maira 05.07.10, 12:18 www.allegro.pl/item1097883830_subtelny_nos_lilli_steinbeck_heinrich_steinfest.html Ktoś czytał ?Recenzje bardzo zachęcające. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sineloco Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 05.07.10, 14:44 Czytałem,pomysł nawet ciekawy, ale po drodze wszystko się rozjeżdża. Wyjaśnienie całej sprawy jest mętne i naciągane. Dla kogoś lubiącego literaturę skandynawską tj. psychologizm, ludzie z krwi i kości,klimat itp. nie polecam. Odpowiedz Link
maira Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 06.07.10, 15:40 Dziękuję !Pomimo entuzjastycznych recenzji widzę, że to jednak chyba nie moja bajka. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 06.07.10, 17:50 Teraz Mairo z książkami jest taki kłopot, że wszystkie mają doskonałe recenzje. Dobrze że tu chociaż trochę prawdy można przeczytać Odpowiedz Link
wylinka7 Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 07.07.10, 08:32 Ja jestem w trakcie czytania... i mam mieszane uczucia. Z jednej strony lekkie to i szybko się czyta. Z drugiej, irytujący sposób pisania, fabuła klei się słabo i raczej nie jest to taki kryminał z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link
maira Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 07.07.10, 13:32 Tak, teraz każdy jest 'nowym Mankellem'. Odpuściłam więc Lily i kupiłam Denise Mina Ostatnie tchnienie. Odpowiedz Link
kika2705 Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 19.07.10, 21:46 nietypowa fabuła i parę trafnych spostrzeżeń tzw. życiowych, językowo sprawnie napisane i mimo dość wnikliwego opisu nosa głównej bohaterki, nie mogę sobie sobie wyobrazić, jak wyglądał... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Subtelny nos Lilli Steinbeck - Heinrich Stein 01.05.11, 11:40 Trochę mnie porównania do Mendozy powstrzymywały od przeczytania, ale jak już zasiadłam do lektury to nie przestałam czytać, aż skończyłam. Zwariowana powiastka kryminalna z bohaterką, która od razu wzbudziła we mnie szczerą sympatię i rodzaj humoru, który bardzo mi się spodobał. Odpowiedz Link