antyprawak 09.01.07, 10:06 Kiedy wreszcie to prawactwo z LPR się zdelegalizuję? Skrajna prawica nie powinna wogóle mieć głosu w debacie publicznej! Przecież nazizm jest w Polsce zakazany! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seroo1 No chyba nie zrobicie naziola bezrobotnym??? 09.01.07, 12:26 Przecież nic nie potrafi więc tylko dyrektorski stołek mu się należy.... Odpowiedz Link Zgłoś
janfranciszek CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 10:12 Kaczory z kolesiami propagują komunistyczne "mierny ale wierny". Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay CODN:faszysta- wszechpolak 09.01.07, 10:17 Nareszcie ludzie potrafia reagowac na faszystow. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: CODN:faszysta- wszechpolak 09.01.07, 14:21 Prawdą jest,że MW jest jak znana niemiecka organizacja .........jugend.Głosi te same hasła i dlatego dziwię się,że nie została zdelegalizowana .Do tego w MEN za Giertycha zaczyna się panoszyć. Zamiast EDUKACJI trzeba wpisać ZACOFANIA i CIEMNOTY.Nie ma czemu się dziwić-RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
cudakbest CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 10:29 Kto mi wytłumaczy? Dlaczego licha partyjka, z marginalnym elektoratem, z poglądami "idea fix" delikatnie rzecz ujmując, dostaje we władanie resort kształtujacy i wychowujący młode pokolenie? I godzi się na to cały naród, żeby 5% wybierających (faktycznie zejdzie do 2%)decydowało o wychowaniu i ideałach naszych dzieci. Patrzę na to , co się u nas w Polsce wyprawia z odrażającym obrzydzeniem. Co dalej? Wojna wszystkich przeciw wszystkim. Nic nas historia nie nauczyła. Jakie to smutne i żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
decisive Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 10:43 tak historia nic nas nie nauczyła a naród dalej jest ciemny i trzymany w niewiedzy, a wy ślepe kukły chcielibyście żeby Polacy we własnym kraju ulice zamiatali Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 11:09 Historia rzadko uczy kogokolwiek i czegokolwiek, a już na pewno nie dużych zbiorowości ludzkich. Stwierdzenia w rodzaju "historia nauczycielką życia" służą tylko podnoszeniu znaczenia historyków (których kształcimy całe masy, a potem za pracę np. w IPN otrzymują wynagrodzenia znacznie przkraczające pensje inżynierów czy nauczycieli akademickich). Propozycja: znacznie zmniejszyć liczbę godzin historii w szkołach (także religii!), zwiększyć liczbę lekcji matematyki, fizyki, chemii, biologii. Oczywiście, po wcześniejszej delegalizacji LPR i usunięciu jej członków z rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
decisive Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 10.01.07, 15:17 Propozycja: znacznie zmniejszyć > liczbę godzin historii w szkołach (także religii!), zwiększyć liczbę lekcji > matematyki, fizyki, chemii, biologii. Oczywiście, po wcześniejszej > delegalizacji LPR i usunięciu jej członków z rządu. matematyki fizyki chemii jest wystarczajaco w szkołach tylko trzeba odpowiedni profil wybrać, religię nalezałoby zlikwidowac ze szkół, co do historii to trzeba zmienić program jej nauczania i zwiększyc liczbe godzin, ty chciałbyś pewnie żeby jej niebyło w programie nauczania wcale, najbardziej na tym w Polsce zależy komuchom i żydom żeby Polacy nie znali prawdziwej historii, szczególny nacisk w nauczaniu historii trzeba położyć na XX wiek niech Polacy wreszcie sie dowiedzą kto mordował ten kraj przez ostatnie dziesięciolecia i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
bookman CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 10:30 W "Gazecie Wyborczej" piszą, że w CODN trwa bunt przeciwko nominacji wszechpolaka. Ale "bunt" nie jest odpowiednim słowem. Sugeruje zamieszki i bałagan. Lepsze jest "protest". Zgadzam się z tym protestem... Wszechpolactwo jest ciężką przypadłością umysłową i z pewnością wywrze negatywny wpływ na praktykę doskonalenia nauczycieli w Polsce. Ale czemu tu się dziwić, skoro cnotą obecnego kierownictwa MEN jest ostentacyjne demonstrowanie swojej ignorancji w sprawach wiedzy (np. pan Orzechowski) i edukacji (np. pan Giertych). Odpowiedz Link Zgłoś
cotopaxi To akt rozpaczy - nie bunt 09.01.07, 11:36 To protest przeciwko niszczeniu edukacji w Polsce!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peraspera Re: To akt rozpaczy - nie bunt 09.01.07, 11:47 Słusznie...komuś o to właśnie chodzi. Najlepiej jest zamknąć usta nauczycielom dając po 5 zł. "podwyżki" i realizować swoje "idee". Nędza umysłowa ma nauczać nauczycieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
decisive CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 10:37 biedny chłopaku jaki nazizm w Polsce chyba na wykładzie prezydenta Izraela Mosze Kacawa byłeś(oskarzony o pedofilie i gwałt na nieletniej) czy żydowskie propagandowe media nagłośniły? Odpowiedz Link Zgłoś
rombillko Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 12:17 PIS+LRP+SAMOBRONA=TO TROJKąT BERMUCKI! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Jaką szkołę kończyłeś? 09.01.07, 13:20 rombillko napisał: > (...) BERMUCKI! Widzę jakieś kompleksy wobec tych, którzy jednak do szkoły chodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
maark2 UWAGA! Cenzura!!! 09.01.07, 10:56 Dlaczego usuwacie wszystkie pozytywne komentarze? Zostawiawiacie tylko probuntownicze! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza niekonsekwencja 09.01.07, 10:57 to już nie wiem czy homoseksualizm to jest przypadłość chorobowa i wtedy moralnie objętna bo poprostu choroba - i to niezakaźna więc informacje na jej temat nie powinny nikogo demoralizować, albo to jest jakaś zboczona zakazana rozrywka normalnych ludzi , moralnie zła i taka do której ludzi trzeba zniechęcać. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Konsekwencja. 09.01.07, 13:24 pizza napisał: > to już nie wiem czy homoseksualizm to jest przypadłość chorobowa i wtedy > moralnie objętna bo poprostu choroba - i to niezakaźna więc informacje na jej > temat nie powinny nikogo demoralizować, Ja nie wiem czy niezakaźna. Czy biedroń w szkołach nie zarażał tym młodzieży? Czy podręcznik "kompas" nie miał intencji zarażania młodzieży homikowaniem? Na szczeście min. Giertych przeprowadził z sukcesem dezynfekcję i odbiedroniowanie szkoły. A zarazkom odciął unijne finansowanie. Jak mi przykro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Konsekwencja. 09.01.07, 14:48 Twoje szczęście, że głupota nie jest zaraźliwa, bo resztę życia spędziłbyś w odosobnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: A coś ad meritum? 09.01.07, 15:16 A spodziewałeś się merytorycznej odpowiedzi na swój komentarz? Jeżeli tak, to chyba jest z tobą gorzej niż sądziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To znaczy, że mówisz "pas" 09.01.07, 17:45 I po co się było włączać w dyskusję, jak nie masz nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: To znaczy, że mówisz "pas" 10.01.07, 08:31 niestaly_czytelnik napisał: > I po co się było włączać w dyskusję, jak nie masz nic do powiedzenia? Widzę że coś do ciebie dotarło. Mam nadzieję, że następnym razem dwa razy się zastanowisz, czy masz coś do powiedzenia, zanim wyślesz komentarz. Być może wtedy podyskutujemy na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: To znaczy, że mówisz "pas" 11.01.07, 08:27 Jak nie umiesz czytać, to pisałem o tobie a nie o sobie, dialektyku. Odpowiedz Link Zgłoś
liberau PiSowska targowica przehandlowuje Polskę 09.01.07, 10:59 rozdając najgorszej swołoczy urzędy w zamian za możliwość trzymania się u koryta. Zamknąć ten cały zwierzęcy folwark w jakimś chlewie, niech tam się rozkoszują urokami koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 11:02 Śmierdzi jak w szambie! Rzygać się chce! Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 [...] 09.01.07, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Poczekajcie trzy lata i wtedy wróćcie . 09.01.07, 11:14 W następnych wyborach będziecie wiedzieli jak głosować ! Teraz trzyletni urlop zdrowotny. Odpowiedz Link Zgłoś
pitero10 CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 11:21 Ale sie komuchy czepiaja bo młody bedzie nimi rządził. a niech rządzi i dobrze, młoda krew napewno coś zrobi a nie te stare wyjadacze żeby tylko sie nachapać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 11:43 jak się zwalcza bunty: rozstrzeliwuje się przywódców lub co dziesiątego. W tym przypadku proponuję zwolnić pierwszych pięciu na sygnatariuszy listu-protestu Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 12:38 Widze katole, ze pod moherami legna wam sie pomysly nie gorsze niz u rasowego SBka! Brawo, brawo! Co dalej, zmuszanie torturami do odmawiania zdrowasiek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 21:26 mgt-22 napisał: > jak się zwalcza bunty: rozstrzeliwuje się przywódców lub co dziesiątego. W tym > przypadku proponuję zwolnić pierwszych pięciu na sygnatariuszy listu-protestu _______________________________________ Nic lepszego do głowy ci nie wpadło? Pewno nawet nie wiesz co to jest CODN... Odpowiedz Link Zgłoś
peraspera Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 11:52 Co zrobi "młoda krew"??? Tu chodzi o edukacje nauczycieli, przede wszystkim. Czego nauczy taki młokos?? Jak zakłucać spotkania? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Zamiast piętnować oddanie oświaty skrajnej prawicy 09.01.07, 11:40 co jest aktem niemal antykonstytucyjnym, a na pewno przeczącym praktyce demokratycznej, głupcy w rodzaju Pacewicza zamiast sprawę postawić w sposób generalny, uwiesili się wyłącznie na osobie Giertycha, na jego kompetencjach, wadach, śledzą każdy jego krok. To jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Zamiast piętnować oddanie oświaty skrajnej pr 09.01.07, 17:09 Piętnowanie skrajnej prawicy aktem antykonstytucyjnym? Roman Giertych jako przedstawiciel demokracji? Roman Giertych i kompetencje? Nie żartujmy. Bo to nie jest smieszne. Panie Kaczyński, nie zapomnimy, dzięki komu banda ignorantów zajmuje się polska oświatą. Dla mnie zwolnienie poprzedniego szefa CODN przez Giertycha jest chyba najgorszym z wielu szaleństw tego człowieka. Bo zwolnił faceta z pracy za jedno zdanie z książki. Jak już gdzieś pisałem - poglądy można mieć różne, ale nie wolno być świnią. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski faszysta, czy nie faszysta 09.01.07, 11:43 Trochę nie rozumiem, dlaczego sprawa skupia sie na neonazistowskich poglądach tego człowieka. Facet skończył coś tam w Wałbrzychu i nie ma doświadczenia w edukacji. Wprawdzie nie wiem, czym będzie sie zajmował na stanowsisku wicedyraktora, ale kwalifikacje ma chyba tylko do parzenia kawy. I wydaje mi się, że od tego należałoby zacząć dyskusję. Wszechpolacy zanikną - to ugrupowanie jest zbyt operetkowe, żeby na dłużej zagościć w polityce, ale praktyka zatrudniania ignorantów na kierowniczych stanowiskach (którą masowo stosuje cała koalicja, nie tylko LPR) może stanowić prawdziwe zagrożenie dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rmk1 Re: faszysta, czy nie faszysta 09.01.07, 11:48 Racja! Aby zostać doradcą metodycznym należy przejśc długi cykl stopni specjalizacji, dodatkowego wykształcenia etc. Stąd Pan z MW może, jak słusznie zauważyłeś, w CODN parzyć kawę. I jeszcze jedno! LPR TO NIE JEST PRAWICA! To partia o sticte bolszewickim programie gospodarczym i narodowo-socjalistycznym społecznym! Jeżeli LPR głosi, że Bozia istnieje nieoznacza automatycznie prawicowych prowiniencji. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: faszysta, czy nie faszysta 09.01.07, 13:20 Jeśli LPR to nie prawica to ja jestem królewna śnieżka. Naucz się odróżniać że jest prawica socjalistyczna i lewica socjalistyczna i nie pisz takich bredni więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Polska szkoła bez zioła 09.01.07, 12:56 Co ma transparent "Polska szkola bez zioła" widiczny na zdjęciu do faszyzmu???? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Polska szkoła bez zioła 09.01.07, 13:01 Nic tak nie odurnia człowieka niz zapach kadzidła koscielnego w połaczeniu z opłatkiem !! Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Polska szkoła bez zioła 09.01.07, 13:16 Zgadzam sie. Jwszcze raz powtórze, że główny problem leży w braku merytorycznego przygotowania kandydata do zajmowania stanowiska, na które go się pcha, a nie w ideologii, którą się kierował dopuszczając sie zakłócenia porządku publicznego. Inna sprawa, że nie bardzo wyobrażam sobie, jak facet, który pół roku temu zachowywał się jak UCZNIAK podczas posiedzenia, teraz będzie kierował szkoleniem nauczycieli. Znowum nie chodzi mi o treść głoszonych przez niego haseł, ale o to, w jaki sposób jej głosił i adekwatność tego sposobu do okoliczniości. Przy czym to, że j a k i ś 27-latek jest na tyle niedojrzały społecznie, żeby w ten sposób się awanturować, też mi specjalnie nie przeszkadza. Natomiast niedojrzały 27-latek w roli przełożonego osób szkolących nauczycieli to KPINA! Odpowiedz Link Zgłoś
anton-makarenko CODN do natychmiastowej likwidacji 09.01.07, 11:50 Panie Ministrze ! CODN to instytucja antypolska i antyhumanistyczna. Instytucja promujaca przedwczesna aktywizacje seksualna mlodziezy a nawet dzieci, pogarde dla dekalogu i ojczyzny i narzucajaca w ich miejsce poprawnosc polityczna wedle kryteriów michnikowszczyzny nie ma racji bytu w demokratycznej Polsce. Ten najgorszy z mozliwych spadków po upiornym PRL, który przybiera sie w falszywe pseudo-europejskie piórka powinien byc zmieciony. Prosze o jak najszybsze rozwiazanie CODN, wylegarni zboczenców i zbrodniarzy. Strajkujacy przeciwko potrzebnej reformie tej instytucji pracownicy powinni równoczesnie otrzymac dozywotni zakaz wykonywania jakiekolwiek pracy pedagogicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
peraspera Re: CODN do natychmiastowej likwidacji 09.01.07, 11:55 Makarenko! uspokój się...!!!! CODN powstało po upadku PRL. Spocznij w spokoju i nie strasz ludzi radzieckimi wybitnymi naukowcami.... Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: CODN do natychmiastowej likwidacji 09.01.07, 13:44 To są właśnie argumenty owych prawaków.Kompletne dno! Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 A jak anarchole zaklocali posiedzenie LPR gdzieś 09.01.07, 11:51 w Olsztynie to było dobrze? Sąd ich nawet nie ukarał, dając tym samym przyzwolenie na takie akcje. Po drugie nie ma znaczenia, ze jest z MW. To normalna organizacja, z faszyzmem nie ma nic wspolnego. To sa tylko pojedyncze wybryki jej czlonkow. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A jak anarchole zaklocali posiedzenie LPR gdz 09.01.07, 20:41 jvenables14 napisał: > w Olsztynie to było dobrze? ************************************** Ale żaden nie został po tej akcji wicedyrektorem, mój dobry człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Oni się zgodzą tylko na kandydata 09.01.07, 12:11 z nadania UB. Najlepszą dla nich kandydaturą byłaby czerwona pijacka gęba człowieka z wieloma hakami. A ten młodzian może być po prostu zbyt trudny... Odpowiedz Link Zgłoś
