Dodaj do ulubionych

Dominikana - poradzcie?!

20.08.09, 09:30
Witam zaplanowaliśmy ze w listopadzie wezmiemy ślub cywilny i w podroz
poslubna na Dominikane ,szukamy jak najtanszych ofert -niestety musimy
oszczedzac ... , znalazlam takie biuro gszie mozna poleciec za niecale 3 tys z
niemiec np. czy jest tu jakis haczyk??

pisze ze cena nie zawiera oplat lotniskowych ,ile wynosza oplaty lotniskowe??,
chcemy leciec na 7-8 dni niestety dluzej nie mozemy bo dziecko 2 letnie
zostawiamy z babcia. Wklejam link

www.traveligo.pl/travel.php/494/121965/2009-11-16/Hotel-Grand-Oasis-Punta-Cana-All-inclusive.html
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 12:22
      Witam
      Ja już widzę haczyk, według Twojego biura hotel ma 5 gwiazdek natomiast na
      tripadvisorze tylko 3.
      www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g147293-d218492-Reviews-Grand_Oasis_Punta_Cana-Punta_Cana_Dominican_Republic.html
      Może warto się zastanowić. Tu masz jeszcze ofertę z niemieckiego reise.de
      http://www.reise.de/pauschalreisen/all-inclusive/hotels/punta-cana.aspx?From=AOC,DRS,ERF,LEJ,FNB,RLG,SXF,SZW,TXL,THF&FromNameshockst&FromDate=16.11.2009&ToDate=23.11.2009&Adults=2&Boardtype=AI&DurationMin=7&DurationMax=7

Po ostatnich przykrych doświadczeniach naszych turystów może warto się zastanowić wink

Opłaty lotniskowe to zwykle 20 - 25 US$ od osoby + opłata turystyczna 10 US$ od
      osoby + ubezpieczenie wykupione w kraju (tylko dobre) naprawdę trzeba.

No i oczywiście musisz w to wkalkulować koszt dojazdu do Niemiec, można
      pociągiem, samolotem (drogo), samochodem (należy dodać koszt parkingu).
      • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 13:49
        dziekuje bardzo za odpowiedz ,czy jednak oszukuja z tymi gwiazdkami ,jak sie
        zamawia wycieczki na stronie obcojezycznej ,kompletnie nie umiem
        niemieckiego?.Akurat mamy znajomego w niemczech u niego moglibysmy zostawic
        samochod (taki stary dziadek)wiec on nam nie pomoze. Nigdy nie latalismy z
        innych krajow ,bo oczywiscie ten strach jak zamowic ?jak sobie poradzimy ,ale
        jak patrze na te ceny z polski 5tys-8tys to za glowe mozna sie zlapać ,może
        ktoas z was pomoże jak sie do tego zabrać? szukamy hotelu na punta cana hotel ma
        byc 4 albo 5 * no i w przyzwoitej cenie nie chcielibysmy przekroczyc 4 tys na
        osobe opcja Alluncertain pomozecie?
        • inna57 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 14:16
          Od lat jeździłam wyłącznie z niemieckich stron (teraz już indywidualnie). Lepszy
          standard, niższe ceny i gwarancja że nie będę musiała "wracać z premierem".
          Zamawia się bardzo prosto identycznie jak z polskich stron. Płaci się kartą
          kredytową lub przelewem. Za kwotę do 4000 zł na głowę możesz spędzić naprawdę
          dobre wakacje w wysokim standardzie na Dominikanie. Skoro i tak wylot jest z
          Niemiec więc lepiej dobrze poszukać niż wpakować się w jakąś nędzę jak to co
          pokazywali na tripadvisorze. Owszem część pokoi pięknych świeżo po remoncie ale
          są i takie które wyglądają jak w schronisku turystycznym. Jak znam
          zapobiegliwość naszych biur turystycznych to wykupują w większości właśnie te
          najtańsze pokoje a potem sprzedają je jako 5 gwiazdek.

Niestety mam bardzo złe opinie o naszych polskich turoperatorach. Kiedyś właśnie
          na Dominikanie spotkaliśmy młodych Polaków którzy przylecieli właśnie za takie
          nieduże pieniądze ale pokój mieli z widokiem na śmietnik, w czasie lotu który
          trwa 11 godzin dostali jako prowiant butelkę wody mineralnej i paczkę krakersów.

Takie małe biuro turystyczne z pewnością nie ma na Dominikanie rezydenta a więc
          jakieś pretensje mogłabyś słać na przysłowiowy Berdyczów.

Ja akurat nie latam na Punta Canę tylko w rejon Puerto Plata ale na forum z
          pewnością znajdziesz kogoś kto Ci pomoże dobrze wybrać tylko uważaj, na forum
          też różnie bywa z pomocnymi dłońmi wink
    • paula3673 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 13:49
      shanty 87 ja mysle ze inna57 ma racje. Sprawdz na tripadvisor.com -
      faktycznie ten hotel ma bardzo zle opinie.
      Ja bylam w lipcu w Iberostar Punta Cana - szczerze polecam!
      • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 13:53
        paula bylas w iberostar bavaro punta cana czy iberostar punta cana?smile
        • paula3673 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 13:55
          bylam w Iberostar Punta Cana...
          • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 13:57
            fajna strona tylk oszkoda ze nie mam pojecia jak sie po niej poruszać sad
          • paula3673 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 13:57
            jezeli masz pytania to jestem teraz na gg, moj nr 3963101
    • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 14:14
      Prosze poleciec mi jakies sprawdzone niemieckie biura podróżysmile bede bardzo
      wdzieczna
      • inna57 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 14:36
        http://booking.expedia.de/booking/exp/ibe/index.php?KID=360010&tab=lmn&nurflug=&abflughafen=5003&preis=4&termin=1258326000&te_g=1&ruecktermin=1258930800&rute_g=1&kategorie=2&verpflegung=4&zimmer=6&sportmoeglichkeiten=-1&quickf=1&zielgebiets_kenner=-1&hbfges=40&dauer=6_7&personen=25;25;;;;;&anzahl_treffer_seite=500&engine=&formular=2&marke=-1&&zielgebiets_kenner=401&detail=hotel&showresult=1
        (już trochę nad tym popracowałam wprowadzając Twoje potrzeby)

www.reise.de/pauschalreisen/hotels/punta-cana.aspx?From=AOC,DRS,ERF,LEJ,FNB,RLG,SXF,SZW,TXL,THF&FromNameshockst&FromDate=16.11.2009&ToDate=23.11.2009&Adults=2&DurationMin=7&DurationMax=7
        (tu też już wprowadziłam Twoje parametry)

xxl.lastminute.de/suchen.asp?ID=BERPUJ200000OOOO161120090000&pp=990S68919672&plus=7
        (tu też)

Zanim zdecydujesz się coś kupić, wprowadź nazwę hotelu na stronę www.tripadvisor.com
        poczytaj opinie tych którzy już tam byli (głównie są to opinie Amerykanów)
        popatrz na zdjęcia i dopiero gdy będziesz pewna że o to Ci chodzi zarezerwuj.

W razie pytań możesz pisać na moją pocztę gazetową.
        • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 15:19
          inna dziekuje bardzo a co sadzisz o tym biurze i tym hotelu??smile warto?

http://www.thomascook.de/index.php?KID=620020&id=14&nurflug=&abflughafen=5&flugdauer=10013&termin=1258326000&te_g=1&ruecktermin=1261609200&rute_g=1&&sportmoeglichkeiten=-1&quickf=1&zielgebiets_kenner=401&dauer=10&personen=25;25;;;;;&anzahl_treffer_seite=5&engine=pauschal&formular=4&nSTART=2&marke=BU;NEC;XNEC;TOC;XTOC&&IFF=10613&detail=termine&showresult=1&startposition_hotel=0&sel_position_hotel=2v70&TopHotel=1
          • inna57 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 15:27
            biuro jest bardzo OK
            a hotel jako Iberostar zawsze trzyma formę dbając o swoją markę.
            sądzę że nie będziecie zawiedzeni. przy okazji rezerwacji poinformujcie
            turoperatora że to będzie Wasza podróż poślubna, będą czekały Was wtedy
            dodatkowe atrakcje na miejscu.
            • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 19:03
              inn57 dziekuje kochana mialabym do ciebie kilka pytan ale wolalabym na gadu gadu
              odezwiesz sie?smile to moje gg 2593840 pozdrawiam i licze na jkiś odzewsmilekiss
              • inna57 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 19:32
                OK już odezwałam się na gg, jestem widoczna na gg tylko dla znajomych więc
                dopisałam Cię do listy abyśmy mogły porozmawiać.
      • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 20.08.09, 20:46
        odzywam sie do ciebie ale ciebie nie masmile
        • alex77 Re: Dominikana - poradzcie?! 22.08.09, 16:42
          A dlaczego nie wykupisz wycieczki przez polskiego pośrednika
          sprzedajacego oferty niemieckie ??? Jeśli problemem jest lub nie
          jesteś przekonany do rezerwacji i płatności za wycieczkę przez
          obcojęzyczną stonę, skorzystaj z biura Apollotour ze Szczecina (p.
          Iza, Dorota) lub El Mundo z Koszalina (p. Ewelina), a będziesz miał
          polskojęzyczną obsługę, pomoc w znalezieniu dobrej oferty cenowej i
          najlepsze opinie o hotelach oraz załatwienie całej papierologii,
          płatności oraz dostawy biletów przez biuro.

Od wielu lat latam już w taki sposób z Niemiec i jestem bardzo
          zadowolona, jak i wiele osób na forum może potwierdzić taki sposób
          wyboru i kupna wycieczki.

O polskich biurach zapomnij !!! Pomijając już stanadry hoteli, które
          podają zwyżone, kiepskie pokoje, odwołane loty, to cena i poziom
          obsługi nigdy nie dorówna helmutowskiemu wink

Tu masz strony internetowe z ofertami i kontaktami polskich
          pośredników:

www.apollotour.pl
          www.el-mundo.com.pl

Ludzie polecają sobie także: wakacje24.pl, ale osobiście z nich nie
          korzystałam.

Skontaktuj się z nimi, a ani się obejrzysz a będziesz miał
          znalezioną albo i wykupioną wycieczkę do raju wink))

Pozdrawiam serdecznie !!!
          • alex77 Re: Dominikana - poradzcie?! 22.08.09, 16:56
            Przepraszam za formę, nie wiem dlaczeo ubzdurałam sobie, że piszę do
            płci męskiej wink

Jakbyś miała pytania, odezwij się, chętnie pomogę, też w tym roku
            planuję na wrzesień Dominikanę wink))

Pozdrawiam oczywiście !!!
            • inna57 A ładnie to tak robić biznes na forum ? 22.08.09, 17:28
              Wycieczki kupowane bezpośrednio w Niemczech są tańsze bo raz jest niższy VAT a
              dwa omija się polskiego pośrednika.

Chcesz się zareklamować, zainwestuj, wykup reklamę w necie czy prasie, wydrukuj
              ulotki czy foldery.

Wybacz ale nie wierzę w twoje altruistyczne intencje. Może i biznes to jest
              biznes ale są gdzieś granice dobrego smaku.

Twój post po prostu był tak nachalny że aż rzuca się w oczy że to ty jesteś tą
              panią "Kasią czy Marysią".

Są na tym forum osoby które też się reklamują ale nie robią tego aż tak
              demonstracyjnie.
              • alex77 Re: A ładnie to tak robić biznes na forum ? 22.08.09, 17:50
                Inna57 nie załamuj mnie ...
                Czy to jest Twoje prywatne forum i czy uważasz, że tylko Ty masz
                prawo dawać na nim dobre rady ???

Być może i bezpośrednio jest taniej, nie wiem, bo nie sprawdzałam
                tego, ale skoro ktoś nie jest przekonany, iż przez stronkę wszystko
                wyjdzie jak należy, czemu nie skorzystać z pośrednika kosztem nawet
                paru euraczy więcej ???

Widzę, że jak wielu masz problem z tym, aby zaakceptować, ze można
                innemu dać zarobić crying Ja notomiast nie, jeśli biuro mi się sprawdza -
                kupuję i polecam, bo uważam, że warto wspierać i dać zarobić tym,
                którzy coś sobą reprezentują w tej kwestii, a nie panci z infolinii
                nie mającej zielonego pojęcia o czymś więcej niż napisali w
                katalogu ...

Nie podszywam się pod żadne biuro podróży, zresztą nie zamierzam Ci
                się tłumaczyć ! Sprawdź sobie po nicku moje wcześniejsze wypowiedzi -
                zresztą nie tylko na tym forum, zanim znowu się skompromitujesz i
                mi czy komuś innemu coś zarzucisz ...
          • mam_ochote_na_cos_dobrego Re: Dominikana - poradzcie?! 22.08.09, 17:57
            Ja również polecam Apollo Tour- nie tak dawno wykupiłam wycieczkę na Dominikane
            i póki co wszystko cacy- co prawda do wylotu jeszcze miesiąc ale nie sądzę aby
            były jakieś problemy.
            Pani Iza to cud kobieta- odpowie na każde pytanie, nawet te tendencyjne i banalne.
            • alex77 Re: Dominikana - poradzcie?! 23.08.09, 01:38
              www.5vorflug.de/index.php?KID=740000&id=79&nurflug=&abflughafen=5&flugdauer=10013&termin=125832
              6000&te_g=1&ruecktermin=1258930800&rute_g=1&verpflegung=4&zimmer=-
              1&sportmoeglichkeiten=-1&quickf=1&zielgebiets_kenner=-
              1&dauer=6_7&personen=25;25;-
              1®ion=401|10013;;;;&anzahl_treffer_seite=500&engine=&formular=4&nSTAR
              T=1&test=1&TTIBET3=23fe88b9d57a997ae2661b325cd8b77f&&zielgebiets_kenn
              er=401&detail=hotel&showresult=1

Na tej stronce zawsze sprawdzam oferty. Ceny obowiązują zarówno
              polskich jak i niemieckich agentów. Widzę, że ich poziom jest
              porównywaly do ofert na stronach podanych powyżej. Jeśli natomiast
              można z Niemiec kupić coś taniej, bardzo proszę o info, chętnie
              skorzystam w przyszłości.

Angielskie stronki też przerabiałam i rzeczywiście wychodziło
              taniej, jednak dolot do np. Londynu i niekiedy dodatkowy nocleg są
              koniecznością. Niektóre biura wymagają także, aby być rezydentem UK
              i zapłacić brytyjską kartą kredytową.

Mam nadzieję, że tym razem nie nachalnie i nie rzucając się w
              oczy ...
              Pozdrawiam wink
              • shanty87 Re: Dominikana - poradzcie?! 24.08.09, 14:20
                Alex 77 dziekuje za pdoane strony na pewno skorzystam ,tymbardziej ze nie znam
                jezyka niemieckiego ani angielskiego wiec przyda mi sie pomoc tego biurasmile
          • puntacana Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 00:35
            Ja również skorzystałam z polskiego pośrednika. Ceny naprawdę przystępne smile i
            jak do tej pory jestem zadowolona. Już odliczam dni do wyjazdu i nie mogę się
            doczekać. Lecimy 17.09.
            Pozdrawiam
            • leonardito Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 01:39
              czytajac na tym forum odpowiedzi osoby " inna57 ",
              mam pytanie : " dlaczego tyle kwasoty ? ".

... > << ( ( (*> .... Wpadnij na vinko i piosenkę do leonardito .... leonardito.com/
              • alex77 Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 10:20
                puntacana do jakiego hotelu lecicie ??? My 10-24.09 zabawimy w
                Palladium wink

Leonardito a może i Ty gdzieś w najbliższej okolicy zabawisz w tym
                czasie ??? wink Fajnie by było się w końcu spotkać i wypić cosik
                dobrego !!!

Pozdrowionka
                • puntacana Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 14:08
                  Alex77 lecimy do occidental grand punta cana. Różne opinie czytałam na temat
                  tego hotelu bardzo dobre i bardzo złe. No ale cóż jestem dobrej myśli. Poza tym
                  chyba nie wygląd hotelu jest tam najważniejszy smile)
                  Może uda nam się spotkać i razem zabawimy smile)
                  Pozdrawiam.
                  • alex77 Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 14:34
                    Rzeczywiście opinie są różne, choć na pewno jest to dobra opcja
                    cenowa no i prawdopodobnie jeden z najpiękniejszych odcinków
                    plaży wink))
                    Jeśli poczytałaś opinie, to mniej więcej wiesz, czego możesz się
                    spodziewać na miejscu i jeśli to akceptujesz - będzie OK.

Pokój i hotel w tym rajskim otoczeniu i klimacie chyba nie jest
                    najważniejszy - w pokoju się tylko śpi, reszta to plaża, basen,
                    wycieczki i dobra zabawa. A chyba dobrej atmosfery w Occidental nie
                    brakuje ???wink Na pewno nie jest sztywno - czego się trochę obawiam w
                    Palladium ... no ale zobaczymy ... Oby jedzonko i drinki jeszcze nie
                    zawiodły ...
                    Grunt to pozytywne nastawienia, a nie od samego początku skwaszona
                    mina i narzekanie - nie cierpię tego u innych, a i nad sobą pracuję
                    ha ha

Myślę, że opcja spotkania jest całkiem realna, bo pobyt pokrywa nam
                    się przez 7 dni, a hotele obok siebie wink My na pewno szykujemy się
                    do Mangu wink
                    Zawsze można umówić się na sms-ka wink Mój nr gadu to 5425692.

Pozdrowionka !!!

• puntacana Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 15:47
                      to fajowo. My jesteśmy umówieni z Marcinem z villapolonia 18.09 w recepcji o 15.
                      Wpadniecie? Może jakaś wspólna wycieczka? A co do sztywnej atmosfery to nie
                      martwcie się, będziemy w hotelu obok wink)
                      moje gg 12725501 jestem teraz dostępna smile
                      • claudiiin Re: Dominikana - poradzcie?! 26.08.09, 16:48
                        Ja też się pisze! I na wycieczki i na drineczkiwink Moje gg 4548370smile w
                        dodatku lecę dokładnie tak jak Alex-10-24.09 palladiumbig_grin czyzby
                        schauinsland?wink
                        • alex77 Re: Dominikana - poradzcie?! 27.08.09, 10:15
                          claudiiin, czy myśmy się już nie zgadywały na forum.wakacje ???
                          Masz wylot z Berlina i lecisz może w podróż poślubną ??? Też macie
                          ruletkę Bavaro/Palace ???

Nie wiem, czy jesteście włśnie tą parą, czy jakaś nowa nam się
                          ujawniła ??? wink

Pozdrowionka !!!
                          • mam_ochote_na_cos_dobrego Re: Dominikana - poradzcie?! 27.08.09, 11:13
                            To i ja się dołączę, co prawda na forum wakacje.pl też pisałam ale jakoś bez
                            reakcji smile

My będziemy od 25.09 do 09.10 w Catalonia Royal Bavaro- nie wiem jaka to
                            odległość od Waszego hotelu ale można się jakoś ustawić.

PS. To również Nasza podróż poślubna smile

Podaję nr GG 388959.

Pozdrawiam
                          • black_olive do : alex77, claudiiin 03.09.09, 13:02
                            No to chyba sie zobaczymy, bo my tez lecimy do Grand Palladium 14.09
                            z Berlina - ruletka z Schauinsland (Punta Cana lub Palace).
                            Slyszalam ze Punta Cana jest najslabsza.Slyszalyscie cos o tym,
                            ktory z tych trzech (Bavaro, Punta Cana, Palace) jest
                            lepszy/gorszy? No zobaczymy co przyniesie los..
                            PS. Na razie pogoda chyba słaba.. teraz Erica i chyba cos od strony
                            Afryki sie tworzy.
                            • inna57 Re: do : alex77, claudiiin 04.09.09, 16:15
                              trudno nazwać kiepską pogodą +33 stopnie w cieniu. erika się rozlazła, to co się
                              tworzy u wybrzeży afryki tylko potencjalnie może się zmienić w huragan, chwilowo
                              jest dużym atlantyckim niżem.
                              a deszcz może tu się tu trafić zawsze, właśnie w ostatnią noc była ogromna ulewa
                              a od rana wszyscy się już smażą na słońcu.

pozdrawiam z Dominikany
                • zenekspawacz Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 14:20
                  No prosze ...
                  A my rowniez bedziemy w bavaro od 12.09 kilka dni.
                  Mozna by bylo spotkac sie , pogadac...
                  • leonardito Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 14:50

pajeczynka drga z radosci ze w Punta Cana tyle
                    polskich gosci ........... jejeje !
                    Zycze duzo vinka i moze wpadne na kieliszek.

... > << ( ( (*> .... Wpadnij na vinko i piosenkę do leonardito .... leonardito.com/
                    • paula3673 Re: Dominikana - poradzcie?! 25.08.09, 15:13
                      ale Wam zazdroszcze! Widze ze fajna ekipa sie szykuje do Punta Cana.
                      Ja dopiero co wrocilam wiec teraz musze troche odczekac. Szkoda ze w
                      lipcu Was tam nie bylo!
                      Zycze Wszystkim udanych wakacji- duzo usmiechu, tanca i zabawy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka