Dodaj do ulubionych

Punta Cana poczatek WRZESNIA

02.07.13, 16:09
Co Forum to inna odpowiedz. Lece miedzy 04-14.09 na Dominikane. Czy to Prawda, ze czekaja mnie tam tylko deszcze i huragany. Prosze o odpowiedz kogos kto juz tam o tej porze roku byl.
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Punta Cana poczatek WRZESNIA 02.07.13, 16:43
      Bywam często na Dominikanie. Bywałam również we wrześniu. Sezon huraganów trwa od początku maja do końca listopada. Na bieżąco huragany śledzi się tu www.nhc.noaa.gov/
      Generalnie pogoda dominikańska wygląda tak że w ciągu dnia możesz mieć zarówno żar lejący się z nieba jak i rzęsisty tropikalny deszcz. Ale to właśnie ten deszcz jest zbawieniem, oczyszcza i nawilża powietrze. Zupełnie nie rozumiem obaw o deszcze na Dominikanie. Klimat tam jest stały, wahania temperatury przez cały rok niewielkie, deszcze padają cały rok co jest typowe dla klimatu podzwrotnikowego. Jeśli marzy Ci się urlop zupełnie bez deszczu polecam kraje pustynne. A tak na serio pewnego roku przez trzy tygodnie w czerwcu nie spadła ani kropla deszczu. Pierwsza tropikalna ulewa po tak długiej przerwie i morderczych upałach została powitana z radością i tańcami na ulicach. Na Dominikanie nawet gdy pada deszcz można się świetnie bawić. Byłam tam również w trakcie prawdziwego huraganu, oni tam naprawdę są dobrze zorganizowani a bezpieczeństwo gości jest dla nich priorytetem.
      • sisi7777 Re: Punta Cana poczatek WRZESNIA 02.07.13, 17:27
        Dziekuje za info. Troche mnie uspokoilas. Upalne bezdeszczowe urlopy tez juz przerabialam. Deszczu sie nie boje, ale nie chcialabym go miec podczas calego urlopu.
      • aga.pier Re: Punta Cana poczatek WRZESNIA 21.08.13, 08:25
        właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego urlopu i podczas niego były dwa dni gdzie dwa razy przez 10 min zachmurzyło się i LAŁO a potem znów był żar i jeden dzień gdy tylko rano było słońce a reszta dnia całkowite zachmurzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka