Gość: zaczarowana kredka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:11 w mojej szkole probna matme zdal tylko jeden uczen i to tez bardzo slabo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hegemon Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:46 to fajnie ze sie nam tym pochwaliles, szkoda ze nie wymieniles co to za swietna szkola?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dayel Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:12 Coz, moge przylaczyc sie do grona osob,ktore zdaly probna mature z matematyki... U mnie w szkole zdaly ja chyba 3-4 osoby... I to tez z kiepskimi wynikami sama sie przyznam, ze 60% ktore uzyskalam mnie nei satysfakcjonuje, a powodem tak kiepskiego wyniku jest poziom nauczania i stosunek do nauki, szczegolnie w mojej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upss Re: Trema przed maturą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 19:22 to będzie okropne...najgorsze jest to, że ja ciągle nie wiem co zdawać i jaki kierunek studiów wybrać...wzystko brzmi ciekawie, ale nic nie powala mnie na kolana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:16 Znajac umiejetnosci dydaktyczne oraz poziom wiedzy wiekszosci nauczycieli mozna spodziewac sie "rzezi niewiniatek" na nowej maturze. Najwyzszemu dziekuje,ze moj syn ma juz to za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taf ja juz na szcescie mam to za soba:):):):):) IP: *.gl.digi.pl 01.09.04, 08:43 jestem ciekawa co z ta nowa matura sie bedzie dzialo, zeby sie nagle nie obudzili po 3 latach i chcieli znowu stara wprowadzac :)jak szlam do liceum to dwa lata mnie przygotowywali na nowa mature, poczym sie okazalo ze bede stara zdawac :/ to byla jakas paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dayel Re: ja juz na szcescie mam to za soba:):):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:39 No tak bylo, rozumeim, ze jestes swierzo upieczonamaturzystka...:) Ja mam nowa, poniewaz nie zdalam (powoddy zdrowotne) i wyladowalam w nowym systemie... Teraz jak co miesiac nasza wychowawczyni nam podaje nowe zmiany do do matury to szlag mnie trafia... Co 5 min. sie cos zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dayel Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:14 Zazdroszcze mu! Ale zdrugiej strony nie boje si etej matury az tak strasznie. Trzeba sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belala Re: Trema przed maturą IP: *.icpnet.pl 01.09.04, 09:32 Powinni jeszcze wprowadzić taką a la maturę dla nauczycieli - np. co dwa lata każdy powinien zdawać egzamin z wiedzy merytorycznej i z metodyki... Tylko kto by to oceniał?? :))))) Paranoję naszej szkoły znam o tyle dobrze, że najpierw męczyłam się z bezsensem jako uczennica, a potem jako nauczycielka (która, niestety, nie wytrzymała towarzystwa pań i panów z pokoju nauczycielskiego... - panie-koleżanki moje i panowie-koledzy raczej powinni chyba krowy pasać niż młodzież do matury przygotowywać). Zrezygnowałam z tej pracy, pomimo że młodzież była kochana... Ale kadra, proszę państwa, taka, że można nowego "Misia" albo "Rejs" jakiś na ich temat nakręcić. A była to szkoła zwana liceum, dobrym liceum, w pewnym duzym mieście w Polsce... Ech... Szkoda mi tej młodzieży, na której robią eksperymenty pokroju hitlerowskiego. I życzę im tylko, żeby jakoś zdali tę maturę i żeby nie pozwolili sobie w kaszę dmuchać... PS: Tak sobie własnie pomyslałam, że może założę bloga ;)) pt.: Z pamiętnika młodej belferki... ;))) I opiszę to, co widziałam i słyszałam w nauczycielskim pokoju... ;))) Pomyślę jeszcze nad tym:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:47 Ciekawe, gdzie jest taki kraj na świecie, gdzie w państwowej szkole pracują świetnie wykształceni nauczyciele... Dziesiątki lat selekcji negatywnej na polskich uczelniach zrobiły swoje i teraz trzeba to rozlane mleko pić. Można też poczytać sobie, co ludziska piszą o podwyżce uposażeń dla nauczycieli akademickich. Moi uczniowie po "eksperymentach pokroju hitlerowskigo" zdali Nową Maturę w 100% i WSZYSCY dostali się na studia. Oni się po prostu UCZYLI, a nie czekali na mannę z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Trema przed maturą IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.09.04, 11:36 A cóż to ludziska piszą o podwyżkach uposażeń nauczycieli akademickich i gdzie to można przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj em Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:45 ludzie, odczepcie się od nauczycieli...!!!!!!! rok temu skończyłam liceum, w którym było tak, ze uczył się ten, kto chciał, a nauczyciele.... przeciez są ksiazki, tylko wystarczy troszkę pracy w to włożyć. Ja sie na studia w kazdym razie dostałam, bez zadnych korepetycji. Z jednej strony rozumiem negatywne nastawienie niektórych osób do zawodu nauczyciela, ale tak z drugiej strony, to gdybym miała użerać sie z bandą gówniarstwa, to 1000razy bardziej bym wolała kopac rowy pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATOŁY oni poprostu za dużo wymagają IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 01.09.04, 14:04 znalazłoby sie duzo profesorków z oswiaty ktorzy nie wyliczyli by tych trzech zadan na egzaminie z matmy... w Polsce i tak poziom edukacji jest coraz wyższy. Nie kazdy ma talent aby rozwiązywac strasznie skomplikowane zadania z matmy. przeegzaminujmy niektorych profesorkow i zobaczymy kto jest niewyedukowanym osłem!!! takie egzaminy powinno zdawac 98% uczniow LO... ale jesli szanowne profesorki wymyslają zadania z ktorymi sami sobie by nie poradzili to jeb... ć nową utrudnioną mature!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: oni poprostu za dużo wymagają IP: *.krynica.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 14:59 Treść i forma Twojej wypowiedzi wskazują, że chyba niedawno zdawałeś maturę i jesteś bardzo zadowolony z jej poziomu. Ja natomiast, jako nauczyciel z wieloletnim stażem stwierdzam, że jeszcze nigdy tak załośnie w oświacie nie było. W ciągu ostatnich dwóch lat odkryłam uczniów, którzy nie umieją pisemnie dzielić przez dwa i mnożyć przez 0,1(!), w liceum(!). Natomiast potrafią we wszystkich przypadkach i z różnymi przedrostkami używać dwóch czasowników, oznaczających nie tak dawno jeszcze kopulację bez uczuciowego zaangażowania. Z innymi czasownikami juz im tak dobrze nie idzie, więc ich nie nadużywją. Przepychani z klasy do klasy zasilają w końcu grono polskiej inteligencji, a nawet biorą się za nauczanie i pouczanie innych. Nasze elity polityczne i tzw. decydenci (cóż za okropne słowo) uważają, że wszystko jest w porządku, jeśli sprawa się nie wyda za ich kadencji, więc pozwalają na całkowitą degradację polskiej szkoły. W takim zakłamaniu tkwiąc nawet nie przyznajemy, że to co dajemy młodzieży, nie jest warte funta kłaków. A skąd oni mają to wiedzieć? Tak więc wydaje im się, że są wykształceni, bo przez jakiś czas uczęszczali do budynku podpisanego "szkoła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivian Darkbloom Wyniki wcale mnie nie zdziwiły IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 01.09.04, 18:31 Nie rozumiem czemu wszyscy są tacy zszokowani Gdyby stara matura byla przeprowadzana i oceniana uczciwie to równie dużo osób by oblało. A że nauczyciele w wielu szkołach przymykają oko na ściąganie, a nawet sami pomagają, uczniowie mają ukryte w toalecie stosy najrózniejszych pomocy - zreszta kazy wie jak matura w naszym kraju wygląda - wyniki tego egzaminu były dotychczas zawyżane i dlatego tak kontrasują z obecnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Trema przed maturą IP: *.elk.mm.pl 01.09.04, 18:54 Ostatnio na szkoleniu w związku z nową maturą usłyszeliśmy wszyscy,że 90%+ zdawanie matur to mit i należy zacząć przygotowywać się na wynik 70%.Tylko że takie wyniki będą szokiem i dla uczniów, i dla rodziców, i dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: Trema przed maturą 01.09.04, 19:40 Nie panikujcie.30% poziomu podstawoego większość zaliczy,tylko co z taką maturą dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia ja sie nie boje IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 22:02 Ja się w sumie nie boję. Piszę rozszerzoną matme, mam 9 godzin matematyki w szkole teraz w 3 klasie, (klasa mat-inf), wybieram się na Studium Talent z matematyki (analiza matematyczna) ogranizowanym przez politechnikę. Sama nauczycielka od matmy, powiedziała zebysmy szli na analize, bo wprawdzie to jest zalozeniem ST, ale jest jeden wykładowca co robi algebre, a uznala, ze to ST naprawde nam da duzo, zwłaszcza na pierwszym roku stiudów, ale i na maturze (w szkole bedziemy miec analize licealna, a tam bedzie juz uniwersytecka). Ja jestem pozytywnie nastawiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Trema przed maturą IP: *.238.88.119.adsl.inetia.pl 04.09.04, 11:47 Niech lepiej do pracy wezmą się pracownicy OKE i niech bardziej myślą nad pytaniami jakie układają. Czasem są tak durne że odpowiedź zna tylko autor pytania. Często też pytania zawierają błędy lub są postawione nieprecyzyjnie!!! Do roboty OKE! Odczepcie się od nauczycieli albo sami idźcie uczyć do szkoły!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania_17 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:10 co sie dzieje z tym ministerstwem???!!!! wiedza ze prawie wszyscy sie boja, ze wszystko jest namieszane, ze nikt nic dokladnie nie wie, ze tyle osob nie zgadza sie z nowym pokreconym systemem!!! nawet za malo informacji jest! jak mamy przystac na cos czego zupelnie nie znamy?! po co oni to robia!!! nie naprawia tym niczego! jak my, uczniowie, przyszli maturzysci, sie teraz czujemy?! ucze sie b. dobrze, cieszylam sie ze zdam mature i pojde na studia, ze bede robic w zyciu to czego pragne, a pragne AM.. ale teraz nie moge przestac myslec o tym ze moge tej matury nie zdac !!!!!! boje sie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwnicawn@yahoo.co Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:04 Zdawajcie maturę z fizyki - statystycznie najmniej osób ją oblewa. Ja tak uczynię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Trema przed maturą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 18:06 ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
szaramara Re: a kto zdawał... 07.09.04, 16:40 ..no kto zdawał HISTORIĘ SZTUKI:P? nie mówcie, że nikt. chyba, że NIKT nie zdał;] Odpowiedz Link Zgłoś