Dodaj do ulubionych

czy po studiach można do szkoły policealnej?

05.07.07, 10:09
Potrzebne mi jest wykształcenie rolnicze, żeby rodzice mogli przekazać mi
gospodarstwo rolne i otrzymać dzięki temu rentę strukturalną. Jestem po
studiach. Czy mogę więc iść do szkoły policealnej, żeby mieć papier
uprawniający do otrzymania gospodarstwa, czy muszę iść na rolnicze studia
podyplomowe? Chodzi o koszty, wiadomo, że studia wyjdą dużo drożej...
Obserwuj wątek
    • switonemsi Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 05.07.07, 11:45
      Jasne, że można.
      • kasiajuraszek Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 08.08.13, 11:57
        Mam znajomą, która się rekrutowała do szkoły policealnej i nikt nie robił problemu z tego, że skończyła studia.
    • nauczyciel33 Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 05.07.07, 13:30
      Chyba nie unikniesz studiów podyplomowych
      www.pie.kpodr.pl/002.php?s=15&e=5&page=5
      pierwszy zielony link od góry, potem strona 15 i 16. Szczególnie tabelka na
      dole strony 16

www.minrol.gov.pl/DesktopModules/SearchEngine/SearchEngine.aspx?SearchText=renta%20strukturalna

Przykładowe studia
      www.au.poznan.pl/kegz/funduszeunijne/site1/index.php
    • barka01 Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 05.07.07, 14:03
      Mnóstwo jest szkół policealnych tzw. prywatnych za które sam płacisz. Mają one
      uprawnienia MENoskie i wydają ogólnie uznawane dyplomy technika.
      Zapisujesz się do takiej szkoły. Przedstawiasz świadectwo ukończenia liceum (
      nie musi to być matura) i uczysz się. :))
      Nikt przecież nie może cię zmusić do kolejnych studiów. Możesz tobie akurat
      wystarcza zdobycie wiedzy z danej dziedziny na poziomie technika ?
    • wyszkow.pl _odpowiedź_ 02.08.07, 22:44
      Aby otrzymać gospodarstwo rolne, nie musisz mieć ukończonych studiów - wystarczy
      uzyskać np. tytuł: Technik Ogrodnictwa.

Jest wiele bezpłatnych, policealnych szkół: np. w okolicach Warszawy tytuł
      Technik Ogrodnictwa można uzyskać w niżej wymienionych bezpłatnych zespołach szkół:

* Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Tarczynie -
      www.zsptarczyn.republika.pl

* Zespół Szkół Terenów Zieleni w Radzyminie - www.zstz.neostrada.pl

* Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Piasecznie -
      www.zsrcku.com.pl

---
      www.men.home.pl
      www.kuratorium.waw.pl
      www.edukacja.warszawa.pl
    • juare Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 07.08.13, 19:24
      Oczywiście, że można :)

www.studiowac.pl -> przewodnik uczniów i studentów po świecie szkół, uczelni i studiów
    • prze.mo95 Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 02.09.14, 14:06
      Nie masz pomysłu na siebie, na swój czas? Wskażemy Ci odpowiedni kierunek! Zapisz się do Szkoły Policealnej i zdobądź zawód który pozwoli Ci rozwinąć skrzydła! www.wektor.bydgoszcz.pl/szkoly-policealne/
    • prze.mo95 Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 12.09.14, 15:50
      Nie masz pomysłu na siebie, na swój czas? Wskażemy Ci odpowiedni kierunek! Zapisz się do Szkoły Policealnej i zdobądź zawód który pozwoli Ci rozwinąć skrzydła! www.wektor.bydgoszcz.pl/szkoly-policealne/
    • sebazgolfa Re: czy po studiach można do szkoły policealnej? 09.02.18, 08:27
      Kończąc szkołę policealną otrzymujesz zaświadczenie z MEN wiec nie powinno być problemu, zwłaszcza że będziesz mieć technika, a studia podyplomowe właściwie nie dają ci żadnego konkretnego tytułu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka