deodyma Re: kleszcze!! 14.04.08, 10:26 sa i to juz od dawna. u nas na osiedlu to jakas epidemia kleszczy. pies jednej z sasiadek non stop lapie kleszcza. na dodatek jest czarny i po kazdym spacerze babka przeczesuje kazdy skrawek ciala nieszczesnika. z kolei 5 letni pies innego sasiada zlapal kleszcza na przelomie stycznia i lutego. ledwo go odratowali. jak poszedl do weta, to byla tam ogromna kolejka z zakleszczonymi psami. to jakis obled! ale tez zima byla bardzo lagodna, wiec wcale sie nie dziwie, ze to cholerstwo wylazlo na zer. Odpowiedz Link
doral2 Re: kleszcze!! 15.04.08, 11:35 ja nie latam z kleszczami do weta, sama je wyrywam... Odpowiedz Link
deodyma Re: kleszcze!! 15.04.08, 21:54 to umiesz to robic:) u nas niestety raczej nikt sie tego nie podejmie. z ja to taka sierota, ze wole nie ryzykowac:) Odpowiedz Link
doral2 Re: kleszcze!! 16.04.08, 08:01 ejno, to proste..łapiesz kleszczora tuż przy samej skórze i rwiesz... Odpowiedz Link
deodyma Re: kleszcze!! 16.04.08, 17:06 no niby tak, ale ze mnie to taka ofiara losu, ze czasem az szkoda gadac. Odpowiedz Link