Dodaj do ulubionych

Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć?

05.09.02, 15:22
Hej,
mam pytanie do osób zorientowanych - gdzie w Warszawie można zacząć uczyć się
języka szwedzkiego. Mam taki kaprys i poszukuję grupy lub lektora prywatnego.
Dodam, że jestem mocno pracujący i docenię elestyczność w terminach.
Zdrówka
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.mtnet.com.pl 05.09.02, 19:30
      Najlepiej dowiedzieć się w Ambasadzie Szwedzkiej przy ul. Bagatela. Tam kursy prowadzą najlepiej. Lub w Towarzystwie Przyjaźni Polsko-Szwedzkiej
      • Gość: Tomaszek Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 10:08
        Hej,
        dzięki za podpowiedź.
        Czy Towarzystwo ma jakąś stronę www?
        Gdzie się mieści.
        Zdrówka
      • Gość: Tomaszek Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 12:33
        Hej,
        napisałem e-maila do Ambasady Szwedzkiej w Warszawie, ale mi nie odpowiedzieli.

Czy ktoś ma jakieś inne pomysły?

Zdrówka
        • Gość: czeko Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.mcpasd.k12.wi.us 17.09.02, 16:03
          Moze zadzwonic? Oto moj pomysl nad ktorym dlugo myslec nie trzeba.

czeko
          • Gość: anieza Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.polkomtel.com.pl 23.09.02, 17:39
            Mnie też taki kurs interesuje , szukam w necie i znalazłam :
            1. ESKK szkoła korespondencyjna prowadzi taki kurs ale wtedy sam się uczysz
            2. szkoła w Szczecinie - ale to za daleko z Wawy :-(
            • Gość: Tomaszek Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.ipartners.pl 26.09.02, 16:55
              Hej anieza ;o)

samemu się uczyć nie jest prosto, zwłaszcza takiego języka, jak szwedzki.
              Ktoś musi kontrolować Twoją wymowę.

Zdrówka ;o)
    • Gość: Aska Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 23.09.02, 18:02
      Witaj!
      O kursach nie wiem, ale sama udzielam lekcji szwedzkiego. Gdybys byl
      zainteresowany, prosze o kontakt pod numerem: 0608 51 84 85 lub e-mail:
      joanna.siemieniuk@interia.pl

Pozdrawiam,
      Joanna
      • Gość: eLBe Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.*.*.* 27.09.02, 13:25
        Zastanów się dobrze. Słyszałem wypowiedź, już teraz nie pamiętam kto to był,
        ale na pewno autorytet językowy. Stwierdził, że szwedzki to nie język a choroba
        gardła. To może wystarczy się przeziębić? :-)))))))))))) Sorry za te żarty,
        naprawdę doceniam uczących się języków. Sam znam tylko dwa obce a czas nie
        pozwala dalej. Szkoda
        • Gość: Tomaszek Re: Język szwedzki w Warszawie - do eLBe IP: *.ipartners.pl 30.09.02, 14:41
          Hej ;o)

Nie obrażając nikogo, z góry sorry, ale słyszałem to o języku holenderskim
          (niderlandzkim) - chodzi o tę chorobę gardła ;o)))
          Czy słyszałeś rozmawiających ze sobą Holendrów?
          Zdrówka
      • Gość: Tomaszek Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? IP: *.ipartners.pl 30.09.02, 14:48
        Hej Asiu ;o)

Jestem bardzo zainteresowany, czy odpowiesz na mój e-mail?

Zdrówka :o)
    • poland2003 Re: Język szwedzki w Warszawie - gdzie się uczyć? 27.09.02, 21:07
      Sprawdz Wydzial Germanistyki na UW, za uniwerkiem, za skarpa, blisko wydzialu
      prawa i biblioteki,

jest tam lektorat szwedzkiego, chyba juz od I roku, ja tam chodzilem jako wolny
      sluchacz... zawsze mieli tam kogos ze Szwecji, ale teraz to nie wiem, bo to
      bylo ok. 1999, bylo extra, fajni ludzie, ale administracja do gazu jak
      wszedzie ;-)

Przemek2004@yahoo.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka