re: Pasterka 26.12.11, 19:49
              I ty śmiesz mi zadawać pytania?
              Po nicku sądząc to jesteś prostacką istotą, która jeszcze z drzewa nie zlazła.
              Ja przynajmniej twardo po ziemi na czterech chodzę, a tobie jeszcze nawet ogon nie odpadł.
    • Gość: kiko Re: Pasterka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 21:50
      no znając Józefczyka to wygłosił wzruszającą homilię na temat braku kasy oraz zamachu na prezia w smoleńsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka