Dodaj do ulubionych

Kuba - objazd - październik 2017

29.09.17, 10:17
Witam. Mam wykupioną wycieczkę na Kubę w terminie 18.10.2017 Jednak jestem pełen obaw. Czy Ktoś z Państwa ma informację, jak wygląda na dzień dzisiejszy sytuacja po huraganie IRMA ??? Nie chcielibyśmy zwiedzać zgliszczy jak również, nie chcielibyśmy wypoczywać nad basenem lub na plaży i oglądać połamane palmy. Próbowaliśmy zrezygnować z wycieczki lub zmienić kierunek, niestety biuro Rainbow jest nieugięte... Będę wdzięczny za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Kuba - objazd - październik 2017 29.09.17, 12:50
      Hose Tores który wrócił ostatnio z Kuby opowiadał w Radiu Zet że infrastruktura na Kubie mocno ucierpiała po huraganie Irma. Nie wiem jak szybko Kubańczycy zabiorą się za jej odbudowę. Poprzednio gdy seria huraganów zniszczyła plażę w Varadero dopiero po trzech miesiącach Kubańczycy zdecydowali się na to żeby ją odrestaurować nanosząc piasek wydobyty z dna oceanu. Trzeba pamiętać że Kuba to gospodarka czysto socjalistyczna w której brak wszystkiego łącznie z wolą polityczną. Nie wiem skąd się bierze ten pęd właśnie na Kubę w rejonie Karaibów jest wiele pięknych miejsc bez socjalistycznego sosu. Nie rozumiem również idei objazdówek po Kubie czy Dominikanie tam naprawdę nie ma co zwiedzać, atrakcje zapewnią wybrane wycieczki fakultatywne a spędzanie całych dni w autokarze w tropikalnym upale (nawet jeśli autokar jest klimatyzowany) to wątpliwa przyjemność. Baza turystyczna na Kubie bez zniszczeń huraganowych wyglądała bardzo kiepsko więc nie oczekiwałabym raczej cudów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka