minionka123 03.12.19, 20:51 Czy waszym zdaniem można uzależnić się od nowoczesnych technologii? tablet telefon, coś z tych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystynakurowska Re: współczesna technologia 12.12.19, 18:21 pewnie, że tak, dlatego jestem przekonana, że każdy, ale to każdy nawet dorosły musi znaleźć odpowiedni umiar! Odpowiedz Link Zgłoś
basiapysna3 Re: współczesna technologia 15.12.19, 21:13 nowe technologie nie są same w sobie niczym zdrożnym. Jednak nałogowe korzystanie z nich powoduje oderwanie od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: współczesna technologia 19.12.19, 09:48 tak jak "nałogowe" czytnaie książek, ogladanie telewizji, chodzenie do kina, uprawiianie sportu.... Odpowiedz Link Zgłoś
minionka123 Re: współczesna technologia 16.12.19, 19:45 Ja mam wrażenie, że mój nastoletni bratanek ma cały czas twarz w telefonie :( Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzb11 Re: współczesna technologia 17.12.19, 19:52 Bo rodzice są ślepi na takie zachowania, często niestety orientują się gdy jest już bardzo późno. Dlatego tak ważna jest systematyczna rozmowa, pytania co jak u kogo się dzieje. Dzieci wtedy czują się potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: współczesna technologia 18.12.19, 07:31 dziadek grał namiętnie w brydza, wujek w szachy, słyszałem historie o filatelistach którzy żyli biednie ale mieli kolekcje warte miliony, o ludziach którzy ciągle gdzieś podróżują, ... o hazardzie i narkotykach nie wspominając... dlaczego więc "nowe technologie" miały być wolne od ludzi którzy ześwirują na ich punkcie? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzb11 Re: współczesna technologia 18.12.19, 21:16 może rozwiniesz co to akurat ma wspólnego z uzależnieniem od internetu? Z chęcią poczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś