negev56 Re: "Testament" Douglasa Prestona 26.07.06, 13:43 Czytałaś już? Dopiero czekam na przesyłkę z Merlina. Odpowiedz Link
maira Re: "Testament" Douglasa Prestona 26.07.06, 18:12 ja ciągle się waham czy kupić więc jestem bardzo ciekawa opinii !! Odpowiedz Link
zorija Re: "Testament" Douglasa Prestona 28.07.06, 08:41 Ja nie czytałam, ale na łamach sklepu merlin pojawiła się recenzja. Oto ona: Pozdrowienia zza grobu Pomysł godny zaiste Indiany Jonesa. Fantastyczna przygoda, egzotyczne podróże, skarby i sensacyjna akcja wzbogacają książkę ogromnie, a dobra literatura pomaga chłonąć strony w ekspresowym tempie. Polecam. Odpowiedz Link
bella-donna Re: "Testament" Douglasa Prestona 29.07.06, 13:48 ...wlasnie zaczelam czytac. dla mnie jest to pierwsza powiesc tego autora, byl tak zachwalany na tym forum, ze i ja skusilam sie, tlumaczenie tytulu ma sie jednak nijak do oryginalu ktory brzmi "the codex". Musze przyznac, ze zaczyna mnie wciagac ta historia, tym bardziej ze planuje wybrac sie w te strony, piramidy jak zwykle kusza mnie swa tajemniczoscia. Wieczorkiem napisze wiecej na temat... Odpowiedz Link
negev56 Re: "Testament" Douglasa Prestona 07.08.06, 17:29 za "Testament" dopiero się zabieram, bo skończylam czytać "Eden" L.Childa drugiego ze spółki. Nie przepadam za s-f a niestety tutaj ma to miejsce, więc niezbyt mi się podobała, owszem są morderstwa prawie doskonałe, jest dochodzenie prowadzone przez byłego agenta FBI, tylko ta zaawansowana technologia owego komputera, to mi się zdecydowanie nie podobało. Natomiast epilog jakos dziwnie mnie rozczulił. Bardzo jestem ciekawa "Testamentu". Odpowiedz Link
bella-donna Re: "Testament" Douglasa Prestona 10.08.06, 04:46 tajemnicy zdradzac nie bede...ale jeszcze czytam !! )))) Odpowiedz Link
zuzia_i_werka Re: "Testament" Douglasa Prestona 28.08.06, 22:00 Czytałam w wakacje Powiem tak-książki duetu uwielbiam wszystkie po kolei więc automatycznie sięgnęłam po Testament. Nie jest tak fajny jak wcześniej poznane przeze mnie utwory ale czyta się nieźle.Coś w stylu Indiany Jonesa.Szybka,wartka akcja,jak zawsze dobrze napisana ale jesli chodzi o treść wolę Relikt,Relikwiarz itp. Niemniej-warto znać Odpowiedz Link
bella-donna Re: "Testament" Douglasa Prestona 29.08.06, 02:58 zuzia_i_werka napisała: > Szybka,wartka akcja,jak zawsze dobrze napisana ale jesli chodzi o treść > wolę Relikt,Relikwiarz itp. Niemniej-warto znać co do tej szybkiej i wartkiej akcji to mam powazne zastrzezenia, plyneeeeeeeeeeli i plyneeeeeeeeeeeeeli , deszcz , mgla, gory, dzungla, caaaale tygodnie to trwalo )) , zastanawialam sie tylko w jaki sposob przewieziono te "miliony"...))) dobrze, ze zrobilas porownanie z innymi ksiazkami, balam sie juz siegac...)) Odpowiedz Link
kkatie Re: "Testament" Douglasa Prestona 29.08.06, 12:11 zuzia_i_werka napisała: Czytałam w wakacje Powiem tak-książki duetu uwielbiam wszystkie po kolei a jakie sa oprocz 'siarki' i 'tanca smierci'? czytalam 'taniec smierci' i bylam zachwycona, a 'siarka' czeka w kolejce. napisz co jeszcze warto przeczytac 'firmy preston&child' mam wielka ochote siegnac po 'testament' i pewnie w koncu to zrobie. opis z tylu 'edenu' childa mnie nie zachwycil, wiec sobie daruje. Odpowiedz Link
negev56 Re: "Testament" Douglasa Prestona 29.08.06, 17:09 krótko mówiąc "Testament" nie przypadł mi do gustu, taka sobie przygodowa książka, zdecydowanie wolę książki pisane przez nich jako duet. Natomiast "Siarkę" lepiej przeczytać jako pierwszą a później "Taniec śmierci". "Nadciągająca burza" a potem "Gabinet osobliwości", te dwie książki podobały mi się najbardziej. Odpowiedz Link
kkatie Re: "Testament" Douglasa Prestona 29.08.06, 18:40 negev56 napisała: > krótko mówiąc "Testament" nie przypadł mi do gustu, taka sobie przygodowa > książka, zdecydowanie wolę książki pisane przez nich jako duet. > Natomiast "Siarkę" lepiej przeczytać jako pierwszą a później "Taniec śmierci". > "Nadciągająca burza" a potem "Gabinet osobliwości", te dwie książki podobały mi > się najbardziej. latwo powiedziec u mnie w Empiku najpierw pojawil sie 'taniec smierci'. ale nie przeszkadza mi to a te dwie pozostale to tez napisane przez ich duet? jesli tak to juz zaczynam ich szukac Odpowiedz Link
negev56 Re: "Testament" Douglasa Prestona 29.08.06, 20:33 zrób zamówienie w Merlinie, tam dostaniesz wszystkie ich książki, będziesz mogła wtedy czytać chronologicznie. Odpowiedz Link