Dodaj do ulubionych

trudności z ang.

IP: 62.233.151.* 27.10.03, 14:25
może ma ktos sposób aby nauczyć się słówek?. Zaczynam już tracić cierpliwość,
stwierdziłam że nie mam do tego predyspozycji, zdążyłabym sie nauczyc przez
ten czas 5 programów a z ang. nie daje rady. Chyba jestem za stara:(
Obserwuj wątek
    • Gość: B Re: trudności z ang. IP: *.acn.pl 27.10.03, 14:31
      a ile masz lat?
      Kiedys ktoś pisał,ze pisze nowe słówka na małych karteczkach z jednej strony po
      polsku z drugiej po angielsku, do koperty i wyjmuje uczac sie wszędzie np w
      autobusie.jak juz sie nie myli to wyrzuca karteczkę Powodzenia warto.
      • Gość: Anka Re: trudności z ang. IP: 62.233.151.* 27.10.03, 14:36
        35- niestety:(
        za ang. zabierałam się juz nie wiem ile razy. Teraz zapisałam się na kurs.
        Może to kłopoty z koncentracją, juz sama nie wiem.
        Wiem że warto tyle razy bym nie próbowała. Zreszta mają mnie wysłać w pracy i
        dlatego chce sie wcześniej przygotować bo później kompletnie nie dam sobie rady.
        pozd. Anka
        • Gość: B Re: trudności z ang. IP: *.acn.pl 27.10.03, 16:10
          Nie przesadzaj z tym wiekiem.Pamietaj ,że ciut młodsi to maja angielski w małym
          palcu bo od dziecka sie go ucza a ty masz duuuzo lat pracy przed soba i musisz.
          Powoli ale do przodu.Na kursie młodzi na pewno beda paplac, ale ty masz nad
          nimi przewage , bo oni nie wiedza co mówia a ty moze wolniej i mniej ale na
          pewno bedziesz mówiła madrzej ( nie obrazajac nikogo) :)))
    • Gość: dzx Re: trudności z ang. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 22:25
      Mam podobny problemem tyle ze ja nie moge zapamietac jak to sie wymawia. Juz
      zaczynaja sie ze mnie smiac ze 3 nie umiem wypowiedziec;-))) (za chiny ludowe
      mi to nie chce wyjsc!!!).
      Slyszalam ze mozna sie uczyc slowek na discmanie ale nie wiem jak sie nazywa
      program lub plyta.
      Jak ktos cos takiego zna proszeeeeeeee niech sie pochwali co mam szukac.
      Aniu mam prawie tyle co Ty eeeeeeeeeee za stare????
      Moze jest jeszcze jakas nadzieja dla nas "starych";-)))
      • Gość: ANKA Re: trudności z ang. IP: 62.233.151.* 28.10.03, 08:21
        jeśli chodzi o wymowę to polecam Ci słownik Collinsa na płytce CD.
        Ja dostałam właśnie od kolegi nagrane i czytane przez lektora słówka, mam
        nadzieje że wreszcie łatwiej teraz zapamiętam.
        Mam młodziutką lektorke i to troszkę mnie dobija że ja tyle lat zmarnowałam.
        Może gdyby przychodziło mi to łatwiej, a ja niestety jak nie mam od razu
        efektów to się zniechęcam.
        Tak sobie wczoraj myślałam że bedę opracowywać sobie dane tematy na pamięć np.
        opis mieszkania, siebie czy o rodzinie. Może w ten sposób łatwiej zapamiętam
        słownictwo i bedę potrafiła to wykorzystać gdzie inndziej.
        pozdr. Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka