Dodaj do ulubionych

ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POMOCY!!

IP: 195.116.146.* 10.06.03, 20:56
Jestem załamany:(
Dzisiaj miałem chemię, dostałem 5 z 15-mintówki, a facetka wpisała mi do
dziennika dwie 4 i na koniec (CZWÓRE).Kapnąlem się na następnej lekcji
dopiero. Powiedziałem o tym pani chemiczce a ona, że nie zasługuje na piątkę.
Poszedłem z tym do wychowwczyni a ona na to, że to nie jej sprawa, a
najwidoczniej zasługuje na tą 4:(.Nic nie pomogło. Jednym słowem mnie zmyła.
Będę miał średnią 5.4 bez tej piątki z chemii, ale nie będę miał nagrody
książkowej, ani też samych piątek i szóstek.(Wiem możecie mówić ze gość jest
posrany, takie oceny i marudzi)Ale dlaczego musze cierpieć z kaprysu
chemiczki. Pamiętam jak do 3 w nocy wczoraj kułem na chemię (no i napisałem
na 5 , tylko ze nikogo to nie obchodzi)Pisze w dzienniku co chce.
Na tym świecie nie ma sprawiedliwości, a czy u Was w szkole zdarzają się
takie sytuacje. Zastanawiam sie nad komisem ale boję sie ze nie napiszę na 5
(jednak jakby to niebyło to chemia)i będzie gadanie a nie mówiłam ze ci się
4 należy.
Nie wiem co mam robić, czuję się taki mały i beznadziejny że szkoda gadać
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ikeba Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: *.robikom.com.pl 10.06.03, 21:03
      U mnie pomoca zawsz sluzy w takich spawach wychowawczyni, ale z teog cio
      piszesz wynika, ze z Twojej pozytku nie bedziew tej sprawie. Hmm trudno mi sie
      wypowiedziec, bo w kazdej szkole jest inaczej. Hmm w kazdej szkole powinien byc
      rzecznik praw ucznia, tzn moze ta funkcje pelnic jakis nauczyciel albo uczen
      ktory zna sie na tym, u ans tak jest. Ja w ostatecznosci udalabym sie do
      dyrketorki(jesli chodzi o moja szkole, tio jest bardzo milo pani). Srednia
      wysoka wiec w sumie mnei y ta jedna ocena nie robila roznicy, ale tio nei tlyko
      spraa ocenki, ale samej postawy nauczycielki. Wiec zycze powodzenia i daj znac
      jak tio sie rozwinelo.

PS: U mnie w szkole nauczyciele sa naprawde oki, of kors z wyjatkami. Dlatego
      zal mi sie z ta szkola rozstawac takze i z tego wzgledu.
      Pozdrowka.
      • Gość: Maxio17 Do Ikeby IP: 195.116.146.* 10.06.03, 21:12
        Dzięki za radę, W naszym gimnazjum panuje również fajna atmosferka, rzecznika
        niestety nie ma, więc jestem zdany sam na siebie:) Poza tym mam fajną gromadę
        przyjaciól w klasie, na nich na pewno mogę liczyć:)Najgorsze jest to ze 4 jest
        wpisana długopisem a chemiczka nie zamierza mi jej poprawiać( pozostaje mi
        komis)no i kartki z 15-tkami sie gdzieś zgubiły..na pewno(pewnie je zjadła).
        Zobaczymy co z tego wyjdzie, dzieki za fszystko:)
        Pappatki
        pozdr.
        • Gość: ikeba Re: Do Ikeby IP: *.robikom.com.pl 10.06.03, 21:21
          Nie ma sprawy, w kazdym badz razie wspolczuje chemiczki.
          Nio ja mam tez swietna klase, lenie jak cholera, ale mega kochani:).
          Nie przejmuj sie ta babka. Ale wiesz moze ten komis tio i dobre wyjscie. Ty
          wiesz ze umiesz na 5(co jest najwazniejsze, a glupim ludziom nie przegadasz) a
          tio tio tlyko potwierdzi. Mozenie bedzie tak zle.
          Papusie.
          • Gość: chemik Re: Do Ikeby IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.06.03, 21:24
            jezeli konczysz w tym roku gim, to polecam komisa,

nie masz nic do stracenia, a mozesz zyskac satysfakcje no i 5 z chemii
            • Gość: Maxio17 Re: Do Ikeby IP: 195.116.146.* 10.06.03, 21:28
              Dzieki wam, już powoli nawet myśle o komisie:)Ale jędzy nigdy nie wybaczę.....
              ......::::::::::::::Pozdrowienia dla Was:::::::::;..........:)
              • Gość: Misiak Re: Do Ikeby IP: *.kalisz.mm.pl 10.06.03, 21:50
                Hej. Główka do góry :)
                Spytales sie, czy my tez mamy takich niesprawiedliwych nauczycieli.
                Ja mam :D Babka od biologii- rownie porabana jak Twoja chemiczka :( (jest na
                mnie cieta od poczatku roku, kiedy przyszla do nas jako "nowa", ale ja jej nic
                nie zrobilam :((( )
                Zeby na koniec z biologii NIE wychodzila mi 5, wymazala mi 6 z dziennika
                korektorem, ktora byla w pelni zasluzona.
                Kiedy po rozmowie z nia sam na sam (spytalam sie "czemu mi pani ja wymazala,
                skoro mam te ocene udekumtowana?" kobieta odpowiedziala mi "mam do tego
                prawo"),po interwencji wychowawczyni (nic nie pomoglo), wizycie u dyrektorki
                (tez nic nie dalo) - do szkoly przyszedl moj tata spytac sie jak to jest z ta
                biologia. Pani (stara panna hihi) zamrugala oczkami i skromnie powiedziala "oj,
                bardzo pana przepraszam, ale nie rozumiem o co panu chodzi..." Tata na
                spokojnie odpowiedzial jej, ze w dzienniku jest wymazana ocena, chociaz na nia
                zasluzylam. Ta zrobila "zdziwione" oczka i powiedziala podlizujac sie "ach...
                pan jest ojcem Beatki... Ona taka mila [taaa- ta stara jedza mi "dzien dobry"
                nie odpowiada kiedy ja spotykam i obgaduje mnie w pokoju nauczycielskim]
                musialam sie pomylic... Zaraz to skoryguje, a corka na pewno bedzie miala 5" No
                i z wielka laska mam 5 na koniec... Ale i tak wciaz pala do mnie antypatia, bo
                na ostatniej lekcji kazala mi zmienic wode w 3 akwariach, chociaz bylo do tego
                zajecia 6 chetnych- a ja NIE MAM POJECIA o hodowli rybek :| ) I na nic zdaly
                sie tlumaczenia, omal nie pozbawilam zycia jednej malej plywajacej istotki, ale
                to inna historia :|
                Na serio nie wiem co zrobilam tej pani, bo na poczatku wydawala mi sie
                sympatyczna. Tak jak 10 lat ucze sie w tej szkole (od zerowki) tak nigdy nie
                spotkalam sie z taka wredna nauczycielka :(
                Buuu jaka niesprawiedliwosc jest na tym swiecie.

Mam nadzieje, ze Tobie tez uda sie wywalczyc swoje :))) Powodzenia!
                • Gość: Belfer Re: Do Ikeby IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 22:03
                  Wybacz, że się wtrącam, ale odradzam komis. Będzie Cię kosztował sporo wysiłku,
                  a szansa na pozytywny wynik mała. Z duzym prawdopodobieństwem stwierdzam, że u
                  Was w szkole jest tylko jeden nauczyciel tego przedmiotu, więc Ona będzie
                  szefem komisji egzaminacyjnej. Pamietaj, że uczysz się dla wiedzy, a stopień
                  jest oceną nauczyciela na temat Twojej wiedzy, pracy w domu, zaangażowania w
                  przedmiot. Pomimo tego, że uważasz inaczej (moze masz rację), to jest jednak
                  ocena (opinia) nauczyciela i w ten sposób jej nie zmienisz. Oczywiście decyzja
                  należy do Ciebie. Pozdrawiam i życzę powodzenia w nowej szkole
                  Belfer
                  • Gość: Maxio17 Re: Do Belfra IP: 195.116.146.* 10.06.03, 22:19
                    Jesteś całkiem fajny jak na belfra:) Czego wszyscy tacy nie mogą być:(
                    ajćććććććććććććććććć................Teraz jeszcze bardziej boję się komisu,
                    nie wiem czy mam go pisać bo faktycznie tylko jedna chemiczka jest w szkole:(
                    Czego umię na 5 a mam 4??(niesprawiedliwie)
                    To wszystko jest beznadziejne.......może moje odczucie kiedyś się zmieni:)
                    Pozdr.
                    • Gość: ikeba Re: Do Belfra IP: *.robikom.com.pl 10.06.03, 22:24
                      Sprobuj, przynajmniej bedziesz wiedzial ze probowales. Taka moja rada. Jedna
                      decyzja nalezy do Ciebie(byl chyba kiedys taki program;))
                      Pozdro
                      • Gość: chemik Re: Do Belfra IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.06.03, 22:29
                        był i to całkiem fajny :)

sory ze pisze tkie rzeczy w powaznym wątku, ale ja dziś jestem tak szczesliwa
                        ze musze :)

Maxio, u ciebie tez wszystko bedzie dobrze, a tej okropnej baby juz nie dlugo
                        nie bedziesz musial oglądać na oczy.
                        • Gość: Maxio17 Re: Do Chemik IP: 195.116.146.* 10.06.03, 22:42
                          Tak myślisz??
                          Ona uczy także w pobliskim Liceum:(
                          Na szczęście ja się tam nie wybieram.
                          Gdybym miał tą piątkę to dostałbym się może do Kopernika w Łodzi, a tak to nie
                          mam szans, chociaż z testu mam 94p.
                          Dzięki za wszystko:)
                          Dziękuje wszystkim za słowa otuchy:
                          Papapatki:)
                    • Gość: Belfer Re: Do Belfra IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 22:30
                      Dzięki za komplement. Nie zapominaj jednak, że jestem belfrem i czasami patrzę
                      na niektóre sytuacje w szkole z drugiej strony. Poza tym gwarantuję Ci, że
                      znajdą sie w szkole osoby, które mają o Mnie podobne zdanie, co Ty o
                      nauczycielce z chemii. Mimo wszystko pozdrowienia i miłego zakończenia roku.
                      Belfer
                      • Gość: Maxio17 Re: Do Belfra IP: 195.116.146.* 10.06.03, 22:36
                        Ja naprawdę szczerze opisałem sytuację, poprostu ta piątka mi się należy, a
                        raczej należała:(
                        A czy Ty postąpiłbyś tak jak chemiczka??
                        Co mogłoby Cię do tego skłonić??
                        Czekam na odpis:)
                        Na razie
                        papapaptki
                • Gość: Maxio17 Re: Do Misiak IP: 195.116.146.* 10.06.03, 22:23
                  Wielki dzięki za słowa otuchy, nawet Cię nie znam a już Cię lubię:)
                  Papatki
                  Pozdr.
    • Gość: ikeba Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: *.robikom.com.pl 10.06.03, 22:29
      Tak na marginesie tio mialam przeprawe z geografem. ALe tio dotyczylo calej
      klasy. Na szczescie mam fajna wych i dyrke, wiec poslzo oki. W sumie tio mam
      dziwnego geografa, inny nauczyciel by mnie tepil za tio, a ja mam wrazenie, ze
      ten jakby sie mnie troche boi(tzn nie dokladnie tio, ale jak mam z nim
      dyskutowac tio sie czuje pewna calkowicie, mimo mojej niesmialosci).
      pozdrowka
      • Gość: Maxio17 Re: Do Ikeby IP: 195.116.146.* 10.06.03, 22:38
        Dzięki za słowa otuchy:)
        Może kiedyś ja Cię pocieszę??
        heheheheh
        Na razie
        pappaapatki:)
        • Gość: ikeba Re: Do Ikeby IP: *.robikom.com.pl 10.06.03, 23:32
          Nio jak bede miec problem, napewno sie zglosze;))
          Trzeba sobie pomagac, nie??:)
          3mam kciuki za cala sprawe, uszy do gory:)
          Caluski:*
    • Gość: Maxio17 Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: 195.116.146.* 10.06.03, 22:59
      Zdecydowałem: piszę komis
      Boże co ja robię????
      • Gość: chemik Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.06.03, 23:23
        napiszesz go na 5 :)

PS czekamy na relacje po komisie.

pozdr
      • Gość: ikeba Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: *.robikom.com.pl 10.06.03, 23:34

> Boże co ja robię????

Robisz tio cio nalezy. Tylko bez paniki. Cie bedzie tio bedzie, w kazdym badz
        razie moze byc tlyko lepiej:).
        Nio razem z chemikiem czekamy na relacje;))
        • Gość: Maxio17 Re: Do Ikeby i Chemika IP: 195.116.146.* 11.06.03, 09:00
          Dzęki Wam, podnieśliście mnie na duchu:)
          Papatki
          • Gość: Starszy Re: Do Ikeby i Chemika IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 13.06.03, 18:00
            Zawsze zastanawiala mnie ta nadreprezentacja dziwnych zachowan wsrod
            nauczycieli. Moja mama, ktora cale zycie byla nauczycielka twierdzi ze jest to
            zawod mocno szkodliwy dla zdrowia psychicznego w zwiazazku z tym postulowala
            aby co 5 lat nauczycieli dawac na rok do normalnej pracy celem zlapania
            rownowagi psychicznej. Ja proponuje aby, podobnie jak w innych zawodach,
            prowadzic badania okresowe ze szczegolnym naciskiem na stan zdrowia
            psychicznego. W innych zawodach jest podobnie pracownikow bada sie pod katem
            wplywu czynnikow uposledzajacych.
            Moje obserwacje zaprzyjaznionych nauczycieli Wtym jednej chemiczki)
            potwierdzaja koniecznosc takich badan.
            Wiem ze to mala pociecha dla was uczniow ale w doroslym zyciu nawet przelozony
            w wojsku nie jest tak wszechwladny jak nauczyciel w szkole.
            Nalezy wiec tylko przetrwac szkole z mozliwie najmniejszymi stratami
            psychicznymi.
            Pozdrawiam
    • Gość: Misiak Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: *.kalisz.mm.pl 13.06.03, 18:36
      Nie ma sprawy Maxio :)
      To pocieszanie mi sie bardzo podoba :)

Beata.
      • Gość: Maxio17 Re: ŚWIAT JEST OKRUTNY:)NAUCZYCIELE TO ŚWINIE POM IP: 195.116.146.* 13.06.03, 20:03
        Jestem happy:)
        Zdałem dziś komisa na 5, z wielkim trudem, ale zdałem:)
        W komisji była chemiczka, ale też historyk (super gość).
        Na wszystkie pytania napisałem i odpowiedziałem, ale ona nadal sie czepiała,
        gdyby nie historyk to bym go chyba nie zdał:(
        Nagle życie nabrało kolorów:)
        W sobote mam komers, tam się to uczci:)
        papapapapapapatki
        Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka