15.05.07, 22:17
Ktos byl? Szukam info gdzie mozna przenocowac i co warto zobaczyc a
jednoczesnie nie wydac tam fortuny. Robimy ze znajomym tam stopover na 3 dni
w drodze powrotnej z Ekwadoru. Wiem ze tam drogo ale moze ktos cos poleci.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • tropikey Re: Bonaire 17.05.07, 22:34
      cześć,
      co prawda nie dotarlismy tam jeszcze, ale po tegorocznym pobycie na Curacao
      mocno się do tego przymierzałem na zimę 2008. W końcu zdecydowaliśmy się na
      Tajlandię, ale i tak zdążyłem się już co nieco zorientować. Cóż, ceny nie są
      rzeczywiście atrakcyjne, nawet w porównaniu do i tak dość drogiego Curacao. Ale
      mozna znaleźć coś na polską kieszeń. Dla przykładu, bardzo dobre oceny turystów
      ma niewielki hotel pod nazwą Black Durgon blackdurgon.com/
      Jest stosunkowo niedrogi i ma dobrą lokalizację do snorklingu i nurkowania.
      Pozdrawiam, Bartek
      • yatsec Re: Bonaire 18.05.07, 02:26
        Super! Dzieki! Najtansze co znalazlem bylo za 100 za dbl rm wiec blackdurgon
        lepiej wypada smile
        Gdybys mial jeszcze jakies fajne linki do informacji o Bonaire (atrakcje,
        hotele, etc) bede wdzeczny.
        Niestety na Googlu trafiam jedynie na linki sponsorowane ktore niewiele mowia
        poza tym by podac nr karty kredytowej.

Pozdrawiam!
        • tropikey Re: Bonaire 18.05.07, 11:07
          cieszę się, że pomogłem, a i nieco zazdroszczę wyjazdu (czemu tylko 3 dni?!).
          No, ale na nas przyjdzie też pora...
          Możesz zajrzeć jeszcze tutaj:
          www.infobonaire.com/
          www.bonaire-info.nl/ (po holendersku, ale jeśli znasz niemiecki, to dasz
          sobie radę)

Na razie więcej nie pamiętam, bo już minęło trochę czasu od poszukiwań.
          Koniecznie dajcie znać, jak się podobało!
          Na razie, Bartek
          • tropikey Re: Bonaire 18.05.07, 12:26
            zapomniałem jeszcze o tym:
            www.tripadvisor.com/ShowForum-g147267-i731-Bonaire.html
            Na TripAdvisor są fora o większości "turystycznych" miejsc na świecie, więc
            jest też o Bonaire. Jest duzo ciekawych wątków, ale musisz mieć na względzie,
            że uczestniczą w tym forum głównie Amerykanie, których budżety są pewnie mniej
            napięte, niż naszewink
            Bartek
            • yatsec Re: Bonaire 18.05.07, 17:49
              Dzieki. Napewno cos z tego wybiore. Bonaire wypadl dosc przypadkowo. Podroz do
              Peru na 2 tyg i 1 tyg w Ekwadorze mielismy zaplanowany, a poniewaz samoloty z
              Quito laduja na Bonaire to czemu nie spedzic tam kilku relaksujacych dni?
              Dam znac jak bylo.

Pozdrawiam!
    • yatsec Info o Bonaire chetnie udostepnie... 23.05.07, 06:51
      Mailem, czy w inny sposob. Niesamowita wyspa...

Pozdrawiam!
      • tropikey Re: Info o Bonaire chetnie udostepnie... 23.05.07, 09:55
        to już?! Jak odpowiacałem ci parę dni temu, sądziłem, że mówimy o jakiejś
        odległej sprawie, a tu tymczasem niespodzianka. No i jak się podobało - z postu
        wynika, że było chyba super. Nocowaliście w Black Durgon, czy gdzieś indziej?
        Jeśli było tam przynajmniej tak ładnie, jak na Curacao, to było na pewno
        fantastycznie...
        Bartek
        • yatsec Re: Info o Bonaire chetnie udostepnie... 24.05.07, 16:06
          No juz, bo pisalem na forum bedac juz w Ekwadorze smile Niestety na Bonaire
          zladowalismy w sobote a tam nikt juz nie pracowal, bo weekend a do tego Jazz
          Festival i wiekszosc miejsc zajeta. Black Durgon bardzo ladny ale nikogo tam
          nie bylo! Znalezlismy za to tansze pokoje u przesympatycznych holendrow, co
          sprowadzili sie na Bonaire 6 miesiecy temu. 40 euro za pokoj ale bez luksosow,
          bez baseu itd. ale przeciez nie pojechalismy tam by siedziec w pokoju smile
          Klimatyzacja i lodowka belna piwa w cenach sklepowych to bylo to wink
          Generalnie Bonaire jest najmniej rozwinieta wyspa z archipelagu ABC i chyba
          dlatego KLM laduje teraz tam a nie na Curacao jak jeszcze kilka lat temu. To
          raj dla nurkow i baaardzo spokojne miejsce do wypoczynku. Nie ma wielkich
          resortow jak na Arubie czy Curacao, a na plaze plynie sie raczej na Klein
          Bonaire. Glowne miasto Krajandijk to trzy ulice na krzyz. Fantastyczny klimat.
          Zywej duszy mozna nie zobaczyc w ciagu dnia, bo wszyscy nurkuja albo robia
          sobie sieste wink

Pozdrawiam
          Jacek
          • tomaszek1963 Re: Info o Bonaire chetnie udostepnie... 27.05.07, 18:36
            wysepka super.... bylem pare lat temu. a kanjpy..... szczegolnie richards. tez
            bylem ok 4 dni. - wystarczy. rafy, nurkowanie rewelacja. najgorzej to tak jak
            wiecie z cenami, no i napiwkami. sa wliczone do rachunkow - jak ja bylem to
            bylo 20%. hotele super tyle, ze cena to jeden koszmar. tak czy owak te 4 dni
            wyszly mi ok 1000usd ale bylo warto
          • tropikey Re: Info o Bonaire chetnie udostepnie... 05.04.08, 22:49
            yatsec napisał:

> Znalezlismy za to tansze pokoje u przesympatycznych holendrow, co
            > sprowadzili sie na Bonaire 6 miesiecy temu. 40 euro za pokoj ale
            bez luksosow,
            > bez baseu itd. ale przeciez nie pojechalismy tam by siedziec w
            pokoju smile

Cześć,
            napisałem do ciebie w tej sprawie mail'a, ale jako że nie dostałem
            odpowiedzi, obawiam sie, że mogłeś go nie przeczytać.
            Mam pytanko o tych Holendrów -mógłbyś podać na nich jakiś namiar.
            Kupiłem już (szaleństwo!) bilety na styczeń 2009 i "powoli"
            sprawdzam różne opcje kwaterunkowe.

Pozdrawiam, Bartek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka