Dodaj do ulubionych

Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Steinfest

05.07.10, 12:18
www.allegro.pl/item1097883830_subtelny_nos_lilli_steinbeck_heinrich_steinfest.html

Ktoś czytał ?Recenzje bardzo zachęcające. smile
pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • sineloco Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 05.07.10, 14:44
      Czytałem,pomysł nawet ciekawy, ale po drodze wszystko się rozjeżdża. Wyjaśnienie całej sprawy jest mętne i naciągane.

Dla kogoś lubiącego literaturę skandynawską tj. psychologizm, ludzie z krwi i kości,klimat itp. nie polecam.
      • maira Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 06.07.10, 15:40
        Dziękuję !Pomimo entuzjastycznych recenzji widzę, że to jednak chyba
        nie moja bajka.
        • siostra_pelagia Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 06.07.10, 17:50
          Teraz Mairo z książkami jest taki kłopot, że wszystkie mają
          doskonałe recenzje.
          Dobrze że tu chociaż trochę prawdy można przeczytaćsmile
    • wylinka7 Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 07.07.10, 08:32
      Ja jestem w trakcie czytania... i mam mieszane uczucia. Z jednej strony lekkie
      to i szybko się czyta. Z drugiej, irytujący sposób pisania, fabuła klei się
      słabo i raczej nie jest to taki kryminał z prawdziwego zdarzenia.
    • maira Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 07.07.10, 13:32
      Tak, teraz każdy jest 'nowym Mankellem'. smile
      Odpuściłam więc Lily i kupiłam Denise Mina Ostatnie tchnienie.
    • kika2705 Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 19.07.10, 21:46
      nietypowa fabuła i parę trafnych spostrzeżeń tzw. życiowych, językowo sprawnie
      napisane

i mimo dość wnikliwego opisu nosa głównej bohaterki, nie mogę sobie sobie
      wyobrazić, jak wyglądał...
    • siostra_pelagia Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 01.05.11, 11:40
      Trochę mnie porównania do Mendozy powstrzymywały od przeczytania, ale jak już zasiadłam do lektury to nie przestałam czytać, aż skończyłam.
      Zwariowana powiastka kryminalna z bohaterką, która od razu wzbudziła we mnie szczerą sympatię i rodzaj humoru, który bardzo mi się spodobał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka