Dodaj do ulubionych

Co czytacie - marzec ?

01.03.15, 06:55
Ja zaczęłam "Sprawę G." Hakana Nesssera i żałuję, że na razie nie ma chyba szans (obym się myliła) na coś nowego jego autorstwa.
Obserwuj wątek
    • latarnik88 Człowiek mroku UNNI LINDELL 01.03.15, 12:15

Seria o komisarzu policyjnym Cato Isaksenie.Bardzo ciekawa , tajemnice z przeszłości .Ktoś widział przesuwający się cień mężczyzny , za plecami , za oknem ....
    • cynamoon6 Nele Neuhaus Kto sieje wiatr /nt.. 01.03.15, 12:36
    • maniaczytania "Domek dla lalek" David Hewson 01.03.15, 15:37
      właściwie już skończyłam, ale dopiszę tutaj, to może ktoś się zachęci wink
      Dobra, sprawnie poprowadzona intryga, Amsterdam jako mroczne miejsce zbrodni, dwójka głównych bohaterów policjantów - naprawdę niezła, choć wydaje się sztampowa
      • blankaz Re: "Domek dla lalek" David Hewson 02.03.15, 20:33
        Ja jestem w trakcie smile
        Lubię klimat książek Hewsona, tej też nic nie brakuje.
    • wroagita Nele Neuhaus - Zły wilk 01.03.15, 19:08
    • freekani T. Hayes - Pielgrzym 01.03.15, 19:21
    • nchyb Ann Cleeves - Stłumione głosy 03.03.15, 14:27
      jeden z tomów cyklu o Verze Stanhope, poprzedni Przynęta przypadł mi do gustu, więc jest szansa i na ten smile
    • latarnik88 Miodowa pułapka UNNI LINDELL 03.03.15, 16:14

następna powieść z serii o komisarzu policyjnym Cato Isaksenie , równie ciekawa jak poprzednia przeczytana w niedzielę.
    • drilka Paweł Szlachetko - Adwokat spraw ostatnich 04.03.15, 07:24
      Z mojej perspektywy: nie najlepiej wydane pieniądze. I nawet nie o duchy chodzi, bo duchy mnie zachęciły. Po ciekawym początku, później zmuszałam się do czytania bez specjalnej sympatii do historii i bohaterów.
    • echtom Jo Nesbo - Pancerne serce 04.03.15, 09:25
      Lecę metodycznie z Nesbo w oczekiwaniu na nowości. Zapowiada się na niezły kryminał, tylko opisy zmagań Harry'ego z wewnętrznymi demonami nużą mnie równie mocno jak opisy zmagań Cormorana Strike'a ze spuchniętym kolanem i protezą.
      • echtom Re: Jo Nesbo - Pancerne serce 16.03.15, 12:28
        Mam problem z oceną, bo historia jest świetna, tylko strasznie rozwlekle napisana, myślałam, że nigdy nie skończę. Ale w sumie bardzo dobra książka.
    • renea1 Sprawa G. Nessera 04.03.15, 10:58
      Delektuję się po prostu, choć z drugiej strony chciałabym jak najszybciej przeczytać smile
    • taka_prawda500 Anna M.Zawadzka - Miłość, zazdrość i arszenik 04.03.15, 17:00
      Lekka książka komediowo - kryminalna.
    • taka_prawda500 John Lutz - Mrok 04.03.15, 17:01
      Leży i leży, trzeba w końcu przeczytać, bo zbliża się termin oddania do biblioteki.
      • taka_prawda500 Re: John Lutz - Mrok 06.03.15, 21:13
        Początek niemrawy jakiś, dużo ludzi i wątków niezwiązanych ze sobą. ale później te wszystkie wątki się ładnie składają, a zakończenie jest niespodzianką wielką.
    • opty2 Nesser Hakan - Sprawa G 05.03.15, 08:19
      ostatnia z serii,
      pod tytułem: jak "przyskrzynić" drania, kiedy nie ma się dowodów tylko intuicję

ps. Nesser jeszcze parę książek napisał, więc liczę na ich wydanie,
      kłaniam się "Czarnej owcy" i uprzejmie zapytuję: będzie nowy Nesser?
      • andaba Sophie Hannah- Twarzyczka 05.03.15, 11:25
    • latarnik88 W godzinę śmierci David Baldacci 06.03.15, 13:33

Para detektywów Sean King i Michelle Maxwell rozwiązuje sprawę morderstw będących dziełem maniaka.Ciekawe , przeczytam do końca , ale wolę skandynawskich autorów powieści kryminalnych,
    • drilka Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmierć 06.03.15, 13:56
      Dobrze mi się czyta takie książki i cieszę się, że Sprawa G przede mną.
      • echtom Re: Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmi 06.03.15, 15:02
        Przede mną to jeszcze prawie cały Nesser smile
        • drilka Re: Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmi 06.03.15, 18:57
          A ja dopiero z Twojego wątku dowiedziałam się o Barbarottimsmile Przeczytałam 7 książek Nessera, nie po kolei, i zawsze trafiałam na Van Veeterena. Więc przede mną też dużo. A Sprawę G kupiłam z Jaskółką więc będzie następna
          • taka_prawda500 Re: Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmi 06.03.15, 20:52
            Uwielbiam Van Veeterena, ale uważam, że najlepiej czyta się je po kolei. Oprócz spraw kryminalnych, które są w każdej książce inne, jest sporo opisów życia prywatnego bohaterów i czytając kolejno nie zgubimy się w nich smile Jak również większość policjantów w pewnym momencie awansuje smile
    • taka_prawda500 James Patterson - Dziewiąty wyrok 06.03.15, 21:15
      Kolejna część z paniami z Kobiecego Klubu Zbrodni.
      • taka_prawda500 Re: James Patterson - Dziewiąty wyrok 09.03.15, 20:14
        Przeczytałam i teraz na pozostałe części (autor napisał już 13, czyli 4 brak) trzeba będzie czekać chyba do końca świata i o 1 dzień dłużej. Nawet w planach ich nie ma. Podobnie z Alexem Crossem - napisane są 22 książki, a Albatros ostatnią czyli 17-tą wydał ze 3 lata temu i cisza. Może by tak oddać te serie innemu wydawnictwu, w przeciwnym wypadku te książki nie wyjdą nigdy. Coraz mniej lubię Albatros za olewanie czytelników, którzy przyzwyczajają się do serii i bohaterów.
    • yrsulla Marc Elsberg - Blackout 08.03.15, 21:01
      Właśnie skończyłam. Pomysł na książkę świetny, ale w wykonaniu czegoś zabrakło i w efekcie książka nie porywa (mnie przynajmniej). Szkoda.
    • chiara76 "Agatha Christie i jedenaście zaginionych dni". 09.03.15, 13:32
      Autor, Jared Cade. Dopiero zaczęłam ale mam nadzieję na udaną lekturę.
    • taka_prawda500 Erik Axl Sund - Katharsis 09.03.15, 20:19
      Męczę się z tym gniotem niemożebnie, tylko dlatego ją wypożyczyłam, że jestem ciekawa zakończenia trylogii. Ale żadnej następnej "produkcji" przystojnych panów już nie ruszę.
    • taka_prawda500 M.H.Clark - Pójdę sama tą drogą 12.03.15, 19:33
      W oczekiwaniu na dobre książki czytam nieznaną mi do tej pory Mary Higgins Clark i... chyba wolałam jej dawniejsze pozycje.
    • opty2 Droga 66 - Becky Masterman 13.03.15, 10:36
      no czytam ale wciąż myślę, żeby przestać,
      chyba opisy wyczynów psychopatów są nie dla mnie,
      Brigit też nie ułatwia polubienia
    • yrsulla Tana French - Kolonia 13.03.15, 14:17
      Wciągnęło mnie, a jak na złość mam teraz mało czasu na czytanie. Jak mam czas, to trafiam na jakieś nudy, yh...
    • latarnik88 W godzinę śmierci 14.03.15, 19:26

David Baldacci przeczytany do końca. Ale w lekkim zmęczeniu . Trup się ściele gęsto , chyba z 9 ofiar , nie lubię takich pozycji , ale skoro zaczynam to i kończę .Co następne? Mam 6 książek do wyboru. chyba wybiorę Motylek Puzyńskiej.
    • taka_prawda500 Izabela Żukowska - Teufel 14.03.15, 22:38
      Akcja dzieje się w Trójmieście opisanym nazwami niemieckimi (na szczęście na końcu książki jest słowniczek nazw przetłumaczonych na j.polski) tuż przed wybuchem II wojny światowej. Na początku jest trup, a potem... jak na razie książka obyczajowa. Może akcja się jeszcze jakoś rozwinie.
      • echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 14.03.15, 22:53
        Przed wybuchem II wojny światowej nie było Trójmiasta tongue_out
        • taka_prawda500 Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 01:03
          Skrót myślowy z teraźniejszości wink Był Danzig (Wolne Miasto Gdańsk), Zoppot i Gdingen, które wtedy Trójmiastem nie były, a ciekawa jestem kiedy ono oficjalnie powstało?
          • echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 08:53
            Był Freie Stadt Danzig, do którego należał także Zoppot, a Gdynia była miastem polskim smile Trójmiasto to właściwie pojęcie umowne, którego zaczęto używać po wojnie.
            • taka_prawda500 Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 12:44
              Dziękuję za pogłębienie mojej ubogiej wiedzy historycznej smile Liceum ścisłe się u mnie kłania wink
              • echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 13:00
                Uspokoję Cię - to nie jest wiedza uniwersalna smile Ja się tego dowiedziałam dopiero 10 lat temu na kursie przewodnickim.
                • taka_prawda500 Re: Izabela Żukowska - Teufel 16.03.15, 22:42
                  Gratuluję kursu na którym można się tyle ciekawych przeczy dowiedzieć smile Jeżeli będę kiedyś w Gdańsku (jak opatrzność da i partia pozwoli tongue_out) to zgłoszę się z prośbą o oprowadzenie big_grin
                  A książka do końca trochę dziwna, sprawa zwłok się wyjaśniła, ale więcej tam przedwojennej atmosfery niż kryminału.
                  • echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 16.03.15, 23:18
                    > to zgłoszę się z prośbą o oprowadzenie big_grin

Z wielką przyjemnością - możesz wziąć jeszcze kogoś z forum smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka