Dodaj do ulubionych

Najczęściej zadawane pytania

• lunatyk1900 Re: Najczęściej zadawane pytania 22.01.06, 19:17
      Właśnie, trudno jest nie przekroczyc np limtu 50% pieniedzy do zainwestowania w
      akcje jezeli nie wiem ile posiadam w portfelu.
    • klasa2b_w Re: Najczęściej zadawane pytania 22.01.06, 20:31
      Jak mam zobaczyć co mam w posiadaniu ile zarobiłem
      • thedodgers Re: Najczęściej zadawane pytania 22.01.06, 21:57
        Ponawiam wazne dla mnie pytanie.
        Wydalem 20% moich pieniedzy na fundusz inwestycyjny arka akcji, wg gazety wyborczej poniedzialkowa cena zamkniecia wynosila 31,88 zł. Od mojej koordynatorki otrzymalem stan mojego portfela i tam sie okazalo, ze mam ten fundusz, ale zakupiony po ponad 40 zl za 1 pakiet?! Dokladnie 40,60 PLN. Chyba cos jest nie tak? To samo tyczy sie zlota, w komputerze GW jest napisane, ze kupowalem uncje po 561,7 PLN, one tyle kosztowaly, ale dolarow amerykanskich. Z gory dziekuje za wyjasnienia, bo nie wiem teraz jak ma liczyc excelem moje zyski na zlocie i funduszach.
        • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 24.01.06, 10:30
          Proponuje zadzwonić do swojego lokalnego opiekuna- powinien dokładniwe wyjasnić
          skąd wzięła się ta różnica...
    • zkdk.lodz Gdzie jest ranking?!?! 24.01.06, 13:48
      Rankingi sa tu: serwisy.gazeta.pl/zkdk/1,70665,3127547.html
    • zkdk.lodz Czy nasz formularz doszedł? 24.01.06, 18:13
      Często pytacie lokalnych opiekunów w m@ilach czy Wasz formularz wysłany
      internetem doszedł.
      Po 1: jeśli Wy widzieliście okno podumowania waszych inwestycji i
      kliknęliście "akceptuję" to znaczy że formularz został wysłany.
      Po 2: my-opiekunowie nie mamy dostępu na serwer na który to jest wysyłane,
      zatem nie jestesmy Wam powiedzieć jak on wygląda ani w co zainwesotwaliście, bo
      poprostu go fizycznie nie widzimy. Dopiero w piątek po 16 ktoś siada
      i "wyciąga" z serwerów Wasze inwestycje i wysyła je do nas. W weekend zaś my
      siadamy do komputerów i "wiągamy" do programu Wasze internetowe inwestycje.
      Dopiero wtedy- mając plik z internetowymi zleceniami- jesteśmy w stanie
      zobaczyć który komitet zainwestował...
      Nie dziwcie się zatem że nie odpisujemy już na Wasze pytania pt. "czy nasz
      formularz doszedł".
      Przyjmijcie, że domyśla odpowiedź na takie pytanie brzmi: TAK (pod warunkiem,
      że poprawnie wypełniliście swoje dane w formularzu)
    • damwoj17 Re: Najczęściej zadawane pytania 26.01.06, 20:23
      Jak mogę sprawdzić ile procent i w jakie akcje zainwestowałem tydzień temu???
      Czy można to jakoś wykonać???Jak mogę zobaczyć ile już zarobiłem???
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 26.01.06, 21:21
        damwoj17 napisał:

> Jak mogę sprawdzić ile procent i w jakie akcje zainwestowałem tydzień temu???
        ==
        Najlepiej zapisując na bieżąco. A teraz to zadzwonić/napisać do lokalnego
        opiekuna.

> Czy można to jakoś wykonać???Jak mogę zobaczyć ile już zarobiłem???
        Sprawdzając w rankingu i/lub pisząc do opiekuna :)
    • damwoj17 Re: Najczęściej zadawane pytania 26.01.06, 20:25
      Sprawdziłem ranking ale nie ma tam mojego komitetu< a więc co się dzieje????
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 26.01.06, 21:22
        Czym prędzej skontaktuj się ze swoim lokalnym opiekunem!
        • iiie-pg6 Chodzi o obligacje i lokaty. 29.01.06, 15:33
          Zainwestowałem w obligacje 50 tys. i po pierwszym tygodniu zarobiłem 41,33
          złotych ( obligacje trzyletnie oprocetnowanie 4,23 chyba) sprzedałem je 27
          stycznia czy wtedy gdy bylo trzeba uzupelnic 3 formularz. To czy zarobiłem
          82,66 złotego przez te 2 tygodnie czy to jakoś inaczej trzeba policzyć?. A jak
          sie oblicza ile zarobie na lokatach. :D Zainwestowałem 30 tyś w obligacje
          tygodniowa 2,42 % ! Prosze o szybka odpowiedz
          • iiie-pg6 Re: Chodzi o obligacje i lokaty. 29.01.06, 15:43
            Zainwestowałem w obligacje 50 tys. i po pierwszym tygodniu zarobiłem 41,33
            złotych ( obligacje trzyletnie oprocetnowanie 4,23 chyba) sprzedałem je 27
            stycznia, wtedy gdy bylo trzeba wyslac 3 formularz. To czy zarobiłem
            82,66 złotego przez te 2 tygodnie czy to jakoś inaczej trzeba policzyć?. A jak
            sie oblicza ile zarobie na lokatach. :D Zainwestowałem 30 tyś w lokate
            tygodniową 2,42 % ! Prosze o szybka odpowiedz. Sorry za dwa posty ale tamten
            byl z bledami
            • zkdk.lodz Re: Chodzi o obligacje i lokaty. 29.01.06, 18:21
              iiie-pg6 napisał:

>Zainwestowałem w obligacje 50 tys. i po pierwszym tygodniu zarobiłem 41,33
              >złotych ( obligacje trzyletnie oprocetnowanie 4,23 chyba) sprzedałem je 27
              >stycznia, wtedy gdy bylo trzeba wyslac 3 formularz. To czy zarobiłem
              >82,66 złotego przez te 2 tygodnie czy to jakoś inaczej trzeba policzyć?.
              Podane oprocentowanie obligacji jest oprocentowaniem rocznym... Prawdopodobnie
              zostało to policzone dobrze, ale sprawdzić poprawność swoich rachunków możesz
              skontaktować się ze swoim lokalnym opiekunem.

> A jak
              >sie oblicza ile zarobie na lokatach. :D Zainwestowałem 30 tyś w lokate
              > tygodniową 2,42 % ! Prosze o szybka odpowiedz.
              Zysk na lokacie oblicza się dokładnie tak samo jak pozostałych instrumentów.
              • iiie-pg6 Re: Chodzi o obligacje i lokaty. 29.01.06, 21:33
                czyli zainwestowałem 30 tys i lokata tygodniowa 2,42 % czyli zarobie 726 w
                tydzien ?? :D
    • blueeve Re: Najczęściej zadawane pytania 29.01.06, 16:08
      Co grozi komitetowi za nie wysłanie formularza w terminie?
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 29.01.06, 18:18
        Jest kilka wariantów:
        1. Formularz_1 wysłany, formularz_2 nie, formularz_3 nie -> komitet zostaje
        zdyskwalifikowany
        2. Formularz_1 wysłany, formularz_2 nie, formularz_3 tak -> komitet gra dalej
        3. Formularz_1 wysłany, formularz_2 tak, formularz_3 nie -> komitet aby zostać
        w grze musi wysłać formularz_4
    • miki215 Re: Najczęściej zadawane pytania 31.01.06, 22:31
      co ile mogę psrawdzić i gdzie? kto najwięcej zarobił w kraju i jest na pierwszym miejscu?
      • ananasiska Re: Najczęściej zadawane pytania 01.02.06, 10:00
        nawet codziennie:) - listy wiszą w na www.gazeta.pl/zkdk, można teżskontaktować
        się z lokalnym koordynatorem.
    • best1x Re: Najczęściej zadawane pytania 31.01.06, 22:52
      Jesli zapomniaem w co inwestowalem w jaki sposob moge sprawdzic swoj aktualny
      tan majatku??
      • ananasiska Re: Najczęściej zadawane pytania 01.02.06, 09:59
        zadzwoń/zamejluj do swojego lokalnego koordynatora
        • prezesi3b Re: złoto 07.02.06, 23:18
          gdzie moge sprawdzić aktualne kursy złota i odrazu walut?? prosiłbym o jakiś
          adres storny:) z góry dziękuje
          • zkdk.lodz Re: złoto 09.02.06, 11:14
            gospodarka.gazeta.pl/gielda/0,0.html :)
            • kr100519 Re: złoto 10.02.06, 08:52
              Ale na tej stronie nie ma ceny złota. I jeszcze jedno pytanie: który moment
              uważany jest za zakończenie sesji w wycenie złota?

Podobnie, nie mogę nigdzie znaleźć cen jednostek funduszów inwestycyjnych, a
              jeśli znajdę jakieś wyceny w Internecie, różnią się od siebie pomimo, że
              zostały zrobione tego samego dnia. Na które mam patrzeć?
    • porzeczki Re: Najczęściej zadawane pytania 15.02.06, 22:27
      Mam takie pytanie... jak sprawdzić ile czego posiadamy? ile ajkich akcji, ile
      złota, obligacji itp itd. Proszę o odp
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 18.02.06, 20:19
        Konktakrując się z lokalnym opiekunem konkursu.
        • zbrachlin Re: Najczęściej zadawane pytania 21.02.06, 14:25
          Jeżeli zmana wartości portfela następuje tylko w sytuacji sprzedaży
          jakichkolwiek walorów to jak to jest możliwe, że po czwartym tygodniu NIE
          zmieniliśmy swojego portfela (nie wysłaliśmy formularza), a wartość portfela
          spadła nam o 0,35%???
          • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 21.02.06, 14:45
            Zakladam że w portfelu macie nie tylko gotówke, ale także jakieś akcje.
            W ostatnim tygodniu wartość gotówki nie uległa zmianie, ale wystarczy, że kurs
            posidanych przez Was akcji/walut spadł... i wartość całego portfela poleciała
            lekko w dół.
            To że Wy nie dokonujecie zmian w portfelu nie znaczy, że giełda też nic z
            waszymi aktywami nie robi :)
            • zbrachlin Re: Najczęściej zadawane pytania 21.02.06, 15:30
              Dlatego też nasze pytanie brzmiało: jeżeli wartość portfela zmienia się TYLKO W
              MOMENCIE SPRZEDAŻY, jak przeczytaliśmy kilka postów wyżej, to dlaczego wartość
              nie zmienianego portfela się zmienia. Rozumiemy, że wartość jest jednak liczona
              z tygodnia na tydzień, po kursach z piątku. Jeżeli tak, to my obliczamy swoją
              stopę zwrotu na jakieś +3,15% za piąty tydzień (od 10.02 do 17.02), tymczasem w
              zestawieniu jest... +1,25%. Jak to się w końcu liczy, bo nie sądzimy, by
              komputer GW się pomylił bo nas nie lubi, a nasze kalkulatory też są w miarę
              sprawne..?
    • owiec-radarowiec Re: Najczęściej zadawane pytania 20.02.06, 22:11
      Czy można sprawdzić, w co aktualnie nasz komitet inwestuje, np. gdzieś w internecie?
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 21.02.06, 14:43
        Jesli sami zapiszecie to gdzies w internecie to tak ;)
        A na powaznie,a by dowiedziec sie w co zainwestowaliscie i ile na tym
        zyskaliscie/ straciliscie trzeba zglosic sie do lokalnego opiekuna konkursu.
    • inwestyn Re: Najczęściej zadawane pytania 24.02.06, 12:11
      Według naszy obliczeń komitet inwestycyjny INWESTYN zarobił w ostatnim tygodniu
      około 1% a w tabeli wyników napisalioście że straciliśmy ponad 2% . Możecie
      jeszcze raz rzucić na to okiem. Pozdro!!!!!!
      • zbrachlin Re: Najczęściej zadawane pytania 24.02.06, 12:40
        Mamy bardzo podobny problem, ale niestety nasz "regionalny" od trzech dni nie
        odpowiada na nasze maile.
        • porzeczki Re: Najczęściej zadawane pytania 24.02.06, 14:14
          na nasze maile też nie odpowiadli... Ale zadzwoniłyśmy i sie wszystkiego
          dowiedzialysmy. numery telefonów są w okienku kontakt z nami....
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 24.02.06, 14:24
        Najlepiej abyście rzucili okiem na Wasze przeliczenia wraz z lokalnym opiekunem
        konkursu, bo może poprostu np. wzieliście inny kurs (czasem wystarczy inne
        zaokrąglenie trzeciej cyfry po przecinku i końcowy wynik może być różny), albo
        liczyliście % od innej kwoty... Powodów rozbieżnych wyników może być kilka;
        dlatego najlepiej napisać do opiekuna (czy do niego pojechać jak macie blisko),
        żeby przedstawił Wam dokładny stan Waszego portfela.

Pozdrawiam
    • solarzowa Re: Najczęściej zadawane pytania 04.03.06, 12:13
      Co zrobić, jeżeli z powodów technicznych, tzn. z powodu przeciążenia serwera
      nie zdążyłam wysłać formularza inwestycyjnego?? najprawdopodobniej zostanę
      wyrzucona z konkursu, ale przeciueż to nie moja wina!!! Proszę o pomoc...

Z poważaniem
      Paulina S.
      WIP Silverado WR600120
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 04.03.06, 15:09
        W takiej sytuacji wysyła sie formularz faxem lub w ostatecznosci nawet m@ilem.
        Co do wyrzuceania z konkursu to raczej Ci to nie grozi, gdyż ten formularz był
        ostatnim. Teraz tylko oczekujemy na rankingi, któe wskaza nam półfinalistów
    • asmy Re: Najczęściej zadawane pytania 06.03.06, 20:02
      Gdzie jest do $%^&* Szczecin?! Po 7 tygodniu są wyniki zewsząd, tylko nie ze
      Szczecina!
      • zkdk.lodz Re: Najczęściej zadawane pytania 06.03.06, 22:09
        Przez ostatnie 7 tygodni zadajecie co tydzień dokłasnie to samo pytanie, a ja
        co tydzień pisze Wam odpowiedź :)
    • zkdk.lodz = półfinały = 06.03.06, 22:20
      Pytania o finały proszę zadawać tu. Będziemy na nie odpowiadać tak szybko
      jak to będzie możliwie i tak wyczerpująco abyście byli zadowoleni :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka