chiara76 01.03.15, 06:55 Ja zaczęłam "Sprawę G." Hakana Nesssera i żałuję, że na razie nie ma chyba szans (obym się myliła) na coś nowego jego autorstwa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
latarnik88 Człowiek mroku UNNI LINDELL 01.03.15, 12:15 Seria o komisarzu policyjnym Cato Isaksenie.Bardzo ciekawa , tajemnice z przeszłości .Ktoś widział przesuwający się cień mężczyzny , za plecami , za oknem .... Odpowiedz Link
maniaczytania "Domek dla lalek" David Hewson 01.03.15, 15:37 właściwie już skończyłam, ale dopiszę tutaj, to może ktoś się zachęci Dobra, sprawnie poprowadzona intryga, Amsterdam jako mroczne miejsce zbrodni, dwójka głównych bohaterów policjantów - naprawdę niezła, choć wydaje się sztampowa Odpowiedz Link
blankaz Re: "Domek dla lalek" David Hewson 02.03.15, 20:33 Ja jestem w trakcie Lubię klimat książek Hewsona, tej też nic nie brakuje. Odpowiedz Link
nchyb Ann Cleeves - Stłumione głosy 03.03.15, 14:27 jeden z tomów cyklu o Verze Stanhope, poprzedni Przynęta przypadł mi do gustu, więc jest szansa i na ten Odpowiedz Link
latarnik88 Miodowa pułapka UNNI LINDELL 03.03.15, 16:14 następna powieść z serii o komisarzu policyjnym Cato Isaksenie , równie ciekawa jak poprzednia przeczytana w niedzielę. Odpowiedz Link
drilka Paweł Szlachetko - Adwokat spraw ostatnich 04.03.15, 07:24 Z mojej perspektywy: nie najlepiej wydane pieniądze. I nawet nie o duchy chodzi, bo duchy mnie zachęciły. Po ciekawym początku, później zmuszałam się do czytania bez specjalnej sympatii do historii i bohaterów. Odpowiedz Link
echtom Jo Nesbo - Pancerne serce 04.03.15, 09:25 Lecę metodycznie z Nesbo w oczekiwaniu na nowości. Zapowiada się na niezły kryminał, tylko opisy zmagań Harry'ego z wewnętrznymi demonami nużą mnie równie mocno jak opisy zmagań Cormorana Strike'a ze spuchniętym kolanem i protezą. Odpowiedz Link
echtom Re: Jo Nesbo - Pancerne serce 16.03.15, 12:28 Mam problem z oceną, bo historia jest świetna, tylko strasznie rozwlekle napisana, myślałam, że nigdy nie skończę. Ale w sumie bardzo dobra książka. Odpowiedz Link
renea1 Sprawa G. Nessera 04.03.15, 10:58 Delektuję się po prostu, choć z drugiej strony chciałabym jak najszybciej przeczytać Odpowiedz Link
taka_prawda500 Anna M.Zawadzka - Miłość, zazdrość i arszenik 04.03.15, 17:00 Lekka książka komediowo - kryminalna. Odpowiedz Link
taka_prawda500 John Lutz - Mrok 04.03.15, 17:01 Leży i leży, trzeba w końcu przeczytać, bo zbliża się termin oddania do biblioteki. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: John Lutz - Mrok 06.03.15, 21:13 Początek niemrawy jakiś, dużo ludzi i wątków niezwiązanych ze sobą. ale później te wszystkie wątki się ładnie składają, a zakończenie jest niespodzianką wielką. Odpowiedz Link
opty2 Nesser Hakan - Sprawa G 05.03.15, 08:19 ostatnia z serii, pod tytułem: jak "przyskrzynić" drania, kiedy nie ma się dowodów tylko intuicję ps. Nesser jeszcze parę książek napisał, więc liczę na ich wydanie, kłaniam się "Czarnej owcy" i uprzejmie zapytuję: będzie nowy Nesser? Odpowiedz Link
latarnik88 W godzinę śmierci David Baldacci 06.03.15, 13:33 Para detektywów Sean King i Michelle Maxwell rozwiązuje sprawę morderstw będących dziełem maniaka.Ciekawe , przeczytam do końca , ale wolę skandynawskich autorów powieści kryminalnych, Odpowiedz Link
drilka Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmierć 06.03.15, 13:56 Dobrze mi się czyta takie książki i cieszę się, że Sprawa G przede mną. Odpowiedz Link
echtom Re: Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmi 06.03.15, 15:02 Przede mną to jeszcze prawie cały Nesser Odpowiedz Link
drilka Re: Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmi 06.03.15, 18:57 A ja dopiero z Twojego wątku dowiedziałam się o Barbarottim Przeczytałam 7 książek Nessera, nie po kolei, i zawsze trafiałam na Van Veeterena. Więc przede mną też dużo. A Sprawę G kupiłam z Jaskółką więc będzie następna Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Håkan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmi 06.03.15, 20:52 Uwielbiam Van Veeterena, ale uważam, że najlepiej czyta się je po kolei. Oprócz spraw kryminalnych, które są w każdej książce inne, jest sporo opisów życia prywatnego bohaterów i czytając kolejno nie zgubimy się w nich Jak również większość policjantów w pewnym momencie awansuje Odpowiedz Link
taka_prawda500 James Patterson - Dziewiąty wyrok 06.03.15, 21:15 Kolejna część z paniami z Kobiecego Klubu Zbrodni. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: James Patterson - Dziewiąty wyrok 09.03.15, 20:14 Przeczytałam i teraz na pozostałe części (autor napisał już 13, czyli 4 brak) trzeba będzie czekać chyba do końca świata i o 1 dzień dłużej. Nawet w planach ich nie ma. Podobnie z Alexem Crossem - napisane są 22 książki, a Albatros ostatnią czyli 17-tą wydał ze 3 lata temu i cisza. Może by tak oddać te serie innemu wydawnictwu, w przeciwnym wypadku te książki nie wyjdą nigdy. Coraz mniej lubię Albatros za olewanie czytelników, którzy przyzwyczajają się do serii i bohaterów. Odpowiedz Link
yrsulla Marc Elsberg - Blackout 08.03.15, 21:01 Właśnie skończyłam. Pomysł na książkę świetny, ale w wykonaniu czegoś zabrakło i w efekcie książka nie porywa (mnie przynajmniej). Szkoda. Odpowiedz Link
chiara76 "Agatha Christie i jedenaście zaginionych dni". 09.03.15, 13:32 Autor, Jared Cade. Dopiero zaczęłam ale mam nadzieję na udaną lekturę. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Erik Axl Sund - Katharsis 09.03.15, 20:19 Męczę się z tym gniotem niemożebnie, tylko dlatego ją wypożyczyłam, że jestem ciekawa zakończenia trylogii. Ale żadnej następnej "produkcji" przystojnych panów już nie ruszę. Odpowiedz Link
taka_prawda500 M.H.Clark - Pójdę sama tą drogą 12.03.15, 19:33 W oczekiwaniu na dobre książki czytam nieznaną mi do tej pory Mary Higgins Clark i... chyba wolałam jej dawniejsze pozycje. Odpowiedz Link
opty2 Droga 66 - Becky Masterman 13.03.15, 10:36 no czytam ale wciąż myślę, żeby przestać, chyba opisy wyczynów psychopatów są nie dla mnie, Brigit też nie ułatwia polubienia Odpowiedz Link
yrsulla Tana French - Kolonia 13.03.15, 14:17 Wciągnęło mnie, a jak na złość mam teraz mało czasu na czytanie. Jak mam czas, to trafiam na jakieś nudy, yh... Odpowiedz Link
latarnik88 W godzinę śmierci 14.03.15, 19:26 David Baldacci przeczytany do końca. Ale w lekkim zmęczeniu . Trup się ściele gęsto , chyba z 9 ofiar , nie lubię takich pozycji , ale skoro zaczynam to i kończę .Co następne? Mam 6 książek do wyboru. chyba wybiorę Motylek Puzyńskiej. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Izabela Żukowska - Teufel 14.03.15, 22:38 Akcja dzieje się w Trójmieście opisanym nazwami niemieckimi (na szczęście na końcu książki jest słowniczek nazw przetłumaczonych na j.polski) tuż przed wybuchem II wojny światowej. Na początku jest trup, a potem... jak na razie książka obyczajowa. Może akcja się jeszcze jakoś rozwinie. Odpowiedz Link
echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 14.03.15, 22:53 Przed wybuchem II wojny światowej nie było Trójmiasta Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 01:03 Skrót myślowy z teraźniejszości Był Danzig (Wolne Miasto Gdańsk), Zoppot i Gdingen, które wtedy Trójmiastem nie były, a ciekawa jestem kiedy ono oficjalnie powstało? Odpowiedz Link
echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 08:53 Był Freie Stadt Danzig, do którego należał także Zoppot, a Gdynia była miastem polskim Trójmiasto to właściwie pojęcie umowne, którego zaczęto używać po wojnie. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 12:44 Dziękuję za pogłębienie mojej ubogiej wiedzy historycznej Liceum ścisłe się u mnie kłania Odpowiedz Link
echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 15.03.15, 13:00 Uspokoję Cię - to nie jest wiedza uniwersalna Ja się tego dowiedziałam dopiero 10 lat temu na kursie przewodnickim. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Izabela Żukowska - Teufel 16.03.15, 22:42 Gratuluję kursu na którym można się tyle ciekawych przeczy dowiedzieć Jeżeli będę kiedyś w Gdańsku (jak opatrzność da i partia pozwoli ) to zgłoszę się z prośbą o oprowadzenie A książka do końca trochę dziwna, sprawa zwłok się wyjaśniła, ale więcej tam przedwojennej atmosfery niż kryminału. Odpowiedz Link
echtom Re: Izabela Żukowska - Teufel 16.03.15, 23:18 > to zgłoszę się z prośbą o oprowadzenie Z wielką przyjemnością - możesz wziąć jeszcze kogoś z forum Odpowiedz Link