Gość: fiś IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.14, 18:00 www.youtube.com/watch?v=wakl69xds5Q&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Do przemyślenia IP: 74.63.112.* 21.02.14, 23:02 Tak fiś! Wiara pod przymusem. Ponadto takie procesy będą miały miejsce kiedy już wejdzie tutaj islam. To chyba film fantastyczny i reżyser ma właściwą wyobraźnię. Poza tym to: dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf. A na razie pooglądaj to bo tu też jest dobrowolny przymus. Ludzie chcą być wolni a im się na siłę kit wciska. Religie to opium dla mas. Nic tak nie skłóca ludzi i narody jak partie polityczne i religie. A fe! www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nu6t9YmHvT4 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Szkoda, że bez lektora 22.02.14, 01:12 Szkoda tylko, że nie ma lektora polskiego ani napisów... Może sam byś to opracował, albo przynajmniej napisał, o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysemita Re: Szkoda, że bez lektora IP: 67.159.36.* 22.02.14, 07:29 W obu filmach są polskie napisy i to powinno wystarczyć. To nie instrukcja obsługi do urządzeń i z polskiego na nasze nie trzeba tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysemita Re: Szkoda, że bez lektora IP: 67.159.36.* 22.02.14, 07:38 Można je podsumować - manipulacja i niewolnictwo. To nasz świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe Prawda o religii IP: *.toya.net.pl 22.02.14, 11:52 www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiś Re: Nie zauważyłem IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.14, 11:52 Gość: gość 21.02.14, 23:02 Odpowiedz „Tak fiś! Wiara pod przymusem. Ponadto takie procesy będą miały miejsce kiedy już wejdzie tutaj islam.” Spróbuj spojrzeć na to bez jakiejkolwiek ideologii. Wiara jest to zjawisko naturalne. Hen, u zarania dziejów , gdy kształtowało się nasze człowieczeństwo i charaktery (dziedziczymy je po całym łańcuchu przodków) wiara wytworzyła się jako odpowiedź na odwieczne pytania ludzi`:Skąd?, Po co? Jak? Dlaczego? Jaki w tym sens? Były i są ,jak wiesz, różne systemy wierzeń. Służyły (i służą) dla identyfikacji się (1) z otoczeniem (grupa, plęmię , państwo) do wyróżniania się od innych (filmik który zapodałeś znakomicie odzwierciedla tą (1) rolę wiary) i (2) samoidentyfikacji jednostki (czy popieram mordowanie nienarodzonych czy uważam że jest to tylko zbiór komórek itp., itd., itp) W tym filmie (wyraźnie propagandowym prokatolickim) chodzi bardziej o to drugie. Dziewczynina wyraźnie na początku głosi iż nal4eży do tej grupy w której są jej rodzice, bracia , krewni. Krótko mówiąc: RODZINA, TRADYCJA, pamięć, IDENTYFIKACJA, ZASADY a dalej grupa, plemię , szczep OJCZYZNA, CYWILIZACJA ŁACIŃSKA. Nasza bohaterka CHCE być katoliczką bo czuje się związana z (powtarzam): RODZINĄ, GRUPĄ, OJCZYZNĄ, CYWILIZACJĄ ŁACIŃSKĄ. Teraz uważaj bo będzie konkluzja: TO DAJE JEJ POCZUCIE TOŻSAMOŚCI i związane z tym poczucie bezpieczeństwa, ciepła, jedności z innymi, ładu moralnego. O tym myślał Immanuel Kant głosząc swoje słynne: NIEBO GWIAŹDZISTE NADE MNĄ, SPOKÓJ WEWNĘTRZNY WE MNIE! I ostatnia scena gdy budzi się przerażona… Jak myślisz … CO JĄ TAK PRZERAZIŁO? Z filmu wynika że była religijnie obojętna … a więc… Wątpię czy to rozumiesz… ale chociaż spróbuj odpowiedzieć na pytanie: CO JĄ TAK PRZERAZIŁO? „To chyba film fantastyczny i reżyser ma właściwą wyobraźnię. Poza tym to: dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf.” Paragraf… Racja! Ot niedawno w Lublinie… a…zostawmy politykę… Dlaczego fantastyczny? A nie było już takich „procesów” w naszych „światłych” „wyzwolonych” dziejach? Mam Ci to po raz kolejny przypominać czy sam już wiesz kiedy? „Ludzie chcą być wolni a im się na siłę kit wciska. Religie to opium dla mas.” Na Zachodzie Europy, gdzie nikt nie wciska kitu, widzimy tą wolność. „Wyzwolone” z okowów katolickich ciemności ludziska jakieś ci klucze Horusa na szyje wkładajo, jakieś ci kosmiczne Pierścienie Atlantów, wstążki kabalistyczne na ręke. To nie wiara? A sukcesy wydawnicze Deanikena??? A ateizm.. potrafisz udowodnić że Boga nie ma czy w to tylko wierzysz? A Jeżeli tylko wierzysz to znaczy że ateizm to też wiara. Te wszystkie wyzwolone bzdety mają tą zaletę iż nie trzeba od siebie nic wymagać . Wystarczy założyć kosmiczny pierścień czy króliczą łapkę wziąć… Opium? A na Majdanie , na scenie pełno świętych obrazów… Opiumują się nimi - powiadasz? (dam ci radę :Na przyszłość pomyśl zanim palniesz jakiś propagandowy marxistowski cytat – notabene pewno nie wiesz- że„światły pozbawiony przesądów” Marx był satanistą) „ Nic tak nie skłóca ludzi i narody jak partie polityczne i religie.” Nie przesadzaj z tym „nic”. Czyż Ameryka albo Izrael prowadzą religijne wojenki Albo: czy religia skłóca ludzi? „Odezwą się wtedy do Niego, mówiąc: "Panie, kiedy widzieliśmy Ciebie głodnego i nakarmiliśmy Cię; albo spragnionego i daliśmy pić? 38 A kiedy widzieliśmy Ciebie jako przybysza i przygarnęliśmy, albo nagiego i odzialiśmy? 39 Kiedy widzieliśmy Ciebie chorego albo w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 Na to Król im odpowie: "Oświadczam wam, że ile razy robiliście [coś] dla jednego z tych moich najlichszych braci, dla mnie robiliście". 41 Potem powie do tych po lewej: "Odejdźcie ode mnie, przeklęci, w ogień wieczny, gotowy dla diabła i jego aniołów. 42 Bo byłem głodny, a nie daliście mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście mi pić; 43 przybyszem byłem, a nie przygarnęliście mnie; nagi - a nie odzialiście mnie; chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście mnie". 44 Wtedy i ci odezwą się do Niego, mówiąc: "Panie, kiedy widzieliśmy Ciebie głodnego, lub spragnionego, lub jako przybysza, lub nagiego, lub chorego, lub w więzieniu, i nie usłużyliśmy Ci?" 45 Na to odpowie im: "Oświadczam wam, że ile razy nie zrobiliście czegoś dla jednego z tych najlichszych, to właśnie dla mnie nie zrobiliście". 46 I ci odejdą do wiecznej kaźni, a sprawiedliwi do wiecznego życia". Nie zrozumiałeś NIC z tego filmiku . Spróbuj jeszcze raz… A tak na marginesie: Kiedy Ty nakarmiłeś biednego ? W czym jesteś lepszy od tej dziewczyniny? W czy jesteś lepszy od takich „katolików”??? Gość: antysemita 22.02.14, 07:38 Odpowiedz „Można je podsumować - manipulacja i niewolnictwo. To nasz świat.” Mam dokładnie takie same odczucia śledząc tych biedaków na Majdanie którym wydaje się że wywalczyli WOLNOŚĆ a w rzeczywistości są pionkiem cynicznie rozgrywanym na światowej szachownicy demonicznych graczy… Nihil novi sub solo… „I wwiódł Go djabeł na górę wysoką i ukazał mu wszystkie królestwa wszego świata w okamgnieniu. 6 I rzekł mu: Tobie dam władzę tę wszystkę i chwałę ich; BO MNIE PODANE SĄ, a komu chcę, dawam je. 7 Ty tedy jeźli się pokłonisz przedemną, będą twoje wszystkie. I o tym też jest ten film! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie zauważyłem IP: 67.159.36.* 22.02.14, 13:41 >Wątpię czy to rozumiesz…< Słuchaj fiśniety geniuszu. Jeżeli nie znajdujesz sobie równego do dyskusji to znajdź forum gdzie tacy mędrcy będą dyskutować jak ty - rozciągać temat jak gumkę do majtek. Gdybyś był w zasięgu mojej ręki to najnormalniej dostałbyś w ryj! Wątpię abyś to zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie zauważyłem IP: 67.159.36.* 22.02.14, 13:44 Czytam dalej twoje bzdety... ty naprawdę bredzisz. Zapisz się do kółka różańcowego albo jakiejś OAZY czy podobnych ugrupowań katolickich i tam się wymądrzaj. Śmieszysz mnie tym razem swoimi tekstami. Odpuść, wstydu sobie oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Nie zauważyłem 22.02.14, 14:19 A Ty może troche poczytaj,zmądrzej abyś mógł zrozumieć, co pisze fiś,pojąć co to Cywilizacja,co to Tożsamość...i wycisz się.Bicie po ryju,to atrybut bezradnych,prymitywnych ludzi.Stwórca dał Ci oręż potężniejszy-Słowo.Korzystaj z niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiś Re: Nie zauważyłem IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.14, 15:33 Re: Nie zauważyłemIP: 67.159.36.* Gość: gość 22.02.14, 13:44 Odpowiedz „CZYTAM dalej twoje bzdety...” Podkreślmy - CZYTAM Aż nie wiem jak to komentować… Z jednej strony satysfakcja że jednak CZYTASZ! T To wręcz cud!!! (Bom myślał iżeś analfabeta Ty) Coś czytasz! I to nie instrukcje (dla użytecznych idiotów) z Onetu, Czy GóWna.. Z drugiej strony pewność że: 1) Nie w Twoich możliwościach skończyć czytanie takiego textu No , i w zasadzie liczba punktów wykorzystana bo że coś zrozumiesz … ach nie, nie róbmy tu SF twórczości. Cieszę się , żę trochę poczytałeś. Z tego się cieszmy. I to kultywujmy. I to drążmy. I tego trzymmy się! Dobry nauczyciel dobiera texty dopasowane do indywidualnych możliwości osobnika którego kształtuje… Musi tak dobrać literature aby: 1) była na intelektualnym poziomie rzeczonego osobnika 2) atrakcyjna w formie była 3) krótka i z obrazkami 4) dwupoziomowa tj, zawierała przekaz tj. dosłowny i alegoryczny 5) mądra i pouczająca była ta lektura(fachowo mówi się że dydaktyczna ma być) No! Mam cuś dla Cie takiego: Był sobie pan Maluśkiewicz Najmniejszy na świecie chyba. Wszystko już poznał i widział Z wyjątkiem wieloryba. wiersze.juniora.pl/tuwim/tuwim_p01.html Powinien ten wierszyk zainteresować Cię bo… to o Tobie wierszyk ten. Tak, tak…Pan Maluśkiewicz to Ty? Formą sprawdzania będzie pytania (Też dobrane do Twego poziomu) 1) Czy gdyby wieloryb był w zasięgu Twojej ręki dałbyś mu w ryj??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Nie zauważyłem IP: 74.63.112.* 22.02.14, 15:39 Fiś ty naprawdę jesteś szurnięty i nawiedzony. Myślę że praca przy łopacie sprostuje twój skrzywiony kręgosłup ideologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Nie zauważyłem 22.02.14, 17:16 Potrafisz niestety tylko obrażać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Nie zauważyłem IP: 74.63.112.* 22.02.14, 17:23 Próbuję patrzeć realnie na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Nie zauważyłem 22.02.14, 19:30 Masz prawo do innych poglądów i możesz je wyrażać.Problem w tym,że Ty zamiast je prezentować i polemizować z fisiem,po prostu go obrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnietek Wachowski Re: Nie zauważyłem IP: 50.63.197.* 22.02.14, 20:23 "rzeszowski15 " napisał(a): to jest żyd Lechowski51 tylko zmienił nick . Lechowski51 ty jesteś żydowską kanalią która od wieków miesza w pustych łbach Poloczków zakochanych w pambuka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Ojbędziewesele IP: *.opera-mini.net 22.02.14, 20:40 Oj, będzie, będzie wesele... "Aktor(Stephen Baldwin), który sam jest chrześcijaninem, będzie gościem charytatywnego balu w Hotelu Prezydenckim w Rzeszowie 28 lutego. Zebrane w jego trakcie fundusze zostaną przeznaczone na budowę ośrodka dla prześladowanych chrześcijan w Łańcucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło Re: Ojbędziewesele IP: *.szybszyinternet.pl 22.02.14, 23:08 gość Stefek. Człowieku co ty wypisujesz. Radze ci znaleźć sobie inne zajęcie i skończyć z tymi bzdetami bo wcześniej czy później padniesz na kolana ( na pewno nie będziesz całe życie taki sprawny ) i będziesz prosić o przebaczenie ale może być już za późno. Za zło trzeba płacić. To tak ku przestrodze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Re: Ojbędziewesele IP: *.opera-mini.net 22.02.14, 23:50 Bardzo przepraszam, ale co jest złego w zacytowanej zresztą informacji: "Aktor(Stephen Baldwin), który sam jest chrześcijaninem, będzie gościem charytatywnego balu w Hotelu Prezydenckim w Rzeszowie 28 lutego. Zebrane w jego trakcie fundusze zostaną przeznaczone na budowę ośrodka dla prześladowanych chrześcijan w Łańcucie." Nie rozumiem, dlaczego i kogo mam prosić o przebaczenie? PS. Nie pamiętam aby w Ewangeliach pisano o jakichkolwiek balach, nawet tych organizowanych na rzecz prześladowanych chrześcijan. ;-)) Pamiętaj: "Za zło trzeba płacić!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiś Do przemyślenia IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.14, 12:55 Wiecie co to laboratorium ? To cóś takiego że się cóś robi w małej skali żeby zbadać toto (te cóś - znaczy) jak to będzie w większej funkcjopnować. te nasze forumo tarnobrzeskie to takie laboratoriuma! Ja lewactwo paskudne badam tu! Głupie to , prymitywne , a swojej głupoty i prymitywności lewactwo one zrozumieć w stanie nawet nie jest z powodu swojej głupoty i prymitywności. Uwagę zwróćta , iże lewactwo to tylko opluwać, obrażać, krytykować, obsr..., oszcz..., zapaskudzić, napaskudzić umie! Więcej nic to lewactwo nie potrafi (Chyba że jak się ktuś w zasięgu ręki lewactwa znajdzie tego prymitywnego to w ryj pauczy (I tak dobrze bo w swoim czasie jak im dali skórzane kurtki czapeczki z czerwoną gwiazdką i nagany to potrafili dziurkę z tyłu głowy dla dyskutanta zrobić). Czyście widzieli żeby choć raz ktuś z tego lewactwa prymitywnego potrafił podyskutować z Lechowskim? E...! Te buraki potrafią tylko wyzywać... Atakują osobę nie potrafią nawet objąć jej myśli (a co dopiero sformułować jakąś odpowiedź- takie głupie to lewactwo przebrzydłe! To na forum Tarnobrzeg ... a gdzie indziej? badam od dawna forum Fronda i Rebelya . Agentów, trolli, użytecznych idiotów tam z 80%!!! Fronda w zasadzie już padła. Robactwo stoczyło ją ze szczętem i poziom porównywalny z Tarnobrzegiem... Na rebelii piszą tuzy naszego dziennikarstwa tzw. "prawicowego" z sakiewiczem GP ziemkiewiczem na czele... "Przyjaciele" Kościoła, obrońcy słusznych praw...w mniej istotnych sprawach i do czasu gdy Unia zabrzęczy złotą kieską. Wtedy nagle jednomyślni... tak jak politycy PiS którzy ... w niektórych sprawach nagle "ponad podziałami" , "dla dobra Polski" nawet o aborcji zapominają ... Taką "niektórą " sprawą jest Ukraina (Nawiasem mówiąc - zauważyliście ile na naszym forum "patriotów" gotowych Lwów odzyskiwać, nagle się naporobiło? Gdzie oni są jak lechowskiego lewactwo kłuje? Przypadkie nie w tej sforze?). Wszyscy nagle śpiewają z tego samego klucza.. Wracają do laboratorium i "wielkiego świata Rebelyi". Jak tylko głos zabierze mądrzejszy ktuś rebelya.pl/forum/watek/71781/ Zwróćcuie uwagę na argumentację. Różni się ona od argumentacji naszej, rodzimej , tarnobrzeskiej psiarni??? Dla porównania: tak wygląda dożynanie watah na Frondzie: www.fronda.pl/forum/polska-ukraina-miedzy-pamiecia-a-mitami-etnonacjonalistycznymi,54924.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe Re: Do przemyślenia IP: *.toya.net.pl 23.02.14, 13:15 Fisiu się zafiksował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do przemyślenia IP: 67.159.36.* 23.02.14, 13:28 Bredzi i buja w obłokach. Nie pisze krótko i rzeczowo tylko rozciąga się jak guma do majtek. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Do przemyślenia 23.02.14, 14:03 A Ty jak zwykle krótko,zwięźle i prymitywnie!.Pisac tak jak fiś,możesz wówczas jak przeczytasz kilkaset książek,zobaczysz kilkanaście krajów,skończysz studia na przyzwoitej uczelni/nie w Tarnobrzegu,Mielcu czy w Ropczycach/.Pomijam to,że powinieneś być dobrze wychowany i znać elementarne formy zachowania kulturalnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tampa KUL nieprzyzwoitą uczelnią? IP: *.opera-mini.net 23.02.14, 20:17 Już dawno tak merytorycznej i finezyjnej argumentacji nie czytałem! Rzec można, florydzka... ;-)) PS. Czy Ty naprawdę uważasz, że uczelnie w Tarnobrzegu (KUL też?), Mielcu czy Ropczycach są nieprzyzwoite? I w jakiej to przyzwoitej uczelni uczą takiego języka jakim posługuje się fiś? A propos, spotkałeś kiedykolwiek bardziej autodemaskujący nick? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "ktuś" Z mlekiem matki? IP: *.opera-mini.net 24.02.14, 00:17 Czy Ty czasem czytasz Mickiewicza, Słowackiego, że o Norwidzie nie wspomnę? Kto Cię uczył języka polskiego? Nie mów tylko, że to z mlekiem matki... ;-)) Piszesz (jak zwykle piękną polszczyzną i poprawną polszczyzną): "Na rebelii piszą tuzy naszego dziennikarstwa tzw. "prawicowego" z sakiewiczem G P ziemkiewiczem na czele..." Nie bardzo rozumiem, to dobrze, czy może źle? Odpowiedz Link Zgłoś