mica1 30.11.05, 21:29 pamieta kryminaly Heleny Sekuly : "Piata Barwa Asa","Barrakuda"? ,a moze napisala ich wiecej ,tylko ja o tym nie wiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Czy ktos czytal i 01.12.05, 07:43 Sekuła fajowe kryminałki pisała... Moje ulubione to: Orchidee z ulicy Szkarłatnej a poza tym pamiętam jeszcze: Piąta barwa asa Siedem domów kuny Tęczowy koktajl Hebanowy naszyjnik Demon z bagiennego boru Dziewczyna znikąd Figurka z drzewa tekowego Pierścień z krwawnikiem Poza tym Sekuła popełniła kilka opowiadanek wydane w niebieskich zeszytach serii Ewa wzywa 07... To co mi się przypomina to Noc bliskiego księżyca jeszcze kilka kojarzę, ale tytułów nie pamiętam... Z późniejszych jej kryminałów pamiętam Pierścień Kalifa, ale ten już mnie nie zachwycił... Odpowiedz Link
mica1 Re: Czy ktos czytal i 01.12.05, 13:57 o dzieki ci nchyb,teraz sobie przypomnialam o "Demonie....." i "Siedem Domow Kuny "tez czytalam,no fajowe byly,fajowe. niestety od lat nie mieszkam w kraju i zdobycie jej ksiazek niemozliwe,a szkoda tak bym sobie poczytala. Odpowiedz Link
nchyb Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 07:35 Z książkami nie jest tak tragicznie, spróbuj na allegro, niektórzy spzedawcy zgadzają się wysyłać książki poza Polskę. A na Allegro Sekuła bywa... Pozdrawiam Odpowiedz Link
kazisi Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 13:09 nchyb w niedzielę na forum?! a to nowość. Odpowiedz Link
nchyb Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 20:58 Mam urlop - a tu gdzie jestem mam neta non stop! I tak aż do grudnia będę pojawiać się i znikać w najmniej spodziewanych porach A przy okazji - to tak miło, że ktoś dostrzegł moją obecność Odpowiedz Link
nchyb Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 20:59 > I tak aż do grudnia Miało być - do KOŃCA grudnia... Odpowiedz Link
kazisi Re: Czy ktos czytal i 05.12.05, 12:42 nchyb napisała: > > I tak aż do grudnia > Miało być - do KOŃCA grudnia... znaczy się, będzie tu ruch, o każdej - nawet najmniej spodziewanej - porze... Odpowiedz Link
kazisi Re: Czy ktos czytal i 05.12.05, 12:40 trudno nie dostrzec - pełno Cię na wszystkich forach i wątkach Odpowiedz Link
nchyb Re: Czy ktos czytal i 05.12.05, 12:48 ale tylko na tych wybranych, jedynie słusznych Odpowiedz Link
chiara76 Re: Czy ktos czytal i 05.12.05, 12:59 nchyb napisała: > ale tylko na tych wybranych, jedynie słusznych ) Odpowiedz Link
mica1 Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 20:07 Znalazlam!,unikatowe wydanie "Naszyjnika z hebanu" tez.Dzieki. Odpowiedz Link
mica1 Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 20:12 Przy okazji natknelam sie na tlumaczenia James Lee Burke i Michaella Connellego,doskonale ksiazki.Nie sadzilam,ze sa dostepne na polskim rynku.Polecam Odpowiedz Link
nchyb Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 21:00 A na które tytuły się natknęłaś i które polecasz? A co do Hebanowego naszyjnika - ta też plasuje się wysoko na liście moich ulubionych kryminałów. Inna rzecz, że ta moja prywatna lista jest bardzo, bardzo długa Odpowiedz Link
mica1 Re: Czy ktos czytal i 04.12.05, 22:42 Przeczytalam wszystkie.Na Allegro natknelam sie na "Purple can road"{"Droga purpurowych Trzcin"}i "Sunset Limited" J.L.Burke,obie stosunkowo nowe i b.dobre. M.Connelly-ego najlepsze to "Poet" i "Trunk Music"i nie mam pojecia jak te tytuly przetlumaczono ,jest "Long Lost Ligth" -"Zagubiony Blask" ,brzmi wiec znajomo,rowniez dobra. Czesto zdarza sie, ze tytul w tlumaczeniu jest zupelnie inny niz w oryginale{vide P.Cornwell "Blow Fly" polski tytul "Smiertelny Koktajl"}. Odpowiedz Link
aka10 Re: Czy ktos czytal i 07.12.05, 20:07 Wlasnie skonczylam "Chasing The Dime" Connelly-ego;bardzo dobra ksiazka,uwazam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mica1 Re: Czy ktos czytal i 08.12.05, 00:09 Swietny pisarz,troche mnie dziwi,ze go tak malo na polskim rynku,a napisal sporo,oj sporo.Oprocz wymienionych powyzej,to "The Closers", "A Darknes more than Night","The Black Echo","The Black Ice","City of Bones","Void Moon","Blood Work","Last Coyote","The Concrete Blond" i zapewne wiecej,juz nie pamietam. Podoba mi sie postac Harreg Boscha z jego rozterkami i charakterem samotnika,faceta z "przeszloscia". Mialam okazje uczestniczyc w spotkaniu autorskim ,oj facet niezly. Odpowiedz Link