jolojo Apel 09.01.07, 12:13 Rodacy! Przeszukujcie swoje archiwa. Jeśli macie zdjęcia z Panami K. lub G. lub L. to macie duże szanse na poprawę swoich warunków życia. Stanowiska w administracji niewątpliwie jeszcze są /są jeszcze zatrudnieni ludzie III RP/. Przeciż najlepszy pracownik to "swój" pracownik. W/w Panowie nauczyli się tego w czasach w których RP nie było./PRL/ I tutaj widać skuteczność edukacyjną PRL. To chyba dla nich jest wzorzec - BMW, cenzura, nie matura.. itp. Teraz, biorąc pod uwagę bilbordy "patriotyczne" to chyba zbliżamy się do "jedności społeczno - politycznej" i "patriotyzmu człowieka IV RP". To też już było. Czekam na plenarne posiedzenie Wielkiej? Trójki/PIS, LPR, SRP/ w sprawie kształtowania postaw obywatela IV RP. Oczywiście z udziałem IPN i P. Wasermana. Odpowiedz Link Zgłoś
massboo CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 12:14 Może jeszcze wprowadzić obowiązkowe msze przed lekcjami i dla każdego po zestawie małego faszysty. Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Zwolnic buntowników i . 09.01.07, 12:20 Szerzyć homoseksualizm, ateizm to neutralność światopoglądowa. Mówić o zagrożeniach, normalności, o prawach i obowiązkach, o odpowiedzialności to nie. Co za skrajna obłuda. Tych gnoi buntowników za łeb i na bruk. Nikt im nie każe praqcować w CODN. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Zwolnic buntowników i . 09.01.07, 12:32 Ci "buntownicy" chca pomoc takim jak Ty. Teraz z takim wyksztalceniem w swiecie to juz tylko wszechpolakiem mozna zostac. Co prawda, w Polsce jeszcze mozna zrobic z tego kariere, ale mam nadzieje, ze niedlugo sie to skonczy i "rzady ciemniakow" sie skoncza. Homoseksualizmu nie mozna szerzyc, tak jak leworecznych, rudych, piegowatych itp. Ale szkola juz tego nie uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: Zwolnic buntowników i . 09.01.07, 12:32 skoro homoseksualizm to choroba (wg MW) to jak się ją można szerzyć? (szerzy się poglądy a nie choroby). Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Zwolnic buntowników i . 09.01.07, 12:38 pizza napisał: > skoro homoseksualizm to choroba (wg MW) to jak się ją można szerzyć? (szerzy > się poglądy a nie choroby). A gdyby to byla choroba wirusowa? Moze wtedy mozna by bylo wytlumaczyc skad to upodobanie wszechpolakow do oblapiania nagich chlopcow? Na szczescie to nie choroba. A oblapianie pewnie swiadczy o czyms innym. No coz, Samoobrona woli kobiety a LPR jest rodzina sama w sobie - tak jak geje sa rodzina dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tintin1 Re: Zwolnic buntowników i . 09.01.07, 12:34 "Szerzyc homoseksualizm i ateizm"??? que??? A czy ktokolwiek twierdzi, ze milosc homoseksualna albo bezwyznaniowosc jest lepsze od bycia heterykiem albo wierzacym? No, owszem, tak twierdza osoby, ktorych to dotyczy - ale tak samo mowia ci reprezentujacy "normalne" poglady. I chodzi wylacznie o to, aby jedni nie narzucali sie ze swoja wizja swiata innym. Zapewniem Cie, ze mnie, ateiste, dziwi to, ze ludzie wierza w cos tak sztucznego jak idea boga (jakiegokolwiek), ale jestem tolerancyjny i nikogo nie mam zamiaru przekonywac do swoich racji. Ani tym bardziej zakazywac komukolwiek praktykowania jego religii. Przepraszam za brak polskich liter, nie mam do nich dostepu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: Tintin 09.01.07, 12:43 racja choć nie do końca - idea Boga choć dziwna dzis i niespójna to nie wzięła się znikąd i kiedyś dotyczyła bardzo konkretnych obiektów rzeczywistości materialnej - polecam historię starożytną jako odpowiedź na pytanie skąd to się wzięło.Poza tym dla ludzi wierzących, ich doktryna religijna ma większą wartość niż idea tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
tintin1 Re: Tintin 09.01.07, 13:08 A dla mnie idea tolerancji ma wieksza wartosc niz wiara. I co, kto ma racje: ja czy wierzacy? Otoz nikt (albo obaj), co warto wreszcie przyznac jesli sie nie chce powrotu do penalizacji inaczej myslacych. Ciekawe, ze NA OGOL to wierzacy sa bardziej krzykliwi i napastliwi niz ateisci... A wyprowadzanie istnienia Boga z faktu, ze nie potrafimy sobie wyobrazic mechanizmu powstania teczy, a bardziej wspolczesnie opowiesci o smoku wawelskim inaczej niz poprzez interwencje Istoty Wyzszej - taka przyczyna narodzin owej Istoty jest psychologicznie uzasadniona, ale nie swiadczy o tym, ze Bog faktycznie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Tintin 09.01.07, 13:15 tintin1 napisał: > (...) ale nie swiadczy o tym, ze Bog faktycznie istnieje Problem polega na tym, ze wierzacy i ateista odwoluja sie do innych przezyc i doswiadczen. Tak naprawde, to nie ma komunikacji miedzy nimi. Zdanie "Bog istnieje" jest w rownym stopniu idiotyczne jak zdanie "Bog nie istnieje". Stad juz cala reszta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: Tintin ... 09.01.07, 13:44 tak oczywiście się zgadzam !! problem tkwi już na poziomie definicji pojęć - zdefiniuj Bóg :) zdefiniuj istnieje :) okaże się że "ludzie wierzący" w gruncie rzeczy przywiązani są do pewnych zdań a treści pod nimi leżące kompletnie wymykaja się zrozumieniu ... pozostaja słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Tintin 10.01.07, 09:38 Poza tym dla ludzi wierzących, ich doktryna religijna ma większą wartość > > niż idea tolerancji. Nie wrzucaj do jednego worka wszystkich wierzących. Ja wierzę w Boga i staram się być tolerancyjna. Obie wartości są mi bliskie w równym stopniu i wcale się nie wykluczają dla tych, którzy prawdziwie wierzą (w przeciwieństwie do tych, którzy robią z religii narzędzie w dązeniu do własnych niestety chorych celów) Najtrudniej mi zrozumieć i akceptować Młodzież Wszechpolską i ludzi, którzy opluwają wszystkie inne poglady, orientacje, wyznania itd różne oo ich własnych. Robią tylko zła prasę ludziom wierzacym, przez takich frustratów oraz sekciarzy z Radia Maryja, ludzie wierzacy są obśmiewani i nazywani przez resztę społeczeństwa np.: katolami. Więc Młodzieży Wszepolska i Radio Maryja najbardziej bym pragnęła, byście się z Polski wynieśli, np. na Madagaskar! A ja nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zwolnic buntowników i . 09.01.07, 20:39 kompost444 napisał: > Szerzyć homoseksualizm, ateizm to neutralność światopoglądowa. *************************************** Z ostatnich wydarzeń wynika, że to właśnie wszechpolacy najmocniej promują homoseksualizm. Więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 Re: CODN: bunt przeciwko nominacji wszechpolaka 09.01.07, 12:33 Zdelegalizuje??? To w takim razie nalezy tez zdelegalizowac lewactwo, bo przeciez komunisci tak samo jak nazisci odpowiadaja za zbrodnie przeciw ludzkosci. Ech co za debilizm. Najlepiej niech sie wszyscy zdelegalizuja Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio CODN: brawo! 09.01.07, 12:45 Gdzie można poprzeć ten protest? Chętnie podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jah.rastafari.jest.mym.panem Szerzą nienawiść przeciwko mniejszościom 09.01.07, 12:58 Czy ten koleś kiedyś palił trawę? Dla niektórych sakramentem jest alkohol, dla innych zioło. Różnica jest taka że alkohol uzaleznia mocno, a zioło nie uzaleznia w zasadzie w ogóle(jak ktomuś się wydaje inaczej to niech sobie sprawdzi w jakimś podręczniku medycznym np. tym: www.merck.com/mmpe/sec15/ch198/ch198j.html ). Nie wiem, to przez takich ludzi jak ten phreak policja łazi po ulicach i łapie dredów zamiast przestępców, realizując sie w ramach trybunału inkwizycyjnego zwalczającego inne style życia. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Szerzą nienawiść przeciwko mniejszościom 09.01.07, 13:24 jah.rastafari.jest.mym.panem napisał: > (...) a zioło nie > uzaleznia w zasadzie w ogóle Nieprawda. To sa stare poglady. Teraz wiadomo, ze marihuana uzaleznia. Mowienie, ze marihuana nie uzaleznia moze wyrzadzic wielu ludziom (szczegolnie mlodym) duzo szkody. Odpowiedz Link Zgłoś