Dodaj do ulubionych

hiszpanski

IP: 195.116.133.* 07.09.02, 14:11
Jaka szkole jezykowa polecacie do nauki hiszpanskiego? Prosze o informacje o
warunkach, cenach, itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: toolie Re: hiszpanski IP: 195.116.133.* 07.09.02, 14:13
      Gość portalu: toolie napisał(a):

> Jaka szkole jezykowa polecacie do nauki hiszpanskiego? Prosze o informacje o
      > warunkach, cenach, itp.
      Zapomnialam dodac, ze interesuje mnie tylko Warszawa:)
      • Gość: Marta Re: hiszpanski IP: *.acn.waw.pl 14.10.02, 19:09
        Ja dopiero zaczynam w Empiku jutro tj wtorek. napisze moze jak bylo. Podobno
        jest ok. Slyszalam ze w Instytucie Cervantesa jest dobry poziom ale za duze
        grupy. Pozdrawiam.
    • Gość: jok Re: hiszpanski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 11:27
      Instytutu Cervantesa nie polecam! Przede wszystkim, ze względu na bardzo liczne
      grupy (15 os.) i jeszcze kilka innych powodów, o których by można dużo pisać.
      Uciekłem jak tylko mogłem najszybciej!!
      • vesuvio Re: hiszpanski 16.10.02, 22:48
        Intstituto Cervantes - nie!!
        Byłam na jednym z kursów dawno temu, niczego nowego mnie nie nauczyli, a każą
        sobie płacić niemało złociszy.
        Podobno Academia de la lengua na Nowym Świecie jest ok. poza tym mmają
        warsztaty kulinarne i naukę tańców latyno.

Jeśli potrzebne Ci korki z hiszpańskiego - napisz do mnie maila.
        Przygotowywałam kiedyś ludzi do egzaminów, mam dele basico, ale mój poziom
        znajomości języka jest wyższy.
        • Gość: Zosia Re: hiszpanski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 00:42
          Chodzę do Academii de la lengua i jestem zachwycona - tak przyjaznej szkoły
          jeszcze nie widziałam, a chodziłam do kilku różnych w W-wie na angielski i na
          hiszpański (w tym też do Instytutu Cervantesa, którego nie polecam). B.
          przyjaźni lektorzy, Pan Dyrektor,a także panie zajmujące się wszystkimi
          formalnościami. Bardzo przyjemna atmosfera - wiedza sama wchodzi do głowy.
          Jeżeli chcesz nauczyć się mówić , to zapisz się do Academii, a napewno nie do
          Cervantesa (15 os. w grupie i tylko się człowiek uwstecznia)!! Miałam zawsze
          problemy, aby się przełamać i zacząć mówić w obcym języku, a teraz z
          hiszpańskim nie mam takich kłopotów. Od tego semestru chodzę też tam na
          angielski i mam nadzieję, że w końcu (po wielu latach) przestanę się wstydzić
          mówić (już widzę postępy), a jestem "ciężkim przypadkiem" w opanowywaniu
          angielskiego :) ! Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to chętnie się podzielę
          moimi obserwacjami. Pozdrawiam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka