Dodaj do ulubionych

Jestem za pielęgniarkami

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:05
Jestem za pielęgniarkami chociaż mniej zarabiam myślę że większość tak myśli?
Obserwuj wątek
    • agatahev Re: Jestem za pielęgniarkami 20.06.07, 21:13
      ja tez zycze im z calego serca zeby im sie udalo
      • Gość: zrx Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.06.07, 21:33
        a ja uważam że nic nie wskórają-zbrojne ramię PiS-u nie pozwoli na to
    • Gość: młody lekarz Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.41g.sandomierz.pilicka.pl 21.06.07, 19:32
      ja też za. Teraz zarabiają niewiele mniej ode mnie-jak dostaną 1000 zł podwyżki
      to i tak mi podniosą , bo lekarz nie może zarabiać dużo mniej niż pielęgniarka(
      a nawet powinien ciut więcej), a poza tym to naprawdę ciężka i niewdzięczna
      praca.
    • Gość: gizmo Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:17
      ja też jestem za i też mało zarabiam mi nikt nie da ale im mogą dać tylko
      barany nie chcą
      • Gość: tyui Re: Jestem za pielęgniarkami IP: 213.199.214.* 22.06.07, 01:02
        Jak najbardziej jestem za pielęgniarkami. Jednak obok nich walczą lekarze a
        wśród nich co któryś porusza wątek prywatyzacji szpitali. Wiecie na czym to polega?
        Lekarze nie budują za własne pieniądze nowych tylko dzierżawią oddziały w
        szpitalach. Wówczas redukuje się część tych walczących pielęgniarek, reszta rura
        po 12 godzin i więcej za 2osoby i nic nie ma do gadania. Pacjenci są przyjmowani
        na leczenie dopóki kasa się nie skończy tj. do kwietnia , maja każdego roku.
        Później chcesz się leczyć to płać ze swojej kieszeni. Personel medyczny wyższego
        szczebla, w swerze płac, krzywdy sobie oczywiście nie zrobi, będzie obrastał w
        piórka nie przemęczając się. Dlatego PIS jest ostrożny także w tej sprawie.Można
        się ze mną nie zgadzać ale przypomnijcie sobie kto walczył w 1980r. Prości
        ludzie bo myśleli że będzie im lepiej. Skończyło się to tym że to ich w setkach
        zakładów zwalniano a ci którzy pozostali rurają za 2-3 pracowników za nieduże
        pensyjki. Tak też będzie z pielęgniarkami.
        • Gość: Jan Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.07, 13:17
          Zawsze tak jest jak trzeba walczyć to walczy zawsze szary człowiek a elita
          zbiera śmietanke.Jak tak lekarze chcą sprywatyzować służbe zdrowia to może
          wszystko sprywatyzujmy policje,wojsko a co nie można? Jak nie pasuje lekarzom
          to do pracy do Biedronki,Kauflanda wtedy zobaczą jak się ciężko pracuje.
          • moher1947 Re: Jestem za pielęgniarkami 22.06.07, 13:31
            A ja nie i poniżej uzasadnienie.
            -------------
            Kto ma to sfinansować? Mówi się, że „rząd”, ale rząd ma tylko te pieniądze,
            które odbierze nam, podatnikom. Skoro zatem to my mamy to wszystko finansować,
            to po co uciekać się do pośrednictwa rządu?

Kto uważa, że pielęgniarki i lekarze powinni więcej zarabiać, niechże po prostu
            im płaci. Czy są chętni? Jakoś nie widać.
            -------------
            Tak napisał na swoim blogu red. Stanisław Michalkiewicz i ja się z tym zgadzam.
            Można to przeczytać i wiele innych rozsądnych rzeczy na wszelkie tematy tu:
            www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=25
    • Gość: Karollo Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:53
      BARDZO HEROICZNE KOBIETY. Walczyć z tą hydrą, słowa UZNANIA NAJWIĘKSZEGO. Nie
      było ewolucji, będzie rewolucja.
      • Gość: pacjent z Tworek [...] IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.07, 16:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Karollo Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:11
          czyżby POtworek z Tworek?
          • Gość: XXX Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:48
            Nie; to PIS-iorek z Tworek
    • Gość: lk Re: Jestem za pielęgniarkami IP: 80.51.159.* 22.06.07, 16:43
      Gość portalu: beti napisał(a):

> Jestem za pielęgniarkami chociaż mniej zarabiam myślę że większość tak myśli?

Byłem, ale już nie jestem
      • Gość: aa do lk Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.06.07, 19:13
        Lubię ludzi, którzy potrafią zmienić poglądy w obliczu faktów.
    • Gość: Benitez Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:03
      Ludzie! Lekarze chcą pieniędzy i prywatyzacji szpitali, a pielęgniarki
      tylko "godnych płac" i żeby było po staremu. Czyli paranoja, bo za te brednie i
      tak zapłacimy z naszych podatków.
      • Gość: aa Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.06.07, 06:00
        Benitez jak zwykle ma rację.
      • Gość: Karollo Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 10:41
        Beni, musisz być piekielnie zdrowym człowiekiem...
    • Gość: Benitez Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:44
      Jestem, jaki jestem...
      Ale teraz cytat z Onetu: "Andrzej Włodarczyk z Naczelnej Rady Lekarskiej
      powiedział, że środowiska lekarskie i pielęgniarskie "cały czas są razem i
      protestują wspólnie, a różnice nie są na tyle istotne", aby obie protestujące
      grupy zostały poróżnione."
      Czyli - mówiąc po polsku - doktorzy potwierdzają, że protest pielęgniarek jest
      przez nich wykorzystywany instrumentalnie. Kiedy już sprywatyzują szpitale, to
      siostry zostaną na bruku. Bo jakiemu właścicielowi potrzebne są "krnąbrne baby"?

• Gość: XXR Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:11
        najgorzej jak ktoś pisze na temnaty o których nie ma zielonego pojęcia, a ty
        właśnie jesteś taką osobą;
        1/ w szpitalach jest przerost administarcji a nie białego personelu; szpital
        2/sprywatyzowany to nie szpital sprywatyzowany też musi przestrzegać pewnych
        norm zatrudnienia a obecnie w szpitalach brakuje pielęgniarek i muszą pracować
        przy większej ilości pacjentów niż powinny
        3/pisząc takie posty o wykorzystywaniu pielęgniarek przez lekarzy potwierdzasz
        moje podejrzenia że większość postów na forach jest pisana przez wolontariuszy
        posłów PIS-siaków aby nastawiać negatywnie społeczeństwo do określonych
        problemów
        z należnym brakiem szacunku
        Pracownik Ochrony Zdrowia
    • Gość: Benitez Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:13
      Drogi i zatroskany Pracowniku Służby Zdrowia!
      Bzdury piszesz Misiu, bo z PiS-em mam tyle wspólnego, co Ty ze służbą zdrowia
      (a przy okazji: co jest dzisiaj służba zdrowia?).
      Mam dla Ciebie smaczny kawałek z portalu wp. pl: "Tygodnik „Wprost” ujawnił, że
      liderki protestu służby zdrowia to aktywne działaczki opozycji. Kilka z nich
      startowało w wyborach parlamentarnych i samorządowych z list wyborczych Partii
      Demokratycznej i PSL, a ostatnio z listy Lewicy i Demokratów."
      Fajne te "pielęgniarki" spod kancelarii premiera? Może rzeczywiście są wśród
      nich prawdziwe biedne siostry, tyle tylko, że strajkiem kierują zawodowe
      rewolucjonistki.
      • Gość: XXR Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:58
        Napisałemci ciemniaku "Pracownik Ochrony Zdrowia" nie "służby"; Służbę z nas
        chcieli zrobić stalinowscy poplecznicy
        i mów o pielegniarkach i innych pracownikach tego resortu z większym szacunkiem
        bo nigdy niewiesz kiedy możesz ich potrzebować; a jak nadal tak będziemy
        opłacani to będziesz zmuszony pomocy szukać u nas!!! ale za granicą!!!
    • Gość: Benitez Re: Jestem za pielęgniarkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:19
      Drogi Pracowniku Ochrony Zdrowia (nawet nie śmiałbym Cię nazwać ciemniakiem,
      wystarczy - ochroniarzem)!
      Więc chroń mnie Dobry Boże przed Tobą i przed bukieliadą z OZZL oraz czerwonymi
      rewolucjonistkami w białych czepkach. (Coś Przyjacielu nie zauważyłeś o czym
      wcześniej pisałem, zwróciłeś uwagę tylko na źle użytą przeze mnie nomenklaturę
      zawodową.)
      Prawdziwych doktorów i dobre siostry serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka