Dodaj do ulubionych

współczesna technologia

03.12.19, 20:51
Czy waszym zdaniem można uzależnić się od nowoczesnych technologii?
tablet telefon, coś z tych rzeczy?
Obserwuj wątek
    • krystynakurowska Re: współczesna technologia 12.12.19, 18:21
      pewnie, że tak, dlatego jestem przekonana, że każdy, ale to każdy nawet dorosły musi znaleźć odpowiedni umiar!
    • basiapysna3 Re: współczesna technologia 15.12.19, 21:13
      nowe technologie nie są same w sobie niczym zdrożnym. Jednak nałogowe korzystanie z nich powoduje oderwanie od rzeczywistości.

• truten.zenobi Re: współczesna technologia 19.12.19, 09:48
        tak jak "nałogowe" czytnaie książek, ogladanie telewizji, chodzenie do kina, uprawiianie sportu....
    • minionka123 Re: współczesna technologia 16.12.19, 19:45
      Ja mam wrażenie, że mój nastoletni bratanek ma cały czas twarz w telefonie :(
    • grzegorzb11 Re: współczesna technologia 17.12.19, 19:52
      Bo rodzice są ślepi na takie zachowania, często niestety orientują się gdy jest już bardzo późno. Dlatego tak ważna jest systematyczna rozmowa, pytania co jak u kogo się dzieje. Dzieci wtedy czują się potrzebne.
    • truten.zenobi Re: współczesna technologia 18.12.19, 07:31
      dziadek grał namiętnie w brydza, wujek w szachy, słyszałem historie o filatelistach którzy żyli biednie ale mieli kolekcje warte miliony, o ludziach którzy ciągle gdzieś podróżują, ... o hazardzie i narkotykach nie wspominając...
      dlaczego więc "nowe technologie" miały być wolne od ludzi którzy ześwirują na ich punkcie?
    • grzegorzb11 Re: współczesna technologia 18.12.19, 21:16
      może rozwiniesz co to akurat ma wspólnego z uzależnieniem od internetu? Z chęcią poczytam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka