Dodaj do ulubionych

Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanych

08.10.11, 10:46
Mam pytanie: jaka metoda uczenia się angielskiego byłaby najskuteczniejsza dla osoby dorosłej, aktywnej zawodowo z licznymi innymi obowiązkami? Czy regularny kurs w szkole językowej, albo lekcje prywatne czy też nauka samemu z pomocą internetu? Jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • your.miminka Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 11.10.11, 12:30
      @Derby, myślę, że to musisz sprawdzić indywidualnie. Nie każdemu będzie odpowiadało to samo. Z własnego doświadczenia jednak mogę podpowiedzieć Tobie o możliwości nauki online/e-lerningu (we własnym domu, przed komputerem). Ja sama skorzystałam z takiego kursu: sklep.edustacja.pl/do/item/15_pl_049/Angielskion-linezlek
      Postawiłam na szkolenia w Internecie, bo po pracy już nie mam czasu, by biegać do Szkoły językowej, bo muszę zwolnić opiekunkę, ale mniejsza o to... :) Siadasz wtedy, kiedy chcesz, kiedy masz wolny czas. Uczysz się we własnym pokoju, czy gdzie Ci wygodnie. Ja mam np. tak, że nie w każdym miejscu z taką samą łatwością przyswajam wiedzę. :) Do tego masz lektora do własnej dyspozycji, który Cię sprawdzi. Ja mam tu jeszcze testy sprawdzające, więc nie ma bata, bym nie usiadła do nauki :)
    • truten.zenobi praca w angli? n/t 21.10.11, 13:29

• doktor50 Kurs korespondencyjny 21.10.11, 14:13
      zobacz na ofertę kursów językowych korespondencyjnych z ESKK.
      15 minut dziennie nauki, to nie dużo, a zeszyt i płytę CD dostajesz raz na miesiąc.
      Tylko trzeba być sumiennych w takim trybie nauki.
    • profesore7 Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 24.10.11, 20:19
      derby napisał:

> Mam pytanie: jaka metoda uczenia się angielskiego byłaby najskuteczniejs
      > za dla osoby dorosłej, aktywnej zawodowo z licznymi innymi obowiązkami? Czy reg
      > ularny kurs w szkole językowej, albo lekcje prywatne czy też nauka samemu z pom
      > ocą internetu? Jak uważacie?

jeśli zupełnie od podstaw to bez kursu w szkole jęz. raczej sie nie obejdzie. Jeśli zaś już coś tam łapiesz to najlepiej na własną rękę. Oglądanie filmów bez tłumaczenia (lektor/napisy) daje znakomite rezultaty. Wiem co piszę ;)
    • fallun Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 25.10.11, 01:48
      No ciekawe to, spodobało mi się. Umówię się na rozmowę testową za darmo dam znać jak będzie.
    • gregor.ltd Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 03.11.11, 15:22
      WIADOMO KONWERSACJE DUZO DAJA... A ILE MIALAS GODZIN NA TYM KURSIE?
    • aquamati Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 09.11.11, 15:31
      Tak zerkam i stwierdzam, że to się może opłacić, jeżeli ktoś prowadzi własne przedsiębiorstwo i nie ma czasu za dnia, to taki angielski "na kolację" będzie w sam raz.
    • kaka-dum Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 10.11.11, 16:42
      Do tej pory nie znalazłem szkoły, która miałaby na tyle elastyczne godziny pracy, żeby mi to odpowiadało :) Bardzo dużo wyjeżdżam, ciągle jestem w trasie i na różnych delegacjach, ale możliwość konwersacji przez internet daje mi szansę. Na pewno wypróbuję. Z mobilnym internetem wszędzie będę mógł konwersować :)
    • martamalecka1230 Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 19.03.15, 14:40
      zdecydowanie najlepszą metodą nauki języka dla zapracowanych osób są kursy online za pomocą skype. Warta polecenia jest szkoła rapid-english.pl. Zajęcia są ciekawe, można wybrać opcję w grupie lub indywidualnie. fajne jest to, że nie trzeba rujnować sobie normalnego rozkładu dnia, bo można uczyć się nawet późnym wieczorem ;)
    • ebrohe Re: Skuteczna nauka angielskiego dla zapracowanyc 20.04.15, 09:56
      Ja również należę do tych, którym wciąż brak czasu. Przed dłuższym pobytem w UK byłam na kursie języka w Demostenes we Wrocławiu. Niestety sporo zajęć opuszczałem, ale na szczęście szkoła dała mi możliwość indywidualnych spotkań w celu nadrobienia interesujących mnie tematów. Dzięki uczęszczania na ten kurs, rozszerzyłam słownictwo i zaczęłam o wiele lepiej mówić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka