Gość: Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 20:49 To zaraz zaraz, są przekręty z tymi wyborami czy ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jodko przekręty przekrętami, ale gdzie stare forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.11.04, 23:01 wszystko rozumiem, presja mediów prawniczych protestów itp. ale gdzie stare forum. Nie zdążyłem wszystkiego doczytać, a artykuł i forum znikęły. Swoją drogą to komedia będzie niezła, jak się okaże że Komisja Wyborcza nikogo do Rektora nie wpuści nawet jego bo będzie liczyć głosy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: przekręty przekrętami, ale gdzie stare forum IP: *.18.akron.wroc.pl 02.11.04, 11:13 Widze że Gazeta Wyborcza stała się organem informacyjnym komisji wyborczej samorządu studenckiego. Szkoda tylko że zabrakło informacji ile urn będzie i gdzie będą wystawiane w jakich godzinach. Pozatym czy nie jest dziwne że komisja wyborcza tak bardzo zmienia swoje plany?? Zastanawia fakt że nie można zostawić urn w dziekanatach gdzie defakto jest ich miejsce, bo przecież to są wybierani przedstawiciele danych wydziałów. Zaoszczedziłoby to szanownej komisj wyborczej trudu przemieszczania się po mieście z urnami wyborczymi i odrzuciłoby podejrzenia o fałszerstwa w czasie tej drogi. Instruktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: przekręty przekrętami, ale gdzie stare forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 11:52 przecież całwe te wybory przygotowuje i przeprowadza Rawecki ze swoimi kumplami a nie komisja wyborcza! to są tylko podstawieni ludzie nie mający pojecia o niczym! proszę sobie zobaczyc na to kto ustalił termin wyborów? później nowy termin wyborów? i w końcu miejsce pobutu urn oraz wszystkie procedury związane z wyborami! Wszystko to zrobił Rawecki i spółka! Podobno głośno o tym było na senacie uczelni i wtedy Rawecki pozmieniał wszystkie terminy, itp. Jak to jest! Jako kto on występuje? Przecież to skandal! W samorządzie zamiast komisji wyborczej cały czas urzęduje samorząd (czyt. komisja wyborcza) który ustawia wszystko do nowych wyborów w których znowu "demokratycznie" odniesie sukces! Błazenada!!! Ludzie z prawdziwej komisji wyborczej są wystawieni tylko dla picu nawet nie zdają sobie sprawy jakie mogą ponieść konsekwencje w przypadku gdy ktoś się za to weźmie i wszystko wyjdzie na światło dzienne! Oj uważajcie uważajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodko Re: Studenckie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:32 widzę że forum się rozkręca. Może nie tak bardzo jak tamto ale widzę, że coś się tam dzieje ciekawego. Z niecierpliwością czekam na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik Re: Studenckie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:05 Widzę że wyborcza robi już prawie za komisje wyborcza na uniwerku:) gdyby nie te artykuły to nawet nie weidziałbym że są wybory!a tak na marginesie to z tego co wyczytałem w tym i wcześniejszych artykułach to urna w pokoju rektiora nic nie da jeśli kolesie wybrali sobie swoją komisję! widać w tym tylko jak kolesie walczą o "władzę"! to żałosne! goście po 26 i wiecej lat! wstyd! do tego słyszałem że też niezłym działaczem jest jakiś koleś Maniuś po trzydziestce! bliski kolega obecnie "trzymających władzę". Brawa dla nich wszystkich! Nie ma to jak działać w Samorządzie studenckim:))) Mam nadzieję że w końcu wszyscy młodsi studenci przejżą na oczy i nie dopuszczą do tego żeby te staruchy tam siedziały! Pozdrawiam i życzę naprawdę uczciwych wyborów bo tylko w taki sposób będzie można ich stamtąd wysiudać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: Studenckie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:08 coś cicho sie zrobiło na forum! ja mam tylko kilka uwag dotyczących wyborów. zapewne jak każdy zainteresowany dobrze wie obecne wybory do samorządu mają ścisły związek z mającymi odbyć sie na wiosnę wyborami nowego rektora uniwersytetu wrocławskiego. dlatego też kol. rawecki z kolegami tak bardzo chce (za wszelka cenę) przejąć samorząd. jest powszechnie wiadomo że spotyka sie czesto z jednym z prorektorow otrzymując wskazówki i wsparcie. a dzieje sie tak dlatego że prawdopodobnie jacek obiecał już komuś poparcie stuydentów w wyborach rektora! (jak wiemy głosy studenckie mają duże znaczenie). wiadomym jest też fakt że jeśli wygra wybory to nikt nadal nie będzie miał wglądu w dokumenty samorządu! a w przypadku przegranej wiele ciekawych informacji dotyczących jego "studenckiej" działalności ujrzałoby światło dzienne! zgodził się na przechowywanie urn u rektora! to super! ale kto będzie pilnował urn w czasie transportu z najbardziej oddalonych wydziałów uniwerystetu? droga jest bardzo daleka i zapewne będzie baaaardzo długa:), kto będzie przesiadywał w czasie liczenia głosów z komisją wyborczą? jest jeszcze wiele innych rzezcy na które możnaby zwrócić uwagę! jak tak się w to wszystko wczytuję o czym pisze się na forach dotyczących samorządu to aż nie chcę sie wierzyć że coś takiegio może mieć miejsce! i tak to właśnie wyglądają demokratyczne wybory w Polsce... pozostaje mieć tylko nadzieję że ktoś się za to wszystko jeszcze weźmie i przypilnuje należycie prawidłowości wyborów. jeszcze nic straconego! jest naprawdę dużo czasu żeby wszystko zrobić w należytym pożądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Ziomala Re: Studenckie wybory IP: 156.17.87.* 03.11.04, 10:09 Nie wiem ile Pan masz lat Panie Ziomal, ale uważam, że dużo czasu to jest na to, abyś podszkolił Pan swoją ortografię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYBORY 2004 Re: Studenckie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 15:11 dlaczego po prostu ci wszyscy "starzy" ludzie nie odejdą i nie dadzą działać młodszym! nie rozumiem! przecież to jest normalna kolej rzeczy! ludzie nie będziecie wiecznie działaczami studenckimi!!! tym bardziej powinniście odejść teraz z honorem (większość z was ma już ponad 26 lat!) opamiętajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modelarz Re: Studenckie wybory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.04, 21:36 A kto bedzie dyzurowal w pokoju pana prorektora Maronia np. w niedzielę 7 listopada kiedy pan rektor ma wolne??? Wydaje mi się to jakaś podpucha i mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.r. Re: Studenckie wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 08:49 jak to kto? nikt! nie ma sensu się o tym rozpisywać bo to i tak nic nie zmieni! nikt nie mówi o tym że na największych wydziałach uniwersytetu urny wyborcze będą stały tylko na wybranych kierunkach (oczywiście tych "słusznych" na których ma swoich kolegów obecny saorząd). na ilologii jest tylko na nankiera! nie ma na Kuźniczej czy Pocztowej!, historia i pedagogika ma tylko na szewskiej!-pominięty został przypadkowo cały wielki gmach bna ul. Dawida!, na naukach spolecznych i przyrodniczych jest podobnie... i co tu ma się zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś