Dodaj do ulubionych

Dyskoteka w dzień

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.11.07, 19:30
powiedzcie mi co mogę zrobić z sąsiadem, który dzień w dzień robi u siebie w
domu dyskotekę. W moim mieszkaniu aż dudni, nie da się wytrzymać, najbardziej
mi szkoda mojego rocznego synka, bo przez tego gnoja nie może się wyspać.
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień 02.11.07, 19:42
      Idź do niego i grzecznie poproś o wyciszenie. Jeśli to nie pomoże, zgłoś sprawę
      do dzielnicowego. Jest na to artykuł w kodeksie wykroczeń oraz są dopuszczalne
      normy hałasu.
    • Gość: Expert Re: Dyskoteka w dzień IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.11.07, 19:43
      Najpierw spytaj gnojka czy zapłacił ZAIXOWI (stowarzyszenie broniące praw
      autorskich artystów)za głośne puszczanie muzyki i czy uzyskał na to pozwolenie.
      Jeżeli nie to może słuchać tylko dla siebie czyli przy zamkniętych oknach i
      niezbyt głośno. Ponadto, kiedy weszła w Polsce ustawa o prawie autorskim możesz
      zgłosić to straży miejskiej i wówczas strażnicy będą świadkami w ewentualnej
      sprawie a niekoniecznie TY. Możesz również zgłosić spółdzielni mieszkaniowej ten
      fakt bo jest to bardzo uciążliwe dla lokatorów. Jeżeli te starania nie pomogą to
      poszukaj takich rosłych którzy mu nieźle wp....olą bo często prawo sobie a życie
      sobie pomimo licznych organizacji i instytucji powołanych do pilnowania porządku.
      • Gość: Kaśka Re: Dyskoteka w dzień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.11.07, 19:52
        Dzięki wielkie, rozmawiać z nim nie będę, bo on jest trochę nie tego, po za tym
        często jest wypity. Od razu zgłoszę do dzielnicowego. Pozdrawiam.
        • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 03.11.07, 08:54
          1, kup mu sluchawki
          2, sprawdz legalnosc posiadanych przez niego plyt (zglaszasz anonimowo na
          policje ze gosc handluje i wpadaja mu na baze i rewizja, jak znajda to lipa)
          3, jak ktos wspomnial ZAIKSu, to tez jest rozwiazanie
          • smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień 03.11.07, 13:32
            Przestańcie gadać kobiecie głupoty o ZAiKSie i prawach autorskich. Ta ustawa nie
            ma zastosowania do odtwarzania muzyki w domu.
            • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 03.11.07, 14:37
              a jak gosc sciaga z neta a tym samym udostapnia pirackie na grania to ma to
              zastosowanie, moze on slucha wlasnie pirackich plyt?
              • smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień 03.11.07, 14:45
                Gdybanie nie jest powodem do wszczęcia dochodzenia. Muszą być dowody. Jeśli
                pójdziesz na policję i zgłosisz pod art. 233 par. 1 kk, że widziałeś jak
                udostępnia, wtedy i wtedy i podpiszesz się pod tym, wtedy może zostać wszczęte
                dochodzenie ale nie musi.
                • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 03.11.07, 16:31
                  nie musi ale moga go sprawdzic
                  • Gość: smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień IP: *.interblock.pl 04.11.07, 00:23
                    Ale wiedz o tym, że fałszywe zawiadomienie o przestępstwie lub fałszywe
                    oskarżenie także jest karalne.
    • Gość: lament Re: Dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 19:20
      ja codziennie "dudnie",ale to chyba nie o mnie chodzi,bo nie bywam czesto nietrzezwy;]gram tylko z orginalnych plyt i do takich ktorych zaiks nie ma najmniejszego prawa;] i to w granicach normy glosnosci,aczkolwiek wiem,ze rodzaj sluchanej przezemnie muzyki nawet w granicach normy moze sasiadom przeszkadzac...
      • Gość: sasiad Re: Dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 22:25
        gratuluje, jestes madrym czlowiekiem, to przyklad ze mozna zyc i z drugim sie
        liczyc. Moze ten za sciana jest chory, a moze ma zly dzien, a moze ma problemy
        rodzinne. Taka jest kultura wspolzycia.
        • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.11.07, 09:03
          moze zglosic ze podejzewa ze gosc ma nielegalne plytki, jak zglaszasz ze
          podejzewasz kogos ze handluje nielegalnie narkotykami to nie musisz sie
          przedstawiac, mozesz anonimowo to zrobic a oni sprawdza, CZLOWIEKU NIE SLYSZALES
          O ANONIMOWYCH DONOSACH??? w jakim swiecie zyjes.......??
          • Gość: lament Re: Dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 10:55
            temat nielegalnych plyt na narkotykow to calkowicie inna bajka.Sprawa oczywista jest kazdy dj w tbg i okolicach grywa z pirackich plyt publicznie i policja sobie nic z tego nie robi...a co dopiero jak ktos w domu sobie slucha...ciekawi mnie ile z was tu osob kupuje legalnie mp3,albo plyty w sklepach, skoro wyjezdzacie z czyms takim
            • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.11.07, 10:59
              ja nie lubie muzyki wiec mnie ten problem nie dotyczy
              • Gość: lament Re: Dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 11:11
                ok,ale dajesz bezsensowne pomysly jak zglaszanie o handlu plyt.nie rozumiem bardzo co ma sluchanie w domu muzyki do handlu plytami.
                Apropo twojej wczesniejszej sygestii odnosnie kupna sluchawek, to moze ten ktos celowo nie uzywa sluchawek, bo ma swiadomosc,ze glosne sluchanie muzyki normalnie o wiele mniej niszczy sluch niz ciche sluchanie na sluchawkach.
                Jezeli ktos w domu lupie w dzien i to w granicach przyzwoitosci (nie na poteznym naglosnieniu) to uwazam,ze jest ok.Kazdy robi co mu sie podoba w swoim domu.
                • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.11.07, 11:17
                  odezwal sie madrala, a jakby sasiad z gory robil basen w calym mieszkaniu a
                  tobie cieklo po scianach i na glowe kapalo to inaczej byc gadal
                  • Gość: lament Re: Dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 11:33
                    nie porownuj czegos takiego,bo to sa calkowicie 2 rozne sprawy. pozatym...juz tak mialem 2 razy,ale to nie bylo powodem abym dzwonil na policje anonimowo i kablowal,ze sasiad nielegalnie handluje metrami szesciennymi wody...
          • smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień 04.11.07, 14:37
            Gość portalu: asterix napisał(a):

> moze zglosic ze podejzewa ze gosc ma nielegalne plytki, jak zglaszasz ze
            > podejzewasz kogos ze handluje nielegalnie narkotykami to nie musisz sie
            > przedstawiac, mozesz anonimowo to zrobic a oni sprawdza, CZLOWIEKU NIE SLYSZALE
            > S
            > O ANONIMOWYCH DONOSACH??? w jakim swiecie zyjes.......??

No tak, gdzieś dzwoni, ale nie wiadomo, w którym kościele.
            Anonimowo możemy zasygnalizować problem. Policja musi przeprowadzić czynności
            operacyjne, żeby ustalić czy donos jest prawdopodobny, a dopiero gdy zdobędzie
            jakiś dowód, wtedy wchodzi. Jak sobie wyobrażasz, że prokurator da nakaz
            przeszukania mieszkania na podstawie anonimowego donosu?

• Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.11.07, 16:12
              jesli gosc ma neta to moga sprawdzic IP i czy z tego IP sa sciagane utworki muzyczne
              • smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień 04.11.07, 16:14
                To Cię muszę zmartwić, ale ściągać można. Nie można udostępniać chronionych
                prawem autorskim nagrań czy filmów.
                • Gość: lament Re: Dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 18:20
                  ja tez cie musze zmartwic,ale niektorzy kupuja legalnie mp3 z internetu.
                  • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.11.07, 19:30
                    fakt mozesz kupic legalnie mp3, ale jak sam sciagasz to musisz po 24h usunac, a
                    jak sciagasz przez program p2p to jednoczesnie udostepniasz
                    nt.interia.pl/komputery/wiadomosci/news/konfiskata-za-sciagnie-z-sieci,825640,1010
                    aukcja.onet.pl/phorum/read.php?f=268&i=230615&v=&t=230049
                    • Gość: asterix Re: Dyskoteka w dzień IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.11.07, 19:35
                      www.wiadomosci24.pl/tag/Piractwo
                      polecam art o donoszeniu na piratow
                      • smalltownboy Re: Dyskoteka w dzień 05.11.07, 02:26
                        No to jeszcze raz i dokładnie.
                        Pobieranie z sieci nawet pirackich filmów czy piosenek nie jest karalne, w
                        sensie ścigania przez policję czy prokuraturę. Czym innym jest ściganie przez
                        właścicieli praw na drodze cywilnej za nielegalne pliki, ale najpierw ci
                        właściciele muszą ci udowodnić, a żeby udowodnić, muszą wejść do mieszkania, a
                        na to potrzeba zgody sądu. Czyli martwy zapis w przypadku prywatnych mieszkań.
                        Nie mylić z działalnością gospodarczą - dyskoteki, kluby, sklepy itd.
                        Nigdzie nie ma zapisu mówiącego, że po 24 czy 48 godzinach trzeba coś usunąć-
                        bzdury wyssane z palca.
                        Jedynie NIE WOLNO pobierać i używać programów komputerowych chronionych prawem
                        autorskim, na to jest odrębny przepis.
                        Co do akcji w Stalowej Woli w zeszłym roku. Weszli do tych ludzi, którzy
                        UDOSTĘPNIALI gigabajty danych, a nie tych, którzy ściągali.
                        Ponadto, nie wierzcie do końca w artykuły w mediach na temat piractwa, gdyż te
                        są sponsorowane, by wystraszyć społeczeństwo, nie znające swoich praw.
            • Gość: Jaś Re: Dyskoteka w dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:01
              dobrze mówi
      • Gość: matka do lamenta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.11.07, 10:17
        wiesz co lament, będzie tak kiedyś że ktoś zacznie dudnić ci za ścianą na
        przykład disco polo albo inne dziadostwo, twoje dziecko co chwile z płaczem
        będzie się budziło, a ciebie będzie szlag trafiał na tego kogoś zza ściany lub z
        sąsiedniego bloku. może wtedy zrozumiesz jakim byłeś cynikiem i wrednym sąsiadem.
        • Gość: lament Re: do lamenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:05
          disco polo nie raz z za sciany slyszalem i szczerze mowiac nie przeszkadzalo mi to.Ktos lubi niech slucha...jestem tolerancyjny,to ze ja tego nie lubie nie znaczy,ze robie sie drazliwy na inne gatunki.A jesli chodzi o moje dziecko to z racji moim glebokich zainteresowan muzycznych od malego bede go edukowal w tym kierunku.
          Swego czasu u mnie w domu byl rowniez i roczny siostrzeniec przez kilka lat i moje "dudnienie" mu nie przeszkadzalo.Spal jak zabity,powaznie;]
          • Gość: kaka Re: do lamenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:22
            Moje dzieci też wolały spać przy właczonej muzyce, i odkurzacz też
            im nie przeszkadzał ba nawet jak za cicho było to się wtedy budziły.
            Nie ma sensu przyzwyczajać dziecka do takiego spokoju bo wiadomo
            różne sytuacje się zdarzają.
            • Gość: Expert Re: do lamenta IP: *.inowroclaw.mm.pl 05.11.07, 20:07
              Jeżeli tak podchodzisz do sprawy to nic dziwnego że dzieci są później pobudzone,
              nerwowe, agresywne, nie potrafią skoncentrować się na wykonywanych czynnościach,
              . Powszechnie wiadomo że hałas również szkodzi na słuch o czym, od czasu do
              czasu, sygnalizują w mediach laryngolodzy.
              Już nawet eksperci udowodnili że głośne nagle pojawiające się w TV reklamy
              wpływają niekorzystnie na zdrowie dzieci.
              Przyjdzie jeszcze czas że Twoje dziecko będzie bombardowane decybelami(w pracy,
              dyskotece, na ulicy) więc oszczędź mu teraz hałasu.
              • Gość: FaZi Re: do lamenta IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.07, 23:13
                Ludzie co wy chcecie od czlowieka pomyslcie troszke o innych
                powazniejszych sprawach. Zreszta od czego macie zatyczki do uszów?
                mp3? walkmany? tv? itp? Skoro wam przeszkadza dudnienie to i tak nic
                nie zrobicie, bo ktos u siebie robi coś co potrzebuje wiec nic
                skargi nie pomoga ani zale, trzeba sie dogadac jakos miedzy soba,
                nikt nie jest ideany przeciez. Zawsze mozna sie przeprowadzić
                przecież :D
                • Gość: ja Re: do lamenta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.11.07, 09:17
                  Chyba żartujesz, że przez jakiegoś idiotę, który nie ma szacunku dla innych mam
                  się przeprowadzić, wywrócić swoje życie do góry nogami, bo jemu chce się głośno
                  muzyki słuchać. Jak tak uwielbia hałas wokół siebie, to niech założy sobie
                  słuchawki i niech słucha, aż mu bębenki szlag trafi, nic mnie to nie obchodzi.
                  Ja nie mam zamiaru zmieniać mieszkania, ani chodzić z zatyczkami w uszach, bo
                  jakiś "miłośnik" muzyki chce sobie podudnić.
                  • Gość: FaZi Re: do lamenta IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.07, 19:46
                    no to co z tym zrobisz jak nic nie zrobić sie nie da, za bardzo
                    przeciez, zreszta on wam przeszkadza czy moze wy jemu pomysleliscie
                    o tym? Zreszta czy ja mówiłem ze masz marnować sobie życie poprostu
                    sie z masta lepiej przeniesc do domq jakiegos na wsi albo na odludzi
                    spokojnie jest ze normalnie mnei to czasem trafia cos ze taka cisza
                    wole wlasnie juz muzyke bo muzyka dziala na czlowieka bardzo
                    pozytywnie itd. Zreszta czlowiek bez muzyki zyć nie potrafi. Ty
                    także, kazdy z kazdym moze sie dogadac ty tez mozesz zrobic to a nie
                    kłócić sie nie wiadomo o co
            • Gość: matka dyskoteka w dzień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.11.07, 09:14
              ok. kaka, ale to ja chcę decydować jakiej muzyki i kiedy będzie słuchało moje
              dziecko. Nie raz miałam taką sytuację, ze moje dziecko było chore leżało z dużą
              gorączką, a jakiś osioł grał za ścianą. Świętego by to z równowagi wyprowadziło.
              Jesteś matką, to wiesz o czym mówię. pozdrawiam
              • Gość: kaka Re: dyskoteka w dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 09:32
                Wiecie co, jeśli tak Wam wszystko przeszkadza i nie potraficie
                mieszkać między ludźmi to wybudujcie sobie domy na dużych działkach.
                Trochę tolerancji nie zaszkodzi, ludzie powinni sie ze sobą
                dogadywać a nie skakać sobie do oczu, też jestem matką i nie ucze
                dzieci nienawiści do innych ludzi dlatego ze ktoś jest inny,
                wystarczy pogadać z człowiekiem a nie od razu policja, dzielnicowi...
                a w niedzielę do kościółka i "znak pokoju"
                • Gość: pablo Re: dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:25
                  nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/kradziez-pomaga-w-handlu/zdjecie/bez_nazwy,2090253
                  • Gość: jan Re: dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:58
                    Kaka popieram cię całkowicie, ludzie trochę tolerancji i mniej
                    chorego egoizmu, z ludźmi trzeba żyć a nie walczyć:) pozdr
                    • Gość: muzyk Re: dyskoteka w dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 22:33
                      No to wreszcie musze wypowiedziec sie. Ludziom trzeba dac zyc.
                      Mieszkamy w blokowiskach, gdzie jeden od drugiego w jakims sensie
                      jest uzalezniony. Co to za zycie dla starszej osoby, schorowanego
                      czlowieka, czy kogos zdenerwowanego po przykrych przezyciach czy
                      przejsciach, jak za sciana, rznie huczaca muzyka. Ludzie pracuja na
                      zmiany, jak odpoczac po ciezkiej nie przespanej nocy?
                      Prosta sprawa, zrozumiec sie. Ja rozumie amatorow ostrej muzyki, ale
                      to chyba zly sposob na robienie sobie frajdy kosztem drugiego.
                      Przeciez jest tyle miejsc gdzie mozna sie wyzyc, mozna zalozyc sobie
                      sluchawki i rznac do ogluchnieci, lub grac ciszej. Tylko
                      zrozumienia, ze nie wszyscy lubia to co ja.
                      Znam takich co odbiornik ustawiaja w oknie i rzna na caly regulator,
                      tylko pytanie, kogo chca uszczesliwic?, bo jesli siebie to najlepiej
                      zamknac sie hermetycznie, bedzie wiekszy efekt, dzwieki nie uciekna.
                      Pomysl o innym.
                • Gość: FaZi Re: dyskoteka w dzień IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.07, 19:50
                  Swietne słowa i za to własnie szacuneczek dla ciebie tacy ludzie jak
                  własciciel w/w słów są normalni i naprawde fajni. Popieram cie
                  dogadać jest sie łatwiej bo sprawy przez urzendasów niestety
                  przynosza straty materialne czasem
              • Gość: FaZi Re: dyskoteka w dzień IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.07, 19:48
                jakis muzyk w pokoju obok siedzi:D heh to dlaczego nie wyjdzie do
                sąsiada :) albo gdzieś gdzie moze pograc w domu, najlepiej wygłuszyć
                sobie pomieszczenie :D
    • Gość: Pyotrazz Re: Dyskoteka w dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:47
      Ja tez lubie sobie glosno posluchac muzyki ale cuz taki juz jestem. Poki
      sasiedzi nic niemarudza jest ok ale jak tylko ktorys powie mi zebym przyciszyl
      bo sie zle czuje albo dzieci chca spac to robie to bo niechce nikomu
      przeszkadzac bo kiedy mozna to mozna ale niezawsze:) bo trzeba umiec ze soba
      zyc:) czasem jak ja slucham cicho to oni sobie wlacza ich troje czy inne
      badziewie i tez sluchaja na fulla:/ wtedy ja sobie podglasniam i jest ok oni
      sluchaja co chca i ja slucham co chce:) hehe! takie jest zycie i nierubmy z tego
      problemow;) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka