siostra_pelagia Kathy Reichs-Deja Dead 01.02.09, 13:22 Moje drugie podejście. Chyba najciekawsze są opisy pracy pani anatomopatolog, reszta taka sobie. Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie-luty 01.02.09, 18:22 Matuszkiewicz, Nie zabijać pająków. Czyta się całkiem szybko, zgrabny i ciekawy kryminał. Odpowiedz Link
rrooda Re: Co teraz czytacie-luty 01.02.09, 20:41 Mark Billingham "Ofiary" trochę mnie zmęczyła, przyznam bez bicia Odpowiedz Link
elmar43 Nelson DeMille: Nadejście nocy 02.02.09, 17:17 Moje drugie podejście do tego autora. Na urlopie czytałam Śliwkową Wyspę i jakoś mnie nie wciągnęła, a agent Corey nie wzbudził mojej sympatii. Tu zaczęło się ciekawiej, więc może się przekonam. Odpowiedz Link
zorija Re: Nelson DeMille: Nadejście nocy 02.02.09, 17:22 elmar43 napisała: > Moje drugie podejście do tego autora. Na urlopie czytałam Śliwkową > Wyspę i jakoś mnie nie wciągnęła, a agent Corey nie wzbudził mojej > sympatii. Tu zaczęło się ciekawiej, więc może się przekonam. Ja też zbytnio go nie lubie. Wolę te książki, gdzie go nie ma. Odpowiedz Link
negev56 Re: Nelson DeMille: Nadejście nocy 02.02.09, 18:37 A ja wręcz przeciwnie, uwielbiam Johna Corey'a, a więc w kolejności : Śliwkowa wyspa, Gra Lwa, Nadejście nocy i Żywioł ognia, to moje ulubione. Nie znaczy to, że pozostałych Nelsonów DeMille'ych nie lubię, oczywiście że lubię, ale pierwszeństwo ma Corey. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nelson DeMille: Nadejście nocy 02.02.09, 19:04 Ja tych z Coreyem najmniej nie lubię. Odpowiedz Link
zielonamysz Miłoszewski Uwikłanie 03.02.09, 07:40 Dobra ksiązka.Duzo lepsza do Domofonu, ktory byl tylko jak się zdaje zajawką... Odpowiedz Link
judytta Leena Lehtolainen Spirala śmierci 03.02.09, 09:00 Zaczęłam czytać kryminał mam nadzieję że to będzie książka która wciągnie. Leena Lehtolainen "Spirala śmierci" judytta.blog.onet.p/ Odpowiedz Link
nzuri Re: "Roseanna", M.Sjowall, P.Wahloo. nt 03.02.09, 17:21 Ja też. Beck już dawno dołączył do grona ulubieńcó, dobrze, że będzie tego więcej. Odpowiedz Link
negev56 Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 18:50 ale prawdę mówiąc, to nie wiem, czy chce mi się to czytać teraz. Mam jeszcze Czarnego Kraba Jerkera Virdborga, może to... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 20:32 A ja mam i Kraba i Tysiąc kulek. Chyba i w tym roku forum pod znakiem Skandynawów będzie. Odpowiedz Link
negev56 Re: Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 21:16 Zdecydowałam się na Kraba, z pewnością nie jest to kryminał, ale coś wisi w powietrzu. Musi się coś wydarzyć, bo tyle jest tajemnic, dręczącego niepokoju, że aż strach... . A przy tym wściekłe mroźna zima. Jak przeczytasz te 1000 kulek, to zwierz się, czy warto inwestować . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 21:22 Przesunę Kulki w kolejce książek czekających na przeczytanie. Staalesona już masz? Odpowiedz Link
negev56 Re: Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 21:26 Jeszcze nie, trochę chcę odczekać i większe zamówienie zrobić. A czemu pytasz ? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 21:31 Z ciekawości czytelniczej Byłam dzisiaj w Empiku i tyle ciekawych rzeczy do kupienia. Zawrotu głowy można dostać. Odpowiedz Link
negev56 Re: Tom Egeland - Spirala 03.02.09, 21:41 Oo widzisz, ja do empiku, i w ogóle na zakupy to tylko w soboty, raz w tygodniu. I uwielbiam ten moment, kiedy kupię książkę, siadam w kawiarni, kawa + ciacho i przeglądam łupy . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tom Egeland - Spirala 04.02.09, 08:22 Sorry. W klimatach Browna. Tajemnicze znalezisko-złoty relikwiarz który może odmienić losy świata. Walka z siłami zła i takie inne, raczej dla wielbicieli ukrytych manuskryptów, odnalezionych symfonii, sekt i tajnych stowarzyszeń. Ale trzeba oddać sprawiedliwość Egelandowi, że bardzo dobrze się to czyta. Odpowiedz Link
agawa79 1000 kulek... 04.02.09, 06:40 fajnych jest. Powieść zdaje się jest kierowana do młodzieży bardziej niż do pierników, ale niezłe to nawet. Odpowiedz Link
agawa79 Indridason - Voices 04.02.09, 06:42 No nie rzuca na kolana jak "Silence of the Grave", ale napisane zgrabnie i sprawnie, i oczywiście dołująco, jak na porządnego Skandynawa przystało. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Indridason - Voices 04.02.09, 07:54 Jest też już Arctic chill na allegro. Ale poczekam aż ceny trochę spadną. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Indridason - Voices 06.02.09, 17:02 No i jak? Lepsze od Silence...? Odpowiedz Link
maira Re: Indridason - Voices 09.02.09, 13:06 Mnie Silence się najmniej podobało więc Artic na pewno jest lepszy- to chyba pierwsza książka, która nie ma odniesienia do przeszłości. Trochę więcej jest o bracie Erlendura więc czytam z wypiekami. Odpowiedz Link
agawa79 Re: Indridason - Voices 09.02.09, 20:27 O bracie Erlendura i nie ma odniesienia do przeszłości? Eee - coś mi się nie zgadza. W Empiku Arctic Chill można kupić za jakąś chorą kwotę, hm, poczekam na lepszy kurs złotówki... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Indridason - Voices 09.02.09, 21:10 Ceny empikowych zamówień z eksportu to rozbój w biały dzień. Odpowiedz Link
kkokos Morderstwo w Madingley Grange - C. Graham 04.02.09, 08:23 dopiero zaczynam, ale zapowiada się zabawnie Odpowiedz Link
chiara76 Jodi Picoult, "Dziewiętnaście minut". 04.02.09, 23:23 Ciekawe, jak mi się spodoba. Odpowiedz Link
opty2 Ruth Rendell - Tajemnica Tancred House 05.02.09, 08:33 korzystam z zapasów półkowych Odpowiedz Link
jarka63 Re: Ruth Rendell - Tajemnica Tancred House 05.02.09, 17:04 opty2 napisała: > korzystam z zapasów półkowych Prawda, że świetne? Odpowiedz Link
opty2 Re: Ruth Rendell - Tajemnica Tancred House 06.02.09, 14:17 jarka63 napisała: > Prawda, że świetne? > powiem tak: stare ale jare jeszcze nie skończyłam ale mam pewną koncepcję Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie-luty 05.02.09, 11:47 Spirala śmierci Leena Lehtolainen Wciaga. I temat (łyżwiarstwo figurowe) bardzo mi sie podoba, bo lubię (patrzeć). Lubie Marię Kallio, chyba nawet bardziej niż w pierwszej ksiązce. Odpowiedz Link
jarka63 Val McDermid "Beneath the bleeding" 05.02.09, 17:03 I duże rozczarowanie.Dwie zbrodnie, bardzo wymyślone,a motywy bardzo naciągane.Jak sobie przypomnę "The wire in the blood"... Odpowiedz Link
moleslaw "Wyznania złodzieja dzieł sztuki" 06.02.09, 06:02 Stephane Breitwieser serdecznie polecam czyta się jednym tchem. Odpowiedz Link
negev56 Jodi Picoult - Dziewiętnaści minut 07.02.09, 18:36 Dopiero zaczęłam, a już tyle się dzieje. Odpowiedz Link
judytta Jodi Picoult " W imię miłości" 07.02.09, 19:53 Dziś rozpoczęłam i czuję że mam łzy w oczach. Zaledwie 1/4 książki za mną a już tyle myśli się nasuwa. Mocno tęskniłam za Picoult o ile się nie mylę patrząc w moje zapiski ostatnią czytaną tej autorki przeze mnie była jej: "Czarownice z Salem" i to równo ro temu. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jodi Picoult - Dziewiętnaści minut 08.02.09, 17:56 negev56 napisała: > Dopiero zaczęłam, a już tyle się dzieje. moim zdaniem jedna z jej najlepszych książek... Odpowiedz Link
negev56 Re: Jodi Picoult - Dziewiętnaści minut 08.02.09, 19:47 Rzeczywiście świetna, jestem dopiero w połowie, ale mam o czym myśleć. Tylko dzieci potrafią być tak bezwzględne i brutalne w stosunku do rówieśników, i wcale nie mam na myśli Petera. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jodi Picoult - Dziewiętnaści minut 08.02.09, 21:26 negev56 napisała: > Rzeczywiście świetna, jestem dopiero w połowie, ale mam o czym myśleć. > Tylko dzieci potrafią być tak bezwzględne i brutalne w stosunku do rówieśników, > i wcale nie mam na myśli Petera. najgorsze, że ona jest niestety bardzo prawdziwa...te zagubione gdzieś relacje rodzice-dzieci, te okrutne podejście czytelników...przyznaję się, że jej ostatnie kilkanaście stron czytałam płacząc... Odpowiedz Link
negev56 Re: Jodi Picoult - Dziewiętnaści minut 08.02.09, 22:06 Aha, łzy pod powiekami są cały czas. Dopiero patrząc z boku jako czytelnik, można zobaczyć miliony błędnych decyzji, zachowań, niepotrzebnych słów, które padają, i nie da się już tego cofnąć. Czytając, ciągle chce mi się potrząsnąć tym i owym, wrzeszcząc "przestańcie". Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jodi Picoult - Dziewiętnaści minut 09.02.09, 10:20 negev56 napisała: > Aha, łzy pod powiekami są cały czas. Dopiero patrząc z boku jako czytelnik, > można zobaczyć miliony błędnych decyzji, zachowań, niepotrzebnych słów, które > padają, i nie da się już tego cofnąć. > Czytając, ciągle chce mi się potrząsnąć tym i owym, wrzeszcząc "przestańcie". dokładnie... a ja z tego wrażenia napisałam błędnie powyżej, oczywiście chodziło mi o okrutne podejście rówieśników..... jak to czytałam, to przypomniała mi się sprawa 14 letniej Ani spod Gdańska, która powiesiła się na dziecięcej skakance. Tam zdaje się też jej prześladowców usiłowano tłumaczyć jako niewinne dzieciątka, które muszą się wyszumieć w zabawach ;/ Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie-luty 08.02.09, 16:21 Ostatni szczegół Cobena. Dawno nic jego nie czytałam. Podoba mi się Odpowiedz Link
moleslaw "Notes Michała Anioła" P.Christopher 09.02.09, 10:01 takie tam sobie czytadło,nic specjalnego Odpowiedz Link
januanio George Pelecanos - nocny ogrodnik 09.02.09, 13:01 2 pozycja tego autora co wpadła w moje ręce Odpowiedz Link
chiara76 Re: Denise Mina - Martwa godzina 09.02.09, 14:27 opty2 napisała: > znów Paddy w akcji > dobre, dobre jestem pewna, że Ci "podejdzie" tak, jak mnie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Lisa Scottoline-Krok w krok za Mary 10.02.09, 08:38 Na razie sama nie wiem. Ale czytam bez specjalnego entuzjazmu. Odpowiedz Link
negev56 Re: Lisa Scottoline-Krok w krok za Mary 10.02.09, 19:21 Też próbowałam, i nie szło mi zupełnie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Lisa Scottoline-Krok w krok za Mary 10.02.09, 20:26 Mi też nie idzie. Wszystko w tej książce jest takie cool i takie błyskotliwe, że aż się czytać nie chce. Prawnicze Grishamy 100 razy fajniejsze były. Odpowiedz Link
negev56 Re: Lisa Scottoline-Krok w krok za Mary 10.02.09, 21:00 Nawet nie ma porównania. W marcu nowy Grisham "Prawnik", wydawnictwo reklamuje, że to największy thriller od czasów "Firmy", oby tak, bo chce mi się już coś na miarę Klienta czy Firmy . Odpowiedz Link
zettrzy pamietnik Leni Riefenstahl 10.02.09, 20:27 niby artystka, ale zycie na kryminal Odpowiedz Link
siostra_pelagia Sjöwall i Wahlöö -Roseanne 11.02.09, 09:31 Kupiona za ostatnie pieniądze jakie mi zostały po ekipie remontowo- budowlanej. Ale warto było Odpowiedz Link
minkipinki Lincoln/Child "Relikt", ""Relikwiarz" 11.02.09, 17:39 Uwielbiam ten duet, ale "Relikt" nie powalił mnie na kolana. Za to "Relikwiarz" świetny. Odpowiedz Link
nzuri Kathy Reichs "Kości w proch" 12.02.09, 08:20 Bez rewelacji, ale daje się czytać. Odpowiedz Link
zorija Re: Alan Gordon "Błazen wkracza na scenę" 12.02.09, 08:25 Bardzo fajny kryminał historyczny. Odpowiedz Link
opty2 Roseanna - Sjöwall i Wahlöö 12.02.09, 08:35 pierwszy tom o inspektorze Martinie Becku wreszcie można przeczytać początek, chociaż zna się i koniec, nie rozpieszczają nas te wydawnictwa Odpowiedz Link
agawa79 Jens Lapidus - Szybki cash 12.02.09, 12:19 Dopiero zaczynam i jeszcze niewiele mogę powiedzieć na temat tej książki, ale podoba mi się język, taki zupełnie inny niż ten, którym mówię ja oraz krewni i znajomi. Odpowiedz Link
dedukcja_watsonie mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet 12.02.09, 17:36 wiem wiem opoznienie mam- ale przeplatam kryminaly z prezentami gwiazdkowymi jeszcze Odpowiedz Link
negev56 Alex Barclay - Latarnia mroku 13.02.09, 19:24 Nowość to nie jest, ale zapowiada się ciekawie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Darek Foks-Wielkanoc z tygrysem 13.02.09, 21:44 Dobrze że biblioteczna i można szybko oddać. Zupełnie mi nie leży. Odpowiedz Link
negev56 Re: Darek Foks-Wielkanoc z tygrysem 13.02.09, 21:52 Czy to nie jest dziwne, że co rodzimy autor, to nam nie leży . Nie wiem, czy pięciu dobrych można by się doliczyć, w czym/kim tkwi problem, w nas, czy w polskich kryminałach ?. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Darek Foks-Wielkanoc z tygrysem 13.02.09, 22:10 Sama już nie wiem. Nie uprzedzam się do polskich, czytam i przebrnąć nie mogę. Ja to chyba na etapie Joe Alexa się zatrzymałam i tak już chyba zostanie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Kathy Reichs-Okruchy śmierci 14.02.09, 12:11 Odłożywszy z ulgą pana Foksa, zabieram się za kolejną książkę Kathy Reichs. Powoli wciągam się w serię, no i okładka niesamowita. Odpowiedz Link