Gość: toolie IP: 195.116.133.* 07.09.02, 14:11 Jaka szkole jezykowa polecacie do nauki hiszpanskiego? Prosze o informacje o warunkach, cenach, itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toolie Re: hiszpanski IP: 195.116.133.* 07.09.02, 14:13 Gość portalu: toolie napisał(a): > Jaka szkole jezykowa polecacie do nauki hiszpanskiego? Prosze o informacje o > warunkach, cenach, itp. Zapomnialam dodac, ze interesuje mnie tylko Warszawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: hiszpanski IP: *.acn.waw.pl 14.10.02, 19:09 Ja dopiero zaczynam w Empiku jutro tj wtorek. napisze moze jak bylo. Podobno jest ok. Slyszalam ze w Instytucie Cervantesa jest dobry poziom ale za duze grupy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: hiszpanski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 11:27 Instytutu Cervantesa nie polecam! Przede wszystkim, ze względu na bardzo liczne grupy (15 os.) i jeszcze kilka innych powodów, o których by można dużo pisać. Uciekłem jak tylko mogłem najszybciej!! Odpowiedz Link Zgłoś
vesuvio Re: hiszpanski 16.10.02, 22:48 Intstituto Cervantes - nie!! Byłam na jednym z kursów dawno temu, niczego nowego mnie nie nauczyli, a każą sobie płacić niemało złociszy. Podobno Academia de la lengua na Nowym Świecie jest ok. poza tym mmają warsztaty kulinarne i naukę tańców latyno. Jeśli potrzebne Ci korki z hiszpańskiego - napisz do mnie maila. Przygotowywałam kiedyś ludzi do egzaminów, mam dele basico, ale mój poziom znajomości języka jest wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: hiszpanski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 00:42 Chodzę do Academii de la lengua i jestem zachwycona - tak przyjaznej szkoły jeszcze nie widziałam, a chodziłam do kilku różnych w W-wie na angielski i na hiszpański (w tym też do Instytutu Cervantesa, którego nie polecam). B. przyjaźni lektorzy, Pan Dyrektor,a także panie zajmujące się wszystkimi formalnościami. Bardzo przyjemna atmosfera - wiedza sama wchodzi do głowy. Jeżeli chcesz nauczyć się mówić , to zapisz się do Academii, a napewno nie do Cervantesa (15 os. w grupie i tylko się człowiek uwstecznia)!! Miałam zawsze problemy, aby się przełamać i zacząć mówić w obcym języku, a teraz z hiszpańskim nie mam takich kłopotów. Od tego semestru chodzę też tam na angielski i mam nadzieję, że w końcu (po wielu latach) przestanę się wstydzić mówić (już widzę postępy), a jestem "ciężkim przypadkiem" w opanowywaniu angielskiego :) ! Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to chętnie się podzielę moimi obserwacjami. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś