Dodaj do ulubionych

Brad Meltzer

28.12.07, 22:26
może ktoś czytał coś tego autora ? bo oczywiście zamiast najpierw popytać, to
już zamówiłam "Pod groźbą śmierci", a teraz zastanawiam się, czy aby nie
zafundowałam sobie kolejnego gniota smile.
W Merlinie piszą, że czeka się do 40 dni - trudno dostępna, miała jeszcze
Lideria, to zamówiłam i teraz hmmm...
Obserwuj wątek
    • siostra_pelagia Re: Brad Meltzer 29.12.07, 08:21
      Aż sobie o nim poczytałam, zapowiada się nieźlesmile
      en.wikipedia.org/wiki/Brad_Meltzer
      • negev56 Re: Brad Meltzer 29.12.07, 12:07
        Oby na zapowiedziach się nie skończyło, jak to często bywa smile.
        • siostra_pelagia Re: Brad Meltzer 29.12.07, 12:18
          Jak Ci się nie spodoba, to ją tu solidnie sponiewierasz na Forumsmile.
          • negev56 Re: Brad Meltzer 07.01.08, 16:46
            No i jestem po "Pod groźbą śmierci". Nie jest zła, otóż mamy małżeństwo, w
            którym ona jest prokuratorem a on adwokatem, splot dziwnych przypadków sprawia,
            że ona dostaje sprawę idiotycznego włamania a że bardzo chce się wykazać,
            zabiera się energicznie do aktu oskarżenia, on z kolei staje sie obrońcą owego
            włamywacza. I zaczynają się schody, pierwsza banda grozi jemu, że jeżeli
            przegra sprawę to zabiją mu żonę, a druga banda grozi jej, że przegrana sprawa i
            ginie mąż. Zaczyna się wyścig z czasem, dowodami, małżeństwo zaczyna się sypać i
            w ogóle smile.

Zaczynam czytać drugą książkę Meltzera "Ryzykowna gra".
            • siostra_pelagia Re: Brad Meltzer 07.01.08, 20:38
              Czyli generalnie rzecz biorąc, nie jest źlesmile.
              • negev56 Re: Brad Meltzer 07.01.08, 21:15
                Niby nie jest źle, ale sam finał, czyli jakieś 3 ostatnie rozdziały, to gotowy
                scenariusz na film sensacyjny klasy...powiedzmy ze środka alfabetu. Mam
                nadzieję, że następna będzie jednak lepsza.
                • negev56 Re: Brad Meltzer 16.01.08, 19:00
                  No dobra, przeczytałam dwie, "Pod groźbą śmierci" i "Ryzykowną grę",
                  zdecydowanie ta druga lepsza. Poznajemy tajniki pracy na Kapitolu i jesteśmy
                  świadkami tajemniczej gry w zero ( podobno kiedyś rzeczywiście personel
                  pomocniczy w to grał ). Nie ma mowy o nudzie czytając, akcja rozwija się w
                  tempie błyskawicznym i można się trochę podenerwować i pobać. Jest tylko małe
                  ale, tak jak i w pierwszej książce, autor finiszuje nieprawdopodobną akcją
                  rozpisaną na sekundy, i to mocno uwiera.

W sumie sensacja na przyzwoitym poziomie, gdyby komuś wpadła w ręce to śmiało
                  można czytać, tyle że lepiej chyba wypożyczyć niż kasę wydawać smile.
                  • siostra_pelagia Re: Brad Meltzer 16.01.08, 21:02
                    To się Negev wreszcie zapisz do jakiejś osiedlowej biblioteki i
                    trochę zaoszczędzisz na "bestsellerach"smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka