Dodaj do ulubionych

Trema przed maturą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:11
w mojej szkole probna matme zdal tylko jeden uczen i to tez bardzo slabo
Obserwuj wątek
    • Gość: hegemon Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:46
      to fajnie ze sie nam tym pochwaliles, szkoda ze nie wymieniles co to za swietna
      szkola??
      • Gość: Dayel Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:12
        Coz, moge przylaczyc sie do grona osob,ktore zdaly probna mature z
        matematyki... U mnie w szkole zdaly ja chyba 3-4 osoby... I to tez z kiepskimi
        wynikami sama sie przyznam, ze 60% ktore uzyskalam mnie nei satysfakcjonuje, a
        powodem tak kiepskiego wyniku jest poziom nauczania i stosunek do nauki,
        szczegolnie w mojej szkole.
      • Gość: upss Re: Trema przed maturą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 19:22
        to będzie okropne...najgorsze jest to, że ja ciągle nie wiem co zdawać i jaki
        kierunek studiów wybrać...wzystko brzmi ciekawie, ale nic nie powala mnie na
        kolana!
    • Gość: Zenon Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:16
      Znajac umiejetnosci dydaktyczne oraz poziom wiedzy wiekszosci nauczycieli mozna
      spodziewac sie "rzezi niewiniatek" na nowej maturze. Najwyzszemu dziekuje,ze
      moj syn ma juz to za soba.
      • Gość: taf ja juz na szcescie mam to za soba:):):):):) IP: *.gl.digi.pl 01.09.04, 08:43
        jestem ciekawa co z ta nowa matura sie bedzie dzialo, zeby sie nagle nie
        obudzili po 3 latach i chcieli znowu stara wprowadzac :)jak szlam do liceum to
        dwa lata mnie przygotowywali na nowa mature, poczym sie okazalo ze bede stara
        zdawac :/ to byla jakas paranoja.
        • Gość: Dayel Re: ja juz na szcescie mam to za soba:):):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:39
          No tak bylo, rozumeim, ze jestes swierzo upieczonamaturzystka...:)
          Ja mam nowa, poniewaz nie zdalam (powoddy zdrowotne) i wyladowalam w nowym
          systemie... Teraz jak co miesiac nasza wychowawczyni nam podaje nowe zmiany do
          do matury to szlag mnie trafia... Co 5 min. sie cos zmienia...
      • Gość: Dayel Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:14
        Zazdroszcze mu! Ale zdrugiej strony nie boje si etej matury az tak strasznie.
        Trzeba sie uczyc.
    • Gość: belala Re: Trema przed maturą IP: *.icpnet.pl 01.09.04, 09:32
      Powinni jeszcze wprowadzić taką a la maturę dla nauczycieli - np. co dwa lata
      każdy powinien zdawać egzamin z wiedzy merytorycznej i z metodyki... Tylko kto
      by to oceniał?? :)))))
      Paranoję naszej szkoły znam o tyle dobrze, że najpierw męczyłam się z bezsensem
      jako uczennica, a potem jako nauczycielka (która, niestety, nie wytrzymała
      towarzystwa pań i panów z pokoju nauczycielskiego... - panie-koleżanki moje i
      panowie-koledzy raczej powinni chyba krowy pasać niż młodzież do matury
      przygotowywać). Zrezygnowałam z tej pracy, pomimo że młodzież była kochana...
      Ale kadra, proszę państwa, taka, że można nowego "Misia" albo "Rejs" jakiś na
      ich temat nakręcić. A była to szkoła zwana liceum, dobrym liceum, w pewnym
      duzym mieście w Polsce...
      Ech... Szkoda mi tej młodzieży, na której robią eksperymenty pokroju
      hitlerowskiego. I życzę im tylko, żeby jakoś zdali tę maturę i żeby nie
      pozwolili sobie w kaszę dmuchać...
      PS: Tak sobie własnie pomyslałam, że może założę bloga ;)) pt.: Z pamiętnika
      młodej belferki... ;))) I opiszę to, co widziałam i słyszałam w nauczycielskim
      pokoju... ;))) Pomyślę jeszcze nad tym:)))
      • Gość: Krzysiek Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:47
        Ciekawe, gdzie jest taki kraj na świecie, gdzie w państwowej szkole pracują
        świetnie wykształceni nauczyciele...
        Dziesiątki lat selekcji negatywnej na polskich uczelniach zrobiły swoje i teraz
        trzeba to rozlane mleko pić. Można też poczytać sobie, co ludziska piszą o
        podwyżce uposażeń dla nauczycieli akademickich. Moi uczniowie po "eksperymentach
        pokroju hitlerowskigo" zdali Nową Maturę w 100% i WSZYSCY dostali się na studia.
        Oni się po prostu UCZYLI, a nie czekali na mannę z nieba.
        • Gość: maly Re: Trema przed maturą IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.09.04, 11:36
          A cóż to ludziska piszą o podwyżkach uposażeń nauczycieli akademickich i gdzie
          to można przeczytać?
    • dupa_pawiana I tak nie zdacie 01.09.04, 11:30
      więc po co sie męczyć
    • Gość: aj em Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:45
      ludzie, odczepcie się od nauczycieli...!!!!!!! rok temu skończyłam liceum, w
      którym było tak, ze uczył się ten, kto chciał, a nauczyciele.... przeciez są
      ksiazki, tylko wystarczy troszkę pracy w to włożyć. Ja sie na studia w kazdym
      razie dostałam, bez zadnych korepetycji. Z jednej strony rozumiem negatywne
      nastawienie niektórych osób do zawodu nauczyciela, ale tak z drugiej strony, to
      gdybym miała użerać sie z bandą gówniarstwa, to 1000razy bardziej bym wolała
      kopac rowy
      pozdrawiam wszystkich
    • Gość: MATOŁY oni poprostu za dużo wymagają IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 01.09.04, 14:04
      znalazłoby sie duzo profesorków z oswiaty ktorzy nie wyliczyli by tych trzech
      zadan na egzaminie z matmy... w Polsce i tak poziom edukacji jest coraz wyższy.
      Nie kazdy ma talent aby rozwiązywac strasznie skomplikowane zadania z matmy.
      przeegzaminujmy niektorych profesorkow i zobaczymy kto jest niewyedukowanym
      osłem!!! takie egzaminy powinno zdawac 98% uczniow LO... ale jesli szanowne
      profesorki wymyslają zadania z ktorymi sami sobie by nie poradzili to jeb... ć
      nową utrudnioną mature!!!!!!
      • Gość: belfer Re: oni poprostu za dużo wymagają IP: *.krynica.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 14:59
        Treść i forma Twojej wypowiedzi wskazują, że chyba niedawno zdawałeś maturę i
        jesteś bardzo zadowolony z jej poziomu. Ja natomiast, jako nauczyciel z
        wieloletnim stażem stwierdzam, że jeszcze nigdy tak załośnie w oświacie nie
        było. W ciągu ostatnich dwóch lat odkryłam uczniów, którzy nie umieją pisemnie
        dzielić przez dwa i mnożyć przez 0,1(!), w liceum(!). Natomiast potrafią we
        wszystkich przypadkach i z różnymi przedrostkami używać dwóch czasowników,
        oznaczających nie tak dawno jeszcze kopulację bez uczuciowego zaangażowania. Z
        innymi czasownikami juz im tak dobrze nie idzie, więc ich nie nadużywją.
        Przepychani z klasy do klasy zasilają w końcu grono polskiej inteligencji, a
        nawet biorą się za nauczanie i pouczanie innych.
        Nasze elity polityczne i tzw. decydenci (cóż za okropne słowo) uważają, że
        wszystko jest w porządku, jeśli sprawa się nie wyda za ich kadencji, więc
        pozwalają na całkowitą degradację polskiej szkoły. W takim zakłamaniu tkwiąc
        nawet nie przyznajemy, że to co dajemy młodzieży, nie jest warte funta kłaków.
        A skąd oni mają to wiedzieć? Tak więc wydaje im się, że są wykształceni, bo
        przez jakiś czas uczęszczali do budynku podpisanego "szkoła".
    • Gość: Vivian Darkbloom Wyniki wcale mnie nie zdziwiły IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 01.09.04, 18:31
      Nie rozumiem czemu wszyscy są tacy zszokowani Gdyby stara matura byla
      przeprowadzana i oceniana uczciwie to równie dużo osób by oblało. A że
      nauczyciele w wielu szkołach przymykają oko na ściąganie, a nawet sami
      pomagają, uczniowie mają ukryte w toalecie stosy najrózniejszych pomocy -
      zreszta kazy wie jak matura w naszym kraju wygląda - wyniki tego egzaminu były
      dotychczas zawyżane i dlatego tak kontrasują z obecnymi.
    • Gość: M Re: Trema przed maturą IP: *.elk.mm.pl 01.09.04, 18:54
      Ostatnio na szkoleniu w związku z nową maturą usłyszeliśmy wszyscy,że 90%+
      zdawanie matur to mit i należy zacząć przygotowywać się na wynik 70%.Tylko że
      takie wyniki będą szokiem i dla uczniów, i dla rodziców, i dla nauczycieli.
      • yoosh Re: Trema przed maturą 01.09.04, 19:40
        Nie panikujcie.30% poziomu podstawoego większość zaliczy,tylko co z taką
        maturą dalej?
        • Gość: kasia ja sie nie boje IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 22:02
          Ja się w sumie nie boję. Piszę rozszerzoną matme, mam 9 godzin matematyki w
          szkole teraz w 3 klasie, (klasa mat-inf), wybieram się na Studium Talent z
          matematyki (analiza matematyczna) ogranizowanym przez politechnikę. Sama
          nauczycielka od matmy, powiedziała zebysmy szli na analize, bo wprawdzie to
          jest zalozeniem ST, ale jest jeden wykładowca co robi algebre, a uznala, ze to
          ST naprawde nam da duzo, zwłaszcza na pierwszym roku stiudów, ale i na maturze
          (w szkole bedziemy miec analize licealna, a tam bedzie juz uniwersytecka). Ja
          jestem pozytywnie nastawiona
    • Gość: nauczyciel Re: Trema przed maturą IP: *.238.88.119.adsl.inetia.pl 04.09.04, 11:47
      Niech lepiej do pracy wezmą się pracownicy OKE i niech bardziej myślą nad
      pytaniami jakie układają. Czasem są tak durne że odpowiedź zna tylko autor
      pytania. Często też pytania zawierają błędy lub są postawione nieprecyzyjnie!!!
      Do roboty OKE! Odczepcie się od nauczycieli albo sami idźcie uczyć do
      szkoły!!!!!!!!!
    • Gość: Ania_17 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 01:10
      co sie dzieje z tym ministerstwem???!!!! wiedza ze prawie
      wszyscy sie boja, ze wszystko jest namieszane, ze nikt nic dokladnie nie wie,
      ze tyle osob nie zgadza sie z nowym pokreconym systemem!!! nawet za malo
      informacji jest! jak mamy przystac na cos czego zupelnie nie znamy?! po co oni
      to robia!!! nie naprawia tym niczego! jak my, uczniowie, przyszli
      maturzysci, sie teraz czujemy?! ucze sie b. dobrze, cieszylam sie ze zdam
      mature i pojde na studia, ze bede robic w zyciu to czego pragne, a pragne AM..
      ale teraz nie moge przestac myslec o tym ze moge tej matury nie zdac !!!!!!
      boje sie !!!!
    • Gość: piwnicawn@yahoo.co Re: Trema przed maturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:04
      Zdawajcie maturę z fizyki - statystycznie najmniej osób ją oblewa. Ja tak
      uczynię.
      • Gość: kasia Re: Trema przed maturą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 18:06
        ja tez
    • szaramara Re: a kto zdawał... 07.09.04, 16:40
      ..no kto zdawał HISTORIĘ SZTUKI:P?
      nie mówcie, że nikt.
      chyba, że NIKT nie zdał;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka