Dodaj do ulubionych

Obrona pracy mgr. Problem.

IP: *.zywiec.plusnet.pl 07.07.03, 11:05
Skończyłam studia ok.10lat temu - 10 semestrów. Niestety nie obroniłam pracy
mgr - wyszłam za mąż, etc. Teraz chciałabym do tego wrócić, jakie są
możliwości?
Obserwuj wątek
    • Gość: freya Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 16:25
      Zaden problem. Wznawiasz studia - niestety tylko odpłatnie - w celu
      przygotowania i obrony pracy magisterskiej. Jesli w czasie tych 10 lat zmienił
      sie program studiów, musisz wszystko uzupełnić. Wtedy bedziesz płacić za cały
      semestr (np. u mnie na Wydziale ok. 2 tys.). Jesli nic sie nie zmieniło,
      płacisz tylko za przygotowanie pracy (konsultacje promotora, itp. - u mnie ok.
      150 zł.). Pozdrawiam
    • Gość: xvx Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.siec.pl 07.07.03, 19:44
      Gość portalu: Cynthia napisał(a):

> Skończyłam studia ok.10lat temu - 10 semestrów. Niestety nie obroniłam pracy
      > mgr - wyszłam za mąż, etc. Teraz chciałabym do tego wrócić, jakie są
      > możliwości?
      MGR. MGR.
      KOBIETO TY NAWET PISAĆ W TYM WIEKU JESZCZE NIE UMIESZ!!!!!!!!
      RADZE TOBIE ZOSTAĆ LEPIEJ W DOMU!!!!!!
      • Gość: Richelieu* Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.localdomain / 192.168.0.* 07.07.03, 20:26
        Gość portalu: xvx napisał(a):

> Gość portalu: Cynthia napisał(a):
        >
        > > Skończyłam studia ok.10lat temu - 10 semestrów. Niestety nie obroniłam pra
        > cy
        > > mgr - wyszłam za mąż, etc. Teraz chciałabym do tego wrócić, jakie są
        > > możliwości?
        > MGR. MGR.
        > KOBIETO TY NAWET PISAĆ W TYM WIEKU JESZCZE NIE UMIESZ!!!!!!!!
        > RADZE TOBIE ZOSTAĆ LEPIEJ W DOMU!!!!!!

Zdanie kończy się kropką. Czyżbyś tego nie wiedział?
      • youlla Re: Obrona pracy mgr. Problem. 08.07.03, 20:19

Nie sluchaj Cynthia takich dupkow.
        Dobrze, ze sie zdecydowalas. Najlepiej po prostu zapytaj na uczelni, bo kazdy
        ma inne warunki.
        3maj sie i pozdr.
        • forward Re: Obrona pracy mgr. Problem. 08.07.03, 20:31
          Zgadza się, wszystko jest w rękach dziekana wydziału ewentualnie dyrektora
          instytutu, to po pierwsze, po drugie musisz mieć promotora i recenzenta.

Forward
          • Gość: sztylet Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.07.03, 22:45
            A nawet masz jedna przewage: jak sie obronisz, to masz
            dyplom na swiezo. A tymczasem wielu personalnych wyznaje
            zasade,ze dyplom jest wazny 5 lat,potem to juz studia u
            czlowieka nic nie znacza. Nie atakujcie mnie,ja to tylko
            powtarzam Wam za starszymi kolegami z branzy.
    • Gość: elka Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 02:15
      Ja obroniłam dyplom po 15 latach na dziennych i za darmo. A był to rok 2000.
      • Gość: freya Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 15:57
        Niestety, teraz w szkołach wyższych bierze się opłaty za niemal wszystko! Trzy
        lata temu zapewne gdzieś mozna było dokończyć studia za darmo. U mnie, tj. na
        Uniwersytecie Warszawskim, rektor zarządził nawet karę pienieżną za złożenie
        indeksu po terminie (35 zł.).
        • Gość: Gosc Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 20:24
          Gość portalu: freya napisał(a):

> Niestety, teraz w szkołach wyższych bierze się opłaty za niemal wszystko!
          Trzy
          > lata temu zapewne gdzieś mozna było dokończyć studia za darmo. U mnie, tj. na
          > Uniwersytecie Warszawskim, rektor zarządził nawet karę pienieżną za złożenie
          > indeksu po terminie (35 zł.).

Co prawda, to prawda... Na SGH - jak oddasz magisterke po terminie sesji
          poprawkowej (koniec wrzesnia), to musisz bulic 1200 zl (tak bylo po raz
          pierwszy w zeszlym roku) - nawet, gdy jest to druga magisterka na tej uczelni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka