05.03.16, 01:19
POlak POtrafi POlaka trafi!
Już miałem wam głowy nie zawracać POlską no ale tyle się dzieje...
www.youtube.com/watch?v=SGoUqaLAV54
I ktoś mi POwie że POlska nie jest okradana?
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Super! 05.03.16, 06:53
      Odnoszę wrażenie, że faktycznie zawracasz nam nie głowę, ale doopę ;-) Zastanowił mnie format daty, taki rodem z USA. Może korespondent wzorował się na MK, by pokazać się światowcem i zdać nam relację ze skłądnicy ;-)
      • wislocka12 Re: Super! 05.03.16, 08:34
        Co ty e-zybi pie*dolisz, forma daty jest tu najważniejsza?
        • e-zybi Re: Super! 05.03.16, 08:58
          Wstałaś lewa nogą? albo ci brakuje "świtańca" ;-)
      • polak1706 Re: Super! 05.03.16, 12:09
        jesteś przykładem tego, że można wywrócić kotka ogonem. Posadź zatem doopę na siodełku rowerowym i nie bredź! Tylko nie jeździj w deszcz, bo ci wypłucze resztki rozumu i będziesz jeszcze bardziej uszczypliwy.

Taki wypadek nie POwinien się zdarzyć w prezydenckiej limuzynie, tak POwiadają już w mediach fachowcy, a zdarzył się.
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezydent-o-incydencie-z-udzialem-jego-limuzyny-taka-rzecz-nie-powinna-sie-zdarzyc,wid,18197868,wiadomosc.html?ticaid=11698c
        Jakiś dziwny, kolejny zbieg okoliczności, że człowiek działający dla dobra Polaków i Polski, odsuwający wspólnie z obecną partią rządzącą kanalie od żłoba, bierze udział w takim zdarzeniu.

• genia50 Re: Super! 05.03.16, 13:58
          Sugerujesz próbę zamachu?A czy kierowca zrobił oc jak powinien przed każdym rozpoczeciem pracy?I czy opony miały odpowiedni przebieg?Im wyżej tym mniejsza starannośc w wykonywaniu pracy.We Włoszech to straż przychodzi do niektórych urzędników,aby ich zaciągnąć do pracy,bo im się nie chce przychodzić,żeby u nas do tego nie doszło.
          • polak1706 Re: Super! 05.03.16, 14:10
            znaczy się piszesz o niechlujstwie itp. Tu się z tobą po części zgadzam. Gdyby każdy starannie robił to co do niego należy i dbał o otoczenie w którym żyje choćby tylko w promieniu 5m świat byłby piękniejszy. Leser goni lesera. Najchętniej większość uwaliłaby się na krześle/fotelu i tak siedziałaby z petem w ustach :-( a później po kasę i jeszcze z krzykiem: mało!
            O Włoszech nie musisz mówić bo to już słyszałem z ust osób które do tego dziadostwa kiedyś wyjechało.
        • e-zybi Re: Super! 05.03.16, 18:11
          Myślisz, że chodzi tutaj o uszczypliwość? nie jestem tylko łatwowierny, wszystko! Powinieneś i Ty czasami poderwać doopę od kompa, wsiąść na rower i przewietrzyć szare komórki. Nocne nasiadówki są męczące, a przez to prowadzą czasami do błędnych wniosków ;-)

>...a zdarzył się< i do jakich wniosków doszedłeś? To tylko samochód, jak każde urządzenie ma swoje niedoskonałości, dołączyć czynnik ludzki i nieszczęście gotowe. Czytałem przed 2-ma dniami ranking awaryjności wśród samochodów wyższej klasy i o dziwo, BMW 7 (seryjny) w pierwszej dziesiątce. Przypadek?
        • wislocki12 Luki i braki... 05.03.16, 21:39
          Najbardziej niepokoi, że przydarzyło się to już nowej pisowskiej ochronie! A może to luki w przygotowaniu i brak doświadczenia? :-((
          • pamietamy3322 Re: Luki i braki... 05.03.16, 22:35
            Wcale bym sie nie zdziwil ale to wcale jakby ta opona to nie byl wypadek.
            • wislocki12 Luki i braki czy zamach? 06.03.16, 12:14
              Myślę, "luki w przygotowaniu i brak doświadczenia" są bardziej prawdopodobne niż zamach. ;-(
      • pamietamy3322 Re: Super! 05.03.16, 22:10
        zybi masz pare nickow. Na tym jestes lubiacym pokoj na swiecie piszacym wiersze cyklistą choc widac jakie masz poglady polityczne. Ale widac ze cie szlag trafia co wylazi na innych nickach jak np exbenek itp.
        • e-zybi Re: Super! 06.03.16, 07:52
          Tak myślisz? ciekawe co na to exbenek i itp.!
          • polak1706 Re: Super! 06.03.16, 13:03
            >ciekawe co na to exbenek i itp<
            Teraz pije! Kiedy wytrzeźwieje przeczytasz jego bełkot ;-(
            • wislocki12 "Bełkotać" tak jak exbenek? 06.03.16, 23:13
              Daj Ci, Panie Boże, "bełkotać" tak jak exbenek! ;-)
    • wislocki12 Korniki Szyszki 05.03.16, 11:07
      No tak, 26 lutego 2016 r., czyli sto dni rządu B. Szydło, a w perspektywie... korniki Szyszki! Będzie się działo! :-((
      PS. Czy to prawda, że dyrektor generalny Lasów Państwowych Konrad Tomaszewski jesr spokrewniony z Jarosławem Kaczyńskim? :-(
    • polak1706 Re: Super! 05.03.16, 12:12
      >skłądnicy<
      e-żyleta! Zauważyłeś że e-zybi popełnia taki sam błąd jak ja? Zamiast "a" napisał "ą"
      Co teraz zasugerujesz jak kilka dni temu w moim poście?
      • e-zybi Re: Super! 05.03.16, 15:45
        O jakim błędzie mówisz? Czytaj ze zrozumieniem, jakby powiedziała pewna osoba. Ja tylko zacytowałem, oglądnij jeszcze raz polecany przez siebie reportaż ze skłądnicy ;-)
        • polak1706 Re: Super! 05.03.16, 16:10
          błąd to błąd :-P
          Jeżeli uznajesz że to nie błąd pisz w "...."
          A ten co tak pisał nawet nie zorientował się, że w moim jednym z tekstów słowa pisane są w formie żartobliwej (po wiejsku, gwarą) i pisał o moim niskim intelekcie gdy sam zostawił swój w WC. Taki sam filozof jak ty. Wart Pac pałaca...
          Poza tym jeżeli czepiasz się takiego drobiazgu wobec przestępstwa na miliony to.... (dopisz sobie)
          • e-zybi Re: Super! 05.03.16, 17:06
            Palmę pierwszeństwa w filozofowaniu dzierżysz Ty i nie mam zamiaru o nią walczyć. Sam pisałeś: Internet jak papier... wszystko przyjmie a internauci wszystko łykają. Więc łykaj, ja nie muszę.
            • polak1706 Re: Super! 05.03.16, 17:46
              Z Bogiem! Nikt za tobą nie będzie tęsknił złośliwcze!
              • e-zybi Re: Super! 05.03.16, 18:17
                Za tobą również, no! może jedna osoba ;-)
                • polak1706 Re: Super! 05.03.16, 18:38
                  sio!
                  • palacz67 Re: Super! 05.03.16, 19:26
                    Witaj, Polaku, oglądam mój ulubiony film, później zapodam muzykę z tego filmu, pzdr:-)
                    • wislocki12 "Zapodam"? 05.03.16, 20:41
                      "Zapodam" to też jakaś gwara? Czyżby nauczycielki też miały mówić gwarą? :-((
                      • e-zyleta Re: "Zapodam"? 05.03.16, 21:07
                        W jej wsi tak mówią,ale nie ma się co dziwić jak mieszka się w lesie, choć na jedno ma dobrze, ty też byś tak chciał, jak by ci lisy jajka znosiły.
                      • palacz67 Re: "Zapodam"? 05.03.16, 21:18
                        Witaj, Wislocki, znam dużo gwarowych słów, w szkole staram się ich nie używać, co nie oznaccza, że mi się czasem nie wyrwie. Moje dzieci nie znają za bardzo gwary, bo mówiliśmy raczej poprawnie przy nich.

Napiszę Ci gwarą parę zdań:-)

Wstałam dzisiaj wcześni od męża, bo mi kiszki marsza grały. Zrobiłam se dwie kromcyny chlebusia z syrkiem. Wypiłam se kawusie z mlickiem, wyciągnełam gorcki ze " krzynki". Wyprałam portki, swedry, i jinne łubrania. Potem se godnełam z somsiadko, zawsze to roźni sie do kogoś łodezwać. Potem se łodgrzołam pirogów i spozirałam do jizby, cy sie jus chop wyspoł. Łobiecoł mi wiecórkiem, że pojedziewa wele południa na basen. Wydoli?
                    • polak1706 Re: Super! 06.03.16, 13:39
                      A ja oglądam takie filmy
                      www.youtube.com/watch?v=8_W1hlgFHlg
                      • smieszekleszek Re: Super! 06.03.16, 13:55
                        Hi,hi <www.youtube.com/watch?v=aROPFrjXVtU
                        • polak1706 Re: Super! 06.03.16, 13:58
                          Wisłocka ci da! Materiał sprzed 3 lat! Nie masz świeżego materiału :-(
                          • e-zyleta Re: Super! 06.03.16, 14:04
                            Kumple:www.youtube.com/watch?v=BvhDmOSveaY
                          • smieszekleszek Re: Super! 06.03.16, 14:08
                            www.youtube.com/watch?v=Wq-6TqupiZE
      • e-zyleta Re: Super! 05.03.16, 19:52
        Słuchaj pętaku (ciemniaku) z ogoloną głową, udowodniłem ci że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz i przestań zaśmiecać forum. A jeśli chodzi o pomyłkę, jak nie pamiętasz, to wróć do swojego wpisu i zobaczysz co zrobiłeś, chyba ze chcesz abym ci powtórnie wkleił.Natomiast przedstawiasz wypadek Prezydenta jako spisek, więc niech powołają Antka M. na szefa komisji, a on bardzo szybko znajdzie winnych. Chyba że ty zostaniesz jego ekspertem a wtedy za kilka minut znajdą się winni.Co do Zibiego to przestań mówić że bredzi, poniewaZ jak ktoś bredzi, to tylko ty i twoja popierająca niedouczona nauczycielka, oraz czasem mar-marek, ale bardzo rzadko.
        • wislocki12 Luki i braki 05.03.16, 21:41
          Najbardziej niepokoi, że przydarzyło się to już nowej, pisowskiej ochronie! A może to luki w przygotowaniu i brak doświadczenia? :-((
          • pamietamy3322 Re: Luki i braki 05.03.16, 22:15
            www.bliskopolski.pl/katastrofa-smolenska/zgony-poza-katastrofa/

Akurat np na premiera nikt zamachu nie zrobi. Poniewaz partia wybierze nowego. A Prezydenta trzeba wybierac w wyborach.
            • pamietamy3322 Re: Luki i braki 05.03.16, 22:21
              Grzegorz Michniewicz [zgon nastąpił 23 grudnia 2009 roku]. Dyrektor generalny kancelarii premiera, osoba mająca najwyższy status dostępu do informacji tajnych. Jego przełożonym był Tomasz Arabski. Zginął tego samego dnia, kiedy do Polski z remontu w Rosji, w zakładach Olega Deripaski powrócił tupolew. Wedle oficjalnej wersji, popełnił samobójstwo wieszając się na kablu.

Krzysztof Knyż [2 czerwca 2010 roku]. Moskiewski operator ?Faktów? TVN. Zdawkowe komunikaty TVN mówiły o chorobie. Prasa zagraniczna pisała, iż został zamordowany we własnym mieszkaniu. Był operatorem, który sfilmował podchodzenie do lądowania polskiego samolotu prezydenckiego na lotnisku w Smoleńsku. Był jednym z pierwszych reporterów, któremu udało się znaleźć w miejscu wypadku zanim rosyjskie siły specjalne zmusiły do jego opuszczenia. Materiały telewizyjne z pierwszych chwil, gdy nie było wiadomo jeszcze co się stało i tuż sprzed katastrofy ? zniknęły.

Eugeniusz Wróbel [15 października 2010 roku]. Minister w rządzie Prawa i Sprawiedliwości. Ekspert od spraw lotniczych. Specjalista od komputerowych systemów sterowania lotem samolotów. Specjalista od precyzyjnej nawigacji satelitarnej dla lotnictwa. Zaginął 15 października. Jego poćwiartowane zwłoki zostały wyłowione z Zalewu Rybnickiego. Został zamordowany przez rzekomo chorego psychicznie syna (żona Wróbla jest psychiatrą i przez 20 lat nie zauważyła choroby syna). Syn nie zdradzający zaburzeń umysłowych początkowo przyznał się do winy, po czym wyparł się jej. Podobno niepoczytalny syn poćwiartował piłą zwłoki ojca, lecz w pokoju ? gdzie miało się to odbyć ? nie ma śladów makabrycznego czynu. Minister Wróbel mówił w prywatnych rozmowach, że wrak znajdujący się na lotnisku Smoleńsk-Siewiernyj nie jest wrakiem tupolewa, którym lecieć miała polska delegacja.

gen. Konstantin Moriew [sierpień 2011 roku]. Szef FSB (Rosyjska Służba Bezpieczeństwa) z Tweru. 53-letni Moriew zginął w końcu sierpnia 2011 roku. Ciało znaleziono w jego gabinecie. Jak uznano, zastrzelił się z broni służbowej. Choć nie pozostawił listu pożegnalnego, śledczy przyjęli wersję samobójstwa. To właśnie Moriew przesłuchiwał smoleńskich kontrolerów po katastrofie. Moriew został przydzielony do Tweru, któremu podlega lotnisko Siewiernyj w Smoleńsku, w 2007 roku. Na jego terenie służyli oficerowie, którzy 10 kwietnia 2010 roku znajdowali się w wieży lotniska w Smoleńsku ? mjr Wiktor Ryżenko i płk Nikołaj Krasnokutski.

Remigiusz Muś [27 października 2012]. Chorąży Wojska Polskiego. Bardzo ważny świadek w śledztwie smoleńskim. Fakty przez niego podawane przeczyły oficjalnym ustaleniom: ujawnił między innymi, że kontroler z wieży na smoleńskim lotnisku wydał pilotom TU 154M komendę o zejściu na wysokość 50 metrów (oficjalne raporty mówią o komendzie 100m ze strony kontrolerów). Chorąży Muś mówił także o odgłosie 2 wybuchów, które słyszał w momencie katastrofy. Powieszone ciało znaleziono w piwnicy bloku, w którym mieszkał. Z przeprowadzonych badań wynika m.in., że tylko na lince, na której znajdowało się ciało chorążego, nie stwierdzono żadnych odcisków palców. Ślady DNA Remigiusza Musia zabezpieczono jedynie na krótszym fragmencie linki, gdzie wykonano pętlę.

Dwa miesiące przed śmiercią Remigiusz Muś uległ dziwnemu wypadkowi, jadąc samochodem zjechał z drogi i uderzył w płot. Policja stwierdziła, że był trzeźwy jednak z powodu dziwnego zachowania został przewieziony do szpitala psychiatrycznego. Wyszedł na własną prośbę po trzech dniach. Przeprowadzone badania psychiatryczne i psychologiczne nie ujawniły u niego choroby psychicznej, w tym depresji, ani innych zakłóceń czynności psychicznych. We krwi nie stwierdzono też alkoholu ani narkotyków.
              • pamietamy3322 Re: Luki i braki 05.03.16, 22:29
                Nawet nie macie pojecia jakie techniki zabojstw maja tajne sluzby. Moga spowodowac wylew, zawal i nikt na sekcji nie wykaze niczego.Trzeba by robic specjalnie sekcje pod katem srodka ktory to wywolal. Nawet szczegolowa nic nie wykaze.

www.youtube.com/watch?v=OzORyJ29uqU
                • smieszekleszek Re: Luki i braki 05.03.16, 22:33
                  Półgłówek hi hi
                • pamietamy3322 Re: Luki i braki 05.03.16, 22:33
                  Czemu musial zginac Kennedy. Jego przemowienie o spisku wiadomo jakim.

www.youtube.com/watch?v=hzat1i48N18

A takze chcial FED i pogonic masonow.
                • wislocki15 Re: Luki i braki 05.03.16, 22:44
                  Seryjny samobójca zwykle wkracza do akcji w piątek a sekcję wykonuje się w poniedziałek lub później a wtedy toksykologia nic nie wykaże i można uznać, że nie było udziału osób trzecich. Dlaczego nigdy nie podejrzewa się udziału osób drugich?
                  • wislocki12 Pierwsze, drugie czy trzecie? 05.03.16, 23:04
                    Czyżbyś miał mieć na myśli wypadek z udziałem prezydenta Dudy, który miał miejsce właśnie w piątek? Myślę, że w poniedziałek ani w żaden inny dzień niczyjej sekcji zwłok oczekiwać nie należy! ;-))
                    PS. "Gdy mówimy o pomocy „osób trzecich” mamy na myśli pomoc, której potrzebuje para osób, np. stadło. Z kolei gdy pomocy potrzebuje jedna osoba, powiemy „wymagana pomoc drugiej osoby” lub „innych osób”. Przyznam natomiast że zwrot „wymagana pomoc osób drugich” jest, biorąc na logikę, bezzasadny. Osoba druga jest przecież jedna, no chyba że mamy na myśli to, że te „drugie osoby” udzielają pomocy w jakiejś kolejności i porządku. Mam jednak wrażenie, że zwrot ten został zbudowany na wzór „osób trzecich”, bez zwracania uwagi na jego logikę.
                    Generalnie radziłbym się trzymać w tym wypadku konstrukcji, które odpowiadają logice i oddają fakty, jak na przykład:
                    - wymagana pomoc innych osób,
                    - wymagana pomoc drugiej osoby,
                    - wymagana pomoc osób spoza grupy,
                    - wymagana pomoc osób z zewnątrz."

www.jezykowedylematy.pl/2014/05/wymagana-pomoc-osob-trzecich-czy-drugich/
                    • e-zyleta Re: Pierwsze, drugie czy trzecie? 05.03.16, 23:12
                      Przecież to co pisze ten pomyleniec, nie trzyma się kupy. Skończył kurs babci klozetowej i teraz jest wielkim ekspertem politycznym.
                      • pamietamy3322 Re: Pierwsze, drugie czy trzecie? 05.03.16, 23:17
                        To sa fakty. Nie masz argumentow zeby je obalic wiec zaczynasz bluzgac. Podobnie wislocki ich nie ma bo nie mozna glupich i debilnych wstawek zapetlających uznac za kontrargument.
                        • pamietamy3322 Re: Pierwsze, drugie czy trzecie? 05.03.16, 23:20
                          Chyba tylko glupim lemingom tvnowskim nie daje nic do myslenia to co sie dzieje obecnie w Polsce i na swiecie. Brak zdolnosci laczenia faktow.
                          • pamietamy3322 Re: Pierwsze, drugie czy trzecie? 05.03.16, 23:22
                            Ja wiem ze to jest wywrocenie o 180% calego tego kitu ktory wciskaja Polakom od 70 lat ale takie sa fakty. I zebys jeden z drugim zamknal oczy i powiedzial sobie w duchu odrzucajac ,,to nie prawda" to takie sa fakty.
        • polak1706 Re: Super! 06.03.16, 13:01
          > chyba ze chcesz abym ci powtórnie wkleił.<
          Wklej.
          • e-zyleta Re: Super! 06.03.16, 13:19
            "Zaczynajo" Gdzie A a gdzie O na klawiaturze?<Apel do ADMINA!
            Usuń z tego forum tego ćwoka i drugiego durnia exbenka, bełkoczącego coś w chwilach gdy już jarzy bo przestało go trzymać po imprezie!
            Powód:
            sie pierwsi zaczynajo!
            • polak1706 Re: Super! 06.03.16, 13:25
              sie znów zaczynosz!
            • smieszekleszek Re: Super! 06.03.16, 13:26
              Hi,hi.<Powód:
              sie pierwsi zaczynajo! >
    • pamietamy3322 Re: Super! 05.03.16, 22:55
      Prezydent powinien byc chroniony naprawde przez solidną ochrone. Udany zamach otwieralby im szanse na wygranie wyborow prezydenckich. Odtad kazda ustawa PiS-u i Kukiz`15 bylaby wetowana. A zeby odrzucic weto Prezydenta trzeba 2/3 glosow. PiS nawet z Kukiz`15 tyle nie ma. Panstwo zostaje sparalizowane i trzeba rozpisac nowe wybory.
      • wislocki12 Zbierają doświadczenie 05.03.16, 23:50
        Też uważam, że z tą ochroną jest coś nie tak. Ale czy można się dziwić? Starych trzeba było wylać, a nowi właśnie zbierają doświadczenie... Wszędzie to samo! :-((
        • wislocki15 Re: Zbierają doświadczenie 06.03.16, 07:31
          Pisząc o "wylanych starych" masz pewnie wislocki12 na myśli tych co chronili Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Ci "starzy" pod dowództwem pożal się Boże generała Janickiego byli rzeczywiście pierwszorzędnymi fachowcami, Putin jest z nich dumny. Jak widać wislocki12 ferie Ci nie pomogły i dalej sadzisz pseudo inteligenckie durnoty. Ta opinia również o innych Twoich wypocinach.
          • wislocki12 Pseudointeligenckie durnoty 06.03.16, 11:14
            Ależ skąd? Mam na myśli tych, którzy z wiadomym skutkiem wymienili ekipę, która skutecznie i profesjonalnie ochraniała prezydenta Komorowskiego. :-)
            PS. Czy miałeś na myśli "pseudointeligenckie durnoty"? :-(
            • pamietamy3322 Re: Pseudointeligenckie durnoty 06.03.16, 11:47
              hahahahahaha skutrecznie i profesjonalnie hahaahahaa Tyle na to moge powiedziec JAJKO NA UKRAINIE
              • wislocki12 Dymisja? 06.03.16, 11:57
                Osobiście wolę jajko na Ukrainie od opony pękniętej na polskiej autostradzie przy prędkości 140 km/h! :-)
                PS. Nie sądzisz, że w tej sytuacji min. Błaszczak powinien podać się do dymisji?
                • wislocki15 Re: Dymisja? 06.03.16, 12:13
                  Nie, nie powinien.
                  • wislocki12 Kwestia honoru 06.03.16, 12:39
                    A niby, dlaczego nie? Przecież to kwestia honoru! ;-)
                • pamietamy3322 Re: Dymisja? 06.03.16, 12:20
                  Oczywiscie ze nie ale Polska powinna sprowadzic wyjadaczy w tym zakresie, jakies CSI zeby dokladnie zbadali ta opone.
                  • wislocki12 Niedopatrzenia i zaniedbania? 06.03.16, 12:35
                    No tak, ale była przecież jeszcze idiotyczna afera z b. już komendantem MO. Nie za wiele tego "dobrego" jak na jednego Błaszczaka? :-(
                    PS. A jak owi "wyjadacze" potwierdzą niedopatrzenia i zaniedbania? :-(
    • pamietamy3322 Re: Super! 05.03.16, 23:13
      beem.deep.salon24.pl/458892,polityczne-samobojstwa-tylko-przed-dniami-wolnymi

I poczytajacie komentarze
      • wislocki12 Komentarzy brak! 06.03.16, 11:15
        Szkoda, że brakuje twoich komentarzy... :-(
        • polak1706 Re: Komentarzy brak! 06.03.16, 13:05
          >Szkoda, że brakuje twoich komentarzy... :-( <
          A po co ci jego komentarz? Aby napisać, że nie rozumie tego co czyta?
          • wislocki12 "Nie rozumie tego co czyta?" 06.03.16, 23:17
            Może i masz rację? Też mam czasami wątpliwości co do poziomu intelektualnego pamiętamy3322! ;-(
            • e-zyleta Re: "Nie rozumie tego co czyta?" 06.03.16, 23:28
              Przecież wiesz, uniwersytety stoją otworem..
    • genia50 Re: Super! 06.03.16, 08:58
      Brak oc,oszczędzanie na procedurach,pośpiech ,rutyna i wiara,ze możemy nawet na miotle,to w pewnym sensie zamach na zasady,które powinny obowiązywać wszędzie a zwłaszcza "na górze".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka