dachauka Re: Sejf - Sekielski 22.01.13, 19:38 A ja właśnie "Sejf" skończyłam, w ramach przygotowania do głosowania Odpowiedz Link
dachauka Re: Sejf - Sekielski 24.01.13, 08:06 Jak na przedstawiciela gatunku, w którym polscy autorzy zbyt wielkich dokonań nie mają (szybkie, szpiegowskie i thrillerowate ma być), to może być. Czy tylko mnie się wydaje, czy naprawdę każda kobieca postać jest tu charakteryzowana przez pryzmat cycków?... Odpowiedz Link
matt.cobosco Rosamund Lupton "Potem" 24.01.13, 11:36 Ja też odrabiam lekcje Na "Umierającego detektywa" ciągle nie mogę się doczekać w mojej bibliotece, na szczęście "Potem" udało mi się upolować w sąsiedniej filii w miarę bezproblemowo. Odpowiedz Link
agridulce Agnieszka Krawczyk: Dziewczyna z aniołem 24.01.13, 23:25 Bardzo przyjemna lektura Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: hurtem: 26.01.13, 10:13 "Jezioro" Indridason, "W najciemniejszym kącie" Haynes, "Kult" Preston, Child, "Dziewczyna z aniołem" Krawczyk, "Starsza Pani wnika" Fryczkowska. Odpowiedz Link
nchyb Re: Asa Larsson - W ofierze Molochowi 26.01.13, 14:08 zdaje się, ze w najnowszej gazetce empikowej jest krótki wywiad z Asą Larsson, właśnie z okazji jej najnowszej w Polsce książki... Odpowiedz Link
noirangel Elizabeth George "Czerwień grzechu" 26.01.13, 15:12 Cieszy mnie ponowne zainteresowanie polskich wydawców książkami E. George. Oby trwało jak najdłużej, czego sobie i wszystkim wielbicielom Lynleya, życzę Odpowiedz Link
siostra_pelagia Johan Theorin - Smuga krwi 26.01.13, 20:00 Trolle, elfy i alwaret. Czyta się nieźle. Odpowiedz Link
moleslaw Steve Feasey "Wilołak" 27.01.13, 08:36 Dla młodzierzy ,syn za mną chodzi i pyta notorycznie czy już czytam i dobrze zrobił, całkiem sympatyczna historia wilkołak w roli głównej a i wampirów nie brak. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Steve Feasey "Wilołak" 27.01.13, 08:37 modzieży powinno być ,płonę po prostu Odpowiedz Link
janusx Re: Co teraz czytacie - styczeń 27.01.13, 18:48 czytam mroczny i ostry kryminał Zapora Hendera. mocna rzecz Odpowiedz Link
meme7 "Lato martwych zabawek" Antonio Hill 27.01.13, 23:23 Kryminał hiszpański, bez szału, ale czyta się dobrze. Odpowiedz Link
opty2 Złudzenie - Thomas Erikson 28.01.13, 13:50 akcja dzieje się Sztokholmie, giną majętni ludzie zabijani przez snajpera, policji brak wszelkich śladów aż tu dostają list od zabójcy, który tylko przyspiesza ruchy policji ale w kółeczko, bez koncepcji, myśli, świadków, komisarz Hellmark bierze się do roboty, zobaczymy czy sobie poradzi, na razie ma problemy z własną rodziną, he he Odpowiedz Link
opty2 Re: Złudzenie - Thomas Erikson 29.01.13, 09:44 siostra_pelagia napisała: > Strawialne? wg mnie tak ale czy ja jestem obiektywna? trochę denerwuje mnie pan dziennikarz (że tak go nazwę) ale ostatecznie dopuszczam, że tacy ludzie istnieją, a poza tym ciekawe spostrzeżenia nt. ludzkich zachowań z podziałem na typy charakterów, człowiek mimowolnie stara się odgadnąć i dopasować swój Odpowiedz Link
echtom Katarzyna Rogińska, Jeśli czegoś pragnę 29.01.13, 20:54 Trochę odjechana powieść psychologiczna z wątkiem kryminalnym. Odpowiedz Link
bibliodrom Re: Co teraz czytacie - styczeń 30.01.13, 11:31 Ewa Bagłaj, Dublerka 2 część cyklu Broszka. Odpowiedz Link
2mara4 Re: Co teraz czytacie - styczeń 11.02.13, 09:52 Sagę Lackberg o Fjallbace, wcześniej "Dziewczynę ze śniegiem we włosach" Ninni Schulman. Lackberg świetna, u Schulman wątek kryminalny w porządku, za to romansowy - irytujący. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Co teraz czytacie - styczeń 15.02.13, 21:32 Jestem w trakcie czytania ostatnich 3 nieznanych mi dotąd książek Lee Childa a mianowicie: "Bez pudła" (wydane później pod tytułem "W tajnej służbie"), "61 godzin" i "Jutro możesz zniknąć". Pozostała jedna - "Ostatnia sprawa", czyli nowość, której jeszcze nie ma w żadnej bibliotece Jeśli tylko się pojawi, natychmiast się zapiszę i przeczytam Odpowiedz Link
opty2 styczeń zakończony, luty rozpoczęty 17.02.13, 08:02 proszę się wpisywać w lutym (u samej góry), bo ten wątek już odpływa w dół Odpowiedz Link
medior64 Re: Co teraz czytacie - styczeń 01.03.13, 14:32 Szukam kryminału i opinii na forach jaki kupić, przy tym szukaniu natknąłem się na książki o szpiegostwie www.alfatronik.com.pl/literatura-szpiegowska-c-209.html Co sądzicie na temat tej literatury. Odpowiedz Link
alfa65 Re: Co teraz czytacie - styczeń 03.03.13, 17:17 Na półkach nie mam już miejsca, więc kryminały wypożyczam w bubliotece.Ostanio czytałam W.Hagen "Dzień zwycięstwa" -godne polecenia , tak jak jego wcześniejsze tytuły "Długi weekend " i "Granatowa krew".Dobrze się czytało też M.Wrońskiego"Officium secretuM". > Odpowiedz Link