Dodaj do ulubionych

PWSZ Tarnobrzeg

IP: *.crowley.pl 08.10.07, 17:02
czy to prawda że tarnobrzeska prokuratura prowadzi śledztwo
przeciwsko rektorowi PWSZ o stosowanie mobbingu wobec pracowników?
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 19:31
      bo jak dzisiaj ludzi nie trzymasz za m.... to wolaja pieniedzy i nic nie robia,
      zadnej inicjatywy.
      Dzisiaj odbyla sie inauguracja roku akademickiego i tyle pochwal co zebral
      rektor dawno nie slyszalem, pewnie dlatego ze trzyma krotko i wie co chce.
      Ludzie, ta uczelnia to szansa dla naszej mlodziezy, szansa dla miasta, nie
      rozrabiajcie sie, bo to niczego dobrego nie wrozy. Zgoda buduje, niezgoda rujnuje.
      • Gość: hombre Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.anonymouse.org 09.10.07, 20:33
        ale czy to znaczy, że można stosować niedozwolone praktyki? cel uświęca środki?
        nie można takich rzeczy zamiatać pod dywan, bo wszyscy wykładający na PWSZ
        wyjadą - a jako, że moim skromnym zdaniem, wielu z nich to prawdziwi fachowcy,
        nie będą mieli problemu ze znalezieniem pracy gdzie indziej. i tyle będziemy
        mieli z szans naszej młodzieży! mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni - w
        jedną albo drugą stronę. ps. a kto konkretnie chwalił? wybory idą, wielu ludzi
        chwali innych, choć pochwały nie zawsze są zasłużone ;)
        • Gość: obserwator Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:01
          A ja mam pytanie jakich ludzi tak chwalono? bo to bardzo ciekawe,
          kto na takie pochwały zasłużył. Może ktos wie bo to bardzo
          interesujace. czasami jest tak, że robi inny pochwały zgarnia innny,
          a pożytek z t5ego ma jeszcze inny. Ciekawy jkestem kto zasłużył na
          szczere słowa uznania z ust Rektora i jacy ludzie z naszego
          srodowiska wybitnie się tam zasłuzyli. Być moze ktos z was poda
          jakieś konkrety. Z gory dziękuję.
          • Gość: obserwator 1 Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:55
            to ja pytam, co zarzucasz. Piszesz o kims zle, ale podstawy nie podajesz. Kazdy
            lump bedzie mowil ze go przesladuja. Wiele lat bylem na stanowisku kierowniczym
            i moge cos powiedziec o pracy z ludzmi. Obecnie czasy sa fatalne, kazdy madry,
            kazdy nieszczesliwy, a o prace pyta niewielu. Ciezkie jest zycie kierownika.
            Z troska patrze na uczelnie jako na szanse dla mlodziezy i miasta wiec czekam na
            sprawiedliwe osady.
            • Gość: hombre Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: 67.159.44.* 10.10.07, 00:31
              > Z troska patrze na uczelnie jako na szanse dla mlodziezy
              > i miasta wiec czekam na sprawiedliwe osady.

amen! ;) prześledziłem wątek i jakoś nie zauważyłem, żeby ktokolwiek komukolwiek
              coś zarzucał. wszyscy chyba chcemy, żeby wyjaśniono tę sprawę. ktoś zadał
              pytanie - szczerze powiedziawszy, o sprawie dowiedziałem się stąd (życiowe drogi
              zawiodły mnie hen, daleko ;)), ale tarnobrzeskie sprawy wciąż leżą mi na sercu.
              rozwiązania upatruję nie w ukręcaniu sprawie przysłowiowego łba, ale jej
              wyjaśnieniu właśnie.
          • Gość: hombre Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: 67.159.44.* 10.10.07, 00:26
            ja nie piszę "winien" czy "nie winien". moje słowa były rozszerzeniem
            powiedzenia "każda pliszka swój ogonek chwali". chodzi mi o to, że słowa
            uznania, które zebrał rektor, a o których pisałeś ostatnio (to ten sam
            obserwator?) mogły być wyrazem koniunkturalizmu (wiadomo, niektóre opcje chętnie
            skorzystałyby z poparcia yntelygencji). jest także dokładnie tak, jak piszesz -
            to, że przełożony zbiera pochwały, nie znaczy od razu, że sam na tę opinię
            zapracował. chciałbym po prostu, żeby ta sprawa się wyjaśniła, bo konkretów nie
            znam, a chcę dla PWSZ jak najlepiej. a przyznać trzeba, że taka atmosfera nie
            jest sprzyjająca (co nie znaczy, że mamy udawać, że nic się nie dzieje).
            • Gość: obserwatorka Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:06
              ja chciałam tylko zauważyć ze ciagle mówi sie że t5ak wiele luydzi
              tam pracuje na rzecz uczelni, dlaczego nikt nie wymieni nazwisk tych
              osób bo jestem bardzo ciekawa kto to taki skoro nikt nic o nim nie
              wie , bo ze sukcesy pwsz ma to wiem ale kto jest ich koordynatorem,
              kto wykonawcą , chwalmy osoby które to zrobiły i pokazujmy je,
              ludzie powiedzcie kto to taki, być moze osoby tego pokroju
              przydfadzaś ie z naszym miescie tylko się ukrywają i nie chcą
              wychylić a moze czasem warto, wiec jak to jest kogo sie nap[rawdę
              chwali, pewnie tych co siedzą na stołkach rozkazują innym,,
              podwładni to robią i gó.. za to mają a osoby na wyzszych stołkach
              ty7lko na nich siedzą bo nawet nie znaja sie dobrze na tym co robią.
    • Gość: prokurator Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 10:21
      tam jest strasznie nic nie jest warty człowiek
      • Gość: psycholożka Re: PWSZ Tarnobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 21:04
        I na dodatek niektórzy już uciekają z tego"edenu".Słyszałam,że
        dwóch młodych ludzi ostatnio opuściło na własną prośbę
        uczelnię.Jeszcze trochę i nie będzie kto miał na nich pracować.Wtedy
        będą się chwalić jak coś naprawdę zrobią a nie jak dotychczas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka