Dodaj do ulubionych

Pomóżcie przetrwać....

06.02.09, 12:07
Kuba dopiero w listopadzie-niewiem jak ja to wytrzymam.Czytam te
wszystkie opisy,oglądam zdjęcia...narazie się jakoś trzymam ale
tęsknie spogladam na walizkę i najchętniej już pognałabym na
lotnisko.A tu pracować trzeba...no,wyć sie chce.
Obserwuj wątek
    • kasiuniasty Re: Pomóżcie przetrwać.... 06.02.09, 19:33
      He he he znam ten bol,ja planowalam dominikane od lipca..no i
      jeszcze rowniutko 1 miesiac..Jaka rada na przeczekanie?Chyba
      najlepsza przestac myslec o wycieczce bo zwariowac mozna...ja sie
      zajelam praca i zaczelam myslec o wszystkim innym tylko nie o
      dominikaniesmilezycze wytrwalosci!
      • zenekspawacz Re: Pomóżcie przetrwać.... 07.02.09, 05:14
        Ja zastosowalem radykalna metode ... Zemieszkalem na Dominikanie i
        nie musze na nic czakac ... Powodzenia
        Zenek
        • pietnacha40 zenekspawacz 07.02.09, 12:50
          zajrzyj na pocztę gazetową,proszę smile
          • pietnacha40 Re: zenekspawacz 07.02.09, 13:18
            chyba nie masz poczty big_grinbig_grinbig_grin
            • hachisch Jarmark Dominikanski. 08.02.09, 00:20

Zenek-spawacz snil w ciagu dnia podczas spawania stelazy na Jarmark
              Dominikanski.
              • kasiasz5 zerknęłam 09.02.09, 19:43
                niestety nic szczególnego tam nie znalazłam buuuu
                No nic,może jakoś jednak przetrwam do tego listopada....
                Pozdrawiam wszystkich
                • malpa-w-czerwonym1 przygotuj się 11.02.09, 09:08
                  Byłam na Kubie w listopadzie ub roku. Gdybym miała jechać raz jeszcze i do
                  wyjazdu pozostało mi kilka miesięcy - przygotowałabym się.
                  Posłuchaj dobrej rady - poczytaj o Kubie, poszukaj informacji w necie, popytaj
                  ludzi,którzy tam byli. Wtedy maksymalnie wykorzystasz pobyt... Teraz jestem
                  mądra! Jeżeli coś Cie interesuje - pisz na gazetową skrzynkę!
                  • kasiasz5 Bardzo dziękuję 11.02.09, 09:26
                    Właściwie to przez cały czas staram się coś czytać na temat
                    Kuby,raczej nigdzie się nie wybieram nie zgłębiając
                    tematu.Powiedz,byłaś z bp czy na własną rękę i w jakim rejonie.I co
                    najbardziej zaskoczyło Cię na Kubie?Pozdrawiam
                    • malpa-w-czerwonym1 Re: Bardzo dziękuję 11.02.09, 23:11
                      Byłam z Triadą (tak sobie!) w opcji 7+7. Pierwszy tydzień to była objazdówka,
                      drugi Varadero ( standard).
                      Objazdówka to: Hawana, Pinar del Rio, Trinidad,Sncti Spiritus i Santa Clara i to
                      wszystko co po drodze: Cienfuegos, Zapata, Zatoka Świń i kilka jeszcze miejsc.
                      Pobyt w Varadero-nudny, za długo! I tu dobrze by było coś jeszcze sobie
                      zorganizować.
                      zaskoczeniem in plus była sama Kuba - to czysty kraj, tylko bardzo zniszczony i
                      biedny i dlatego masz wrażenie brudu...Na ulicy raczej nie znajdziesz papierów,
                      butelek, ogryzków i innego śmiecia.
                      W toaletach jest papier toaletowy, mydło i ciepła woda ( wyjątki są,ale
                      nieliczne). Nie trzeba obawiać się lodu do drinków czy też wody do mycia. Do
                      picia - tylko butelkowa oczywiście. Chorób na naszym turnusie nie było, z
                      wyjątkiem jednej młodej damy, która raczej nie używała rumu do dezynfekcji. Ale
                      potem używała!
                      Zaskoczeniem in minus są Kubańczycy - nie są bezinteresowni i na każdym kroku
                      starają się oszukać! czasami bardzo brzydko. I na to trzeba być przygotowanym.
                      Kuchnia? Mnie nie smakowała,ale głodna nie chodziłam.
                      czy pojechałabym na własną rękę? Teraz może tak,ale pierwszy raz raczej trzeba
                      mieć zorganizowany...
                      • kasiasz5 Re: Bardzo dziękuję 12.02.09, 09:48
                        Dzięki,że zechciałaś odpisać.Rady osób,które były zawsze w cenie.Tak
                        jak myślałam,trzeba coś zorganizować w Varadero,tym bardziej,że
                        należe do osób męczących dla otoczenia po dwóch dniach leżenia na
                        plażysmileMam nadzieję,że będzie to podróż moich marzeń.Pozdrawiam
                        • malpa-w-czerwonym1 Re: Bardzo dziękuję 12.02.09, 11:04
                          Napisz w jakich miejscach będziesz i ewentualnie w jakim hotelu w Varadero - to
                          coś jeszcze dorzucę!
                          • kasiasz5 Re: Bardzo dziękuję 12.02.09, 12:18
                            będę tylko w Varadero na wypoczynku-musiałam pójść na kompromis z
                            moim małżem,który w tym roku nie chce żadnej objazdówki,wchodzą więc
                            w grę tylko fakultety.Jedziemy najprawdopodobniej z Itaki więc biorę
                            wszystkie hotele z ich oferty pod uwagę.Kupować planujemy pod koniec
                            września,więc konkretny hotel nie wchodzi w grę,kupimy co będzie.Dla
                            nas to nie problem a mam nadzieję,że uda się upolować coś w dobrej
                            cenie.Robimy tak od paru sezonów i zawsze jesteśmy zadowoleni.
                            A jak Twój hotel na Kubie?Ach,rozumiem,że z zakupem wycieczek na
                            plaży nie ma większego kłopotu,chyba,że należy się ich bać,jak
                            sądzisz?smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka