latarnik88 Katarzyna Puzyńska MOTYLEK 16.03.15, 09:34 znany tutaj doskonale i omawiany.Jako pierwszą książkę tej autorki przeczytałam Więcej czerwieni , była wolna w bibliotece ,a teraz czas na następną z listy.Ciekawa , swojskie klimaty. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Jorn Lier Horst - Jaskiniowiec 16.03.15, 22:45 Z listy konkursowej Po kilkudziesięciu stronach wciąga Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Jorn Lier Horst - Jaskiniowiec 24.03.15, 19:24 Podobała mi się, będę czekać na kolejne książki tego autora A jeśli idzie o zabójcę, to napisałam jego nazwisko na kartce, kiedy się tylko pojawił Odpowiedz Link
lunatica Re: Jorn Lier Horst - Jaskiniowiec 01.04.15, 16:13 "Psy gończe" już na początku maja kryminal.ubf.pl/readarticle.php?article_id=1165 taka_prawda500 napisała: > Podobała mi się, będę czekać na kolejne książki tego autora A jeśli idzie o > zabójcę, to napisałam jego nazwisko na kartce, kiedy się tylko pojawił Odpowiedz Link
chiara76 "Fabrykantka aniołków". C. Lackberg. 18.03.15, 06:25 Tej nie czytałam z serii o Erice i spółce. Odpowiedz Link
opty2 Kolonia - Tana French 20.03.15, 13:22 czytelnik szkoli się razem z Richim (nowicjuszem w wydziale zabójstw) pod okiem doświadczonego sierżanta Kennedy'ego "Rewelki" świetny opis procedur policyjnych, podejścia detektywów do ofiar itp. itd. bardzo dobre, polecam Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Fabrykantka aniołków". C. Lackberg. 21.03.15, 15:59 sama sobie odpowiem Nie zmogłam tej "Fabrykantki...", od pewnego czasu nie jestem w stanie czytać książek z określonym motywem, tu tego nie zabrakło, autorka zaserwowała nagromadzenie nieszczęść i żałoby, nie, nie byłam w stanie przebrnąć do końca. Trochę szkoda bo chciałam się dowiedzieć, kto i co ale...trudno , nie ma co się zmuszać. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jadowska Aneta-Bogowie muszą być szaleni 21.03.15, 10:12 Cz.2 z cyklu przygód o detektyw Dorze Wilk. Kryminał z elementami fantasy lub raczej fantasy z elementami kryminału. Odpowiedz Link
latarnik88 MOTYLEK Katarzyna Puzyńska 21.03.15, 18:00 książka przeczytana , z satysfakcją wytrwałej czytelniczki stwierdzam ,że ciekawa bardzo. Nie miałam zbytnio czasu , tak więc z doskoku, ale ciekawsza niż przeczytana najpierw tej autorki Więcej czerwieni . Odpowiedz Link
freekani R.Galbratih - Wołanie Kukułki 22.03.15, 08:17 Podobała mi się bardziej niż Jedwabnik, którego czytałam wcześniej. Odpowiedz Link
latarnik88 Susanne Mischke Zabij , jeśli potrafisz 22.03.15, 19:59 Takie kryminały lubię najbardziej.Dzieje się na kilku płaszczyznach , ciekawa jestem zakończenia , ale po 200str muszę odłożyć . Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Susanne Mischke Zabij , jeśli potrafisz 25.03.15, 12:16 Przeczytałam , bardzo mi się podobało , bardzo ciekawa książka. Odpowiedz Link
matt.cobosco Karin Wahlberg - "Smierć sprzedawcy dywanów" 23.03.15, 21:37 Niezłe, ale ci pacjenci w szwedzkich szpitalach okropnie upierdliwi. Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Jean - Luc Bannalec - "Śmierć w Pont-Aven" 23.03.15, 22:32 Kto jeszcze w Bretanii nie był, zaraz zacznie pakować walizki. Oczywiście trupy też są. Świetne. Odpowiedz Link
kasiulek1976 Re: Jean - Luc Bannalec - "Śmierć w Pont-Aven" 26.03.15, 23:46 Potwierdzam. Naprawdę dobre. Odpowiedz Link
drilka Yrsa Sigurdardottir - Weź moją duszę 24.03.15, 07:19 Thora to taki mój pewniak na fajnie spędzony czas z kryminałem. Odpowiedz Link
drilka Gillian Flynn - Mroczny zakątek 24.03.15, 07:24 Akcja wciągająca, książka dobrze napisana ale nadmiar nieszczęść, koszmar dzieciństwa i brak bohaterów, których można chociaż trochę polubić odpychają mnie i szybko nie sięgnę po Ostre przedmioty. Odpowiedz Link
drilka Håkan Nesser - Sprawa G 24.03.15, 07:30 Nessera jak zwykle dobrze mi się czytało. I zaciekawiły mnie morderstwa w Kaalbringen więc poszukam Punktu Borkmanna teraz. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Olga Rudnicka - Do trzech razy Natalie 24.03.15, 19:26 Niestety to ostatnia książka o fantastycznych Nataliach, przeczytałam błyskawicznie Odpowiedz Link
taka_prawda500 Hakan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmierć 24.03.15, 19:28 Chyba najgrubsza pozycja z cyklu o VV. Co mnie cieszy - liczę na duuużo dobrego czytania Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Hakan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmierć 28.03.15, 09:39 Książka super Została w serii już tylko jedna... Tylko gdzie była róża? Odpowiedz Link
echtom Re: Hakan Nesser - Jaskółka, kot, róża, śmierć 17.06.15, 17:11 W wierszu Blake'a The Sick Rose Odpowiedz Link
nchyb Dominik Dán - Noc ciemnych kłamstw 25.03.15, 11:12 Druga po Czerwonym Kapitanie książka z fabułą rozgrywającą się na Słowacji. Tym razem bardziej współcześnie, Richard Krauze (Ríška) zostaje wplątany w polityczną intrygę, wybory prezydenckie ponoć w tle, do nich jeszcze nie dotarłam, na razie zapowiadane w opisie prostytutki się pojawiły Jedna z nich ma wg opisu zginąć... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jussi Adler-Olsen -Wybawienie 25.03.15, 13:37 Mnie nijak ten autor nie zachwyca ani jego zdziwaczały Departament Q. Odpowiedz Link
piot-rlis Re: Co czytacie - marzec ? 27.03.15, 15:07 NAJGŁOŚNIEJSZA PREMIERA TEJ WIOSNY 10.04.2015 Tytuł: Wojna służb. Racja stanu. Autor: Aleksander Wasilewski Data wydania: 10.04.2015 Format: 144 x 205 Liczba stron: 288 Wydawnictwo: Scripto Kraków ISBN 978-83-941888-0-1 Zestrzelenie prezydenckiego samolotu, bunt Wojska Polskiego, afera podsłuchowa, tajne więzienia CIA w Polsce, gigantyczne pieniądze, nielegalne akcje wywiadów, honor i zdrada... Wojna Służb. Racja Stanu to najgorętszy thriller political fiction tej wiosny Osadzona we współczesnych realiach powieść zaskakuje niespodziewanymi zwrotami akcji. Czy nadążysz za sprytnie uknutą intrygą? Czy odróżnisz dobro od zła? A może nie ma ani jednego ani drugiego? Podejmij wyzwanie i wejdź do świata służb, w którym nikomu nie można zaufać. Nawet sobie. Gdzie nie ma przyjaciół a wrogów poznaje się już na Powązkach. Dynamiczna akcja, przeplatające się wątki i nowatorsko poprowadzona reporterska narracja to tylko niektóre elementy wyróżniające tę powieść i czyniące z niej prawdziwy majstersztyk. Nie boisz się? Przeczytaj… Odpowiedz Link
yrsulla Re: Co czytacie - marzec ? 28.03.15, 10:06 Naprawdę najgłośniejsza? Ja pierwszy raz o niej słyszę. I już się boję... Odpowiedz Link
nchyb Re: Co czytacie - marzec ? 28.03.15, 13:30 ale teraz już usłyszałaś i my też marketing taki pewnie... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Mary Higgins Clark - Gdybyś wiedziała 28.03.15, 09:42 Zaczyna się intrygująco jak stare książki MHC . Odpowiedz Link
nchyb Remigiusz Mróz - Kasacja 28.03.15, 13:32 ponoć taki polski Grisham polski thriller prawniczy z opowieści innych, no to sprawdzę... Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Co czytacie - marzec ? 28.03.15, 13:55 John Katzenbach Czerwone Kapturki Numer1Numer2Numer3 psychopatyczny morderca wybrał trzy kobiety na śmierć ,wszystkie są nieszczęśliwe i wszystkie są rude i wszystkie dostają ten sam list .ale morderca nie przewidział , że ofiara nie zawsze jest ofiarą. ciekawe , trochę inne ujęcie kryminału.wciąga. Odpowiedz Link
opty2 Jezioro tajemnic - Peter May 28.03.15, 15:41 znowu jestem na wyspie Lewis ale w innej części, krajobraz tak sugestywnie opisany, że z miejsca chce się tam być Odpowiedz Link
echtom Jo Nesbo - Upiory 28.03.15, 21:35 Zaczęłam. To naprawdę takie dobre, jak piszą? Męczą mnie miłosne rozkminy Harry'ego, a wynurzenia narkomana i postać Trulsa Berntsena całkiem zniechęcają do lektury. Odpowiedz Link
yrsulla Re: Jo Nesbo - Upiory 28.03.15, 22:18 Wg mnie "Upiory" są najsłabszą częścią cyklu. Odpowiedz Link
latarnik88 John Katzenbach Czerwone KapturkiNumer1Numer2Numer 29.03.15, 11:28 przeczytana szybko bo ciekawa i warta przeczytania i sfilmowania .Inna niż wszystkie. Odpowiedz Link
drilka Kate Atkinson - Przysługa 30.03.15, 07:12 Miłośnicy typowych kryminałów i wartkiej akcji będą rozczarowani. Ja lubię wątki obyczajowe w kryminałach (tutaj, uprzedzam, jest tego dużo) i w sumie Atkinson zachęciła mnie do sięgnięcia po jej inne książki. Odpowiedz Link
drilka Karin Slaughter - Niewierny 30.03.15, 07:19 Książce nie mam nic do zarzucenia ale czytając ją przeżyłam "kryminalny kryzys". Mocno czułam, że czas na przerwę, żeby nie czytać z poczuciem, że wszystko już było. No, ale to było przed weekendem, teraz mam dwie nowości, kryminalne oczywiście Odpowiedz Link