cukierek877 21.12.10, 23:34 Witam ;) Poszukuje fotografa na wesele i zastanawiam sie nad tym fotografem ktory ma studio "Fotomoment" ;), czy ktoś korzystał z ich usług i moze podzielic sie opinią.?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesander Re: Studio - Fotomoment 22.12.10, 09:21 Witam Szczerze nie polecam !!!!! Skusiliśmy się na najdroższy pakiet. Miało być dwóch fotografów. Rzeczywiście było tylko jeden był na przyuczeniu i zdjęcia, które zrobił były fatalnej jakości nie mówiąc już o pomysłach. Miał zrobić przygotowania panny młodej, porażka, nie zrobił najważniejszych chwil, za to robił zdjęcia ludziom, którzy czekali. Na plenerze zdjęcia robił już tylko jeden. Prezentacji na DVD brak Galerii internetowej brak Kolejna kwestia, fotografowanie na zabawie, było dwóch fotografów, tylko, że robili zdjęcia na zmianę, nie było żadnych zdjęć grupowych, dosłownie żadnej inwencji. Plener: jak nie wymyślicie sobie czegoś sami nie liczcie na nic ciekawego, zdjęcia będziecie mieć statyczne, i nie będziecie się mogli uśmiechać. Jak by było mało to dochodzi najważniejsza kwestia: Jakość zdjęć: Porażka zupełna. Fotografowie nie potrafią a używają notorycznie lamp błyskowych. Efekt, zdjęcia prześwietlone strasznie. Druga kwestia, większość zdjęć z zabawy robią w JPEG a nie w RAW. A efekt jest taki, że ze zdjęciem się już dużo nie da zrobić jak coś nie wyszło ( np. prześwietlenia) A na sam koniec wywołane zdjęcia, dostaliśmy album ze zdjęciami które były białymi plamami. Dosłownie białe plamy, zero szczegółów, na twarzy były tylko czarne punkty (czyt. oczy), na sukience panny młodej nic nie było widać, zero falowań, zero koronek, nic kompletnie, zlewała się nawet ze skórą. Fotograf nie widział w tym żadnego problemu, twierdził, że jest najlepszy a zdjęcia są dobre. Po złożeniu reklamacji przez ponad dwa miesiące walczyliśmy o nasze zdjęcia. i nie dostaliśmy. udało nam się tylko dostać oryginalne zdjęcia na DVD. musieliśmy iść do innego fotografa żeby nam obrobił. a więc album ze zdjęciami mieliśmy 4 miesiące po ślubie. Fotograf bezczelny, uważający się za najlepszego. Stwierdził, że tańsi fotografowie są do niczego. Nie czuł w ogóle swojej winy ani błędu. Pamiątkę ze ślubu mamy taką sobie a miała być przecież idealna jak na taką chwilę. A słowa przepraszam nie usłyszeliśmy nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka81 Re: Studio - Fotomoment IP: 213.241.123.* 01.06.11, 17:23 jesteśmy bardzo zadowoleni z albumu i z całości zlecenia bardzo się obawiałam o fotografa bo znajomi mają kiepskie zdjęcia ze ślubu ale u brata na weselu poznaliśmy właściciela fotomoment Daniela www.fotomoment.pl robił u niego zdjęcia i po obejrzeniu albumu braciszka zdecydowaliśmy się na niego pracował już sam, opowiadał że praktykanci psuli mu opinię więc mieliśmy pewność że będzie u nas robił zdjęcia osobiście co do efektu to popłakałam się jak obejrzałam album zdjęcia cudowne i to każde! a było ich ze sto w albumie super ujęte przygotowania tyle w nich emocji, ceremonia piękna - moja suknia wyszła jak z bajki zdjęć z zabawy nie chcieliśmy za wiele w albumie ale jednak się znalazły super sprawa nie wiedziałam że goście się tak bawili :) co do pleneru to niesamowity, piękne mój Jacek nie jest fotogeniczny a wyszedł jak JAMES BOND aż mam motylki :) wszyscy znajomi byli zachwyceni albumem i nam zazdrościli do tego wszystkiego dostaliśmy wszystkie zdjęcia na płytach dvd ponad 2000zdjęc album wielki stylowy - drewniany ok 100 zdjęć w albumie zamówiliśmy dodatkowo zdjęcia na płótnie do powieszenia na ścianie jak obrazy wielkie i tanio nas wyszły - polecam POLECAM wszystkim tego fotografa nie wiem skąd ta opinia wcześniejsza jestem pewna że to pomyłka albo konkurencja nasz fotograf to ten dokładnie ze stronki www.fotomoment.pl kuzyn też zarezerwował termin na te wakacje innym też będę polecać teraz czekamy na maleńką i w październiku Daniel zrobi nam sesję niemowlaka już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
cukierek877 Re: Studio - Fotomoment 24.12.10, 22:53 czy naprawde nikt nie korzystał z ich usług ?? tylko ten jeden pan ktory dodał komentarz?? Bardzo prosze o opinie , to bardzo wazne dla mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: Studio - Fotomoment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.11, 21:55 Nie wiem jak można mieć jakies zarzuty co do usług fotomoment.pl Dostaliśmy zdjęcia ponad tydzien temu. Mieliśmy wykupione 2 dni wesela+plener. Jesteśmy bardzo zadowoleni i oboje z mężem stwierdzilismy, ze gdyby trzeba bylo wybrac fotografa jeszcze raz to wybor padłby na Daniela. Zdjęcia od samego początku do końca profesjonalne, podejście fotografa profesjonalne, współpraca bardzo dobra. Nie było żadnych problemów ani niejasnosci. Kontakt z Danielem od samego początku rozluźnial napięcie i stres który panuje przed samym momentem zaślubin. Zdjęć mamy bardzo dużo i są takie jakie chcielismy. chociaż zle powiedzialam, nie spodziewalismy sie ze będą aż tak dobre. Plener w 4 różnych miejscach, zdjecia bardzo naturalne.Własne pomysły fotografa. Polecam. Mam nadzieje, ze jesli bedzie okazja, to skorzystamy z uslug fotomoment jeszcze raz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Studio - Fotomoment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 13:39 prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka81 Re: Studio - Fotomoment IP: 213.241.123.* 01.06.11, 17:20 jesteśmy bardzo zadowoleni z albumu i z całości zlecenia bardzo się obawiałam o fotografa bo znajomi mają kiepskie zdjęcia ze ślubu ale u brata na weselu poznaliśmy właściciela fotomoment Daniela www.fotomoment.pl robił u niego zdjęcia i po obejrzeniu albumu braciszka zdecydowaliśmy się na niego pracował już sam, opowiadał że praktykanci psuli mu opinię więc mieliśmy pewność że będzie u nas robił zdjęcia osobiście co do efektu to popłakałam się jak obejrzałam album zdjęcia cudowne i to każde! a było ich ze sto w albumie super ujęte przygotowania tyle w nich emocji, ceremonia piękna - moja suknia wyszła jak z bajki zdjęć z zabawy nie chcieliśmy za wiele w albumie ale jednak się znalazły super sprawa nie wiedziałam że goście się tak bawili :) co do pleneru to niesamowity, piękne mój Jacek nie jest fotogeniczny a wyszedł jak JAMES BOND aż mam motylki :) wszyscy znajomi byli zachwyceni albumem i nam zazdrościli do tego wszystkiego dostaliśmy wszystkie zdjęcia na płytach dvd ponad 2000zdjęc album wielki stylowy - drewniany ok 100 zdjęć w albumie zamówiliśmy dodatkowo zdjęcia na płótnie do powieszenia na ścianie jak obrazy wielkie i tanio nas wyszły - polecam POLECAM wszystkim tego fotografa nie wiem skąd ta opinia wcześniejsza jestem pewna że to pomyłka albo konkurencja nasz fotograf to ten dokładnie ze stronki www.fotomoment.pl kuzyn też zarezerwował termin na te wakacje innym też będę polecać teraz czekamy na maleńką i w październiku Daniel zrobi nam sesję niemowlaka już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
lesander Re: Studio - Fotomoment 20.09.11, 14:01 oj Panie Danielu..... ja to prawie się popłakałem jak przeczytałem komentarze niby "zadowolonych klientów". klienci nie piszą o innych opiniach, że to konkurencja itp.... ostatnia "opinia" jest ewidentną odpowiedzią na nasze zarzuty a nie doświadczeniem osób, które korzystały z Waszych usług. to jest po prostu żenujące w taki sposób próbować ratować swoją markę. Której z resztą "studio" fotomoment nie ma. Z mojego doświadczenia mogę tylko poradzić- poszukajcie sobie innego fotografa na tak ważne chwile z Waszego życia. Jest dużo innych, dużo lepszych i nawet tańszych fotografów. Nie będę nikogo reklamował bo za chwilę kolejny "klient" w postaci pana Daniela się wzburzy, że to właśnie ja niby jestem tą konkurencją. No ale Panie Danielu, jeżeli jest Pan takim profesjonalistą to dlaczego nawet Pan nie był w stanie odpisać na naszą reklamację? Nie chciało się co? Tak samo jak nie chciało się popracować nad zepsutymi zdjęciami (już na etapie robienia ich) bo przecież były już kolejne zlecenia.......... a z resztą, nie będę się już denerwował. jak ktoś będzie chętny, mam jeszcze kilka zdjęć wykonanych przez tego "fotografa ślubnego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Studio - Fotomoment IP: *.tvtom.pl 08.10.11, 14:29 oj wspolczuje takiego klienta ,to musi byc konkurencja ... Odpowiedz Link Zgłoś
lesander Re: Studio - Fotomoment 02.11.11, 07:34 a ja współczuję tym, którzy bronią się w taki właśnie sposób. Braku profesjonalizmu, pomysłu, warsztatu i dobrych chęci nie nadrabia się bezczelnymi wpisami na forum i postawą, "chodziłem na kursy do znanych fotografów - jestem najlepszy" Jak się chce wykonywać jakąś robotę, nie ważne czy to ma być fotograf czy hydraulik czy cokolwiek, powinno się to robić chociażby dobrze. Jak się czegoś nie potrafi.............., lepiej tego nie robić. A jak już się jakieś zlecenie s..pierniczyło, trzeba się liczyć ze słowami krytyki. Mógłbym się pokusić nawet o to, że należałoby się słowo przepraszam. Ale do tego to już prawdopodobnie trzeba być człowiekiem, który rozumie niektóre rzeczy. Niestety w "studio fotomoment" są ludzie, którzy uważają, że tylko oni mają rację i się nie mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Re: Studio - Fotomoment IP: *.tvtom.pl 30.10.11, 23:22 Niby wszystko ok, ale coś nie tak. Nie zamawialiśmy specjałów więc miłym zaskoczeniem było dwóch fotografów. Oglądaliśmy wcześniej albumy pełne dla konkretnej pary, więc liczyliśmy na coś nie tuzinkowego. Panów uratowała jedynie sesja zdjęciowa, które i tak była naszym pomysłem głównie. Fotki z wesela beznadziejne. Kilka do głównego albumu, reszty nie ma co pokazywać. Kościół bez zbliżeń, wiele nieostrych i nijakich. Sesja owszem udana, ale podejrzewam, że za mniejszą kasę u innego fotografa z tym pomysłem było by równie dobrze ,a kto wie.... Może oni nie wiedzieli czy warto się dla nas starać czy nie. Na "może być" mnie nie satysfakcjonuje. Tak ich oceniam. Nie wrócę. Nie polecę. Więcej niż album główny niestety nie mam co pokazywać ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsaak Re: Studio - Fotomoment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 17:11 Witam, czy macie może informacje czy to studio jeszcze działa? nie mogę znaleźć ich strony www chociaż na pewno mieli a właściciel nie odpowiada na maile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zini Re: Studio - Fotomoment IP: 217.8.185.* 27.12.11, 10:01 Studio już nie działa. Chyba podejście Daniela spowodowało brak zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.770 Re: Studio - Fotomoment 11.01.12, 17:41 Mamy podpisana umowę z Fotomoment na wrzesień 2012, po przeczytaniu ostatniego postu postanowiłam działać, mail, telefon........i co firma normalnie działa, jestem umówiona z nimi w Spodku w lutym. A co do jakości zdjęć nie mam żadnych obaw:) , ponieważ jestem już kolejną osobą z polecenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena302 Re: Studio - Fotomoment 11.01.12, 18:43 Witam ::) Ludzie różne rzeczy piszą i mają różne gusta, ale ja uważam, że wybraliśmy idealnie. Luźna atmosfera, przestępna cena, zdjęcia super. Wybraliśmy najtańszą opcje, gdzie mieliśmy do wyboru jedno miejsce w plenerze, a w rzeczywistości było bez ograniczeń, tyle tylko że zajęło na to prawie całe popołudnie :) zdjęcia wyszły wspaniale, dostaliśmy duży album drewniany.Ne będę się rozpisywać POLECAM wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Studio - Fotomoment IP: *.piekary.net 03.02.12, 20:08 witam,mielismy slub i wesele rok temu.kontakt z fotografem bys swietny od samego poczatku,zero wstydu,fotografowal co chcielismy i jak chcielismy plus jego wlasne pomysly.po dwoch tygodniach umowilismy sie na plener,odbyl sie w kilku miejscach i trwal kilka godzin,tak,ze mielismy z czego wybierac.w efekcie powstal piekny,bardzo romantyczny wielki drewniany album,ktorym zachwycala sie rodzina i znajomi.poza tym wszystkie ponad 2tys zdjec dostalismy na plytach.polecamy goraco.www.fotomoment.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Studio - Fotomoment IP: *.tvtom.pl 04.02.12, 17:01 Może byłam za mało atrakcyjna dla Pana fotografa i mało się starał, bo przecież i tak wyjdzie jak wyjdzie. Kiedy doszło do oglądania innych zdjęć poza albumem to się załamałam. Owszem wariacji dużo, szkoda, że nic nie nadaje się do pokazywania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chabinka Re: Studio - Fotomoment IP: *.cable.smsnet.pl 05.02.12, 21:53 Witam. Ja korzystałam z tego studia w sierpniu 2011 roku. Fotograf Daniel jest rewelacyjny. Pierwsze na co zwracałam uwagę to kultura. Był cały czas uśmiechnięty, od razu załapaliśmy wspólny "język". W kościele pełna powaga. Wszystko co najważniejsze uchwycone bez wkurzania księdza :) Na sali profeska. wszyscy goście uchwyceni. W plenerze czuliśmy się jak przy starym znajomym. Bez pospiechu, część improwizowana i spontaniczna. Jasne wskazówki. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J&Ł Re: Studio - Fotomoment IP: *.icpnet.pl 15.09.12, 12:17 My jak najbardziej polecamy fotografa. Dzięki niemu mamy piękne zdjęcia ze ślubu, wesela i wspaniałą sesję w plenerze. Do tego mnóstwo dodatkowych zdjęć na płycie, które możemy w każdej chwili sami wywołać. Daniel jest osobą niezwykle sympatyczną i otwartą. Współpraca układała się bardzo dobrze, reagował na wszelkie sugestie z naszej strony czy to przy wykonaniu zdjęć czy ich wyborze do albumów. Do tego niewątpliwym atutem są jak mogliśmy się przekonać, rozważając różne oferty fotografów, konkurencyjne ceny. W efekcie mamy wspaniałą pamiątkę i pozytywne wrażenia z współpracy ze studiem Fotomoment. Serdecznie polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś