anetapzn Re: "Za blisko domu" 17.04.12, 08:45 judytta napisała: > > Barclay "Za blisko domu" Dobre Bardzo lubię Barclaya. Odpowiedz Link
judytta Re: "Za blisko domu" 18.04.12, 12:54 Pierwsza lektura Barclay'a naprawdę mi się podobała. "Za blisko domu" hm... ponad 1/3 za mną nie jest to lektura od której mogłabym się nie oderwać choć owszem wciąga a rezultat poznam na końcu. Odpowiedz Link
opty2 H. Coben - Klinika śmierci 17.04.12, 09:12 taaa, mozna powiedzieć, że przeczytałam, wzięłam z rozpędu z biblioteki a w domu doczytałam, że to jakieś starocie z początku kariery Harlanka (1991), której nawet on nie zaleca czytać jako pierwszej, a ja dodam, że nie warto czytać nawet jako ostatniej, wtórność, marność, przewidywalność do bólu, passs Odpowiedz Link
dachauka Oliver Harris "Podwójne życie" 17.04.12, 10:19 Rewelacja! To znaczy, tyle mogę powiedzieć po około 100 stronach. Jeśli ten poziom utrzyma się do końca, to będę miała kolejną kandydatkę na książkę roku. Wydana we wrześniu zeszłego roku. Naprawdę nikt jej tu jeszcze nie czytał? Odpowiedz Link
linka.raz Ake Edwardson, Niebo to miejsce na ziemi 17.04.12, 12:41 Do Wintera to ja mam słabość Odpowiedz Link
negev56 Re: Oliver Harris "Podwójne życie" 18.04.12, 09:28 No nie czytał, ale przeczyta. Nie wszystko da się wyłuskać, a polecanek mało. Odpowiedz Link
negev56 Sophie Hannah - Zabójcze marzenia 18.04.12, 09:30 Ciekawe, czy będzie tak samo zagmatwana, jak zwykle bywają zagmatwane powieści tej autorki. Odpowiedz Link
opty2 R. Lupton - Siostra 20.04.12, 09:09 jestem w połowie i powoli zaczyna iść w kierunku, o którym pomyślałam 20 stron wcześniej chusteczki przygotowane - na razie nie użyte Odpowiedz Link
agridulce Leonie Swann: Sprawiedliwość owiec 20.04.12, 23:15 Nigdy już nie spojrzę na owce lekceważąco . Odpowiedz Link
chiara76 Re: Leonie Swann: Sprawiedliwość owiec 24.04.12, 14:53 pierwszą część bardzo miło wspominam z drugą, przyznaję, nie poszło mi, utknęłam i nie dokończyłam. Ale ta jest fajna Odpowiedz Link
agridulce Re: Leonie Swann: Sprawiedliwość owiec 28.04.12, 01:18 Odpowiadała mi sielska atmosfera, ale też nie od razu się "wciagnęłam", dopiero po ok.80 stronach. Przeczytałam, że ma powstać ekranizacja w 3D. Ja chyba wolałabym klasyczną kreskówkę, ew. animację w stylu baranka Shawna . A druga część to thriller - może ten gatunek już tak do owiec nie pasuje? Odpowiedz Link
nchyb Zanim zasnę - Watson 22.04.12, 16:22 porusza temat amnezji, przez długi czas nie wiadomo, czy to sensacja, czy obyczaj. Zakończenie może zaskoczyć... Odpowiedz Link
dachauka Re: Zanim zasnę - Watson 22.04.12, 20:03 Trudna do zaszufladkowania książka, faktycznie. Trochę ma z kryminału, ale nie jest typową powieścią kryminalną. Jedno można o niej powiedzieć - wciągająca jak cholera. I ciekawe ujęcie tematu. Mnie się podobało. Odpowiedz Link
nchyb Re: Zanim zasnę - Watson 24.04.12, 11:58 mnie też się podobało. ALe i nasz mózg mnie przeraża... Odpowiedz Link
malgorzataka Daria Doncowa - No-szpa na troich 24.04.12, 10:59 Ciągle cykl o Eulampii Romanowej, ale jeszcze numer 13, udało się uzupełnić zbiory Zaczęłam dziś w tramwaju, więc jestem dopiero na 23 stronie, ale sytuacja z grubsza przedstawia się tak: rodzinę Romanowów odwiedza często przyjaciółka Gałka, z zawodu gospodyni domowa, straszna mękoła, niezadowolona z życia, ale nic nie robiąca w kierunku jakiejś zmiany. Którejś soboty dzwoni do Lampy i wymusza na niej odwiezienie jej samochodem do lekarza. Wchodzi do bloku, Lampa czeka dwie godziny, w międzyczasie obserwuje scenkę, gdy z klatki dwóch młodzieńców prawie wynosi pijaną w sztok kobietę, ładują ją do samochodu i odjeżdżają. W końcu i Lampa wkurza się długim oczekiwaniem (komórka Gałki nie odpowiada) i wraca do domu. Obstawiam, że wynieśli właśnie Gałkę, odurzoną może jakimś narkotykiem, z peruką na głowie i owiniętą w jakiś chałat Odpowiedz Link
anetapzn Prom do Puttgarden - Helle Helle 24.04.12, 12:45 Nie kryminal, ale skandynawskie... Odpowiedz Link
dachauka Adam Zalewski "Małe miasteczko" 25.04.12, 11:14 Właśnie skończyłam. Z nóg mnie nie zwaliło, mało kryminału w kryminale, ale można przeczytać. Odpowiedz Link
negev56 Oliver Harris - Podwójne życie 25.04.12, 13:41 Po tak entuzjastycznych recenzjach książki, zmuszona jestem ją przeczytać. Odpowiedz Link
dachauka Re: Oliver Harris - Podwójne życie 25.04.12, 19:15 No to ciekawa jestem wrażeń Odpowiedz Link
opty2 Mika Waltari_Tak mówią gwiazdy panie komisarzu 26.04.12, 07:42 kryminał z lat 60-tych, całkiem zgrabnie napisany z ironicznym poczuciem humoru dobrze sie czyta o świecie, którego już niestety nie ma, szkoda, że to ostatnia część Odpowiedz Link
cen.taurea Lacberg "Syrenka" 26.04.12, 14:21 jak zawsze u Lackberg - bardzo wciągający kryminał Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Ake Edwardson "Niebo to moje miejsce na ziemi" 26.04.12, 17:22 Już miałam odpuścić tego autora, ale co jest, że upierdliwie wracam???? heheh Odpowiedz Link
judytta E. Griffiths "Janusowy kamień" 27.04.12, 15:27 Po krótkiej przerwie od kryminału znów jestem. Zaczynam od 2 tomu ale mam nadzieję że będzie to dobra książka. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Ukryte piękno". Donna Leon. nt 28.04.12, 19:32 I co? Mniej ględzą tym razem? Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Ukryte piękno". Donna Leon. nt 28.04.12, 22:58 na razie przynajmniej coś się dzieje, jakaś intryga, więc mniej czasu na jałowe gadki Odpowiedz Link
dachauka Chróścicka "Kontener" 28.04.12, 19:35 Zaczęłam dopiero i specjalnie nie jęczę z zachwytu, ale może się jeszcze rozkręci. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Joanna Chmielewska - Boczne drogi 29.04.12, 15:56 szczególnie, że (przynajmniej u mnie) pogoda iście lipcowa a niekoniecznie majowa. Odpowiedz Link
malgorzataka Re: Joanna Chmielewska - Boczne drogi 29.04.12, 16:50 Wymiączko już za mną wolę więc na razie nawet nie myśleć o obiedzie... Odpowiedz Link
carollcat Rudnicka - Cichy wielbiciel 29.04.12, 17:18 Co za beznadziejna książka... Poprzednie były mniej lub bardziej zabawne i ciekawe, ale w sumie poza pierwszą, mocno przewidywalną, podobały mi się, a pierwsza przynajmniej nie zniechęciła. Natomiast "Cichy wielbiciel" nie jest ani zabawny, ani ciekawy, wyłącznie nudny i przygnębiający. Odpowiedz Link
spinka.s Camilla Lackberg, Syrenka 30.04.12, 20:22 Nie jest tak tragicznie, jak się spodziewałam, po przeczytaniu opinii na temat tej autorki. Całkiem dobrze się czyta. Odpowiedz Link