Dodaj do ulubionych

Polskie trupy

10.11.05, 09:11
Dla trych, kttórzy w Empiku dostali tomik z opowiadaniem Irka
Gringo "Bezpański pies" to z zapewne nie nowina, ale dla pozostałych
informacja. Na rynku ukazał się zbiór opowiadań "Trupy polskie". Stworzyli je
tacy autorzy, jak m.in. wspomniany Gringo, a także Chmielewska, Pilipiuk...
tu macie linka w książkach wirtualnej:
ksiazki.wp.pl/wiadomosci/id,30878,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Polskie trupy 10.11.05, 09:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=31302040
      a kukuwink)

sorry, ale taki jakiś mam dziś nastrójwink)
      • nchyb Re: Polskie trupy 10.11.05, 09:25
        to ja ślepa jestem, czy coś? Trzeba kupić sobie okularki, druty, kłębuszek i
        fotel bujany, no cóż, stary człowiek tak ma smile...
    • carollcat Re: Polskie trupy 26.11.05, 12:05
      Kupiłam, przeczytałam na razie jedno opowiadanie, ale zastanowiły mnie dwie
      rzeczy: po pierwsze, wyraźnie pisze, że to tom pierwszy, wiec będą następne
      (zgubne to dla portfela), a po drugie przeczytane opowiadanie (akurat
      Chmielewskiej) właściwie nie ma zakończenia. I zastanawiam się czy w drugim
      tomie będą inne opowiadania, czy dalsze ciągi tych z tomu pierwszego. Może ktoś
      przeczytał więcej i wie?
      • chiara76 Re: Polskie trupy 27.11.05, 11:46
        przeczytaj wstępwink wiele wyjaśnia.
        • carollcat Re: Polskie trupy 28.11.05, 19:10
          Czytałam wcześniej, po Twoim napomnieniu przeczytałam drugi raz, przecztytałam
          kolejne opowiadanie i chyba już coś wiem. Ale co będzie w drugim tomie dalej
          nie wiem smile
          • carollcat "Dwanaście" M Świetlickiego 23.11.06, 19:35

www.merlin.com.pl/frontend/towar/452104;jsessionid=561AFD0CCD874C07155727A6C0B1D9B3
            Czy ktoś to czytał? BO ja przeoczyłam, nigdzie nie widziałam. Nie wiedziałabym do dziś, gdybym nie natrafiła na kolejny tom, w którym przeczytałam: "Po zbiorze Trupy polskie i Dwanaście Macieja Świetlickiego EMG prezentuje III tom polskiej Kolekcji Kryminalnej"
            Kupiłam ów trzeci tom, zapowiada sie nie najgorzej, choć zaraz na pierwszej stronie mi zęby zgrzytnęły.
            • mzrr21 Re: "Dwanaście" M Świetlickiego 25.11.06, 10:55
              Jaki ów trzeci tom ma tytuł. Głupia może jestem, ale znaleźć nie mogę.
              • carollcat "Żniwiarz" Gai Grzegorzewskiej 25.11.06, 12:37

Tu jest opis:

www.merlin.com.pl/frontend/towar/479225;jsessionid=70B6363B151809C12EBB1CD297D8EAF2
                Przeczytałam. Mam wrażenie, że autorka jest wielbicielką nie tylko Agathy Christie, ale także Margit Sandemo. Niektóre szczegóły wydają sie być mocno naciągane, a pani detektyw jest superdomyślna.
                Niemniej książka bardo mi się podobała, naprawdę trudno mi było się oderwać.
                Nie jestem pewna, czy spodoba się mężczyznom, mam wrażenie, że mimo drastycznych szczegółów i pewnej brutalności jest raczej kobiecym kryminałem, ale może się mylę. Mimo pewnego stażu małżeńskiego faceci są dla mnie nadal zagadką smile
                Jednak uważam, że przeczytać warto.
                • vertigo5 Re: "Żniwiarz" Gai Grzegorzewskiej 29.11.06, 14:03
                  Naciągany i nieprzekonujący jest ten wątek ze stroną www.zabij.pl
                  Ale w sumie kryminał niezły, przeczytałem bez znuzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka