Dodaj do ulubionych

Izabela Żukowska - Teufel

02.01.11, 09:03
prawdziwa chyba moda nastała na kryminały dziejące się przed 2 wojną światową. W gazetce sportowej (Shape) natknęlam się na propozycję przeczytania pozycji Teufel. Na forum nic nie znalazłam.

www.esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=2&idobiektu=8193

Ktoś może już czytał i zniechęci bądź zachęci?
Obserwuj wątek
    • siostra_pelagia Re: Izabela Żukowska - Teufel 02.01.11, 09:34
      Może ktoś z Gdańska by się za to wziął?
      Jakoś za kryminałami retro nie przepadamsmile.
      • nchyb Re: Izabela Żukowska - Teufel 02.01.11, 09:39
        co do retro, Aleja Róż mnie nie zachwyciła, ale za to Marcowe fiołki już tak. Breslauowe Krajewskie kryminały też. Chociaż Erynie już nie.
        Ale w sumie ciekawa jestem nowości.Zawsze mam nadzieę, że jakaś perełka się znajdzie smile
        • siostra_pelagia Re: Izabela Żukowska - Teufel 02.01.11, 10:01
          Marcowe Fiołki z kolei nie podobały mi się. Być może dlatego, że takie ponure były. Breslau z pewnością by mi się podobało, gdyby nie okropny bohater, którego nijak nie mogłam polubić.
          Może ktoś się na Panią Teufel skusi i zda relacjęwink
          • pizmak31 Re: Izabela Żukowska - Teufel 05.01.11, 23:07
            Ja czytalam i przez 9 lat mieszkalam w Gdansku. Mnie sie bardzo podobalo, dobre wejscie w konwencje, sprawne oddanie klimatu epoki, dobrze rozegrana zagadka. Polecam, mimo malo wygodnego formatu.
            • nchyb Re: Izabela Żukowska - Teufel 06.01.11, 13:32
              ojej, to jaki ten format jest? Książki fizycznie nie widziałam, tylko o niej w gazecie czytałam.
              • pizmak31 Re: Izabela Żukowska - Teufel 06.01.11, 15:15
                Tak o 7 centymetrow wieksza od przecietnej, ale sa w srodku zdjecia starego Gdanska smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka