Dodaj do ulubionych

Poznań - jakie LO?

IP: *.icpnet.pl 28.03.04, 00:02
W jakich uczycie sie poznanskich liceach? Jakie polecacie? Do jakich macie
zastrzezenia ( bylbym wdzieczny za wypisanie)? Co myslicie o Marcinku, Marii
i II ? CZy prawda jest, ze do tych szkol nie ma szansy sie dostac osoba ,,
bez paska'' na koniec gimnazjum? JEsli polecacie jakas szkole bylbym
wdzieczny za wypisanie : dlaczego ONA, ile srenio trzeba miec punktow, i moze
jeszcze cos od siebie...
Z gory dzieki za wpisy, mysle ze ten topik pomoze nie tylko mi ale i innym
poszukujacych wlasciwej szkoly ponadgimnazjalnej w Poznaniu.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Poznań - jakie LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 15:40
      O Marynce:
      Co do paska - w mojej klasie chyba znalazły się osoby bez niego. Zawsze można
      przecież nadrobić punktami za konkursy sportowe czy olimpiady.
      Najniższa ilość punktów w całej szkole wynosiła chyba 154, a klasie
      humanistycznej 160.
      A dlaczego MM? Fajna atmosfera, wbrew pozorom nie trzeba całymi dniami siedzieć
      nad książkami, a w klasach humanistycznych to już prawie wcale. Przynajmniej
      ludzie z mojej klasy tak do tego podchodzą i całkiem nieźle na tym wychodzimy :)
      Świetni nauczyciele, z poczuciem humoru, dzięki czemu lekcje nie są takie
      sztywne i wynosi się z nich naprawdę dużo. Poza tym liczne koła zaintersowań,
      częste wyjścia do kina itp.
      A jaki profil Cię interesuje?
      • Gość: metafizyka Re: Poznań - jakie LO? IP: *.icpnet.pl 28.03.04, 22:39
        dzieki za odpowiedz!
        interesuja mnie klasy o profilach humanistycznych, najlepiej z ukierunkowaniem
        na filozofie, dziennikarstwo, teatr... 154 to zbyt duza ilosc punktow, pozatym
        nie mam co liczyc na punkty z olimpiad i konkursow gdyz w takowych udzialu nie
        bralem. licze na Wasza pomoc w znalezienu szkoly w Poznaniu, ktora umozliwi mi
        rozwoj, poznanie fajnej ,ambitnej grupy osob, a przytym nie bedzie wymagala
        zbyt duzej ilosci punktow. Wazne jest dla mnie takze to, aby nauczyciele
        przekazywani w taki sposbob, abym nie musial brac korepetycji. Licze takze na
        szkole bez wielkiej ilosci snobow i z przyjazna atmosfera.
        Pozdrawiam, z gory dzieki za odpowiedzi
        • Gość: Ja Re: Poznań - jakie LO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 13:52
          Hmmm...teraz mówisz, że interesuje Cię szkoła, która nie będzie wymagała zbyt
          dużej ilości punktów. A pytałeś o opinie o Marcinku, Marynce i II, czyli jednak
          szkoły z najwyższym progiem punktowym do "przeskoczenia".
          Może jednak na I wybór spróbuj zdecydować się na szkołę zdecydowanie lepszą, bo
          praktycznie niczym nie ryzykujesz. A w Marynce znalazłbyś to, czego oczekujesz -
          klasa A z filozofią i klasa B co prawda z historią sztuki, ale za sprawą
          polonisty ów profil ma dużo wspólnego z teatrem.
          O innych szkołach się nie wypowiadam, bo nie wiem jak jest i jakie przedmioty
          są w danej klasie rozszerzone.
    • Gość: kasik_999 Re: Poznań - jakie LO? IP: *.icpnet.pl 29.03.04, 16:05
      Ja chodzę do VII LO przy u. Żeromskiego i tylko o tej szkole mogę się
      wypowiedzieć. Ogólnie polecam tę szkołę, atmosfera jest przyjazna (eee.. to
      mało powiedziane - mam naprawdę bardzo fajną klasę). Jeśli chodzi o tę szkołe
      to szczególnie polecam klasę z poszerzonym niemieckim oraz klasę dwujęzyczną,
      gdyż mozna dużo skorzystać jeśli chodzi właśnie o niemiecki (wymiany, dobrzy
      nauczyciele - w tym niemiec, masz mozliwość - jak bedziesz dobry(a) zdawania
      DSD w klasie maturalnej). Dlatego jeśli lubisz niemiecki to pędź tam śmiało :)
      Jeśli natomiast chodzi o punktację, to zależy ona od poszczególnych klas.
      Szczegóły na stronie internetowej szkoły. Pozdr.
      • Gość: metafizyka Re: Poznań - jakie LO? IP: *.icpnet.pl 30.03.04, 22:20
        dzieki za odpowiedz, lecz klasa z poszerzonym niemieckim niezbyt mi odpowiada.
        Przejrzalem strone szkoly, ,,oferte'' ma bardzo ciekawe ale jedyna przeszkoda
        jest ten niemiecki i dlatego odpada.
        Mam w najblizszym czasie zamiar odwiedzic kilka LO, aby zorientowac sie jaka
        panuje w danych szkolach atmosfera. Mam juz kilka typow, ale bylbym wdzieczny
        za Wasze propozycje.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka