Dodaj do ulubionych

FRANCUSKI CZY HISZPAŃSKI???

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 23:25
Proszę o pomoc-który język wybrać?Wiem,że hiszpański jest o wiele
łatwiejszy,a francuski ma b.trudną fonetykę,ale w Europie szybciej się
dogadam po francusku niż po hiszpańsku.
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: FRANCUSKI CZY HISZPAŃSKI???-Angielski ! IP: 203.36.162.* 08.03.03, 04:09
      Jezyk angieski !
      student !
      • Gość: ja Re: FRANCUSKI CZY HISZPAŃSKI???-Angielski ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 10:29
        Gość portalu: student napisał(a):

> Jezyk angieski !
        > student !

Chyba nie zrozumiałeś pytania-pytałam który z tych dwóch języków mam
        wybrać.Chyba,że widzisz w tym pytaniu słowo "angielski";-)
    • Gość: frrr Re: FRANCUSKI CZY HISZPAŃSKI??? IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 08.03.03, 10:58
      jak sie nauczysz francuskiego, to hiszpański opanujesz w pół roku - ta sama
      gramatyka, łatwiejsza wymowa - i poznasz 2 języki
      • Gość: lindisfarne Re: FRANCUSKI CZY HISZPAŃSKI??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 12:02
        Drogi ja.
        Osobiście uczę się francuskigo od jakis pięciu lat imuszę powiedzieć,że już w
        sumie dość dobrze opanowałam ten język. Muszę przyznac, ze bardzo mi się
        podoba. Francję także zwiedziłam. Jest także urocza. Jednak kilka dni temu
        odwiedziłam Hiszpanię - a dokładnie stolicę Madryt.Dosłownie zkochałam się w
        Hiszpanii i jej mieszkańcach. Język jest po prostu cudowny. z początku trochę
        trudności może sprawiać wymawianie wyrazow - Hiszpanie maja swoistą seplaniącą
        wymowę, jednak w sumie język jest dośc prosty. Muszę jednak przyznac, że z
        lingwistycznego punktu wiedzenia lepiej będzie, jak zaczniesz uczyć się języka
        francuskiego, Hiszpański przyjdzie Ci później z łatwością. Osobiście nie wiem,
        czynie wolę nawt mentalności hiszpańskiej od francuskiej, ale rozwijam już inny
        temat.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka