siostra_pelagia A. Marinina-Czarna lista 01.08.10, 12:28 Zdecydowanie mi się nie podoba. Odpowiedz Link
chiara76 Re: A. Marinina-Czarna lista 01.08.10, 22:18 siostra_pelagia napisała: > Zdecydowanie mi się nie podoba. siostro, uffff, mnie też. Moim zdaniem to najgorsza wydana u nas jak na razie książka Marininy. Fajnie, że nam się zdanie pokrywa. Odpowiedz Link
nchyb Re: A. Marinina-Czarna lista 02.08.10, 09:42 na pewno słabsza od innych, zaczynała się bardzo ciekawie, wzbudziła we mnie tęsknotę za latem nad Morzem Czarnym Przeczytać raz mozna, ale faktycznie są lepsze... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: A. Marinina-Czarna lista 02.08.10, 12:31 Czytałam i nie mogłam uwierzyć, że to Marinina napisała. Naiwne i głupawe. Tylko się zirytowałam. Odpowiedz Link
amused.to.death Michael Connelly 01.08.10, 22:50 i "Punkt widokowy" W zasadzie czytam hiszpańskie tłumaczenie ("El Observatorio") w ramach ćwiczeń językowych. I jakoś wyjątkowo mi się nie podoba, mimo, że ostatnio polubiłam nawet Harry'ego (natrafiłam na kilka książek w wakacje)- w tej Harry jest strasznie namolny, upierdliwy etc. - może na końcu się okaże, że miał rację ze wszystkim, ale chwilowo, w trakcie, strasznie mnie wkurza jako bohater. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Michael Connelly 02.08.10, 12:21 Też mi się nie podobała ta książka. Chyba jedna z najsłabszych z tej serii. Odpowiedz Link
bez_portek Re: Co teraz czytacie? - sierpień 02.08.10, 11:21 Tylko martwi nie kłamią - Katarzyny Bondy przyjemne to a czy ktoś czytał Sprawę Niny Frank tej autorki? przejrzałam forum i jej nazwisko nie pojawia się tutaj całkiem fajnie się czyta Odpowiedz Link
ebes Re: Co teraz czytacie? - sierpień 02.08.10, 19:46 Czytałam jakiś czas temu i podobała mi się bardzo, tylko zakończenie jakieś takie niespecjalne Odpowiedz Link
siostra_pelagia I. Szolc-Martwy punkt 02.08.10, 12:39 Policjantka z ciężką traumą prowadzi śledztwo. Nawet książki Indridasona przy tej powieści wydają się być wesołe. Odpowiedz Link
elmar43 Nesser: Sprawa Ewy Moreno 02.08.10, 21:05 Przeczytałam ostatnio również "Karambol" oraz "Kim Novak nigdy nie wykąpała się w jeziorze Genezaret" - wszystkie były w bibliotece - i z tego wszystkiego najbardziej podobał mi się "Karambol". Odpowiedz Link
kamkap Coben Niewinny 04.08.10, 11:00 właśnie zaczęłam I zdałam sobie sprawę, że to dopiero 2 książka tego autora, która czytam. Zaniedbanie jakieś Odpowiedz Link
siostra_pelagia Erica Spindler-All Fall Down 04.08.10, 11:13 3 bliźniaczki, z czego jedna to policjantka + seryjny morderca, a raczej dwóch. Odpowiedz Link
chiara76 Czubaj, Krajewski, "Róże cmentarne". 04.08.10, 13:12 Przyznam, że nawet nie wiem, jakie ta książka miała opinie na forum. Kupiłam, jako, że cena w serii "Lato z kryminałem" przyzwoita wielce a książkę chcę poznać, jak się spodoba. Odpowiedz Link
januanio (5) wóz strażacki kóry zniknął wahloo, sjowal 04.08.10, 13:58 jedyni przedstawiciele skandynawii jak narazie których czytam Odpowiedz Link
wylinka7 Re: Czubaj, Krajewski, "Róże cmentarne". 05.08.10, 08:52 No właśnie, ja też i teraz przymierzam się do niej... Odpowiedz Link
zorija Re: Czubaj, Krajewski, "Róże cmentarne". 07.08.10, 08:19 Mnie się w sumie podobała, ale czasem było widać, że panowie mają trochę odmienne zapatrywania na kryminał i różną koncepcję bohatera. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Czubaj, Krajewski, "Róże cmentarne". 07.08.10, 09:14 zorija napisała: > Mnie się w sumie podobała, ale czasem było widać, że panowie mają trochę > odmienne zapatrywania na kryminał i różną koncepcję bohatera. ja jestem już po lekturze. Hm, dałam swoją oczywiście subiektywną ocenę 4 /6 na biblionetce. Podobał mi się początek sprawy, to znaczy idea zbrodni naśladowniczej, i myślałam, że ten wątek się rozkręci, a skręcił w inną zdecydowanie ścieżkę. Dajcie znać, jak Wam się spodoba, czy to ja tylko tak to odebrałam. Odpowiedz Link
kali_mera Tatiana Polakowa "Lady Feniks" 04.08.10, 22:33 To druga książka tej autorki, którą czytam, ale jakoś mnie nie porwała. Jednak lepiej mi się czyta Doncową. Mam nadzieję, że wkrótce coś się nowego pojawi Odpowiedz Link
opty2 T. Gerritsen - Sobowtór 05.08.10, 08:29 to pierwsze spotkanie z panią Gerritsen i chyba bedzie udane jeszcze nie skończyłam ale książka trzyma w napięciu i powoli wszystko się wyjaśnia Odpowiedz Link
anetapzn P. Margolin Zagubiona tożsamosc. 06.08.10, 16:29 A w kolejce czeka: A. Kava Czarny piątek; Anne Holt- Wybór pani prezydent. Odpowiedz Link
januanio Jacek Rębacz - Zakopane: 8 deszczowych dni 09.08.10, 12:58 3 książka z Piotrem Kluchą, byłym oficerem WSI i eks-detektywem, Ten Klucha przypomina mi trochę Rebusa. porządne Odpowiedz Link
ebes Piotr Wereśniak - Nie szukaj mnie. 09.08.10, 14:39 Czytam i stasznie mnie bolą zęby od zgrzytania. Mam wrażenie, że pisała to gimnazjalistka. Odpowiedz Link
negev56 Mons Kallentoft - Ofiara w środku zimy 09.08.10, 19:51 Nowość na rynku, oby ta nowość dobra się okazała. Odpowiedz Link
siostra_pelagia P. Hoeg-Smilla w labiryntach śniegu 10.08.10, 18:33 Na lodzie, śniegu i liczbach Smilla zna się jak mało kto. Pojęcie przyjaźń też ma dla niej duże znaczenie i dlatego będzie się starać wyjaśnić śmierć chłopca narażając własne życie. Długo się zbierałam do czytania tej książki i wreszcie czytam. Znakomita Odpowiedz Link
januanio Koontz - twoje serce należy do mnie 12.08.10, 16:40 wygląda na grubą, ale ma duże litery jestem pełen rezerwy po ostatniej części odda thomasa w kolejce czeka 2 część cyklu Montgomery&sStapleton Odpowiedz Link
zorija Re:Lindsey Davis Żelazna ręka Marsa 13.08.10, 09:50 Tym razem Falko udaje się do Germanii, aby wybadać nastroje w XIV legionie oraz odnależć jego dowódcę. Odpowiedz Link
januanio Montgomery&sStapleton - zaraza 13.08.10, 14:30 ten koontz mocno średni, zobaczę cooka Odpowiedz Link
zawsze-dorzro Re: Koontz - twoje serce należy do mnie 18.08.10, 09:50 A już myślałam, ze tylko ja mam takie zdanie na temat ostatnich książek Koontza. Kilka godzin przed świtem nie przeczytałam do końca. Nie dałam rady. Była to pierwsza książka tego autora, która mnie znudziła setnie. Niestety "Twoje serce należy do mnie" tez do takich należała. Przeczytałam po łepkach. Pomimo dużego samozaparcia nie przeczytałam jej w całości. Zastanawiam się co się dzieje i czy aby to jest ten sam Koontz. Z obawa czekam na kolejne książki. Odpowiedz Link
pszczola25 Denise Mina-Ostatnie tchnienie 16.08.10, 12:49 ale jakoś nie umiem się "wczytać"... Paddy trochę irytująca ;/ Odpowiedz Link
negev56 Tess Gerritsen - Mumia 16.08.10, 22:18 Dawno nic nie czytałam Tess G., więc będzie trochę medycznie i archeologicznie. Odpowiedz Link
es_zet_pe K. Kąkolewski, Umarli jeżdżą bez biletu 20.08.10, 08:04 Sięgnąłem po to z braku alternatywy (księgarnia koło dworca przed długą podróżą...), ale okazało się całkiem niezłe. Prawdziwe historie z zgrzebnego gomułkowskiego świata, niektóre poruszające i przerażające do dziś... Odpowiedz Link
zorija Re: Peter Lovesely detektyw Diamond i 20.08.10, 08:10 Zagadka zamkniętego pokoju Odpowiedz Link
elmar43 Child: Poziom śmierci 21.08.10, 13:04 Pierwsza książka z Jackiem Reacherem - Echo w płomieniach - jakoś mi się nie podobała, a teraz się wciągnęłam Tylko że czytam bez zachowania jakiejkolwiek kolejności... Odpowiedz Link
negev56 Maxime Chattam - Teoria Gai 22.08.10, 19:27 Chattam jest mi zupełnie nieznany, więc tym większa ciekawość. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Maxime Chattam - Teoria Gai 26.08.10, 18:30 Przeczytałam jego trylogię o Brolinie. Przeraźliwie krwawe thrillery z setkami trupów. Chyba mi się bardzo nie spodobał Odpowiedz Link
negev56 Re: Maxime Chattam - Teoria Gai 26.08.10, 19:06 Jakoś nie idzie mi lektura tej książki, poczytam jeszcze trochę i zadecyduję o losie dzieła Odpowiedz Link
opty2 Mons Kallentoft - Ofiara w środku zimy 23.08.10, 10:09 jestem dopiero w polowie ale interesujące spojrzenie na szwedzką zimę ciekawie sie to czyta czując upal na plecach Odpowiedz Link
januanio Alec Covin - Stany prymitywne 23.08.10, 10:26 druga część trylogii o bractwie dożącym do unicestwienia Ameryki Odpowiedz Link
zorija Re: T. Gerritsen Grzesznik 23.08.10, 12:36 Pierwsze spotkanie z twórczością pani Gerritsen Odpowiedz Link
judytta P.Robinson "All the colours of darkness" 23.08.10, 13:28 Aktualnie jestem na samym początku, muszę powiedzieć że wciąga. "Pięknego czerwcowego dnia, grupka dzieci pływających w rzece, znajaduje wiszące ciało mężczyzny wiszące na drzewie. Annie Cabbot wkrótce odkrywa iż tym mężczyzną jest Mark Hardcastle, projektant podczas produkcji w teatrze Othello. Wszystko wskazuje na samobójstwo jednak Mark był osobą która cieszyła się życiem, był bardzo lubiany wśród ludzi dla każdego umiał znaleźć dobrą radę. Inspektor Banka wkrótce znajdzie w świecie cieni, gdzie nic nie wygląda tak jakby mogło się wydawać a sekrety są normą, a morderstwo jest rozwiązaniem problemu. Potwór został obudzony, nikt nie jest bezpieczny.." Powyższy opis pochodzi z tyłu okładki choć lekko zmodyfikowany. Odpowiedz Link
anetapzn Arni Thorarinsson-Sztuka grzechu 23.08.10, 13:34 Męczę się, rany, jak sie męczę. Nie chodzi o samą treść ksiażki, tylko o błędy - przeczytałam mniej więcej 1/3 i mam wrażenie, ze dawno się tak nie namęczyłam. Drobne literówki, błędy ortograficzne- niby drobiazgi, ale mnie maksymalnie denerwują. Może póżniej się poprawi. Dotrwam jednak do końca, bo ksiażka sama w sobie mnie zaciekawiła. A swoją drogą, jak można coś z takimi bykami wydać?! Odpowiedz Link
anetapzn Re: T. Gerritsen Grzesznik 23.08.10, 13:31 zorija napisała: > Pierwsze spotkanie z twórczością pani Gerritsen To daj znać czy ci sie podobalo. Ja b lubię jej thrilery medyczne. Odpowiedz Link
zorija Re: T. Gerritsen Grzesznik 27.08.10, 09:12 Bardzo mi się podobała, fajna atmosfera i ciekawa intryga. Odpowiedz Link
siostra_pelagia T. Polakowa-Hasta la vista baby 26.08.10, 09:16 Jakoś rozterki uczuciowe bohaterki i jej problemy z byłymi i obecnymi kochankami mało mnie zainteresowały. Odpowiedz Link
chiara76 Kathy Reichs, "Śmiertelne decyzje". 27.08.10, 09:30 To moje pierwsze spotkanie z książkową Temp Brennan i jestem faktycznie zdziwiona faktem, jak bardzo ktoś poszalał w wersji filmowej z tą postacią, praktycznie stwarzając tam kogoś zupełnie innego. Odpowiedz Link
kamkap Re: Kathy Reichs, "Śmiertelne decyzje". 27.08.10, 11:00 i która Ci się bardziej podoba? Ja zdecydowanie wolę książkową Odpowiedz Link
chiara76 Re: Kathy Reichs, "Śmiertelne decyzje". 27.08.10, 11:02 kamkap napisała: > i która Ci się bardziej podoba? > Ja zdecydowanie wolę książkową o, ja też zdecydowanie. Ma uczucia Filmowa ma jedno świetne, kolczyki, od których nie mogę oderwać oczu, jak jest film Odpowiedz Link
kamkap Re: Kathy Reichs, "Śmiertelne decyzje". 29.08.10, 12:57 > Filmowa ma jedno świetne, kolczyki, od których nie mogę oderwać oczu, jak jest > film no rzeczywiście. Też zwróciłam uwagę na jej kolczyki Odpowiedz Link
chiara76 "Pech i kłopoty", Lee Child. 28.08.10, 18:08 Wydana już u nas jako "Elita zabójców" co spowodowało refleksje u mnie nad tym, jaki jest sens wydawać to samo pod zmienionym tytułem. Ponieważ jednak nie czytałam tej książki, więc przynajmniej teraz mam okazję. Odpowiedz Link
negev56 Rick Mofina - sześć sekund 28.08.10, 19:47 Wywiad z autorem na WP i efekt, czytam jego książkę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Piotr Wereśniak-Nie szukaj mnie 29.08.10, 10:38 Lektura raczej dla licealistów Odpowiedz Link
negev56 Re: Piotr Wereśniak-Nie szukaj mnie 29.08.10, 12:15 Nie nabierz się na pierwsze dzieło tego autora, Zabili mnie we wtorek . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Piotr Wereśniak-Nie szukaj mnie 29.08.10, 12:48 Już czytałam. Boki zrywać można ze śmiechu. Szlachetni gangsterzy i szantażyści, piękna dziewczyna dzięki której te gangstery wracają na właściwą drogę. Czego ten pan Wereśniak się naczytał, że takie dziwne rzeczy pisze? Odpowiedz Link
negev56 Re: Piotr Wereśniak-Nie szukaj mnie 29.08.10, 12:58 Pisać każdy może , a szczególnie reżyser i scenarzysta, dajmy na to Kryminalnych, ma szczególny obowiązek napisania jakiegoś coś . Odpowiedz Link
kamkap Grobowiec Mosse 29.08.10, 12:59 Na początku nie mogłam się wciągnąć, ale teraz mi się podoba Odpowiedz Link
chiara76 K. Reichs, "Zabójcza podróż". 29.08.10, 23:41 idę za ciosem i sięgam po kolejną książkę tej pani, chociaż, jak widzę, chyba nie w chronologii powstawania. Odpowiedz Link
matkazbud Re: Co teraz czytacie? - sierpień 30.08.10, 12:21 "Panmiętniki Asty" Barbary Vine (Ruth Rendell) MNIAM! mniam! Odpowiedz Link