chiara76 "Zmierzch", Theorin. 21.01.09, 17:59 Dzisiaj mam zamiar zacząć, ciekawe, jak mi się spodoba. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Zmierzch", Theorin. 22.01.09, 07:42 I spodobało się? Jak dla mnie nr 1 w 2008 - "Because murder is more fun away from home" Odpowiedz Link
zorija Jim Butcher "Pełnia księżyca" 22.01.09, 09:20 Harry'emu interes idzie jak zwykle, czyli żle. Tylko patrzeć aż biedaka wyrzucą z domu Na szczęście (wiem, wiem) wydarza się morderstwo, w które wmieszane są wilkołaki. Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Zmierzch", Theorin. 22.01.09, 10:12 siostra_pelagia napisała: > I spodobało się? Jak dla mnie nr 1 w 2008 > - > "Because murder is more fun away from home" wczoraj doczytałam nieco ponad 100 stron i tak, wciągnęła mnie jak na razie bardzo. A dalej zobaczy się Odpowiedz Link
negev56 Sophie Hannah - Przemów i przeżyj 22.01.09, 17:59 Podobno wyśmienita, bezlitośnie wciągająca fabuła. Spróbuję dać się wciągnąć. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Sophie Hannah - Przemów i przeżyj 22.01.09, 20:56 No i jaka jest ta pani? Sporo jej na allegro i recenzje ma niezłe. I jak się nie mylę, to coś na allegro jej autorstwa zakupiłam-pora odszukać. Odpowiedz Link
negev56 Re: Sophie Hannah - Przemów i przeżyj 22.01.09, 21:19 Z tego co wyczytałam, to popełniła trzy książki. U nas wydano dwie "Przemów i przeżyj" i już za chwilę "Twarzyczka" - daję linka merlin.pl/Twarzyczka_Sophie-Hannah/browse/product/1,640628.html Co do tej pierwszej, to dopiero jestem na 30 stronie, ale już zaczynam się denerwować (to znaczy, że jest dobrze), jak skończę to coś skrobnę , a ta zajawka mnie zachęciła merlin.pl/Przemow-i-przezyj_Sophie-Hannah/browse/product/1,598565.html Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Sophie Hannah - Przemów i przeżyj 23.01.09, 08:47 Ja zakupiłam Hurting distance czyli po naszemu Przeżyj i przemów. Szybko wydają-to dobrze. Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie? - styczeń 22.01.09, 18:21 Śliwkowa wyspa DeMille Pierwsze spotkanie z tym autorem, ale myślę, żę będzie udane, bo wprawdzie dopiero książka się rozkręca, ale zapowiada sie bardzo ciekawie Odpowiedz Link
siostra_pelagia Mark Baker-Gliny mówią o sobie swoimi słowami 23.01.09, 08:54 Walczę z infekcją wirusową i ekipą budowlaną i jak na razie 2:0 dla przeciwnika. Ale w porównaniu z ciężką pracą policjanta to doprawdy drobiazg. Odpowiedz Link
moleslaw Ross King "Ekslibris" 23.01.09, 18:16 "Miłośnicy thrillerów z książkami w roli głównej w stylu Eco i Perez Reverte'a będą zachwyceni tą pełną zagadek i napięcia ,inteligentnie napisaną powieścią" Jak już pisałam na forum moli książkowych nie mogłam się oprzeć takiej rekomendacji Odpowiedz Link
zorija Re:Elizabeth Ironside "Śmierć w ogrodzie" 25.01.09, 10:25 Kryminał w stylu A. Christie. Bardzo ciekawy. Odpowiedz Link
elmar43 Unni Lindell: Czerwony Kapturek 25.01.09, 15:40 Zaczęłam na początku stycznia, a skończyłam... wczoraj. I wcale nie dlatego, że mnie nie wciągnęła czy nie ciekawiła, tylko dlatego, że przez ponad 2 tygodnie nie byłam w stanie czytać w ogóle. To były okropne tygodnie. Kryminały na razie poczekają, bo tak mnie cieszy, że mogę już czytać, że nadrabiam zaległości prasowe i dla odprężenia czytam o kocie Dewey'u. Odpowiedz Link
kkokos Szyfr Szekspira 26.01.09, 13:27 bożesztymoj, jakie to nudne! trzyma mnie przy tym szekspir jako taki li i i jedynie, śledztwo literackie jest wciagające, ale cała oprawa - tajemniczy morderca, ucieczki przed nim, pożary, agent-obrońca bohaterki wyskakujący jak diabeł z pudełka i dysponujący dowolną liczbą fałszywych paszportów dla siebie i bohaterki właśnie - nuuuuda. strasznie to naciągane i wtórne. Odpowiedz Link
agawa79 Anne Holt - To co moje 26.01.09, 13:56 Temat ciężkawy - zaginione dzieci, jak to u Skandynawów. Ale po bzdurach Deavera, które ledwo zmęczyłam, z rozkoszą przeczytam dowolną książkę, w której chodzi o coś więcej, niż marnie utkana intryga. Odpowiedz Link
negev56 Maj Sjöwall, Per Wahlöö - ROSEANNA 26.01.09, 19:33 Moje pierwsze spotkanie z Martinem Beckiem. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Maj Sjöwall, Per Wahlöö - ROSEANNA 26.01.09, 19:57 Ja parę spotkań z nimi mam już za sobą. Klasa sama w sobie. Odpowiedz Link
moleslaw "Złodziejka" Sarah Waters 27.01.09, 13:28 Pozycja ta została wymieniona wśród wielu do przeczytania w ramach kolejnego wyzwania czytelniczego.Nie miałam zamiaru jej czytać,ale kiedy znalazłam ją w księgarni na półce i przekartkowałam już nie miałam jej siły odłożyć.Wiem jedno ,z pewnością zakupię też pozostałe ksiązki tej autorki.Serdecznie polecam Odpowiedz Link
zorija Re: "J. D. Robb "Wizje śmierci" 27.01.09, 13:34 Moje pierwsze spotkanie z panią inspektor z przyszłości. Fajnie się zaczyna "Wieczór dobiegał już końca, a ona nikogo jeszcze nie zabiła (pani inspektor)" Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "J. D. Robb "Wizje śmierci" 27.01.09, 17:04 Nawet niezła jest ta seria z Dallas. Poza tomami oczywiście gdzie pani Roberts uderza w tony sentymentalno-romansowe, bo wtedy robi się z lekka nudnawo. "Because murder is more fun away from home" Odpowiedz Link
minkipinki Grange "Kamienny krąg" 27.01.09, 18:04 Do pewnego momentu bardzo mi się podobało, nie mogłam się oderwać. Niestety, zakończenie koszmarne. Grange chyba się Mastertona naczytał. Odpowiedz Link
nzuri J. Kellerman "Bagno" 27.01.09, 18:17 Wreszcie mogę znów czytać, więc czytam, przez sentyment, bo książka bez rewelacji. Ach, ten zapał kolekcjonerski Odpowiedz Link
chiara76 Denise MIna "Martwa godzina". 28.01.09, 09:29 Bardzo spodobała mi się jej wcześniejsza książka "Pole krwi" i teraz kontynuuję. Tym razem kryzys w WB narasta, co dziesiąty Brytyjczyk nie ma pracy, zamykają stocznie i kopalnie...generalnie to Paddy utrzymuje teraz ze swojej pracy całą rodzinę, tą samą, która w poprzedniej części tak ją "ślicznie" ostracyzmem traktowała. Cóż, takie życie. Zaczyna się ciekawie. Odpowiedz Link
opty2 Re: Denise Mina "Martwa godzina". 28.01.09, 10:50 tez jestem ciekawa tej drugiej książki DM, muszę tylko poczekac na przesyłkę, idzie ale wolno Odpowiedz Link
es_zet_pe Zaczynam dziś "Roseannę" 28.01.09, 16:42 Maj Sjowall i Per Wahloo, "Roseanna". Przedwczoraj kupiona, całkiem ładnie wyeksponowana była na wystawie jednej z większych księgarni, więc widać że księgarze wiedzą z czym mają do czynienia. Dziś wieczorem biorę się do lektury Odpowiedz Link
opty2 Lee Child - Jednym strzałem 29.01.09, 09:27 no, zabrałam sie wreszcie za tego pana snajper już zadziałał, policja wkracza do akcji i.... czekam na rozwój akcji Odpowiedz Link
chiara76 Re: Lee Child - Jednym strzałem 29.01.09, 13:12 opty2 napisała: > no, zabrałam sie wreszcie za tego pana > snajper już zadziałał, policja wkracza do akcji > i.... czekam na rozwój akcji o, ta książka to mój "pierwszy raz" z Jackiem Reacherem nie ostatni hehe, no i dobrze zapamiętany, bo od tej chwili wracam do niego co jakiś czas. Odpowiedz Link
elmar43 Johan Theorin: Zmierzch 29.01.09, 15:10 Wczoraj zaczęłam. Trochę to dziwne, ale mam wrażenie, jakbym już gdzieś widziała sceny z tej książki, zwłaszcza tę z Nilsem i Axelem. Był jakiś film? A mglisty klimat Olandii bardzo mnie pociąga... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Arnaldur Indridason-Silence of the Grave 30.01.09, 19:06 Czyli a Reykjavik Murder Mystery i detektyw Erlendur. Jak się cieszę, że go mam. Odpowiedz Link
kkokos Baba Jaga gubi trop - Jerzy Edigey :) 30.01.09, 22:15 rozkoszna ramotka, rok 1967, o badylarzach i dzielnych milicjantach, dla których żółty trabant jest szczytem marzeń i najlepszą nagrodą. akcja dzieje się między nadarzynem, jankami a jankami małymi, z dokładnym opisem, gdzie jaka chałupa stoi - tiaaa, ten świat zabrała nam ikea kiedy umawiasz się w kawiarni, a ten ktoś się spóźnia, musisz walczyć jak lew, by kelnerka nie dosadziła ci innych gości do stolika. mieszkanie sublokatorskie jest normą. a każda napotkana osoba udziela każdemu pytającemu wyczerpujących informacji - wystarczy, by dzielny wywiadowca milicyjny incognito (!) zapytał o pana andrzeja, a już sublokator opowie, dokąd pan andrzej się udał, o której, kiedy wróci, do kogo i skąd go zna oraz co robił w ubiegły wtorek między 10 a 12... no ta leworęczność: "większość ludzi ją ukrywa i się jej wstydzi". i nie ma innego sposobu na sprawdzenie, czy ktoś jest leworęczny niż misterne zaaranżowanie pozorowanej strzelaniny z udziałem około 12 osób i podpatrywanie, która z tych osób chwyci za podsuwaną jej broń lewą ręką... Odpowiedz Link
negev56 Denise Mina - Martwa godzina 31.01.09, 16:47 Ciąg dalszy historii kariery dzienniki śledczej, Paddy Meehan. Odpowiedz Link