Dodaj do ulubionych

Ktokolwiek wie...

11.04.11, 21:41
Czy zamierzają wydać kolene książki:

Marthy Grimes (seria o Jurym miała być "wielotomowa", jak na razie to nie bardzo wielo...).
Tany French (zapowiedzi były chyba z rok temu, a tu ani widu, ani słychu)
ArniegoThorarinssona (nie było zapowiedzi, ale mi się podobało i chcę więcej)
Pera Wahloo i Maj Sjowall (Od dawna nic nie wyszło, a do końca serii jeszcze ze cztery zostały)
Ann Cleeves (jw)

Jak sobie cos jeszcze przypomnę, to będę marudzić.
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Ktokolwiek wie... 11.04.11, 21:58
      podepnę się pod temat.
      Czy ktoś może wie, co z nowym Theorinem? Jestem prawie pewna, że tu wyczytałam o tym, że jego książka miała się ukazać i to niby już, a tu ani widu ani słychu.
      • negev56 Re: Ktokolwiek wie... 11.04.11, 22:21
        chiara76 napisała:

> Czy ktoś może wie, co z nowym Theorinem?
        Z tego co wyd. Czarne anonsuje to w październiku "Śladu krwi" należy się spodziewać
        • chiara76 Re: Ktokolwiek wie... 11.04.11, 22:50
          o rety, ile czekania. Dziękuję za odpowiedź.
          • januanio Re: Ktokolwiek wie... 12.04.11, 14:36
            Tany French - Lustrzane odbicie końcem kwietnia
    • spinka.s Re: Ktokolwiek wie... 12.04.11, 15:44
      Ja też jestem ciekawa kolejnych książek Ann Cleeves. Jeśli ktoś czyta po angielsku, to Tanę French i Marthę Grimes można upolować całkiem tanio na Allegro.
      W przypadku Ann Cleeves nie jest to, niestety, już takie proste.

Notatnik
      • januanio Re: Ktokolwiek wie... 12.04.11, 17:08
        https://esensja.pl/obrazki/okladkiks/121778_lustrzane-odbicie_200.jpg

Cena 34,99
        Data wydania 22 kwietnia 2011

Druga książka debiutującej powieścią „W głębi lasu” Tany French Inteligentny, dopracowany w każdym szczególe thriller o nietypowej, zaskakującej fabule.
        Po wydarzeniach, które miały miejsce w trakcie Operacji Westalka, umęczona psychicznie Cassie Maddox przeszła z wydziału zabójstw do wydziału przemocy domowej. Przysięgała, że nigdy nie wróci do przeszłości… Ale przeszłość wraca do niej. Sam O’Neill, towarzysz Cassie i detektyw, prosi kobietę, by przyjechała do niewielkiego miasteczka kilkadziesiąt kilometrów od Dublina. W Glenskehy zamordowano kobietę. Na miejscu zbrodni Maddox staje oko w oko z… sobowtórem. Ofiara ma nie tylko twarz policjantki. Wedle dokumentów nazywa się Lexie Maddison – dokładnie tak samo, jak fikcyjne alter ego Cassie, stworzone w przeszłości celem inwigilacji siatki handlarzy narkotyków na Uniwersytecie Dublińskim. Do pytania „kto zabił” dołącza kolejne – „kim była ofiara”. Nie ma poszlak, nie ma śladów ani podejrzanych… Zostaje jeden sposób, by dowiedzieć się prawdy – udawać, ze Lexie Maddison umknęła śmierci. Cassie zna Lexie na wylot, wystarczy chwila, by weszła w dawną rolę… Ale co stanie się wtedy, gdy cudze, obce życie, okaże się bardziej fascynujące niż własne?
        • opty2 Tana French 13.04.11, 09:07
          o! to dobra wiadomość smile
          naprawdę jestem ciekawa jak jej wyszła zmiana głównego bohatera na bohaterkę,
          bo jej styl był interesujący smile
          a kto to wydaje?

ps. Thorarinssona też bym chętnie poczytała, mnie się ogromnie podobał jego ironiczny styl
          ale niestety byłam w mniejszości, więc pewnie sie nie doczekam następnej ksiązki sad
    • opty2 a KARIN FOSSUM !!! 13.04.11, 09:16
      ja chcę więcej a Wydawnictwo Znak milczy, uparcie milczy,
      nie odpowiada na zapytania i po prostu ignoruje czytelników,
      może im skrzynkę mailową zablokować petycjami ???

jedna Czarna Owca podała jakis przybliżony plan wydawania kryminałów na cały rok
      za co należy im się Pochwała, przez duże PPPP i w nagrodę kupię kilkanaście ich pozycji smile

jeszcze Czarne ma jakieś sensowne zapowiedzi
      reszta - ponizej krytyki, trzeba jak psu z gardła wyciagać informacje o zamierzeniach rocznych
      • januanio Re: a KARIN FOSSUM !!! 13.04.11, 14:25
        albo jak w przypadku albatrosa, są obsunięcia kilo miesięczne, czasem roczne albo i wiecej
        • nchyb Re: a KARIN FOSSUM !!! 19.04.11, 13:38
          a w przypadku Red Horsa wydawnictwo pada i nie ma już chyba szans na kontynuację Marcowych fiołków, chlip, chlip... sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka