chiara76 13.09.05, 14:18 Swego czasu chyba były dość popularne. Ja lubiłam książki Jonathanna Kellermana, choć teraz dużo tytułów nie pamiętam, bo dość dawno je czytałam. A jak Wy? Czytujecie takowe? Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saurapl Re: Thrillery medyczne 13.09.05, 14:41 czytałam tylko cooka-za to dużo jego książek i mogę polecić. Odpowiedz Link
mika.g Re: Thrillery medyczne 13.09.05, 17:03 Ja jestem maniaczką thrillerów medycznych Napewno mistrzem jest Robin Cook. Ja najbardziej lubię Tess Gerritsen, Micheala Palmera i Kena McClure'a. Warto też przeczytać książki Davida Shobina, Bena Mezricha, Priscilli Masters i Leonarda Goldberga. Świetna jest też seria z patologiem Kay Scarpettą autorstwa Patricii Cornwell. Odpowiedz Link
carollcat Re: Thrillery medyczne 14.09.05, 20:35 Ja bardzo lubię McClure'a, zwłaszcza "Kameleona", ale pozostałe też niezłe. Cooka najbardziej podobała mi się chyba "Coma" i "Epidemia", Palmera "Ostry dyżur". Kellerman jest świetny, zwłaszcza "Klinika" Natomiast nie lubię Shobina. Odpowiedz Link
carollcat Re: Thrillery medyczne 17.01.06, 14:53 Rozczarowała mnie najnowsza książka Kena McClure'a "Zmowa". Ledwie przebrnęłam, a należy do moich ulubionych autorów Odpowiedz Link
annabellee1 Re: Thrillery medyczne 19.01.06, 22:12 Czytalam koszmarnie denna ksiazke Shobina.tAKA NIZEJ PODLOGI WIEC NIE POLECAM. Wlaczyl mi sie caps lock.Mc Clura tez kiedys czytalam cos kiepskiego.Bardzo lubilam Cooka do pewnego momentu.Ale on sie ostatnio strasznie powielal. Odpowiedz Link
18_lipcowa Re: Thrillery medyczne 21.01.06, 17:19 Sobowtór jest taki trochę medyczny w każdym razie bardzo fajnie opisana sekcja zwłok, brrr Odpowiedz Link
gorgona8 Re: Thrillery medyczne 02.02.06, 10:43 Najlepsze co czytałam to "Coma" Cooka. Była to pierwsza książka tego gatunku, jaką przeczyatłam, ale chyba najlepsza. Żadna inna już nie wywołała na mnie takiego wrażenia. Odpowiedz Link
ab7777 Re: Thrillery medyczne 03.02.06, 23:56 Ja bardzo lubię Tess Geritsen ,fakt niektóre z opisów np.sekcji zwłok są trochę zbyt drastyczne jak dla mnie ale ogólnie czyta się ją świetnie.Mnie najbardziej podobały się "Opary szaleństwa"-swietny prolog! oraz"grawitacja"-może dlatego ,że uwielbiam astronomię,bardzo fajne są też thrillery Hilary Norman ,dość wciągająco pisze ,no i jest tzw.wątek z reguły Odpowiedz Link
carollcat Re: Thrillery medyczne 10.02.06, 14:55 Palmer się nie popsuł. Przeczytałam "Szczepionkę" i jest równie dobra, jak jego wcześniejsze ksiązki. Odpowiedz Link