Dodaj do ulubionych

mam problem :(

30.06.06, 16:39
Hej, mam ratlerka, ma juz roczek , teraz ma cieczke i zastanawiam sie nad tym
aby go zapłodnić, tylko boję sie ze pozniej po ciązy ona nie bedzie juz taka
ładna, co wy sądzicie o tym?? prosze o rade, z gory dziekuje,
P.s. mam jeszcze jedna pytanako. czy te pieski maja problemy przy porodzie??
Obserwuj wątek
    • kasiuchna Re: mam problem :( 30.06.06, 17:46
      a tez swoejgo czasu chcialam dopuscic swoja sunie ale niestety zaden z
      kawalerow jej nie pasowal. Dzis ma 7 lat i nie miala szczeniakow. Rozmawialam z
      weterynarzem i powiedzila ze najlepiej wybrac mniejszego psa od suczki bo moze
      sie okazac ze szczeniaczki beda za duze i bedzie miala problem z porodem. A co
      do urody? To fakt sa piekne ale tak jak kobiety wracaja do formy. Pamietaj
      najwazniejsze jest niewidoczne dla oczu. Twoja sunia i tak bedzie piekna
      wewnetrznie nawet jesli troche jej przybedzie.
    • deodyma Re: mam problem :( 30.06.06, 18:02
      nie jestem pewna, czy twoja sunia nie jest zbyt mloda na to, zeby miec
      szczeniaki. najlepiej bys zrobila, gdybys poradzila sie lekarza weterynarii.
      pamietam sama, gdy chcielismy zaplodnic nasza Fige. miala wtedy 2-3 lata,
      znalezlismy jej kawalera. ktorego wlasciciele mieszkali na sasiednim osiedlu.
      oboje przyszli do nas ze swoim ratlerkiem Pikusiem. niestety, Figa nie byla nim
      kompletnie zainteresowana. zreszta potem rowniez nie byla zainteresowana zadnym
      innym. dzis rowniez ma 7 lat i gdy ma cieczke nawet nie zwraca uwagi na zadnego
      psa.co najsmieszniejsze moze chodzic bez smyczy i kazdego psa ma w nosie.
      • piedor Re: mam problem :( 03.07.06, 21:36
        Podobnie moja. Nie ma problemu kiedy ma cieczke ale moze takie mamy typy
        suczek. W tej chwili moj brat ma sznaucera miniaturke i moi rodzice trzymaja
        psy razem, takze kiedy moja Tinka miala cieczke. Mimo ze nie bardzo go lubi to
        w okresie cieczki jakos bardzej laskawie patrzyla w jego strone a nawet rodzice
        ich przyklapali jak spali w ich duuuuzym lozku z lepkami na poduszkach zwrocone
        do siebie pyszczkami. Niestety nie dalo sie utrwalic tego bo wyskoczyly z lozka
        jak opazone, przynajmiej Chojrak (sznaucer) bo mu nie wolno spac na lozkach.
        Ale dopuscic go nie dopuscila.
        • deodyma Re: mam problem :( 03.07.06, 23:03
          wczesniej mialam pudliczke i ona tez w czasie cieczki nie byla zainteresowana
          innymi psami. gdy miala dwa lata to moja mama zaprowadzila ja do ludzi, ktorzy
          mieli dla niej kawalera. zaprowadzila ja rano, poszla do pracy a jak wracala z
          pracy, to ja zabrala spowrotem do domu. jak sie okazala to nasza Psotka nie
          byla zainteresowana swoim ' kawalerem' na dodatek bite 8 godzin przespala w
          lozku z jego wlascicielem...
    • kula223 Re: mam problem :( 07.10.06, 10:07
      wiesz ona jest jeszcze młoda ja bym ci nie razdiła bo porod moze sie skonczyc
      smiercią:( a tego byc napewno nie chciała jak ma cieczke to zakładaj jej
      specialne majteczki i nie spuszczaj jej z oka ale jak bys chciala dopuscic to
      tylko z z ratrelkiem jesli chces zarobic bo jak z kundlem to nie zarobisz a
      duzo pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka